Jump to content

Alegerile uninominale din 30 noiembrie 2008


dcp100168

Recommended Posts

Mihai Capră şi Mircea Toader, pe lista PDL pentru Camera Deputaţilor

PDL Galaţi îi va trimite în cursa pentru Camera Deputaţilor pe cei doi prim-vicepreşedinţi interimari, Mihai Capră şi Mircea Toader. Doi actuali parlamentari, Iulian-Gabriel Bârsan, respectiv Constantin Petrea, nu sunt încă trecuţi pe lista de candidaţi. În schimb, conducerea PDL Galaţi va da o şansă unor reprezentanţi ai societăţii civile, dând de înteles ca există unele persoane vizate.

Liberalii şi-au desemnat "senatorii"

PNL Galaţi şi-a stabilit candidaţii pentru Senat, în cele patru colegii electorale: Paul Ichim (colegiul 2 oraş, Port - Coşbuc), Paul Păcuraru (colegiul 1 judeţ, NE Tecuci), Marius Stan (colegiul 1 oraş, Coşbuc - Dunărea) şi Sorin Ungurianu (colegiul 2 judeţ, NV Tg.Bujor).

Marius Stan - dacă nu primar, ”măcar” senator

În urma procentului de aproximativ 20% obţinut la alegerile pentru Primăria municipiului Galaţi, Marius Stan are toate şansele de a ajunge... senator. După reacţiile imediate în urma alegerilor pentru Primărie ale managerului clubului de fotbal gălăţean ”Oţelul”, mulţi ar interpreta că încă de la bun început candidatura lui Marius Stan în vârful municipalităţii a fost menită eşecului, singurul scop fiind doar să-i aducă ceva notorietate pentru o reuşită sigură la alegerile parlamentare. ”Sunt foarte mulţumit de procentul obţinut la alegeri. Nu am de ce să fiu supărat că nu am câştigat Primăria. Au fost mulţi oameni care mi-au acordat încrederea”, declara în urmă cu ceva timp candidatul din partea PNL la Primăria municipiului Galaţi, Marius Stan. Totuşi, acesta susţine că încă nu s-a decis dacă va candida pentru alegerile parlamentare, deşi şi-a depus deja intenţia de a candida. ”Propunerea a aparţinut domnului preşedinte al PNL Galaţi (n.r. Victor Paul Dobre). Deocamdată nu sunt decis, rămâne să mă mai gândesc. Îmi place ceea ce fac în prezent. Dacă voi candida, o voi face, în primul rând, pentru a da curaj oamenilor. Sunt foarte mulţi oameni valoroşi care nu o fac, care nu îndrăznesc. Rămân închişi în cutie. Toată lumea evită să lupte, probabil din cauză nu mai au încredere în politicieni”, a continuat Stan. Paul Ichim, Paul Păcuraru şi Sorin Ungurianu sunt ceilalţi trei candidaţi la alegerile parlamentare din partea PNL Galaţi, pentru Senat.

http://www.impartial.ro/index.php?func= ... &articol=1

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Candidaţii PNL

PNL a anunţat, marţi seară, în urma şedinţei Delegaţiei Permanente, o parte dintre candidaţii pentru alegerile parlamentare din această toamnă. În judeţul Galaţi, pentru Cameră vor candida: Victor Paul Dobre, Viorel Cristovici, Emil Strungă, Iuliana Bogdan, Mihai Bucatanschi, Mircea Ispas, Bogdan Manea, Traian Sandu, Mircea Cristea, Mihai Manoliu, iar pentru Senat: Paul Păcuraru, Sorin Ungurianu, Paul Ichim, Marius Stan.

Link to comment
Share on other sites

Viorel Cristovici a fost desemmnat candidat pentru Camera Deputaţilor din partea PNL Tecuci

La finele săptămânii trecute, Organizaţia PNL Tecuci a susţinut prima conferinţă de presă de după alegerile locale ce au avut loc în luna iunie. Pe ordinea de zi au existat mai multe puncte ce au fost amplu dezbătute, însă unul dintre cele mai importante a fost prezentarea candidatului ce va intra în cursa pentru ocuparea fotoliului de deputat în Camera Deputaţilor. Cel vizat nu este nimeni altul decât preşedintele PNL Tecuci, Viorel Cristovici, consilier judeţean la al doilea mandat. Pentru început, candidatul Viorel Cristovici a precizat: “Colegiul Tecuci a menţinut hotărârea ca organizaţia PNL Tecuci să mai aibă candidat pentru Camera Deputaţilor. Consider că intru în luptă cu dreptul deoarece nu vin cu vorbe, ci şi cu fapte concrete. Sunt din 1990 în politică, am primit încrederea cetăţenilor, a electoratului şi sunt convins că şi de această dată voi avea aceeaşi susţinere“. Pentru a fi mai convingător, consilierul judeţean, Viorel Cristovici, a exemplificat: “ În perioada mandatului de consilier judeţean am avut un număr de patru proiecte de hotărâre iniţiate şi prezentate în plenul Consiliului Judeţului şi mai multe intervenţii. Fără falsă modestie pot spune că am avut o activitate fructuoasă dedicată cetăţenilor tecuceni şi nu numai. M-am luptat în special pentru Tecuci pentru că aici am casa, familia, afacerea, însă nu pot spune că am uitat celelalte localităţi. Am adus în discuţie problemele comunelor Ţepu, Nicoreşti şi altele. Sunt de părere că oamenii politici au responsabilităţi faţă de electoratul care i-a votat, care i-a învestit cu încredere. Pe lângă aceste responsabilităţi se mai află şi simţul de omenie de care trebuie să dăm dovadă în unele situaţii. Ca oameni politici trebuie să fim oameni în primul rând, dar şi politicieni pentru a rezolva problemele oamenilor“, a declarat Viorel Cristovici.

http://www.impartial.ro/index.php?func= ... &articol=7

Link to comment
Share on other sites

PD-L Galaţi comandă sondaj pentru desemnarea candidaţiilor

Consilierul judeţean al PD-L Galaţi, Iulian Aramă, a anunţat astăzi, într-o conferinţă de presă, că în următoarea săptămână, cetăţenii din judeţ vor fi subiectul unui sondaj comandat de partidul din care face parte, transmite corespondentul AMOS News. „Ne aflăm în situaţia în care toate uşile partidului sunt deschise. Şi-au depus candidatura 15 candidaţi. În funcţie de rezultatele sondajului şi de notorietatea fiecărui candidat vom stabili şi definitiva lista. Pe data de 15 August PD-L Galaţi vom anunţa public lista candidaţiilor pe colegiile uninominale”, a precizat Iulian Aramă, consilier judeţean a PD-L Galaţi. Potrivit lui Aramă, cei 15 candidaţi de pe listă sunt toţi membri PD-L, însă nu este exclus să se regăsească pe listă şi civili. Printre numele vehiculate pe listă se regăsesc: Mircea Toader-prim –vicepreşedinte PD-L, Marius Necula –fost prefect PSD, actual membru PD-L, Mihai Capră-fost prefect al judeţului, fost membru PNL, Constantin Petrea - actual deputat PD-L, Mihai Turcu-director al Agenţiei Judeţene pentru Protecţia Mediului, Iulian Aramă-director Electrica Galaţi şi actual consilier judeţean PD-L. Iulian Aramă a ţinut să menţioneze că, fiind un vot uninominal, responsabilitatea finanţării priveşte pe fiecare candidat în parte.

Link to comment
Share on other sites

Undă verde pentru candidaţii PD-L Galaţi

Luni a avut loc, la Bucureşti, o şedinţă a Biroului Permanent Naţional al PD-L, în care s-au analizat candidaturile democrat-liberalilor din toată ţara. Astfel, conform celor declarate ieri de prim vicepreşedintele PD-L Galaţi, Mircea Nicu Toader, candidaţii gălăţeni au primit “undă verde“ la Parlamentare. “Au fost analizate toate candidaturile, dar la Galaţi nu s-a schimbat nimic. Au rămas în cursă toţi candidaţii care au fost anunţaţi până acum“, a declarat Mircea Toader.

Cei mai importanţi candidaţi la alegerile din toamnă, din partea organizaţiei judeţene a PD-L sunt: Mircea Nicu Toader, prim vicepreşedintele PD-L Galaţi, Marius Necula, fost preşedinte interimar, pentru aproape două săptămâni, al organizaţiei municipale a PD-L, Iulian Aramă, actualul şef al Electrica Galaţi şi consilier judeţean din partea acestei formaţiuni politice, Iulian Bârsan, actual deputat PD-L şi prorector al Universităţii “Dunărea de Jos“ Galaţi, Mihai Capră, fost prefect din partea PNL, recent intrat în PD-L, Constantin Petrea, actual deputat din partea formaţiunii politice menţionate mai sus, Mihai Turcu, şeful Agenţiei Judeţene pentru Protecţia Mediului Galaţi, Mihai Boldea, avocat în Baroul Galaţi, Victoria Movileanu, fost director al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă şi Carmen Axinte, avocat şi consilier local de Tecuci din partea PD-L. Pe listele PD-L Galaţi sunt 17 candidaţi la alegerile parlamentare, deşi în judeţul Galaţi nu sunt decât 15 colegii uninominale. Cu ceva timp în urmă, Mircea Nicu Toader spunea că se va realiza un sondaj de opinie în rândul electoratului, pentru a se stabili exact lista finală de candidaturi, organizaţia judeţeană având ultimul cuvânt în acest sens. Totodată, se pare că Mircea Toader şi-a adjudecat cel mai uşor colegiu electoral din judeţ, şi anume colegiul care cuprinde şi municipiul Tecuci, acolo unde PD-L a câştigat detaşat la alegerile locale din iunie. Pe de altă parte, majoritatea celorlalţi candidaţi s-au ales cu colegii uninominale mult mai grele, cele mai multe fiind dominate clar de către PSD.

http://www.impartial.ro/index.php?func= ... &articol=6

Link to comment
Share on other sites

Candidaţii PNL

PNL a anunţat, marţi seară, în urma şedinţei Delegaţiei Permanente, o parte dintre candidaţii pentru alegerile parlamentare din această toamnă. În judeţul Galaţi, pentru Cameră vor candida: Victor Paul Dobre, Viorel Cristovici, Emil Strungă, Iuliana Bogdan, Mihai Bucatanschi, Mircea Ispas, Bogdan Manea, Traian Sandu, Mircea Cristea, Mihai Manoliu, iar pentru Senat: Paul Păcuraru, Sorin Ungurianu, Paul Ichim, Marius Stan.

Victor Paul Dobre va candida în colegiul care cuprinde comunele din nordul municipiului Tecuci, Emil Strungă - în colegiul din sudul Tecuciului, Viorel Cristovici va candida în colegiul din municipiul Tecuci, Mihai Bucatanschi - în colegiul care cuprinde comunele de lângă Târgu Bujor, iar Tania Bogdan - în colegiul numărul cinci, care cuprinde şi oraşul Târgu Bujor.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

PSD Tecuci şi-a prezentat candidaţii

La finele săptămânii trecute, Organizaţia PSD Tecuci a susţinut prima conferinţă de presă de după alegerile locale din iunie 2008. Unul din punctele expuse de staff-ul PSD a fost prezentarea candidaţilor pentru fotoliile din Camera Deputaţilor şi Senat. Candidaţii ce vor intra în cursa pentru ocuparea fotoliilor din Camera Deputaţilor sunt împărţiţi pe circumscripţii astfel: pentru circumscripţia Tecuci Nord a fost desemnat candidatul ing. Iorgu Dascălu, pe Tecuci Sud - Cornel Hamza, iar pe Tecuci - actualul vicepreşedinte PSD Tecuci, Dan Butunoiu. În ceea ce priveşte candidatul pentru fotoliul de senator, acesta este tot un "vechi" PSD, cu un C.V. impunător, ing. Laurenţiu Chirvăsuţă.

http://www.impartial.ro/index.php?func= ... &articol=8

Link to comment
Share on other sites

Noi şi vechi pe listele PD-L

Sub rezerva avizării candidaturilor de către Biroul Permanent Naţional PD-L, la nivel judeţean s-au stabilit o serie de candidaturi pentru alegerile parlamentare uninominale din toamnă, am aflat de la preşedintele Organizaţiei de Tineret a PD-L Galaţi, Eduard Vasilache. Astfel, pentru Camera Deputaţilor candidează Petrişor Potec (colegiul 1), Mircea Toader (colegiul 2), Carmen Axenie (colegiul 3), Dumitru Buţurcă (colegiul 4) şi Laurenţiu Gâdei (colegiul 5). Pentru Senat, candidează Constantin Petrea (colegiul 1) şi Petru Lificiu (colegiul 2). În afara lui Mircea Toader, cunoscuţi mai sunt Constantin Petrea, în prezent deputat de Tecuci, deputatul Petru Lificiu, fost lider PER în prezentul mandat şi fost ministru PSD al Mediului în mandatul 2000 - 2004 şi Dumitru Buţurcă, fost director al Direcţiei Agricole în mandatul 1996 - 2000.

http://www.viata-libera.ro/index.php?pa ... l&id=26384

Link to comment
Share on other sites

Linişte în tabăra PRM Galaţi

Organizaţia judeţeană a Partidului România Mare încă mai analizează care vor fi candidaţii pentru Parlamentare. Cel mai probabil, candidaturile vor fi stabilite după şedinţa de la nivel naţional a Partidului România Mare, ce va avea loc pe 10 septembrie. În acest moment, singurii posibili candidaţi la alegerile parlamentare din toamnă, din partea PRM Galaţi, sunt Carol Dina şi Marin Costel. Carol Dina, preşedintele organizaţiei judeţene, şi-a manifestat intenţia de a candida pentru un nou mandat de senator, în timp ce Marin Costel optează pentru Camera Deputaţilor.

Link to comment
Share on other sites

PD-L şi-a desemnat candidaţii pe colegii

Prim-vicepreşedintele filialei gălăţene a Partidului Democrat- Liberal (PD-L), Mircea Toader, a prezentat, sâmbătă, candidaturile partidului în cele patru colegii uninominale pentru senatori şi nouă pentru deputaţi, transmite corespondentul AMOS News. Potrivit lui Mircea Toader, în cele cinci colegii din judeţ pentru camera deputaţilor vor candida: Potec Petrişor - inginer şi fost preşedinte al organizaţiei de tineret; Micea Toader - prim-vicepreşedinte PDL; Carmen Axenie - avocat Tecuci; Dumitru Buţurcă - inginer agronom; Aurel Zanfir - inginer. În cele patru colegii pentru deputaţi din municipiul Galaţi vor candidata: Mihai Capră - fost prefect PNL, actual prim-vicepreşedinte PDL; Bîrsan Iulian - actual deputat, prorector la Universitatea „Dunărea de Jos”; Irimia Mihai - om de afaceri şi Boldea Mihai - avocat.

În cele două colegii senatoriale din judeţul Galaţi vor candida Constantin Petrea - om de afaceri şi actual deputat; Petre Lificiu - deputat PD-L, iar în cele două colegii senatoriale din municipiu vor candida Iulian Aramă - consilier judeţean şi director Electrica şi Marius Necula - consilier judeţean.

Mircea Toader a mai spus că responsabil cu campania la nivelul Galaţiului este preşedintele interimar al PD-L, Eduard Filkenstein. Scorul pe care partidul şi l-a propus este de trei deputaţi şi un senator.

Link to comment
Share on other sites

Colegii uşoare pentru liderii principalelor partide

Liderii principalele partide din Galati si-au rezervat cele mai usoare colegii uninominale. Astfel, vicepresedintele PSD Dan Nica candideaza la Camera intr-un colegiu in care 80% dintre localitati sunt conduse de PSD si PC, vicepresedintele PNL Victor Paul Dobre intr-un colegiu cunoscut drept fief al liberalilor, iar secretarul executiv al PD-L Mircea Toader in zona Teciului, unde PD-L e fruntas. Liderul PSD Galati, Dan Nica, vicepresedinte al partidului la nivel national, si-a rezervat Colegiul numarul 5 pentru candidatura sa la Camera Deputatilor, au declarat, marti, surse din interiorul organizatiei, informeaza NewsIn. Acest colegiu, amplasat in jumatatea estica a judetului Galati, include 24 de circumscriptii, in frunte cu cea din orasul Targu Bujor, si constituie cel mai important bazin electoral al PSD-ului. "80% dintre primarii din acest colegiu sunt din PSD si PC", au afirmat sursele citate. Omul de incredere al lui Nica, Gheorghe Saghian, cel care a condus campania PSD in ultimele cicluri electorale, va candida la Senat in Colegiul numarul 2, care include Colegiul numarul 5 de la Camera, acolo unde candideaza seful sau. Intre candidatii PSD Galati s-ar mai numara deputatii Aurel Nechita si Bogdan Ciuca (PC), care vor un nou mandat la Camera, dar si senatorul Viorel Stefan, care intentioneaza sa paraseasca Senatul in favoarea unui fotoliu de deputat. Oficial, lista candidatilor PSD Galati va fi intocmita in cursul acestei saptamani, dupa revenirea lui Dan Nica in teritoriu, a declarat, marti, purtatorul de cuvant al organizatiei judetene, Claudiu Branzan.

Si presedintele filialei PNL, Victor Paul Dobre, si-a rezervat un colegiu usor. Dobre va candida la Camera Deputatilor in Colegiul numarul 1, din nordul judetului Galati, zona recunoscuta drept fief-ul liberalilor. Acest colegiu include 13 circumscriptii electorale, in care primarii PNL sunt majoritari. Colegul sau de partid, Paul Pacuraru, Ministrul Muncii, va candida la Senat in Colegiul numarul 1, care include Colegiul numarul 1 de la Camera Deputatilor si, deci, zona cu potential electoral ridicat pentru PNL. Liberalii galateni au aprobat deja, in august, in cadrul Delegatiei Permanente Judetene, lista celor 13 candidati pentru Parlamentul Romaniei, insa aceasta ar putea suferi unele modificari inainte de a fi revalidata, pana la 27 septembrie. Surse din interiorul PNL au declarat, marti, agentiei NewsIn, ca inspectorul scolar general Tania Bogdan si viceprimarul municipiului Galati, Mircea Razvan Cristea, candidati pentru Camera Deputatilor, ar putea fi inlocuiti - Bogdan pentru ca urmeaza sa fie propusa pentru functia de vicepresedinte al Consiliului Judetean, iar Cristea pentru ca nu are sanse de castig.

Secretarul executiv al PD-L, Mircea Toader, prim-vicepresedinte interimar al organizatiei judetene de la Galati, si-a ales, de asemenea, o arie facila. El va candida pentru Camera Deputatilor in Colegiul numarul 2 din vestul judetului. Acolo, patru din cele cinci circumscriptii electorale sunt conduse de primari PD-L. Port-drapelul acestui colegiu este municipiul Tecuci, al carui primar, democrat-liberalul Eduard Finkelstain, a castigat detasat alegerile locale atat in 2004, cat si in 2008. Peste Colegiul numarul 2 de la Camera se afla Colegiul numarul 1 de la Senat, unde va candida actualul deputat Constantin Petrea, invizibil in politica galateana atat inainte, cat si dupa ce a intrat in Parlamentul Romaniei, in 2004. Spre deosebire de celelalte doua formatiuni, PD-L a definitivat si a facut publica lista candidatilor care vor intra in cursa electorala din 30 noiembrie intr-unul din colegiile uninominale din judetul Galati. Pe langa politica de rezervare a celor mai usoare colegii pentru liderii de filiale, cele trei organizatii judetene mai au in comun faptul ca isi imping candidatii fara notorietate si cei recent intrati in partid catre colegii in care sansele de castig sunt destul de reduse.

Un contraexemplu ar fi presedintele Clubului Otelul Galati, Marius Stan, cel care a intrat in PNL in primavara acestui an si a candidat pentru Primaria Galati la alegerile locale din 1 iunie, clasandu-se pe pozitia a treia cu aproape 19% din voturile valabil exprimate. El va candida acum la Senat, intr-un colegiu din municipiul Galati. Judetul Galati a fost impartit in 13 colegii uninominale, din care noua pentru Camera Deputatilor si patru pentru Senat.

http://www.ziare.com/Colegii_usoare_pen ... 01714.html

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Retragere humanum est!

Candidaţi care dau înapoi

După ce Tania Bogdan a confirmat, oficial, că se retrage din lupta pentru obţinerea unui mandat de deputat, din partea PNL, multe voci au spus că acesta este doar începutul şi că vor urma şi alte anunţuri din partea unor persoane la fel de notabile. Astfel, bursa zvonurilor din mediile politice dă "aproape sigură" retragerea lui Mihai Capră din cursa electorală, deşi acesta a fost confirmat drept candidat din partea PDL pentru un mandat de deputat, într‑un colegiu din municipiul Galaţi. Se pare că fostul prefect a decis să se retragă (înainte de a începe efectiv) din luptă. După cum ştim mai nou că îşi justifică gesturile (mai mult sau mai puţin) politice, probabil că motivul oficial se va referi la "probleme de sănătate".

Şi din tabăra PNL se pare că există un candidat care nu se simte prea bine. Ar fi vorba de actualul viceprimar Mircea Cristea, "rostuit" deocamdată oficial tot într‑un colegiu din municipiu pentru a obţine un mandat de deputat. Aici se pare că motivul retragerii se referă la rezultatele sondajelor de opinie care indică faptul că, în patru ani, viceprimarul liberal nu s‑a făcut cunoscut pe cât ar fi avut ocazia, graţie funcţiei pe care o deţinea şi o are şi acum.

Cine vor fi cei care vor candida în locul celor doi rămâne de văzut. Cu siguranţă însă, odată cu modificarea adusă prin ordonanţă de Guvern legii alegerilor parlamentare, apare o opţiune "de rezervă". Este vorba ­despre şefii sau funcţionarii publici din instituţii, care, până la modificare, nu aveau voie să candideze, fără să îşi dea demisia mai întâi din funcţia pe care o deţin. Acum însă, şefii şi directorii pot candida liniştiţi, doar suspendându‑şi activitatea pe perioada campaniei...

http://www.viata-libera.ro/index.php?pa ... l&id=26811

Link to comment
Share on other sites

UDMR propune candidaţi români pe listele pentru Parlament

UDMR propune candidaţi români pe listele pentru Parlament, atât în Bucureşti, cât şi în judeţele din afara Transilvaniei, conducerea Uniunii fiind nevoită să recurgă la ei în condiţiile în care şi-a propus să acopere toate cele 452 de colegii uninominale stabilite pentru alegerile generale. Conducerea Uniunii trebuie să propună candidaţi români, în condiţiile în care şi-a propus să acopere toate cele 452 de colegii uninominale stabilite pentru alegerile generale, iar maghiari sunt prea puţini în Galaţi sau Gorj. Vicepreşedintele executiv al UDMR, Kovacs Peter, a declarat, sâmbătă, că aceşti candidaţi români nu trebuie să cunoască limba maghiară şi că lor li s-au aplicat aceleaşi criterii ca pentru candidaţii UDMR. "Candidaţii de origine română au fost propuşi de organizaţiile judeţene ale UDMR din judeţele din afara arcului Carpatic. Este vorba despre candidaţi cunoscuţi la nivel local, capabili să atragă voturi pe sistemul uninominal prin personalitatea lor, nu special pentru UDMR, dar voturile adunate de ei se vor contabiliza la UDMR”, a spus Kovacs. La Galaţi vor candida, pentru Camera Deputaţilor, Jenő Frunză, Lucia Dediu Borza, Viorel Gheorghiţă, Levente Székely, Ana Székely, Károly Révész, Iulian Voicu, Robert Rusu şi Károly Szekeres, iar pentru Senat, Lóránd Fazekas, József Giurea, Lucian Preda şi Ildikó Timbolschi.

Link to comment
Share on other sites

Rectorul Universităţii "Dunărea de Jos", propus de PSD pentru un post de senator

Surse din interiorul PSD Galaţi confirmă că rectorul Universităţii „Dunărea de Jos”, Viorel Mânzu, va candida pentru un loc la Senat, în municipiu, transmite corespondentul AMOS News.Viorel Mânzu este rector la „Dunărea de Jos” din 2006 şi consilier local PSD din 2008. Împotriva sa ar putea candida în acelaşi colegiu directorul executiv al F.C Oţelu Galaţi, Marius Stan (PNL) şi Iulian Aramă (PD-L) director la S.C Electrica. Posibili candidaţi PSD mai sunt: consilierul judetean, dr. Nicolae Bacalbaşa, purtătorul de cuvânt al PC Bogdan Ciucă, deputatul Aurel Nechita, consilierul local Florin Pâslaru, deputatul Dan Nica, senatorul Ştefan Viorel, viceprimarul de Iveşti, Cornel Hamza şi oamenii de afaceri Daniel Butunoiu şi Iorgu Dascălu, ambii din Tecuci. Lista va fi finalizată abia după ce candidaturile vor fi supuse unui sondaj.

Link to comment
Share on other sites

Mihai Capră (PDL) şi-a anunţat retragerea din cursa electorală pentru Camera Deputaţilor

Democrat-liberalul Mihai Capră, unul dintre cei mai importanţi candidaţi ai PDL Galaţi pentru Camera Deputaţilor, se retrage din cursa electorală din motive personale, a informat, duminică, într-o conferinţă de presă, liderul PDL Galaţi, Mircea Toader. "Din motive personale, domnul Mihai Capră a renunţat la candidatura de deputat. Am luat act de această decizie a dumnealui. Vă pot spune însă că va rămâne activ politic şi că această hotărâre de a renunţa la candidatură nu îi va afecta activitatea în partidul nostru", a anunţat, duminică, Mircea Toader. Potrivit acestuia, în locul lui Capră va fi desemnat să candideze Doru Răsmeriţă. "În legătură cu această situaţie, mai trebuie să spunem că în locul domnului Mihai Capră, pe colegiul respectiv va fi desemnat să candideze Doru Răsmeriţă", a declarat Mircea Toader. Mihai Capră, cel care a ocupat până în urmă cu câteva luni funcţia de prefect al judeţului Galaţi şi care a renunţat la acest post pentru a putea candida la alegerile din toamnă, şi-a motivat decizia invocând probleme personale.

Link to comment
Share on other sites

Asul din mâneca PNG-iştilor: Nicu Boghici

* Cea mai recentă ”achiziţie” a PNG Galaţi, fostul peşedinte de la Oţelul, Nicolae Boghici, aspiră la un loc în Camera Deputaţilor. Listele finale cu persoanele care vor candida din partea PNG-CD vor fi prezentate săptămâna viitoare.

Reprezentanţii Partidului Noua Generaţie Creştin-Democrat (PNG-CD) şi-au exprimat intenţia de a obţine un scor bun la alegerile generale din noiembrie. Se pare că asul din mânecă pentru alegerile parlamentare este reprezentat de cel mai nou membru al formaţiunii, Nicolae Boghici. Contactat telefonic, omul de afaceri şi fostul preşedinte al clubului de fotbal Oţelul Galaţi, a explicat motivele pentru care a ales Partidul Noua Generaţie. „Am ales PNG-CD-ul pentru că este un partid condus de un om din fotbal, care are legătură cu fotbalul, dar şi pentru orientarea partidului şi ideologia sa. Voi candida la alegerile parlamentare pentru Camera Deputaţilor. Mi s-a repartizat un colegiu, dar nu este nimic bătut în cuie. Voi şti cu siguranţă săptămâna viitoare“, a explicat Boghici.

În cadrul conferinţei de presă, care a avut loc ieri, vicepreşedintele formaţiunii, Petru Trifan, a critic în termeni duri principalele partide politice aflate la guvernare, dar şi în opoziţie, precizând şi faptul că membrii formaţiunii conduse de George Becali vor candida pe liste proprii, fără să încheie alianţe cu alte partide. De asemenea, Adrian Smărăndoiu, şeful gălăţenilor de la PNG-CD a declarat că abia săptămâna viitoare vor fi definitivate listele cu candidaţii pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie. Candidaţii noştri pentru Parlamentare sunt Viorel David, Petru Trifan, Remus Matei, Adrian Silivestru şi subsemnatul“, a spus Adrian Smărăndoiu.

http://www.impartial.ro/index.php?func= ... articol=14

Link to comment
Share on other sites

Alianta PSD+PC si-a “aruncat” candidatii in lupta pentru Parlament

Miercuri seara, sala Teatrului Muzical a gazduit un eveniment important pentru Alianta PSD+PC: lansarea candidatilor pe colegii uninominale pentru alegerile parlamentare de la finalul lunii noiembrie. Din partea Partidului Conservator va exista un singur reprezentant (Bogdan Ciuca), restul candidaturilor fiind atribuite social-democratilor.

Candidaţii Alianţei PSD+PC Galaţi

Pentru Camera Deputaţilor s‑au înscris în cursă: inginerul Iorgu Dascălu (Colegiul nr. 1), economistul Daniel Butunoi (Colegiul nr. 2), viceprimarul Iveştiului, Cornel Hamza (Colegiul nr. 3), senatorul Viorel Ştefan (Colegiul nr. 4), deputatul Dan Nica (Colegiul nr. 5), consilierul local Florin Pâslaru (Colegiul nr. 6), dr. Lucreţia Roşca (Colegiul nr. 7), deputatul Bogdan Ciucă (Colegiul nr. 8) şi dr. Aurel Nechita (Colegiul nr. 9).

La Senat candidează: inginerul Laurenţiu Chirvăsuţă (Colegiul nr. 1), inginerul Gheorghe Saghian (Colegiul nr. 2), dr. Nicolae Bacalbaşa (Colegiul nr. 3) şi rectorul Viorel Mânzu (Colegiul nr. 4).

Link to comment
Share on other sites

Şapte ingineri pe lista PNG

Nu mai puţin de şapte ingineri vor candida pentru un loc la Senat sau la Cameră din partea Organizaţiei Judeţene a PNG, transmite corespondentul AMOS News. În cele două colegii senatoriale din municipiul Galaţi vor candida Dănilă Marius - de profesie inginer şi Silivestru Adrian - profesor. La judeţ vor candida Ţocu Iulian Ştefan - cibernetician şi Grigoruţa Petrică - inginer. Pentru cele cinci colegii de deputaţi din judeţul Galaţi vor candida: David Sorin - bijutier; Matei Remus - ofiţer; Trifan Petru - inginer; Smărăndoiu Adrian - inginer; Tudose Panaite - inginer; În cele patru colegii de deputaţi din municipiu candidează Boghici Nicolaie - inginer; Decuseară Florin - inginer; Chifu Gabriel - jurnalist; David Viorel - consilier juridic.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Cântăreţul Adrian Enache, posibil candidat la Senat din partea PNL

Vedeta muzicii pop autohtone Adrian Enache este creditat ca favorit să-l înlocuiască pe Marius Stan pe listele PNL pentru alegerile parlamentare din noiembrie, transmite corespondentul AMOS News. Potrivit unor surse din interiorul PNL Galaţi, cântăreţul Adrian Enache ar putea candida în oraşul natal, într-un un colegiu pentru Senat. Este vorba despre colegiul senatorial unde ar fi trebuit să candideze directorul general al FC Oţelu Galaţi şi consilierul local Marius Stan. Aceleaşi surse au afirmat că Marius Stan nu mai este interesat să candideze şi l-ar fi propus pe prietenul său, Adrian Enache.

În colegiul patru Senat acesta îi va avea ca adversari pe consilierul judeţean Marius Necula (PD-L) şi Viorel Mânzu (PSD) rectorul Universităţii „Dunărea de Jos” Galaţi.

Link to comment
Share on other sites

UDMR şi-a lansat candidaţii pentru alegerile parlamentare

Pentru că în acestă legislatură are un deputat în judeţul de la Dunăre, partidul maghiar a decis să-şi lanseze câte un candidat în fiecare colegiu electoral, asta în ciuda faptului că doar o mie de unguri trăiesc la Galaţi, transmite corespondentul AMOS News. Doar în Galaţi şi Dolj, UDMR-ul şi-a mai lansat candidaţi în afara judeţelor cu o populaţie numeroasă de origine maghiară. Decizia de a pune pe listele uninominalului parlamentar din 30 noiembrie câte un candidat în cele 13 colegii la Galaţi (4 pentru Senat şi 9 la Camera Deputaţilor), vine ca urmare a faptului că UDMR-ul deţine, în acest mandat, un post de deputat prin Levente Szekely. Dintre cei 13 candidaţi majoritatea provin din familii mixte dintre români şi maghiari. “Vrem să continuăm ceea ce am început la Galaţi în urmă cu patru ani. Avem un program puternic şi nu ne bazăm pe lozinci, ci pe fapte”, a declarat deputatul Levente Szekely. Comunitatea maghiară din judeţul de la Dunăre, judeţ cu o populaţie de peste 600.000 de oameni, numără doar 1.000 de persoane. “Nu cred că în momentul în care vine problema de salarii, de poluare, de viaţa cu zi de zi, problemele de naţionalitate ar trebui să mai conteze”, a mai adăugat actualul deputat UDMR. Levente Szekely a obţinut mandatul de parlamentar în 2004 ca rezultat al reîmpărţii voturilor obţinute de UDMR în judeţele cu o populaţie maghiară numeroasă.

Cei 13 candidaţi pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie sunt: la Camera Deputaţilor - Jeno Frunză, în Colegiul nr. 1, Lucia Borza Dediu în Colegiul nr. 2, Istvan Elek Pilbart în Colegiul nr. 3, Csaba Levente Szekely în Colegiul nr. 4, soţia sa, Ana Szekely în Colegiul nr. 5, Robert Rusu în Colegiul nr. 6, Iulian Voicu în Colegiul nr. 7, Karoly Szekeres în Colegiul nr. 8 şi Karoly Revesz în Colegiul nr. 9; la Senat, candidează Ildiko Timbolschi în Colegiul nr. 1, Jozsef Giurea în Colegiul nr. 2, Lorand Fazekas în Colegiul nr. 3 şi Mihai Knobloch în Colegiul nr. 4.

Link to comment
Share on other sites

Dumitru Cristea va candida în locul lui Marius Stan

Liberalii galateni au decis ca doctorul Dumitru Cristea, presedintele Colegiului Medicilor din Galati, sa candideze în Colegiul nr. 4 pentru Senat din municipiul Galati la alegerile parlamentare. Dumitru Cristea îl înlocuieste astfel pe presedintele clubului de fotbal Otelul Galati, Marius Stan, care a refuzat sa candideze pentru un mandat de senator. Desi în ultimele zile s-a vehiculat si numele cântaretului Adrian Enache privind o posibila candidatura în colegiul respectiv din partea PNL, liderul liberalilor galateni, Victor Paul Dobre, nu a dorit sa comenteze acest lucru. El a precizat însa ca nu au mai aparut alte modificari în lista de candidati PNL de la nivelul judetului pentru alegerile parlamentare. Dobre a mai anuntat ca sâmbata, la Iasi, liberalii îsi vor lansa candidatii din zona Moldova, iar în perioada urmatoare va avea avea loc si la Galati lansarea candidatilor PNL din colegiile uninominale din judet. Ca obiectiv la alegerile parlamentare, liberalii galateni îsi doresc sa obtina un scor electoral mult mai bun fata de cel de la alegerile locale, din luna iunie.

http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... &articol=5

Link to comment
Share on other sites

Biroul Electoral Judeţean

S-a spart gheaţa

* Primele înscrieri în cursa pentru Parlament

Gata, de ieri s‑a spart gheaţa la Biroul Electoral Judeţean Galaţi. PD‑L a reuşit să fie primul partid care şi‑a înscris candidaţii în cursa pentru alegerile parlamentare uninominale din 30 noiembrie. Depunerea candidaturilor se încheie pe 21 octombrie, la miezul nopţii.

Cel care a deschis drumul candidaturilor PD‑L a fost avocatul Mihai Boldea care, ajuns singur la Biroul Electoral Judeţean, a început să dea telefoane după res­tul partidului. La 14,00 trecute fix, pe uşă au intrat 12 democrat‑liberali (în loc de 13, câţi candidaţi sunt) în frunte cu prim‑vicepreşedintele filialei, Mircea Toader. Oricum, legea nu cere prezenţa candidaţilor la înscriere, ca la starea civilă. Actele PD‑L erau prinse în dosare oranj cu albastru iar cele patru bibliorafturi erau ambalate în patru sacoşe cu sigla de partid şi mesaje de campanie. Dintr‑o mişcare, consilierul judeţean Marius Necula a şi împărţit calendare cu chipul său şi mesajul "de la om bun la om bun", jurnaliştilor şi membrilor BEJ. Fiecare candidatură era semnată personal de şeful Emil Boc. Vă daţi seama că a semnat peste 700 de candidaturi?! Mai catolici decât Papa, democrat liberalii i‑au pus şi pe cei născuţi înainte de 1 ianuarie 1976 să completeze declaraţii că nu au colaborat cu fosta Securitate, chit că legea nu prevedea acest lucru. Cine s‑a fript cu Lişinschi suflă...

"O echipă tânără"

Deşi nu a făcut o lansare oficială a candidaţilor, PD‑L este primul partid intrat în cursa electorală. Mircea Toader şi‑a arătat cu mândrie colegii: "Vedeţi, o echipă foarte tânără. Unii au făcut exces de zel şi şi‑au depus declaraţia privind CNSAS, deşi nu trebuia. Important este că avem o echipă cu care gălăţenii vor avea de câştigat în Parlament. Va fi şi o lansare oficială a candidaţilor. Noi am făcut lansările pe colegii, dar vom avea o lansare chiar în timpul campaniei, la care va veni Theodor Stolojan cu toată echipa". Iată cine sunt aspiranţii PD‑L la Camera Deputaţilor: Petrişor Potec - Colegiul 1, Mircea Toader - Colegiul 2, Carmen Arsenie - Colegiul 3, Dumitru Buţurcă - Colegiul 4, Aurel Zamfir - Colegiul 5, Doru Resmeriţă - colegiul 6, Iulian Bârsan - Colegiul 7, Mihai Irimia - Colegiul 8, Mihai Boldea - Colegiul 9. La Senat: Constantin Petrea - Colegiul 1, Petru Lificiu - Colegiul 2, Iulian Aramă - Colegiul 3 şi Marius Necula - Colegiul 4.

http://www.viata-libera.ro/index.php?pa ... l&id=27490

Link to comment
Share on other sites

Harta candidatilor a inceput sa prinda contur

La o luna si jumatate distanta de alegerile parlamentare, doar patru formatiuni politice si o alianta si-au desemnat listele oficiale cuprinzand candidatii pe colegiile uninominale, restul fiind inca in ceata, iar timp nu prea mai este.

Camera Deputatilor

In Colegiul 1 se intrec urmatorii candidati: Victor Paul Dobre (PNL), Jeno Frunza (UDMR), Iorgu Dascalu, din partea Aliantei PSD+PC, Sorin Anton David (PNG-CD) si Petrisor Potec (PD-L).

In cadrul Colegiului 2 candideaza: liberalul Viorel Cristovici, Lucia Borza Dediu, din partea UDMR, Ionel Daniel Butunoiu (PSD+PC), Remus Matei (PNG-CD) si Mircea Nicu Toader din partea PD-L.

La Colegiul 3 se vor duela candidati precum: Emil; Strunga (PNL), Istvan Elek Pilbart (UDMR), Cornel Hamza (PSD+PC), Petru Trifan (PNG-CD) si Carmen Axenie (PD-L).

In cadrul Colegiului 4 candideaza liberalul Teodor Gheorghe, reprezentantul UDMR Szekely Levente Csaba, social-democratul Viorel Stefan, Adrian Smarandoiu (PNG-CD) si Dumitru Buturca (PD-L).

Colegiul 5 ii cuprinde pe Mihai Bucatanschi (PNL), Ana Cezarina Szekely (UDMR), Dan Nica din partea Aliantei PSD+PC, Panaite Tudose de la PNG-CD si Aurel Zanfir (PD-L).

In Colegiul 6 se vor lupta Sandu Traian (PNL), Robert Rusu (UDMR), Florin Paslaru (PSD+PC), Nicolai Boghici (PNG-CD) si Doru Resmerita (PD-L).

La Colegiul 7 se lupta: liberalul Vasile Parlog, Iulian Voicu (UDMR), Lucretia Rosca (PSD+PC), Florin Decuseara din partea PNG-CD si Iulian Barsan de la PD-L.

In Colegiul 8 candideaza: Mircea Ispas (PNL), Karoly Szekeres (UDMR), Bogdan Liviu Ciuca din partea Aliantei PSD+PC, Gabriel Liviu Chifu de la PNG-CD si Mihai Irimia de la PD-L.

In Colegiul cu numarul 9 candideaza Mihai Manoliu (PNL), Karoly Revesz (UDMR), Aurel Nechita (PSD+PC), Viorel David de la PNG-CD si Mihail Boldea (PD-L).

Senat

In Colegiul 1 concureaza liberalul Paul Pacuraru, Ildiko Timbolski (UDMR), Laurentiu Chirvasuta (PSD+PC), Iulian Stefan Tocu (PNG-CD) si Petrea Constantin (PD-L).

In Colegiul 2 se lupta Sorin Ungurianu (PNL), Jozsef Giurea (UDMR), Gheorghe Saghian (PSD+PC), Petrica Grigoruta (PNG-CD) si democrat-liberalul Petru Lificiu.

In Colegiul 3 se vor confrunta liberalul Paul Ichim, Lorand Fazekas (UDMR), Nicolae Dobrovici Bacalbasa (PSD+PC), Marius Danila (PNG-CD) si Iulian Arama (PD-L).

In Colegiul 4 se vor confrunta Dumitru Cristea (PNL), Mihai Knoblech (UDMR), Viorel Nicolae Manzu (PSD+PC), Adrian Silivestru (PNG-CD) si Marius Necula (PD-L).

http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... 2008/10/17

Link to comment
Share on other sites

Alianta PSD-PC si-a depus lista de candidati la BEJ

Cei 13 candidati ai Aliantei PSD-PC din colegiile unimoninale din judetul nostru au intrat în mod oficial în cursa pentru alegerile parlamentare din 30 noiembrie. În fruntea delegatiei Aliantei PSD-PC, prezenta vineri la Biroul Electoral Judetean pentru depunerea listei de candidati, s-a aflat presedintele PSD Galati, Dan Nica, si el candidat pentru un nou mandat la Camera Deputatilor. Singurul candidat PC al Aliantei la nivelul judetului, Bogdan Ciuca, a lipsit la depunerea listei, el fiind prezent vineri la consultarile de la Guvern cu liderii partidelor parlamentare pe tema salarizarii bugetarilor. Candidatii Aliantei PSD-PC la nivelul judetului, în ordinea colegiilor uninominale, pentru Senat, sunt Laurentiu Chirvasuta, Gheorghe Saghian, Nicolae Bacalbasa si Viorel Mânzu. La Camera Deputatilor, candidatii sunt Iorgu Dascalu, Daniel Butunoi, Banel Hamza, Viorel Stefan, Dan Nica, Florin Pâslaru, Lucretia Rosca, Bogdan Ciuca si Aurel Nechita.

http://www.monitoruldegalati.ro/index.p ... &articol=5

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.