Jump to content

Concurs naţional de pescuit pentru nevăzători


Recommended Posts

Posted

Concurs naţional de pescuit destinat persoanelor cu deficienţe de vedere

Balta Zătun a fost gazda unui concurs naţional de pescuit destinat persoanelor cu deficienţe de vedere, la care au participat peste 70 de nevăzători şi însoţitori ai acestora.

Concursul, la care au fost reprezentate 17 din cele 34 de filiale ale Asociaţiei Nevăzătorilor din România, s-a desfăşurat pe parcursul a patru ore. „Nu văd, dar simt… prin pipăit bag momeala în cârlig și tot așa, la mână, simt când undița se mișcă, semn că am prins ceva”, a explicat unul din concurenți.

Au fost premiaţi primii trei clasaţi, în funcţie de cantitatea de peşte prins, şi s-au oferit două premii speciale, pentru cea mai mare captură şi pentru cel mai tânăr participant. Premiile au constat în echipamente profesionale de pescuit adaptate pentru nevăzători, o tabletă cu programe special concepute pentru persoanele cu deficienţe de vedere, un tensiometru şi un cântar, ambele adaptate pentru a fi utilizate de către nevăzători.

Concursul a fost organizat de Consiliul Judeţean (CJ) Galaţi şi Asociaţia Nevăzătorilor din România – filiala Galaţi. „Mă bucur că Galaţiul a putut oferi persoanelor cu deficienţe de vedere o zi de socializare şi de relaxare în aer liber. Admir puterea lor de luptă şi cred că în fiecare zi ne oferă o lecţie de viaţă. Este un proiect de suflet, la care ţin foarte mult, pe care îl vom organiza în fiecare vară. Aceşti oameni merită toată aprecierea şi respectul nostru”, a declarat Costel Fotea, preşedintele CJ Galaţi.

La finalul competiţiei, toţi participanţii au avut parte de un prânz cu specific pescăresc, de la care nu a lipsit ciorba de peşte. În acelaşi timp, filiala locală a Asociaţiei Nevăzătorilor din România a primit din partea CJ Galaţi două maşini de scris Braille. Bugetul evenimentului, asigurat de Consiliul Judeţean Galaţi, s-a ridicat la 29.500 de lei.

realitateadegalati.net

Posted

Pescari nevăzători din toată ţara s-au întrecut la Galaţi

Peşte prăjit, ciorbă de peşte, cartofi cu mujdei, plăcinte şi atmosferă minunată, la Complexul de Agrement Zătun. Pe 1 august s-a desfăşurat aici prima ediție a Concursului Naţional de Pescuit pentru Nevăzători, eveniment organizat de Consiliul Judeţean Galaţi, în parteneriat cu Asociaţia Nevăzătorilor din România, Filiala Galaţi.

Mulţi dintre noi preferă să petreacă weekendul acasă, pe canapea, fără a ieşi din zona de confort. Alţii, însă, nu ţin cont de limitele pe care le impune viaţa şi fac un efort enorm pentru a merge la pescuit pe malul unui râu. Astfel, 32 de pescari nevăzători au participat la prima ediţie a concursului, fiind însoţiţi de rude, colegi sau prieteni. Aceştia au venit din mai multe judeţe ale României, printre care Mehedinţi, Arad, Covasna, Braşov, Dâmboviţa, Botoşani, Bacău şi Neamţ. Concurenţii au venit cu undiţele şi momeala pregătită de acasă, iar unii au mers ore bune pentru a ajunge la Galaţi.

16 ore pe drum, pentru a cunoaşte alţi împătimiţi

Daniela Roman este o concurentă din Turnu Severin, care împarte pasiunea pentru pescuit cu prietenii ei. Am găsit-o pe doamnă la pontonul numărul 19, pe un scăunel pescăresc, cu momeala lângă ea. "Este prima dată când venim la un concurs de pescuit, dar şi prima dată când suntem la Galaţi. Ne place şi, cu siguranţă, vom reveni anul viitor", spune doamna. Chiar dacă nu se aşteaptă la o pradă imensă, orice peşte prins este ca un trofeu pentru ea. Iar comunicarea şi sentimentul că e parte din societate sunt mai importante decât peştele capturat.
Participanţii au avut noroc de vreme bună pentru pescuit - nici prea cald, nici prea rece - iar cele câteva picături de ploaie nu au speriat pe nimeni. Dacă pentru unii concurenţi nu conta cantitatea, alţii aveau speranţe mari că vor prinde ceva peşte.

Important e să fii optimist

Gălăţeanul Iancu Neagu, unul dintre participanţii la concurs, te impresionează imediat prin atitudinea sa optimistă şi glumele bune. Consideră că are deja experienţă în domeniu, fiindcă a pescuit prima dată anul trecut, împreună cu fiul său, tot în cadrul unui astfel de concurs. Acum este pentru a doua oară când ţine undiţa în mână. "Vremea e bună, dar peştele nu vrea să tragă la noi, deşi undiţa are clopoţei şi ne anunţă. Anul trecut, am prins un peşte. Să vă spun şi câte kilograme a avut - 74 de grame! A fost mare tare, o performanţă! Am câştigat chiar locul al treilea. Acum mă aştept la un premiu pentru cantitate sau măcar la o captură de... 80 de grame", ne-a povestit domnul Iancu, entuziasmat. Mai spune că nu are nevoie de încurajare şi nici nu se teme de concurenţă, iar cât timp va fi peşte în baltă, va continua să vină la concurs. "Dacă stau patru ore şi prind cel puţin... un peşte, ca anul trecut, treaba e bună. După aia, dăm drumul la captură, ca să venim şi la anul", a mai adăugat Iancu Neagu.

Pasiunea pentru pescuit nu ţine cont de vârstă

Asta am învăţat de la Alexandru Palade, un pescar de doar 13 ani. Deşi este foarte timid, are multă motivaţie şi se bucură de toate oportunităţile care i se oferă. La concurs, Alexandru a venit cu tatăl său, de la care a învăţat să ţină undiţa în mână şi să simtă vibraţiile atunci când prada încearcă să scape. La fel ca mulţi alţii, este pentru prima dată când pescuieşte, iar faptul că totul are loc în cadrul unui concurs naţional îl face să depună cât mai mult efort. Dacă va merge bine, poate vine şi anul viitor, ca să înveţe "secretele pescăreşti" de la cei mai mari.

Câştigători pe toată linia

Toți participanții la concurs ne-au dat nouă, dar și organizatorilor o importantă lecţie de viaţă. Ne-au demonstrat că poţi să te bucuri de o pasiune, indiferent de obstacole, dacă ai o atitudine de învingător. Nici faptul că peştele n-a prea tras nu le-a umbrit bucuria pescarilor.
Spre seară, la festivitatea de premiere, câştigătorii primei ediţii a Concursul Naţional de Pescuit pentru Nevăzători şi-au primit premiile în aplauzele noilor lor prieteni. Marian Ciuculete, din Dâmboviţa, a plecat acasă cu Premiul I şi o undiţă cu adaptare sonoră. Anişoara Bălan, din Galaţi, s-a clasat a doua, câştigând un tensiometru sonor. Alexandru Surugiu, din Botoşani, şi-a adjudecat premiul al III-lea, un cântar adaptat pentru nevăzători. S-au acordat şi premii speciale: Nicolae Porfire, din Vâlcea, a câştigat o undiţă cu adaptare sonoră pentru "Cea mai mare captură", iar Alexandru Palade a primit premiul pentru "Cel mai tânăr pescar", o tabletă.

Organizatorii vor să transforme concursul într-unul internaţional

Dincolo de premii, toţi cei care au venit la concurs sunt, pe bună dreptate, învingători. Toţi pescarii au primit medalii, diplome de participare şi încurajări să revină şi anul viitor. La finalul concursului, Asociaţia Nevăzătorilor din Galaţi a primit două maşini de scris tip Braille, noi şi performante. Preşedintele asociaţiei, Vasilică Ilieş, spune că vor fi folosite atât de oamenii care deja ştiu să scrie, cât şi de cei care abia învaţă să folosească alfabetul Braille.
"În fiecare an, Consiliul Judeţean, prin Serviciul Public Judeţean de Administrare a Domeniului Public şi Privat Galaţi, populează zona cu specii de peşte precum crap, caras, plătică, roşioară şi ştiucă. La sfârşitul zilei, am organizat o seară festivă pentru participanţii la concurs şi însoţitorii lor. Sper ca acest concurs să devină o tradiţie la Galaţi", a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.
În România există 34 de filiale ale Asociaţiei de Nevăzători din România. Anul acesta, reprezentanţi din 17 filiale au participat la concursul de la Galaţi. Organizatorii speră ca următoarele ediţii să ajungă la nivel internaţional, pentru a-i ajuta pe nevăzătorii pasionaţi de pescuit să interacţioneze cât mai mult.

viata-libera.ro

  • 10 months later...
Posted

Pregătiri pentru competiţia de la Zătun. Concursul de pescuit pentru nevăzători, la a doua ediţie

Consiliul Judeţului (CJ) Galaţi, în parteneriat cu Asociaţia Nevăzătorilor din România va organiza, în perioada 31 iulie - 2 august, la Complexul de Agrement Zătun, a doua ediţie a Concursului Naţional de Pescuit Sportiv destinat persoanelor nevăzătoare.

În acest scop, consilierii judeţeni au aprobat, în şedinţa de vineri, 31 mai, alocarea a 29.000 de lei pentru susţinerea acţiunii. De altfel, noua ediţie a acestui inedit concurs de pescuit vine după succesul de anul trecut, când mai bine de 100 de nevăzători şi însoţitorii lor au participat la competiţie, prima de acest fel organizată la nivel naţional.

"În urmă cu doi ani, am avut o fază judeţeană şi, dat fiind interesul arătat de participanţi, ne-am dorit să extindem competiţia. Anul trecut a fost o reuşită, cu participanţi din întreaga ţară, iar anul acesta vor fi şi mai mulţi pescari, dar şi mai mult… peşte, dat fiind faptul că recent s-a făcut o repopulare a bălţii Zătun. Prin urmare, sperăm că vom avea capturi şi mai mari, iar participanţii se vor simţi şi mai bine", a declarat preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea.

Pentru nevăzătorii pasionaţi de pescuit există o serie de echipamente speciale care îi ajută în acest sport, dar, dincolo de asta, participanţii sunt de admirat pentru modul în care se bucură de viaţă şi reuşesc să depăşească greutăţile.

După cum a precizat şeful CJ Galaţi, participanţii la Concursului Naţional de Pescuit Sportiv destinat persoanelor nevăzătoare vor avea asigurate cazarea, transportul, masa şi desigur accesul gratuit în zona de pescuit de la Complexul Zătun. Bineînţeles, aşa cum îi stă bine unui concurs de pescuit, cele mai mari capturi vor fi premiate, iar câştigătorii vor putea fi felicitaţi şi la o cină festivă, la care, cu siguranţă, vor fi servite şi specialităţi din peşte.

viata-libera.ro

  • 1 month later...
Posted

Competiţie inedită: concurs naţional de pescuit pentru nevăzători

Joi, 1 august, are loc a doua ediţie a concursului naţional de pescuit pentru nevăzători de la Galaţi, evenimentul urmând să fie organizat la baza de agrement de la Zătun. Consilierii judeţeni au aprobat un parteneriat între instituţie şi Asociaţia Naţională a Nevăzătorilor, care organizează această inedită competiţie. Consiliul Judeţean Galaţi va asigura cazarea concurenţilor şi a însoţitorilor acestora, precum şi masa şi transportul.

Baza de Agrement Zătun, aflată la circa 15 km distanţă de municipiul Galaţi, este cea mai apropiată bază de agrement pentru pescari, având un luciu de apă de 28 de hectare în care se află diverse specii de peşte, de la crap şi caras până la ştiucă.

Lacul Zătun este aflat în incinta îndiguită Bădălan, din dreptul Milei fluviale 76 (zona Cotul Pisicii de pe Dunăre) şi face parte din Parcul Natural Lunca Joasă a Prutului Inferior. Pentru a ajunge acolo, din municipiul Galaţi, se merge pe drumul european E 87, către Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi-Rutier, iar după circa 10 km se face la dreapta, peste linia de cale ferată, pe un drum judeţean amenajat pe digul de apărare de la Dunăre. Cu banii europeni, lacul Zătun a fost decolmatat, iar digul a fost amenajat pe o lungime de 1,4 km, cu 25 pontoane şi 6 refugii pentru pescuit şi observat flora şi fauna din zonă. Baza a mai fost dotată cu 17 căsuţe a câte 2 locuri, 36 de şezlonguri cu umbreluţe şi mese, zonă cu 10 grătare, duşuri şi toalete.

adevarul.ro

Posted

Concursul Naţional de Pescuit pentru Nevăzători 2019

Astăzi, la Complexul  de agrement de la Zătun, a avut loc cea de-a doua ediţie a Concursului Naţional de Pescuit pentru Nevăzători. Au participat la concurs peste 100 de nevăzători şi însoţitori ai acestora.

 “Toţi cei prezenţi astăzi la acest concurs de pescuit sunt învingători. Deşi mulţi oameni cu dizabilităţi aleg să se izoleze de societate, persoanele cu deficienţe de vedere care au participat la acest concurs naţional de pescuit ne-au arătat că în ciuda dizabilităţilor de care suferă se pot bucura de pasiunile lor. Au pescuit, unii au şi prins peşte, însă cu siguranţă cu toţii s-au relaxat în aer liber, au socializat şi s-au împrietenit cu alţi iubitori de natură şi pescuit. Au fost veseli şi puşi pe glume. Toţi participanţii merită aprecierea noastră”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

S-au acordat cinci premii, dintre care două premii speciale pentru cea mai mare captură şi pentru cel mai tânăr participant. Locul întâi a revenit echipei care a prins puţin peste 1,7  kg de peşte, cea mai mare captură a cântărit 367 g, iar cel mai tânar participant a avut 12 ani.  

Premiile au constat în echipamente profesionale de pescuit, tensiometru, tabletă şi cântar, toate adaptate pentru a fi utilizate de către nevăzători. La finalul competiţiei, toţi participanţii au avut parte de un prânz cu specific pescăresc, de la care nu a lipsit ciorba de peşte. La concurs au fost participanţi din 25 de filiale ale Asociaţiei Nevăzătorilor din România.

Consiliul Judeţean Galaţi

  • 1 year later...
Posted

O nouă ediţie a Concursului Naţional de Pescuit Sportiv pentru Nevăzători, la balta Zătun

În cadrul şedinţei ordinare a Consiliului Judeţean de joi, 27 mai 2021, au fost aprobate parteneriate cu Asociaţia Nevăzătorilor din România - filiala Galaţi şi Crucea Roşie Galaţi. Astfel, pentru organizarea la Galaţi a unui concurs naţional de pescuit destinat persoanelor cu deficienţe de vedere, Consiliul Judeţean a alocat 35.000 de lei din bugetul propriu. De asemenea, s-au alocat 45.000 de lei pentru susţinerea activităţilor umanitare derulate de către filiala gălăţeană a Societăţii Naţionale de Cruce Roşie.
„De câţiva ani, la balta Zătun, organizăm cel mai important concurs de pescuit destinat persoanelor cu deficienţe de vedere. Doar anul trecut, din cauza pandemiei de coronavirus, nu am putut organiza această frumoasă competiţie. O vom relua anul acesta şi vom organiza, la începutul lunii august, tot la balta Zătun, cea de-a treia ediţie a Concursului Naţional de Pescuit Sportiv pentru Nevăzători. Astfel, o să asigurăm tot ceea ce este nevoie pentru buna organizare a acestui eveniment, de la transportul participanţilor, până la cazarea lor şi premierea câştigătorilor. De asemenea, în ultima şedinţă a Consiliului Judeţean, am decis să susţinem financiar acţiunile umanitare derulate de Crucea Roşie Galaţi. Mai mult, îi sprijinim şi în realizarea proiectelor cu finanţare europeană“, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

monitoruldegalati.ro

  • 2 months later...
Posted

Concurs de pescuit pentru nevăzători la Zătun

Miercuri, 4 august, la Complexul de agrement de la Zătun a avut loc a treia ediţie a Concursului Naţional de Pescuit pentru Persoanele cu Deficienţe de Vedere. Anul acesta, peste 80 de concurenți și însoțitorii lor au răspuns invitației președintelui Consiliului Județean (CJ), Costel Fotea şi Asociaţiei Nevăzătorilor din România - filiala Galaţi, de a participa la această competiţie pescărească.
“Toţi cei prezenţi astăzi la acest frumos concurs de pescuit sunt învingători. Am reușit și anul acesta să oferim persoanelor cu deficienţe de vedere o zi de relaxare în aer liber. Pentru mine, acest concurs este un proiect de suflet, un proiect unic în România, care anul trecut nu s-a putut desfășura, din cauza pandemiei. Participanții s-au bucurat de natură, de vremea frumoasă, au socializat și s-au împrietenit cu alți pasionați de pescuit. Îi admir și le mulțumesc că ne oferă astfel de lecții de viață”, a precizat președintele CJ.
S-au acordat cinci premii, dintre care două premii speciale pentru cea mai mare captură şi pentru cel mai tânăr participant. Premiile au constat în echipamente profesionale de pescuit, adaptate pentru a fi utilizate de către nevăzători și o tabletă.  
La această ediție au participat concurenți din 22 de filiale ale Asociaţiei Nevăzătorilor din România, iar la finalul competiţiei toţi participanţii au fost invitați la un prânz cu specific pescăresc.

viata-libera.ro

  • 11 months later...
Posted

Concursul Naţional de Pescuit pentru Persoanele cu Deficienţe de Vedere, ediţia a VI-a

Vă invităm joi, 28 iulie, la balta Zătun, la cea de-a patra ediţie a “Concursului Naţional de Pescuit pentru Persoanele cu Deficienţe de Vedere”.

“Continuăm un proiect de suflet pentru mine, care aduce atât de multă bucurie și care înseamnă foarte mult pentru persoanele cu deficiențe de vedere. Acest frumos și deosebit eveniment înseamnă relaxare, socializare și multă voie bună pentru toți participanții, care vin la Galați la singurul concurs de pescuit destinat nevăzătorilor organizat în România. Vom asigura cazarea concurenţilor şi a însoţitorilor lor, transportul de la hotel la baza de agrement, masa și bineînțeles premiile concursului”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Se vor acorda premii pentru locurile I, II și III, cel mai tânăr pescar și cea mai mare captură. Anul acesta în competiție s-au înscris 102 persoane din Galați, Argeș, Bacău, Bistrița, Botoșani, Brașov, București, Buzău, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Harghita, Hunedoara, Iași, Mehedinți, Mureș, Neamț, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Vaslui și Vrancea.

Programul zilei de 28 iulie:
- 9:00 deschiderea oficială a concursului
- 13:00 încheierea concursului
- 14:00 prânz cu specific pescăresc
- 16:00 festivitatea de premiere

Consiliul Județean Galați

Posted

Concurs de pescuit destinat persoanelor cu deficiențe de vedere

Astăzi, la balta Zătun, a avut loc cea de-a patra ediție a Concursului Național de Pescuit Sportiv pentru Nevăzători. Anul acesta, la competiția pescărească au participat 102 persoane, nevăzători și însoțitorii acestora, din 24 de județe. Anul acesta, locul I a fost câștigat de un tânăr pescar din Galați, în vârstă de doar 8 ani.

“Este singura competiție de acest gen organizată în România pentru persoanele cu deficiențe de vedere. Continuăm astfel și anul acesta un proiect de suflet pentru mine, care aduce atât de multă bucurie și care înseamnă foarte mult pentru toți cei care participă la această frumoasă competiție pescărească.

A fost o mare bucurie pentru mine să mă reîntâlnesc cu cei care au participat și în anii trecuți la acest eveniment și să le urez din suflet bun venit celor sosiți pentru prima oară la Galați. E greu de descris în cuvinte emoția pe care o am de fiecare dată când mă întâlnesc cu acești oameni extraordinari, care ne inspiră de fiecare dată și ne dau curaj.

Dincolo de întrecerea pescărească, acest frumos și unic eveniment înseamnă relaxare în aer liber, socializare și sper eu multă voie bună.

Noi, cei de la Consiliul Județean, am făcut tot ce era necesar pentru ca nevăzătorii și însoțitorii lor să se simtă foarte bine și să se bucure din plin de această zi minunată, asigurând cazarea, masa, transportul la baza de agrement și bineînțeles premiile concursului”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

La finalul competiţiei, toţi participanţii au avut parte de un prânz cu specific pescăresc, de la care nu a lipsit ciorba de peşte. Au fost premiate primele trei locuri, precum și cel mai tânăr participant și pescarul cu cea mai mare captură. Competiția a fost organizată de către Consiliul Județean și Asociația Nevăzătorilor din România – filiala Galați.  

Consiliul Județean Galați

 

Concursul Naţional de Pescuit pentru Persoanele cu Deficienţe de Vedere a fost câștigat de un tânăr pescar din Galați, în vârstă de doar 8 ani

Un număr de 102 de concurenţi, nevăzători şi însoţitorii lor, din 24 de judeţe, au participat joi, 28 iulie, la Concursul Naţional de Pescuit pentru Persoanele cu Deficienţe de Vedere, organizat de Consiliul Judeţean Galaţi.

„Cu mare bucurie am dat, la balta Zătun, startul unei noi ediţii a singurei competiţii naţionale din ţară de pescuit sportiv destinată persoanelor cu deficienţe de vedere. Continuăm astfel şi anul acesta un proiect de suflet pentru mine, care aduce atât de multă bucurie şi care înseamnă foarte mult pentru toţi cei care participă la această competiţie pescărească. A fost o reală plăcere să mă reîntâlnesc cu cei care au participat şi în anii trecuţi la acest eveniment, iar celor sosiţi pentru prima oară la Galaţi le-am urat din suflet Bun Venit. Cu toţii sunt oameni extraordinari, care ne inspiră şi ne dau curaj. Dincolo de întrecerea pescărească, acest frumos şi unic eveniment înseamnă relaxare în aer liber, socializare şi sper eu multă voie bună. Am făcut tot ce era necesar pentru ca nevăzătorii şi însoţitorii lor să se simtă foarte bine şi să se bucure din plin de această zi minunată şi am asigurat cazarea, masa, transportul la baza de agrement şi bineînţeles premiile concursului”, a declarat preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea.

Potrivit acestuia, se vor acorda premii pentru locurile I, II şi III, cel mai tânăr pescar şi cea mai mare captură.

Anul acesta în competiţie s-au înscris 102 persoane din Galaţi, Argeş, Bacău, Bistriţa, Botoşani, Braşov, Bucureşti, Buzău, Cluj, Constanţa, Dâmboviţa, Dolj, Harghita, Hunedoara, Iaşi, Mehedinţi, Mureş, Neamţ, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Vaslui şi Vrancea.

”A fost o zi minunată, în care toți cei prezenți astăzi la balta Zătun s-au simțit foarte bine, s-au bucurat de natură și au socializat cu prietenii lor din alte județe, care au venit la Galați pentru a participa la acest frumos concurs. S-a prins și pește, astfel că după un binemeritat prânz pescăresc, de la care nu a lipsit ciorba de pește, au fost premiați și cei mai buni pescari, inclusiv cel mai tânăr participant și cea mai mare captură. Anul acesta, locul I a fost câștigat de un tânăr pescar din Galați, în vârstă de doar 8 ani. La final, cu toții au fost învingători. În mod cert vom continua și în anii următori să fim alături de ei și să organizăm aceasta frumoasă competiție pescărească.” a spus președintele CJ Galați la finalul competiției. 

realitateadegalati.net

  • 1 year later...
Posted

La Zătun, concurs național de pescuit pentru nevăzători, unic în țară

La Complexul de agrement de la Balta „Zătun”, situată pe malul Dunării, în apropierea Galațiului, a avut loc pe 26 iulie a 5-a ediție a „Concursului Național de Pescuit Sportiv pentru Persoanele cu Deficiențe de Vedere”.

Pentru mulți pare incredibilă știrea organizării unei astfel de competiții, dar este posibil ca și persoanele cu deficiențe de vedere să aibă această pasiune, pentru că sunt utilizate undiţe special modificate pentru nevăzători. De asemenea, la fixarea momelilor în acul sau lansetei sau undiței, fiecare concurent este ajutat de un însoțitor.

Concursul național este organizat de Consiliul Județean (CJ) Galați în parteneriat cu filiala locală a Asociaţiei Nevăzătorilor din România.

Ca la orice concurs de pescuit, se vor trage la sorți pontoanele de pe care vor pescui concurenții, iar câștigătorii vor fi desemnați în urma cântăririi tuturor exemplarelor capturate.

În acest an, s-au înscris în competiție 110 concurenți cu însoțitorii lor, din Galați, Arges, Bacău, Bistrița, Botoșani, Brașov, București, Buzău, Cluj, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mehedinți, Neamț, Prahova, Sălaj, Sibiu, Suceava, Vaslui și Vrancea.

Vor fi acordate premii pentru locurile I, II și III, în funcție de de cantitatea de pește care a fost prinsă, dar vor mai fi acordate și „Premiul pentru cel mai tânăr pescar” și „Premiul pentru cea mai mare captură”.

Ca și la edițiile, seara va fi o cină festivă pentru toți participanții, cu specialități din pește.

„Este un eveniment care aduce foarte multă bucurie în sufletele participanților. De asemenea, pentru că la această competiție pescărească vin persoane din toată țara, este și o oportunitate de a se întâlni, a socializa și a se cunoaște mai bine. Dincolo de pasiunea pentru pescuit, ingredientele de bază ale acestui eveniment sunt relaxarea și voia bună pentru toți participanții care și-au propus să vină la Galați la singurul concurs de pescuit destinat nevăzătorilor organizat în România.

Ca de fiecare dată și anul acesta vom asigura cazarea concurenţilor şi a însoţitorilor lor, transportul de la hotel la baza de agrement și retur, masa și bineînțeles premiile concursului”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Concursul de Pescuit pentru Nevăzători, unic în țară, a fost organizat pentru prima oară în 2018 și a devenit o inițiativă de succes încă de la prima ediție, la care au participat peste 80 de concurenți și însoțitorii lor din mai multe județe.

puterea.ro

  • 9 months later...
Posted

(23 mai)

O nouă ediție a Concursului Naţional de Pescuit pentru persoanele cu deficienţe de vedere

Cea de-a 6-a ediție a Concursului Naţional de Pescuit pentru Persoanele cu Deficienţe de Vedere s-a desfășurat astăzi la Balta Zătun. Au participat 116 persoane din 31 de județe, iar la finalul competiției toți participanții s-au bucurat de bucate din pește.

„Dincolo de competiție, este un prilej de relaxare în aer liber, de socializare și de voie bună pentru acești oameni extraordinari care, prin prezența și energia lor, ne oferă tuturor o lecție de viață și de optimism. Pentru toți cei care s-au adunat aici, fie că sunt vechi prieteni sau se află pentru prima dată la Galați, am pregătit cu multă grijă toate detaliile necesare pentru a transforma această zi într-o experiență memorabilă. Am asigurat cazarea, masa, transportul la baza de agrement și premiile competiției, astfel încât fiecare să se poată bucura pe deplin de frumusețea și liniștea acestui loc minunat. Le mulțumesc tuturor participanților pentru că fac din această competiție un eveniment atât de special și plin de viață”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

reperul.ro

  • 11 months later...
Posted

Concursul Național de Pescuit Sportiv pentru Nevăzători, ediția a VII-a

Consiliul Județean Galați, în parteneriat cu Asociația Nevăzătorilor din România – Filiala Galați, a organizat joi, 29 mai, la Balta Zătun, o nouă ediție a Concursului Național de Pescuit Sportiv pentru Nevăzători, singura competiție de acest fel din România.

”Ne aflăm deja la a șaptea ediție, dar dincolo de concursul în sine vorbim de o reîntâlnire cu oameni dragi, prieteni de nădejde de la care avem multe de învățat despre puterea de a depăși orice greutăți, de a ne păstra energia și optimismul chiar și în circumstanțele cele mai dificile.

La ediția din acest an avem 110 participanți – concurenți și însoțitori ai acestora – din 27 de județe ale țării. Mai mult, concursul a căpătat o dimensiune internațională, cu participanți din Bulgaria și Republica Moldova! 

Ca în fiecare an, am asigurat cazarea concurenților și a însoțitorilor, transportul, masa și premiile acordate în cadrul competiției”, a declarat Costel Fotea, președintele Consiliului Județean Galați.

Participanții la concursul de la Zătun și-au trecut în palmares capturi de zile mari! Cei mai buni dintre pescari au fost premiați, dar de pe podiumul campionilor nu au lipsit nici premianții pentru cea mai mare captură și cel mai tânăr pescar.

”Felicitări tuturor concurenților pentru performanțele sportive, dar mai ales pentru spiritul de solidaritate și voința extraordinară de care au dat dovadă. Acesta este, de fapt, adevăratul ”premiu” pentru toți participanții: o întâlnire de suflet cu prietenii din întreaga țară și amintiri de neuitat!”, a declarat președintele Consiliului Județean.

Comunicare CJ Galati

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.