Jump to content

Zeci de gălăţeni au căzut pe stradă, din cauza poleiului

Recommended Posts

Posted

45 de gălăţeni şi-au rupt mâinile sau picioarele pe gheaţă

În primele ore ale dimineţii, Spitalul Judeţean a fost luat cu asalt de zeci de gălăţeni care au alunecat pe gheaţă sau pe zăpada bătătorită şi s-au ales cu mâini şi picioare rupte. Iarna a debutat brutal, nu doar cu ger şi viscol, ci şi cu oase rupte. Nici nu s-a aşezat bine prima zăpadă, că au şi apărut fracturile, din cauza căzăturilor pe gheaţă. Astăzi dimineaţă, la Spitalul de Urgenţă, erau 45 de persoane, care prezentau fracturi sau luxaţii, 15 dintre acestea au avut nevoie de internare. Restul de 30 au plecat acasă, dar în ghips.

„Eram acasă, în curte şi am alunecat pe gheaţă. Am căzut pe o piatră şi mi-am rupt piciorul”, a spus Gheorghe Constandache, în vârstă de 60 ani.

Raluca Baidacu, în vârstă de 24 ani, a ajuns şi ea la spital după ce a alunecat pe gheaţă, pe stradă. A căzut cu toată greutatea pe picior şi s-a ales cu două fracturi.

Nici Gheorghe Trandafir, de 63 ani, nu a scăpat mai ieftin: „M-am dus la o farmacie să-mi iau reţeta pentru diabet. Am alunecat pe gheaţă. Era un tânăr acolo care m-a ajutat şi a sunat la salvare, care a venit într-o jumătate de oră”, a spus acesta.

Secţia Ortopedie a Spitalului Judeţean este aglomerată de pacienţii care prezenatu diferite fracturi, după ce au căzut pe gheaţă. Medicii încearcă, pe cât posibil, să scurteze timpul de spitalizare al pacienţilor pentru a face loc noilor valuri de ghinionişti cu fracturi .

„După dansul de pe gheaţa subţire a vieţii publice, a venit gheaţa adevărată, cu victime vizibile. La Galaţi, 30 fracturaţi, băgaţi în ghips şi 15 sunt internaţi. Creşte nevoia de feşe ghipsate. Sperăm că nu se va epuiza tot stocul. Se pare că tendinţa va continua. Bătrânii ar face bine să nu iasă din casă, pentru că osul bătrânului este rarefiat şi nu ţine la impact. Noi căutăm să operăm cât mai repede să eliberăm paturile şi sperăm că sărbătorile vor fi cu zăpadă, fără viscol şi fără fracturaţi”, a declarat Nicolae Bacalbaşa, purtător de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgenţă Galaţi.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/45 ... 83016.html

• 1 month later...
Posted

104 gălăţeni cu fracturi, din cauza poleiului

Daca ploaia le-a adus unora apa in case, pe altii i-a trimis direct in bratele medicilor. In Iasi si Galati, strazile si mai ales trotuarele s-au transformat in adevarate patinoare.

La Iasi, temperatura a scazut sub limita inghetului, iar cei care au iesit din case, chiar si de dimineata, au avut parte de o adevarata aventura. Multi dintre ei, mai ales cei in varsta, nu si-au mai putut tine echilibrul si au cazut. Unii s-au ranit grav. La Urgente, cu greu se mai gaseste loc pe vreun pat. Nu mai putin de 60 de oameni au ajuns la sectia de ortopedie, cu mainile sau picioarele rupte. Prin urmare, pacientii cu fracturi au asteptat sa fie consultati chiar si pe targi amplasate pe holuri. Dupa ce autoritatile au mai aruncat cu sare pe drum, dar s-a mai si incalzit afara, situatia s-a mai ameliorat. Sunt insa destule locuri pe strazi unde mersul pe jos se poate dovedi a fi extrem de periculos.

Si la Galati, saloanele de la ortopedie arata ca si cum un razboi s-ar fi dus in oras. Paturile din saloane sunt rezervate celor care au fost operati sau care vor ajunge curand pe mana chirurgilor. Medicii spun ca nu vor mai putea interna decat cazurile grave. Pe ceilalti pacienti ii vor ingriji la urgenta si ii vor trimite apoi acasa.

http://stirileprotv.ro/stiri/social/poleiul-face-victime-zeci-de-oameni-au-ajuns-la-spital-cu-fracturi.html

În Spitalul Judeţean bolnavii dorm pe tărgi, cărucioare şi pe unde apucă

O astfel de situaţie este întâlnită în secţia de Ortopedie, unde numai ieri au fost internate 104 persoane, care au căzut pe gheaţă, iar numărul total de paturi disponibile este 80. Bolnavii cu mâinile şi picioarele rupte s-au chinuit o noapte întreagă să închidă ochii, lucru imposibil de realizat. Ploaia venită după îngheţul de zilele trecute a făcut ca o ieşire din casă să devină o adevărată aventură. Trotuarele pline de gheaţă au făcut 104 victime, care au necesitat internare, numai ieri. Şi cum un necaz nu vine niciodată singur, oamenii cu mâinile sau picioarele rupte au fost nevoiţi să treacă printr-o exeprienţă greu de imaginat: nu aveau paturi pe care să doarmă. Secţia de ortopedie are doar 80 de paturi. „Aici se stă în cărucuior. Azi-noapte am dormit pe targă şi am acum am fost mutată în cărucior. Nu-mi vine să cred că se întâmplă aşa ceva”, a spus Mariţa Iancu.

Un alt pacient care a fost nevoit să „să stea de pază” prin secţia de ortopedie a spitalului judeţean este Ilie Nedelcu, din Galaţi, care a luat o căzătură pe cinste, în drum spre casă. „Mă îndreptam spre casă, în Micro 17, şi am alunecat pe gheaţă. Am căzut direct în cap. Era luciu pe jos. Când am ajuns aici am văzut că nu am unde sta”, a povestit Ilie Nedelcu.

Şi ca şi cum nu ar fi fost destul faptul că nu sunt paturi, nici medicamente sau feşe nu se găseau prin visteria spitalului, pacineţii fiind nevoiţi să cumpere până şi feşele. „Nici nu am putut să dorm azi-noapte. Am fost nevoită să dorm pe o saltea. Nu sunt locuri, nu sunt medicamente. A trebuit să cumpăr până şi feşele. Nu se găseşte nimic în spitalul acesta”, a declarat Aurica Solceanu.

Aşa cum se îmtâmplă mereu, mai exisată şi oameni „care o duc bine”. Este şi cazul unei paciente care a căzut ieri pe gheaţă şi acum aşteaptă să fie operată la şold. Acesta a avut noroc şi a prin un loc în pat unde să doarmă, ceea ce înseamnă foarte mult, într-un spital. „Am alunecat pe gheaţă şi am căzut pe şold. Acum trebuie să fiu operată. Eu sunt mai norocoasă, am pat. Am reuşit să dorm noaptea trecută. În schim aştept să fiu programată la operaţie. Nu ştiu nimic când voi intra în sala de operaţie”, a spus Georgeta Craşciuc, în vârstă de 75 ani.

Reprezentanţii spitalului speră să se gasească o soluţie cât mai repede şi spun că s-a ajuns aici pentru că nu se pot pune doi pacienţi în pat, care au o mână sau un picior rupt. „României îi lipsesc multe lucruri, dar gheaţa nu. Chiar prea multă. În ceea ce priveşte situaţia din secţia de Ortopedie, nu avem cum să punem doi pacienţi în pat. Sper să găsim soluţii. Oricum, cea mai bună soluţie ar fi să se cureţe gheaţa de pe trotuare”, a declarat Nicolae Bacalbaşa, director de iamgine al Spitalului Clinic de Urgenţă Galaţi.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Galati-_In_Spitalul_Judetean_bolnavii_dorm_pe_targi-carucioare_si_pe_unde_apuca_0_206979686.html

• 10 months later...
Posted

67 de gălăţeni şi-au rupt mâinile sau picioarele pe gheaţă

Sfârşitul de săptămână a fost unul de foc pentru medicii de la Unitatea de Primiri Urgenţe. La camera de gardă au ajuns aproape 70 de persoane cu mâinile sau picioarele rupte după ce au căzut pe gheaţă. Cele mai multe dintre victime, 40 la număr, au avut de suferit în ziua de vineri spre sâmbătă, în timp ce în ultima parte a weekend-ului au ajuns la spital doar 27 de persoane. Toţi aceşti oameni au suferit multiple luxaţii şi fracturi.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Iarna_face_victime-Aproape_70_de_galateni_si-au_rupt_mainile_sau_picioarele_in_acest_weekend_0_393560784.html

Posted

Eu nu inteleg. Banuiesc ca unt batrani astia 67, altfel nu imi explic. Eu in fiecare an cad pe gheata chiar si anul trecut am cazut de vreo 3 ori dar nu am patit nimic.

• 2 weeks later...
Posted

Coadă la ghips, după alunecări pe gheaţă

Medicii de la secţia de Ortopedie a Spitalului de Urgenţă au avut o zi aglomerată. Zeci de gălăţeni s-au prezentat pentru a primi îngrijiri medicale după ce au căzut pe gheaţa de pe trotuare. Conform datelor primite de la medicii ortopezi, în ultimele două zile au fost tratate aproximativ 100 de persoane, care au suferit fracturi de mâini şi picioare, luxaţii şi entorse. Este de aşteptat ca zilele următoare şi alţi ghinionişti să ajungă la Ortopedie. „În două zile avem aproximativ 100 de ortopedici. Toţi au fracturi, luxaţii şi alte leziuni. Important este că avem ceva ce fucţionează în ţara asta. Gheaţa”, spune Nicolae Bacalbaşa, purtător de cuvânt al Spitalului de Urgenţă.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Iarna_face_victime-Galatenii_au_facut_rand_la_sala_de_ghips_dupa_ce_au_alunecat_pe_gheata_0_399560413.html

Posted

Probabil că după Revelion voi sta și eu la coadă căci tare am impresia că pe gheață mi-am rupt o coastă ceva! Dacă mă gândesc la... când merg pe stradă :)). Partea interesantă e că vreo 2 boi și o vacă râdeau, deși eu nu mă puteam ridica de jos și abia m-am urcat în mașină! Ce-ți doresc eu ție dulce Românie...

Posted

Probabil că după Revelion voi sta și eu la coadă căci tare am impresia că pe gheață mi-am rupt o coastă ceva!

Ce-ți doresc eu ție dulce Românie...

Poi de ce nu te duci acum? Dupa, sa nu fie mai grav...

Partea a doua...rimeaza cu ceva despre care mi-e rusine sa scriu aici :))=))

Posted

tare am impresia că pe gheață mi-am rupt o coastă ceva!

Daca vrei sa te consolez cu ceva: nu vei ajunge in ghips. Asta daca e vorba de o coasta. In zona aia nu preau au ce ghips sa-ti puna, fracturile de genul asta neputand fi "tratate" cu ghips :d

Posted

Păi clar de la Alexandrion.. că l-am terminat pe la 3-4 dimineața, și căzătura a fost pe la 12. :d Eram pe gânduri.

offtopic: azi când am mai făcut ceva cumpărături din Metro, fiind pe raionul de băuturi mă uitam la sticlele de Alexandrion și mă lua de la stomac!

Posted

Ca de obicei, nu invatam decat din experientele proprii! Cand am amanat investigatiile medicale, ca orice barbat, am suferit mai mult apoi! Dupa mine, fuga la urgente!

Posted

Prin treaz se înțelege și mahmur? Sau melancolic? Eu cred că am fost beat de „ melancolie ” și mă doare și acum! Cu alte cuvinte, am pățit ceva :d.

Posted

61 de gălăţeni au avut de suferit după ce au alunecat pe gheaţă

Zeci de gălăţeni s-au prezentat la spital pentru a primi îngrijiri medicale după ce au căzut pe gheaţa de pe trotuare. Conform datelor primite de la medicii ortopezi, în ultimele două zile au fost tratate 61de persoane, care au suferit fracturi de mâini şi picioare, luxaţii şi entorse. Este de aşteptat ca zilele următoare şi alţi ghinionişti să ajungă la Ortopedie. „În două zile avem aproximativ 60 de ortopedici. Toţi au fracturi, luxaţii şi alte leziuni. Important este că avem ceva ce fucţionează în ţara asta. Gheaţa", spune Nicolae Bacalbaşa, purtător de cuvânt al Spitalului de Urgenţă.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/galateni-suferit-alunecat-gheata_0_401960151.html

Posted

...printre acesti ghinionisti ma numar si eu .am alunecat si cazind m-am sprijinit in mina si uite-asa mi-am fracturat-o .inaintea mea era o tipa cu piciorul rupt si dupa mine au venit 3 barbatzi cu picioarele rupte .acum stau in ghips, nu m-am gindit ca o sa patzesc vreodata asa ceva dar naa ,iarna nu-i ca vara ...:)

Posted

Eu am fost astăzi la o radiografie și nu am nimic grav din fericire.. am ceva din țesut deplasat și de acolo e durerea. Mi-a spus să mă leg noaptea înainte de culcare și îmi trece în câteva zile. Am scăpat:). Cineva bun se gândește la mine!

Posted (edited)

Eu nu am intrat in ghips nici cand am avut accident cu motoreta si intrat intr-o masina, si sa intru cand cad pe ghiata... nu pot sa ma gandesc la asa ceva :) Nu am cazut pana acum si nici nu as vrea... am grija cum merg si pe unde merg si port incaltaminte buna, o sa ma gandesc sa imi pun si cuie in talpa, :d nu zic ca nu eram sa cad, dar am reusit sa stau in 2 picioare :)

Edited by cosx25
Posted

Eu am fost astăzi la o radiografie și nu am nimic grav din fericire.. am ceva din țesut deplasat și de acolo e durerea. Mi-a spus să mă leg noaptea înainte de culcare și îmi trece în câteva zile. Am scăpat:). Cineva bun se gândește la mine!

Normal!

• 3 weeks later...
Posted

42 de gălăţeni au ajuns la spital cu fracturi după ce au alunecat pe gheaţă

Numai în ultimele 12 ore, la Unitatea de Primiri Urgenţe au ajuns peste 40 de gălăţeni care au suferit diverse fracturi după ce au alunecat pe gheaţă.

Iarna a revenit în forţă, iar odată cu ea şi avalanşa de pacienţi la camera de Urgenţe – Ortopedie. În ultimele 12 ore, 42 de gălăţeni au ajuns la spital cu diferite fracturi la mâini sau la picioare după ce au alunecat pe gheaţă.

„Am ieşit din scara blocului şi am alunecat. Eram încălţat cu pantofi, gheaţă pe jos şi am căzut. Am fracturăla mână. Nu e ruptă, dar e luxată. Sunt nevoit să stau două săptămâni cu ea în ghips”, spune Mihai Chebac, unul dintre cei care au alunecat pe gheaţă.

Medicii spun că numărul celor care vor ajunge la urgenţe zilele următoare va creşte foarte mult. „La Galaţi există o formă de terorism tăcută a naturii. Zeci de gălăţeni au ajuns la spital cu fracturi şi luxaţii. Dacă mai continuă gerul, nu vom mai avea unde să-i punem”, spune Nicolae Bacalbaşa, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Urgenţă.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/UPU_a_fost_luata_cu_asalt_de_galatenii_care_au_alunecat_pe_gheata_0_415158886.html

Posted

Peste 50 de gălăţeni cu fracturi, după alunecări pe gheaţă

Numai în ultimele 12 ore, la Unitatea de Primiri Urgenţe au ajuns peste 50 de gălăţeni care au suferit diverse fracturi după ce au alunecat pe gheaţă.

Iarna a revenit în forţă, iar odată cu ea şi avalanşa de pacienţi la camera de Urgenţe – Ortopedie. În ultimele 12 ore, 52 de gălăţeni au ajuns la spital cu diferite fracturi la mâini sau la picioare după ce au alunecat pe gheaţă.

Printre blocuri, pe bulevardele principale sau în pieţe, peste tot gheaţa a pus stăpâmire pe oraş. “Am alunecat în centru lângă hotel. Am căzut şi mi-am rupt mâna. Asta este. Nu este curăţată gheaţa nicăieri”, spune una dintre bătrânele care au ajuns la spital.

Medicii spun că numărul celor care vor ajunge la urgenţe zilele următoare va creşte foarte mult dacă gerul va persista.

http://www.adevarul.ro/locale/galati/Zeci_de_galateni_au_ajuns_la_Urgente_dupa_ce_au_alunecat_pe_gheata_0_418158300.html