Jump to content

Primăria promite încă un cartier ANL


dcp100168

Recommended Posts

Primăria promite încă un cartier ANL

Edilul oraşului de la Dunăre, Dumitru Nicolae, şi-a luat angajamentul de a construi 16 locuinţe, pentru familii numeroase numeroase, transmite corespondentul AMOS News. „Sper ca la sfârşitul lunii august să finalizăm măcar zece locuinţe, pentru a le da în folosinţă familiilor numeroase. Cred că e o treabă bună. Trebuie să găsim fonduri să mai construim astfel de locuinţe”, a spus primarul Galaţiului, Dumitru Nicolae. Valoarea unei astfel de locuinţe ajunge până la 1,5 miliarde, întreaga sumă fiind suportată de municipalitate.

Totodată, edilul oraşului dunărean a declarat că, pe viitor, doreşte să facă un mic cartier ANL. „Luni am avut o întâlnire cu reprezentantul ANL Bucureşti. Cu această ocazie, am solicitat fonduri în continuare. Răspunsul a fost unul pozitiv, ceea ce înseamnă că vom avea fonduri pentru construirea de blocuri ANL. Probabil vom face un mic cartier în oraş pentru blocurile ANL”, a spus Dumitru Nicolae.

Link to comment
Share on other sites

Da? Si unde va fi acest mic cartier? In prelungirea lui Dimitrie Cantemir? :d

Nu mai bine facem si un "mic" podulet si mutam cartierul direct peste Dunare?

Ei iaca ma enervez. De unde atitia bani? Si proiectant? Sa mai stam, sa ne mai gindim, sa mai treaca 1-200 de ani si mai vedem noi...

Link to comment
Share on other sites

Pai eu zic sa constriasca ANL si hipermarketuri inspre Braila pana se va uni Galati cu Braila. Daca s-ar cauta cu atentie, fonduri s-ar putea gasi. Va intrebati din ce? In primul rand ar trebui sa ploua cu amenzi pentru parcari neregulamentare, sa ploua cu amnzi pentru soferi indiscipliati, vitezomani, etc. Taxa pe Dig dupa modelul podului Giurgeni-Vadu Oii, si s-ar mai gasi de unde sa se scoata bani, bani pe care sa ii investeasca in constructia ANL. Atragerea si dezvoltarea turismului la GL cu Autobuze supraetajate, pe ruta lui 102. Atragerea investitorilor sa construiiasca hipermarketuri si supermarketuri cu duiumul, reprezentante Auto, etc. Parerea mea e ca undeva pe la mijlocul digului, ar trebui sa existe si un service auto.

Ar mai trebui ca Digul sa se transforme in autostrada. Astfel intre Braila si Galati vom putea face doar 5 minute in loc de 30.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Peste 3.000 de cereri de locuinţe ANL şi nici măcar un apartament finalizat

Peste 3.000 de tineri şi familii cu probleme sociale au solicitat ajutorul municipalităţii pentru a primi o locuinţă, însă în ultimele 12 luni Primăria Galaţi nu a reuşit să finalizeze nici mcar apartament, transmite corespondentul AMOS News. “Se lucrează la 92 de apartamente, care sperăm că vor fi gata anul viitor, în lunile mai–iunie. Dacă lucram ca lumea, le făceam. Solicităm în continuare bani pentru locuinţe ANL. Avem teren şi în oraş şi în cartierul Siret. Nu terenul este problema, ci banii. Am solicitat 600 de miliarde de lei vechi pentru construirea a 300 de apartamente în cartierul Siret şi a 200 de apartamente în oraş.Cei de la ANL ne dau câte un miliard de lei vechi ca să ne arate că suntem în evidenţa lor. Bani să începem avem, dar nu ştim dacă găsim bani pentru a termina ceea ce începem”, a declarat edilul urbei, Dumitru Nicolae. Conform raportului oficial al primarului Dumitru Nicolae (PSD) în anul 2007 s-au predat la cheie doar 64 de locuinţe. Alături de cele 64 de apartamente, predate tinerelor cupluri fără locuinţă, s-au mai aprobat anul trecut 22 de repartiţii destinate unor familii evacuate din casele naţionalizate, dar s-au semnat şi actele necesare pentru acordarea unor terenuri destinate construirii prin credit ipotecar a 32 de apartamente.

Una dintre explicaţiiile crizei de apartamente stă în blocarea dezvoltării cartierului ANL „Dimitrie Cantemir” dintre Galaţi şi Brăila. Certurile dintre administraţiile locale din cele două judeţe în privinţa încasării taxelor au dus la stoparea lucrărilor. Din acest motiv, în şase ani s-au ridicat doar nouă blocuri. Proiectul ANL de ridicare a cartierului „Dimitrie Cantemir” este inclus în realizarea unei aglomerări urbane între Galaţi şi Brăila ce ar urma să adăpostească, conform proiectelor iniţiale, peste 500.000 de oameni până în 2020.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.