Jump to content

Elena Andrieş - triplă vicecampioană europeană la haltere


dcp100168

Recommended Posts

Elena Andrieş - triplă vicecampioană europeană la haltere

Sportiva Elena Andrieş a devenit, marţi, la Amiens (Franţa), triplă vicecampioană europeană la haltere, juniori II, la categoria 44 de kilograme. Andrieş, în vârstă de 14 ani şi 5 luni, are dublă legitimare la LPS Galaţi şi CSM Dunărea Galaţi, ea doborând cu peste 15 kilograme vechiul record naţional la total. Ea este pregătită de Mihai Nicolae, care este şi antrenor al lotului naţional. La Campionatele Europene destinate juniorilor II participă concurenţi cu vârsta sub 17 ani.

2_79b0ab914f154a7c03c2cf863f48ca0d_thumb

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

La numai 14 ani,

Elena Ramona Andrieş a îndeplinit norma de maestru al sportului

Elena Ramona Andrieş are doar 14 ani (îi va împlini în acest an) şi practică sportul halterelor de aproape patru ani! A fost descoperită de Costel Dimofte, în comuna brăileană Tudor Vladimirescu. Este legitimată la LPS‑CSM Dunărea şi este elevă în clasa a VII‑a.

Componentă a lotului naţional, unde se pregăteşte sub îndrumarea antrenorului Mihai Nicolae, care recent şi‑a îndeplinit norma de antrenor emerit.

Are la activ nu mai puţin de 15 medalii obţinute în Campionatul Naţional de juniori II, juniori I, tineret şi seniori. Dintre acestea, 10 sunt de aur, trei de argint şi două de bronz.

În competiţiile internaţionale s‑a evidenţiat anul trecut, la Campionatele Europene desfăşurate în Italia, unde s‑a clasat pe poziţia a patra. Explozia comportării sale a venit în acest an, în oraşul francez Aniens, la Campionatul European. A obţinut trei medalii de argint: 57 kg la "smuls", 72 kg la "aruncat" şi 129 kg la total. Performanţa sa reprezintă şi un nou record naţional, superior cu 14 kg vechiului record, dar constituie şi îndeplinirea normei de maestru al sportului!

Părtaşi la succesele Elenei sunt Liceul cu Program Sportiv (director Florin Păunescu), Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Primăria Galaţi.

Obiectivul imediat următor al talentatei noastre sportive este cucerirea a 9 medalii la Campionatele Naţionale de juniori II, tineret şi seniori, competiţii programate în lunile septembrie, octombrie şi noiembrie. Talentată şi ambiţioasă cum o ştim, avem toate motivele să credem în reuşita sa!

http://www.viata-libera.ro/index.php?pa ... l&id=25934

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Performerii anului - halterofila Elena Andrieş

S‑a născut pe 21 septembrie 1994, la Constanţa şi este legitimată la Liceul cu Program Sportiv / CSM Dunărea Galaţi. A început să practice halterele la Clubul Dunărea Galaţi în anul 2005, primul antrenor fiind Costel Dimofte. În anul 2006, având dublă legitimare, a fost cooptată în Centrul Naţional de Pregătire Olimpică, ce funcţionează pe lângă Liceul cu Program Sportiv din Galaţi (antrenori Mihai Nicolaie şi Ozana Ruşinoiu ‑ manager Costel Dimofte). Este multiplă campioană şi recordmenă naţională de juniori. În anul 2008 a castigat trei medalii de argint, ocupând trei locuri II la Campionatele Europene de haltere pentru juniori mici de la Amiens (Franţa). Tot anul acesta a devenit triplă campioană naţională la juniori II, tineret şi seniori, câştigând în total 9 titluri naţionale ‑ câte trei pentru fiecare categorie de vârstă! A realizat cinci recorduri naţionale pentru juniori, a îndeplinit norma de maestru al sportului şi a ocupat locul II în "Cupa României".

Elena Andrieş este elevă în clasa a VII‑a la Liceul cu Program Sportiv Galaţi.

http://www.viata-libera.ro/index.php?pa ... l&id=28516

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.