Jump to content

Laurenţiu Cobzaru şi cursele sale pe distanţe lungi

Recommended Posts

Posted

Laurenţiu Cobzaru a finalizat o cursă de 260 de kilometri, între Galaţi şi Bucureşti

Caporalul Laurenţiu Cobzaru a finalizat, joi, o cursă de 260 de kilometri, între Galaţi şi Bucureşti, pentru susţinerea campaniei umanitare "O zi bună este atunci când toţi ne întoarcem acasă", organizată de Asociaţia "Şi noi suntem copiii voştri" din Galaţi.

El a fost primit joi, la sediul MApN, de ministrul Gabriel Leş şi şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, care l-au premiat pe Laurenţiu Cobzaru, cât şi pe Costel Mazalu (ISU Brăila) şi Petronela Lungu (IGSU Bucureşti), care au parcurs cea mai mare parte a traseului.

"Am plecat din Galaţi pe 26 februarie, la ora 18,00, startul s-a dat din faţa Asociaţiei de autism "Şi noi suntem copiii voştri", drumul a continuat către ISU Galaţi, după care ne-am deplasat către Brăila. (...) Greutăţi pe traseu au fost. Şi psihice şi dureri de picioare, cu alimentaţia a fost ok. (...) A plouat, a fost şi frig, mai ales seara, a bătut vântul, (...) eu doar mi-am dorit să termin cursa, până la urmă am făcut-o pentru cineva care are nevoie de ajutor şi vreau să aduc în atenţie faptul că persoana respectivă are nevoie de ajutor", a declarat Laurenţiu Cobzaru.

Campania umanitară este organizată pentru sprijinirea lui Viorel Dima (ISU Brăila) - bolnav de cancer esofagian, Antonia Gal, 8 ani - bolnavă de cancer, Ana-Maria Tudor, 18 ani - bolnavă de scolioză şi caporalului Marcel Roşu (Batalionul 300 Infanterie Mecanizată "Sf. Andrei" din Galaţi) - diagnosticat cu o afecţiune a sistemului nervos şi a coloanei vertebrale.

Pe timpul alergării, maratoniştii au purtat un drapel naţional, care, în semn de respect, a fost oferit ministrului Apărării Naţionale.

La trecerea prin Galaţi, Brăila, Slobozia şi Bucureşti, celor trei temerari li s-au alăturat şi alţi alergători, iar pe traseul Fundulea - sediul MApN, au fost însoţiţi de un grup de militari ai echipei Invictus, ce au reprezentat România la jocurile paralimpice de la Toronto şi Sydney.

Laurenţiu Cobzaru este reprezentatul unui grup de alergători de semimaraton, maraton şi ultramaraton din Galaţi şi Brăila, pentru care sportul este o pasiune. Aceştia se reunesc an de an la evenimentele organizate cu ocazia sărbătorilor naţionale, a concursurilor naţionale sau internaţionale şi a acţiunilor de strângeri de fonduri în scopuri caritabile.

agerpres.ro

• 3 months later...
Posted

Un gălăţean este omul anului în Armata Română

Zeci de români, copii şi adulţi, încercaţi de viaţă cu boli grave, îi datorează o parte a şansei lor la viaţă. Laurenţiu Cobzaru a devenit un campion al faptelor bune, ducându-şi misiunea de militar în slujba poporului român la un rang mult mai înalt: a îmbunătăţit imaginea Armatei, promovând un stil de viaţă sănătos şi ajutându-şi semenii.

Omul anului 2018 în Armata Română nu este puţin lucru şi reprezintă, în mod cert, prima distincţie primită de un cadru al Ministerului Apărării Naţionale care activează la o unitate din Galaţi. Nu s-a făcut remarcat pe câmpurile de luptă şi nici în teatrele de operaţiuni, misiunea lui desfăşurându-se zilnic aici, printre noi, şi mai ales alături şi pentru cei aflaţi în suferinţă. Laurenţiu Cobzaru este cadru la Poliţia MIlitară, în Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă Smârdan, şi la 35 de ani deţine un dublu palmares: de sportiv şi om implicat în organizarea şi atragerea semenilor în campanii umanitare, menite să ajute. Şi o face, de fiecare dată, pentru suflete aflate la ananghie, care nu au posibilitate materială să îşi caute sănătatea pe alte meleaguri. Zeci de copii, adulţi, colegi de arme, mame de prunci care au nevoie de ajutor, îi datorează sprijinul pe care îl acordă de fiecare dată, necondiţionat, făcând ceea ce ştie şi îi place ce mai mult.
"Sport fac de la nouă ani, dar pentru campanii umanitare alerg de cinci ani. O fac pentru că am decis că aşa pot să ajut, nu să alerg doar pentru mine şi plăcerea mea", ne-a dezvăluit militarul gălăţean. Punctul culminant al campaniilor, din punct de vedere al distanţei pe care a parcurs-o, l-a atins pe 25 octombrie, anul trecut, când alergat 260 de kilometri până la Bucureşti, pentru susţinerea a doi copii cu grave probleme de sănătate. Atunci, la fel ca de fiecare dată când mobilizează oamenii să facă mişcare şi să dea un bănuţ pentru cei aflaţi în nevoie, poartă cu sine statutul de militar. Nu pentru reclamă, ci pentru că este mândru de ceea ce face şi vrea să arate că Armata poate salva vieţi şi altfel decât cu arma în mână.
Din acest motiv, Armata i-a oferit luni, 24 iunie, cea mai frumoasă recunoaştere: un dublu titlu de "Om al anului 2018", pentru merite deosebite în îmbunătăţirea imaginii şi vizibilităţii Armatei şi pentru promovarea unui stil de viaţă sănătos, prin sport. Premierea a avut loc la Ministerul Apărării Naţionale, prin mijlocirea Statului Major al Forţelor Terestre.
"Recunosc, sunt superfericit. Dar nu fericit că sunt undeva sus, sunt fericit că prin sportul pe care îl fac pot să-i ajut pe alţii. Cred ca l-am primit fiindcă pun suflet şi inima în tot ceea ce fac", ne-a spus Laurenţiu Cobzaru, după primirea distincţiei.
Şi pentru că bucuriile sunt mai mari când sunt împărtăşite, militarul gălăţean a împărţit premiul cu prietenul şi coechipierul său de campanii umanitare, Costel Mazâlu, pompier în cadrul ISU Brăila, care i-a fost alături la ceremonia de recunoaştere supremă a faptelor bune.

viata-libera.ro

• 11 months later...
Posted

Laurențiu Cobzaru a alergat de la Galați la Satu Mare, pentru o cauză nobilă

De Ziua Drapelului Național, Laurențiu Cobzaru – MApN, Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă „SMÂRDAN”, Poliția Militară, a alergat de-a lungul traseului Galați (21.06.2020) – Satu Mare (26.06.2020), susținând cauza umanitară: 600 km pentru Ramona. ” Țoapă Elena Ramona, o tânără polițistă de 20 de ani, la început de drum, abia ieșită de pe băncile Școlii de Poliție, a primit o veste cruntă. Fiind internată la Spitalul Universitar din București a fost diagnosticată cu leucemie acută, pentru care are nevoie urgentă de sânge din grupa B3 pozitiv, însă sunt acceptate și alte grupe de sânge. Cei care doresc să doneze sânge o pot face în țară la Centrele Județene de Transfuzie specificând că doriți să donați pentru Țoapă Elena Ramona. De asemenea, pe lângă transfuzia de sânge va avea nevoie și de ajutor material pentru tratamentele și intervențiile chirurgicale care vor urma. Donațiile pot fi făcute în contul Raiffeisen Bank: RO56RZBR0000060020615280 deschis pe numele Țoapă Elena Ramona. Laurențiu Cobzaru va ajunge azi la Satu Mare și a dorit ca la finalul misiunii sale de suflet să-i înmâneze ca dar simbolic drapelul României, fostului ministru al Apărării, Gabriel Leș.

gazetanord-vest.ro

Posted

Un militar a alergat de la Galaţi la Satu Mare, în scop umanitar

Laurenţiu Cobzaru a ajuns la destinație. Militarul a mărturisit că a încercat să alerge câte 10 km în fiecare oră, reuşind astfel să străbată drumul de la Galaţi la Satu Mare în şapte zile. “Am plecat de la Galaţi pe data de 20, la 5,00 dimineaţa. Am avut un coleg care a mers cu mine cu maşina toată săptămâna, dar el a trebuit să plece acasă. A mers în faţă cu maşina, m-a aşteptat, m-am hidratat, m-am alimentat, seara am dormit în maşină. Munţii m-au terminat. Suportul l-am avut din partea colegului. A încercat să mă încadrez la 10 km pe oră. Contează în primul rând cauza, eu pentru Ramona am alergat, a fost şi cauza lui Nicolas, el fiind un băieţel din Brăila, care a decedat. Au fost în total aproape şapte zile”, a declarat Laurenţiu Cobzaru.

Militarul a alergat pentru a o ajuta pe Elena Ramona Ţoapă, o poliţistă de 20 de ani diagnosticată cu leucemie acută, la scurt timp de la angajare. Poliţista are nevoie de sânge şi de resurse financiare pentru a-şi asigura tratamentul.

romanialibera.ro