dcp100168 Posted January 28, 2019 Share Posted January 28, 2019 Ionuţ Pucheanu sare la gâtul Guvernului Dăncilă Primarul Galaţiului, Ionuţ Pucheanu, şi omologul său de la Brăila, Marian Dragomir, se află, alături de Robert Sorin Negoiţă, primarul Sectorului 3 Bucureşti, Ilie Bolojan, edilul-şef al municipiului Oradea, şi Emil Boc, primarul Clujului, printre semnatarii scrisorii deschise extrem de critice adresate de Asociaţia Municipiilor din România premierului Vasilica Dăncilă şi ministrului Finanţelor publice, Eugen Orlando Teodorovici. Asociaţia Municipiilor din România (AMR) acuză Guvernul de lipsă de transparenţă în construcţia bugetului pentru 2019, imputând că este pentru prima dată când nu numai că nu au fost consultaţi, dar solicitările lor privind dialogul au fost ignorate! "În semestrul II din 2018, dar şi în luna ianuarie a anului 2019, AMR v-a solicitat în mod repetat demararea procesului de consultare a structurilor asociative, pentru identificarea unei soluţii privind finanţarea administraţiei publice locale în 2019, conform Programului de Guvernare 2018-2020, dar şi promisiunilor anterioare ale Guvernului. Este pentru prima oară în istoria AMR când solicitările noastre de dialog adresate Guvernului României, pe teme care privesc în mod direct funcţionarea administraţiei publice locale, sunt refuzate, astfel încât la niciuna din cererile transmise nu s-a primit vreun răspuns, de orice natură, de la echipa guvernamentală", se arată în scrisoare. Nemulţumire şi îngrijorare Primarii reclamă că au aflat din presă că bugetul va fi adoptat până joi, 31 ianuarie. Şi tot din surse neoficiale, susţin că au aflat şi despre cotele din impozitul pe venit ce urmează să fie alocate: 20 la sută la bugetul local al judeţului, 45-50 la sută la bugetele locale ale comunelor, oraşelor şi municipiilor - faţă de procentul de 60 la sută solicitat de structurile asociative şi 30-35 la sută pentru echilibrarea bugetelor locale - faţă de 20 la sută solicitat. "Dincolo de gravitatea cuantumului procentelor vehiculate în presă, care nu corespund celor solicitate, considerăm, stimată doamnă prim-ministru, că structurile asociative ale administraţiei publice locale ar trebui să primească informaţiile care privesc bugetele locale în următorii ani direct de la sursă şi că, mai mult decât atât, acestea ar trebui să fie cel mai important partener de dialog al Guvernului, atunci când în discuţie sunt finanţele publice locale", au mai trasmis primarii de municipii. Asociaţia o invită pe prim-ministrul Viorica Dăncilă la şedinţa Comitetului Director al AMR care va avea loc astăzi, 29 ianuarie. Cuvinte de laudă În urmă cu exact în an, când Viorica Dăncilă era doar propunerea PSD pentru fotoliul de premier al României, semnatarul scrisorii de azi, Ionuţ Pucheanu, avea doar cuvinte de laudă la adresa ei: "O cunosc personal pe doamna Viorica Dăncilă. Atât cât am reuşit eu să o cunosc pe doamna potenţial premier, cred că este o propunere echilibrată din multe puncte de vedere, credeţi-mă pe cuvânt! Ceea ce vă pot spune cu siguranţă este că mie mi-a lăsat senzaţia unei persoane extrem de echilibrate. A unei persoane care, prin felul său de a fi, să ştiţi că impune o oarecare decenţă, atât în exprimare, cât şi în comportament". Şi adăuga că este posibil să avem surprize extrem de plăcute din partea Vioricăi Dăncilă. viata-libera.ro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts