Jump to content

TTServices deţine 80,69% din Navrom


dcp100168

Recommended Posts

TTServices deţine 80,69% din Navrom

Transport Trade Services şi-a mărit participaţia la Compania Naţională de Navigaţie Fluvială Română Navrom şi deţine în prezent 80,69% din acţiuni, faţă de 78,01% din titluri controlate anterior, valoarea totală a celor două tranzacţii realizate pe piaţa Rasdaq ridicându-se la 2,12 milioane lei. Cele 321.302 de acţiuni, reprezentând 2,68% din capital, au fost cumpărate la un preţ nominal de 6,6 lei, în scădere cu 4,55% faţă de cotaţia de referinţă.

Navrom Galaţi estimează o creştere de 90% a profitului brut în acest an, la 6,5 milioane de lei, de la 3,4 milioane lei în 2007, potrivit bugetului de venituri şi chelutuieli aprobat de acţionari în luna aprilie. Anul trecut, firma a raportat venituri de 164,5 milioane lei, în creştere cu 9%, şi un profit net de 2,5 milioane lei, cu 70% peste nivelul de 1,47 milioane lei consemnat la finele anului 2006.

Grupul Transport Trade Services asigură transporturi fluviale şi pe calea ferată de mărfuri, tranzitarea si transportul de mărfuri prin România cu mijloace de transport proprii sau închiriate - transbord în Constanta şi porturi de pe Dunăre, cu mijloace proprii sau ale subcontractanţilor, depozitare în spaţii adecvate, transporturi de mărfuri agabaritice şi servicii internaţionale integrate. Din grup fac parte firmele TTS, Transfer International Spedition, Mast Co, Navrom Galaţi şi NFR Drobeta.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 years later...

O tranzacţie în transportul naval de marfă scoate la iveală un nou grup de milionari

Divizia de investiţii a Băncii Mondiale a plătit 12 mil. euro pentru 10% din compania de transport naval de marfă controlată de Mircea Mihăilescu, un om de afaceri care a evitat până acum orice ieşire publică.

Mircea Mihăilescu, un discret an­tre­prenor, care a evitat apariţiile în presă, a atras International Fi­nance Corporation (IFC), divizia de investiţii a Băncii Mon­diale, în firma Transport Trade Services (TTS), printr-o in­vestiţie de 12 mil. euro de tip private equity. Investiţia realizată de IFC prin majorarea cu 10% a capitalului TTS scoate la iveală valoarea uneia dintre cele mai mari companii din trans­por­tul de marfă. În urma operaţiunii, IFC va deţine cir­ca 9,09% din acţiunile TTS, firma fanion a lui Mi­hă­ilescu prin care acesta controlează mai multe com­pa­nii importante de transport. Valoarea com­paniei TTS se ridică la 133 mil. euro, potrivit calculelor ZF.

Contactat telefonic, Mircea Mihăilescu a spus doar că are planuri de dezvoltare. Ieri, reprezentanţii ca­sei de avocatură Zamfi­res­cu Racoţi Predoiu (ZRP), cei care au asistat tran­zacţia, au transmis că in­vestiţia IFC are care obiect îmbună­tă­ţirea şi extin­derea serviciilor de trans­port şi logistică ale gru­pului, în spe­cial a ope­raţiu­nilor deru­late de-a lungul bazi­nului dunărean, dar şi extinderea flotei de nave.

Mircea Mihăilescu, 65 de ani, de­ţi­ne un pachet de acţiuni de 50,99% din TTS, în timp ce Viorel Ştefan deţine 10,1%, austria­cul Peter Hunger­buehler are tot 10%, Stanciu Ion are 14%, po­trivit da­telor de la Re­gistrul Co­mer­ţului. Înfiinţată în 1996, TTS are ca principal obiect de activitate ex­pediţia măr­furilor. În 2010 firma a fi­na­li­zat cu o cifră de afa­ceri de 292,7 mil. lei (70 mil. euro) şi un profit net de 22,4 mil. lei (5,3 mil. euro), con­form datelor raportate la Mi­nis­te­rul de Finanţe. Re­zultatele pe 2011 nu sunt publice.

Grupul TTS este unul dintre cei mai mari operatori de trans­port din România de pe seg­mentul de trans­port in­tegrat naval, fluvial şi feroviar. Grupul acţio­nea­ză în zona trans­por­tu­lui naval prin inter­me­diul flo­tei fluviale deţinute de com­pa­nia Navrom şi pe segmentul de trans­port feroviar prin firma Transfer Inter­na­tional Spedition (TIS). Din grupul TTS fac parte opt com­panii de trans­port naval şi operare portuară, printre care Navrom din Galaţi - care transportă peste 10 milioane de tone de marfă anual.

zf.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 5 years later...

Vicepremierul Viorel Ştefan are acţiuni TTS de 10 milioane de euro

Cel mai bogat ministru din guvernul Dăncilă este Viorel Ştefan, actual vicepremier, cel care deţine 9% din fir­ma TTS (Transport Trade Services SA), companie parte a unui grup ce a fost evaluat într-o tranzacţie din 2012 a di­viziei de investiţii a Băncii Mondiale (IFC) la 120 mil. euro, după ce IFC a achiziţionat la acea vreme 10% din com­panie pentru 12 mil. euro. La o astfel de evaluare, parti­ci­paţia lui Viorel Ştefan este de 10-11 mil. euro. TTS vrea să se listeze la bursă, ceea ce va arăta cât înseamnă pachetul deţinut de vicepremierul Viorel Ştefan.

zf.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.