Jump to content

O înghețată produsă în Galați, medalie de aur europeană la Ecotrophelia


dcp100168

Recommended Posts

Whoopie Ice a cucerit Parisul!

  • Delicioasa înghețată din Galați a câștigat medalia de aur la faza finală a Ecotrophelia

Whoopie ICE, înghețata realizată la Galați de echipa formată din Prof. Daniela Borda și studentele Alina Marina Chiriță, Ana Georgiana Popa și Adelina Trif a câștigat medalia de aur la faza europeană a concursului Ecotrophelia, derulat la Paris.

Whoopie Ice este o înghețată realizată exclusiv din zer dulce concentrat. Înghețata are în componență smântână, gutui și pulpa de prune, fructe cu zaharuri glicemice scăzute, bogate în vitamine și antioxidanți, au declarat reprezentanții Facultății de Știința și Ingineria Alimentelor din Galați pentru revista Agrofood.

Mai mult, acestia afirmă că topping-ul Whoopie Ice este fabricat din gelatina obținută din gutui al cărei conținut este scăzut în zahăr. În plus, consumatorii cu intoleranță la lactoză pot degusta acest produs, deoarece el este fabricat din lactoză hidrolizată.

Perioada de valabilitate a produsului este de până la un an, păstrat la temperaturi de minus 20 de grade Celsius.

stiridegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Studentele care au câştigat medalia de aur la prestigiosul concurs de inovaţie alimentară Ecotrophelia  2018. Au impresionat juriul cu o îngheţată bio

Ana-Georgiana Popa, Alina-Marina Chirilă şi Adelina Pricope, coordonate de profesorul Daniela Borda, şeful de lucrări Iulia Bleoancă şi doctorandul Florentina Bucur, au câştigat concursul cu Whoopie Ice, o îngheţată delicioasă pe bază de zer concentrat şi delactozat cu prune şi gutui. Whoopie Ice este o îngheţată cu conţinut bogat de fibre, pe de o parte, dar cu un conţinut redus de zahăr.

 Echipa de studenţi şi profesori de la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din Galaţi, formată din studentele Ana-Georgiana Popa, Alina-Marina Chirilă şi Adelina Pricope, coordonate de profesorul Daniela Borda, şeful de lucrări Iulia Bleoancă şi doctorandul Florentina Bucu, a câştigat medalia de aur la prestigiosul concurs internaţional de inovaţie în domeniul alimentar ”Ecotrophelia 2018”, desfăşurat anul acesta la Paris, Franţa. Tinerele au reuşit să valorifice cu succes zerul rezultat în urma fabricării unor brânzeturi şi să realizeze această îngheţată, adresată inclusiv celor care suferă de intoleranţă la lactoză.

Îngheţata bio ”Whoopie Ice”, realizată exclusiv din zer dulce concentrat, a fost creată în laboratorul Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din Galaţi şi are în componenţă smântână, gutui şi pulpă de prune, fructe cu zaharuri glicemice scăzute, bogate în vitamine şi antioxidanţi.

Pe deasupra, îngheţata produsă la Galaţi are un topping fabricat din gelatină obţinută din extract de gutuie, al cărei conţinut de zahăr este scăzut. Îngheţata poate fi consumată şi de persoanele cu intoleranţă la lactoză, deoarece este fabricată din lactoză hidrolizată

Ideea a apărut anul trecut şi de atunci echipa de studente, Ana-Georgiana Popa, Alina-Marina Chirilă şi Adelina Pricope, coordonate de profesorul Daniela Borda, şeful de lucrări Iulia Bleoancă şi doctorandul Florentina Bucur, a lucrat în permanenţă. 

Succesul a fost posibil datorită eforturilor studenţilor şi profesorilor de la  Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din Galaţi, dar nu trebuie neglijată şi baza materială complexă de care dispune această facultate. Infrastructura permite astfel obţinerea unor produse din tehnologii diferite, cum ar fi carne, lapte, bere sau zaharoase.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

Primire triumfală pentru echipa gălățeană care ,,a luat aurul” la Paris cu cea mai bună înghetață bio

Whoopie Ice, înghețata  pe bază de zer concentrat și delactozat cu prune și gutui realizată la Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor din Galați, a câștigat medalia de aur la Ecotrophelia Europe, concurs ce a avut loc acum câteva zile  la Paris.  A fost  prima dată când România ocupă cea mai înaltă poziție pe podiumul acestei competiții.

Delegația gălățeană a fost primită cu flori, tort și șampanie la sosirea în Facultatea de Șriința și Ingineria Alimentelor.

Echipa de studenți și profesori a reușit să valorifice cu succes zerul rezultat în urmă fabricării unor brânzeturi și să realizeze această înghețată, adresată inclusiv celor care suferă de intoleranță la lactoză. Produsul conține gutui și prune iar deliciosul produs  deja a primit oferte de comercializare. Prețul unei cutiuțe cu 1.000 de grame  de înghețată este de doar 1 euro.

Ideea a apărut în urmă cu doi ani și de atunci echipa de studente, Ana-Georgiana Popa, Alina-Marina Chirilă și Adelina Pricope, coordonată de cadrele didactice prof. Daniela Borda, şef lucrări. Iulia Bleoancă și drd. Florentina Bucur au făcut tot ce a fost posibil petru a reliza produsul.  Înghetața  este un produs brevetat cu toate componentele la vedere dar tehnologia elaborată cu secretele tehnologice îl face imposibil de copiat. Produsul ar putea ieși pe piață  imediat.

Echipa gălățeană a avut mari emoții  cu transportul, la Paris, al înghețatei, tot timpul le-a fost frică că o vor găsi decongelată. Deasemeni trebuie menționat că și cutiuța de ambalaj a înghețatei este eco.

gazetagalatiului.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Diplome de excelenţă pentru îngheţata de aur

Echipa care a realizat îngheţata "Whoopie Ice" şi a adus în România, pentru prima dată, Medalia de Aur la "ECOTROPHELIA", a fost premiată de Senatul Universităţii "Dunărea de Jos" din Galaţi.

În cadrul unei ceremonii emoţionante, studentele SIA Alina Marina Chirilă, Ana Georgiana Popa şi Adelina Trif Pricope au primit de la preşedintele Senatului, prof. dr. ing. Lucian Puiu Georgescu, diplome pentru merite deosebite în activitatea de cercetare ştiinţifică, şi de la rectorul Universităţii, prof. univ. dr. ing. Iulian Bîrsan, un premiu de 2.000 de lei fiecare. Profesorii coordonatori (prof. dr. ing. Daniela Borda, şef lucr. dr. ing. Iulia Bleoancă şi drd. ing. Florentina Bucur) au primit doar diplome de excelenţă, pentru că nu s-a găsit o portiţă legală pentru a fi remuneraţi.

"A fost o competiţie grea, dar am reuşit, pentru că am fost sprijiniţi din toate părţile de oameni care şi-au dorit din tot sufletul să câştigăm. Noi am mers la Paris cu o poveste despre Zâna Zerului. Eu îmi doresc o poveste în care industria să fie interesată de cercetarea noastră, în care valoarea să găsească o cale spre lumină şi munca să nu fie considerată un efort caraghios şi simulat, în care studenţii să vină la cea mai bună Facultate de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din ţară. Vă rog să mă ajutaţi să nu pierdem poveştile, să nu dispară spiritul altruist, să demonstrăm că vom fi fost un soi de Harap Alb", a spus în discursul de mulţumire prof. dr. ing. Daniela Borda.
Pe 22 octombrie, echipa SIA reuşit să aducă trofeul la Galaţi, câştigând cu produsul eco-inovator "Whoopie Ice" - îngheţată bio, din zer concentrat şi pulpă de gutui şi prune - competiţia europeană la care au participat 17 ţări.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

Cea mai bună îngheţată din Europa, Whoopie Ice, va fi găsită pe piaţă

Îngheţata bio „Whoopie Ice” are în componenţă smântână, gutui şi pulpă de prune, fructe cu zaharuri glicemice scăzute, bogate în vitamine şi antioxidanţi. În plus, are un topping fabricat din gelatină obţinută din extract de gutuie, al cărei conţinut de zahăr este scăzut. La fel de important este faptul că îngheţata poate fi consumată de persoanele cu intoleranţă la lactoză, deoarece este fabricată din lactoză hidrolizată.

Invenţia a câştigat câştigat medalia de aur la concursul internaţional de inovaţie în domeniul alimentar „Ecotrophelia Europe” de la Paris, din anul 2018. Îngheţata minune a fost creată de echipa de studente, formată din Ana-Georgiana Popa, Alina-Marina Chirilă şi Adelina Pricope, coordonată de cadrele didactice profesor universitar Daniela Borda, şef lucrări Iulia Bleoancă şi doctorand Florentina Bucur, a lucrat în permanenţă la perfecţionarea ei.

„Îngheţata noastră se numeşte Whoopie Ice şi este pe bază de zer delactozat şi concentrat, la care adaugăm fructe, prune şi gutui. Este o îngheţată care este adresată inclusiv persoanelor care suferă de intoleranţă la lactoză. Fructele pe care le folosim au indice glicemic relativ scăzut”, spune Ana Popa, studentă la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor Galaţi. 

Îngheţata pe bază de zer concentrat a atras atenţia şi agenţilor economici, care intenţionează să o producă în cantităţi industriale pentru o comercializa. Prin urmare, Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi a cesionat vineri, 5 august, către un agent economic cererea de brevet a unui produs premiat cu medalia de aur la concursul Ecotrophelia Europe desfăşurat la Paris, Franţa.

„Brevetul de invenţie cu titlul: <Procedeu pentru obţinerea îngheţatei din zer concentrat şi fructe>, rezultat în urma cercetărilor unei echipe de la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor, a fost cesionat. Brevetul a fost ofertat în luna iunie prin Centrul de Transfer Tehnologic al Departamentului de Formare Continuă şi Transfer Tehnologic din cadrul Universităţii Dunărea de Jos din Galaţi. Această activitate se înscrie în eforturile universităţii pentru asigurarea transferului tehnologic, necesar creşterii competitivităţii economice a partenerilor noştri” a declarat prof. Puiu-Lucian Georgescu, rectorul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi. 

Studenţii şi profesorii de la Facultatea de Ştiinţa şi Ingineria Alimentelor din Galaţi sunt renumiţi în ţară pentru produsele lor. De-alungul anilor ei au mai inventat pateul 100% vegetal, îngheţata de afine cu ulei esenţial de trandafir, ciocolata dietetică şi berea din coajă de vânătă.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.