Jump to content

Filială a Bibliotecii "V.A.Urechia", în Micro 20


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Filială a Bibliotecii "V.A.Urechia", în cartierul Micro 20

Vineri, 9 noiembrie 2018, la ora 11:30, Biblioteca Județeană „V.A. Urechia“ Galați a inaugurat Filiala nr. 5 „H. P. Bengescu” - Bibliotecă Municipală, în incinta Pieței Agroalimentare din Micro 20 (etajul 1), cartierul Dunărea. Potrivit unui comunicat transmis de reprezentanții Bibliotecii, Filiala nr. 5 „H. P. Bengescu” - Bibliotecă Municipală pune la dispoziția utilizatorilor săi o colecție enciclopedică de cca. 25.000 - 30.000 documente de diverse tipuri, atât pentru împrumut acasă cât și pentru studiu în sala de lectură, precum și acces internet.

impartial.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Filiala din Micro 20 a Bibliotecii ”V. A. Urechia”, respinsă după inaugurare

Filiala din Micro 20 a Bibliotecii „V. A. Urechia” este pusă sub semnul întrebării după ce atribuirea în folosinţă gratuită, către Fundaţia „Andreiana Juventus”, a spaţiului în care aceasta a fost amenajată, nu a fost aprobată în şedinţa de ieri a Consiliului Local.

Semnalul l-a dat consiliera independentă Simona Vreme: „În data de 9 noiembrie a fost inaugurat acest sediu al bibliotecii, iar noi venim să îl legiferăm ulterior, pe 23 noiembrie. Consider că ar fi trebuit ca acest proiect să existe pe ordinea de zi în luna octombrie, nu ulterior deschiderii acestei biblioteci. Salut iniţiativa, dar consider că aici suntem un pic la marginea legalităţii”.

Consilierul local PSD Zanfir Ilie a explicat că inaugurarea a avut loc în cadrul aniversării de 128 de ani a Bibliotecii „V. A. Urechia” - instituţie pe care o conduce - şi că filiala va funcţiona efectiv ca bibliotecă municipală abia de la 1 Decembrie.

Explicaţiile, însă, nu i-au convins pe aleşi. Pentru a fi aprobat, proiectul de hotărâre, fiind cu caracter patrimonial, ar fi avut nevoie de 18 voturi favorabile. Cu 16 voturi „pentru”, şapte abţineri (grupul PNL şi Simona Vreme), şi doi consilieri care nu au participat la vot, proiectul nu a fost adoptat.

Reacţia a venit din partea administratorului public Marius Humelnicu: „Domnii consilieri PNL şi dna consilier Vreme, vorbim de un act cultural, vorbim de Cartierul Dunărea care a fost binecuvântat de o bibliotecă, pentru ca fiecare copil să poată să ajungă să citească. Este inadmisibil să nu votezi un lucru cultural!”.

Nimeni nu a explicat, însă, care este motivul pentru care proiectul a ajuns pe mesele aleşilor abia acum. Cert este că au picat la vot şi alte trei proiecte de hotărâre cu caracter patrimonial, privind transferul şi, respectiv, vânzarea unor terenuri ale oraşului. Asupra acestora, vom reveni.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

A „murit” filiala „Hortensia Papadat Bengescu” a bibliotecii

De la 1 septembrie 2021, Filiala nr. 5 "Hortensia Papadat Bengescu" a Bibliotecii "V.A.Urechia", aflată în Piața din Micro 20, s-a desființat, conform unei Hotărâri a Consiliului Județean (nr. 188/ 27.08.2021).

Decizia a venit în urma desfiinţării Fundaţiei "Andreiana Juventus", depistată cu nereguli de Curtea de Conturi, fundaţie prin care se puteau acoperi o parte din cheltuielile bibliotecii.

Dispare asfel şi singurul omagiu, prin denumire, adus scriitoarei gălăţene de talie europeană.

Cărţile şi documentele împrumutate de la filiala desfiinţată pot fi restituite la sediul central al bibliotecii, la cel de lângă Orăşelul Copiilor şi la cel din Micro 40.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.