Jump to content

O minoră şi-a abandonat copilul unui necunoscut


dcp100168

Recommended Posts

O minoră şi-a abandonat copilul unui necunoscut

A vrut să devină tată, dar a ales o metodă care i-a adus două dosare penale. Aşa se poate rezuma povestea lui Matei Alexandru Ilie, care a fost recent trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi.

Bărbatul este acuzat în acest dosar de fals în declaraţii, dar procurorii au dispus disjungerea cauzei şi formarea unui alt dosar cu privire la o altă infracţiune, mult mai gravă, respectiv, traficul de minori.

Alături de Matei Alexandru Ilie a fost trimisă în judecată şi minora C.G.D.. „Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi au dispus trimiterea în judecată, în libertate, a inculpaţilor C.G.D. şi Ilie Matei Alexandru, pentru săvârşirea  infracţiunii de fals în declaraţii, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 326 Cod penal”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi.

Au minţit în acte

Procurorii care au anchetat cazul susţin că fapta pentru care cei doi au fost trimişi în judecată a avut loc în octombrie 2015, atunci când inculpata minoră a dat naştere unui copil pe care ar fi vrut să îl abandoneze. „La data de 5 octombrie 2015, cu ocazia externării din Maternitatea Buna Vestire, inculpata minoră C.G.D. a declarat în mod mincinos că tatăl biologic al nou-născutului I.M. este inculpatul Ilie-Matei Alexandru, deşi aceştia s-au cunoscut pentru prima dată în zilele premergătoare naşterii, fapt care a condus la eliberarea certificatului de naştere seria N10 număr 086024 şi preluarea, fără drept, în creştere şi educare a copilului de către Ilie-Matei Alexandru.

Corelativ, la aceeaşi dată, inculpatul Ilie – Matei Alexandru cu ocazia externării din Maternitatea Buna Vestire a minorului I.M. a declarat în mod mincinos că este tatăl biologic al nou-născutului, fapt care a condus la eliberarea certificatului de naştere”, se mai arată în comunicatul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi.

Povestea ar fi rămas o necunoscută, copilul fiind încredinţat inculpatului Matei Alexandru Ilie, dacă mama minorului nu s-ar fi răzgândit cu privire la înţelegerea făcută la maternitate. Conform procurorilor, în luna februarie 2016 inculpata minoră C.G.C. a revenit asupra deciziei de abandonare a copilului”, arată anchetatorii.

Astfel, povestea a ajuns atât în atenţia celor de la Direcţia Generală şi Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Galaţi, cât şi în atenţia anchetatorilor. Imediat ce au auzit cele întâmplate, cei de la DGASPC Galaţi au preluat copilul şi au luat măsurile legale în astfel de cazuri. „Situaţia minorului a ajuns în atenţia D.G.A.S.P.C. Galaţi care, conform atribuţiilor legale, a luat măsura plasamentului la bunica maternă”, susţin procurorii.

Anchetatorii au dispus trimiterea în judecată a celor doi sub acuzaţia de fals în declaraţii, dar şi „disjungerea urmăririi penale şi sesizarea organelor competente pentru efectuarea de cercetări privind comiterea infracţiunii de trafic cu minori”.

Cazul a fost înregistrat la Judecătoria Galaţi, acolo unde magistraţii urmează să stabilească şi ce pedepse li se cuvin celor doi.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Copila care şi-a abandonat bebeluşul imediat după naştere în mâinile unui suspect de trafic de carne vie

O adolescentă a fost condamnată pentru fals în declaraţii când poliţiştii au descoperit că a dat informaţii false, în baza cărora a fost eliberat un certificat de naştere, care i-a permis unui bărbat să scoată ilegal din maternitate bebeluşul pe care-l născuse.

Curtea de Apel Galaţi a pronunţat verdictul definitiv în cazul unei adolescente, C.G.D,, şi a unui bărbat, Ilie Matei Alexandru, ambii acuzaţi de fals în declaraţii. Judecătorii i-au aplicat minorei măsura educativă neprivativă de libertate a supravegherii pe o durată de 3 luni, în timp ce bărbatul a fost condamnat la două luni de închisoare cu suspendare.

Instanţa a anulat declaraţiile false date de cei doi la maternitate, precum şi certificatul de naştere care a fost întocmit pe baza unor informaţii care nu corespundeau realităţii.

Totul a început pe 5 octombrie 2015, când, cu ocazia externării din Maternitatea ”Buna Vestire” din Galaţi, adolescenta a minţit cadrele medicale, susţinând că tatăl biologic al nou-născutului este Ilie-Matei Alexandru, deşi aceştia se cunoscuseră pentru prima dată în zilele premergătoare naşterii. Pe baza declaraţiei adolescentei, medicii au eliberat un certificat de naştere, în baza căruia Ilie-Matei Alexandru a preluat copilul.

Bebeluşul va fi crescut de bunică

”Inculpata minoră C.G.D. a declarat în mod mincinos că tatăl biologic al nou-născutului I.M. este inculpatul Ilie-Matei Alexandru, deşi aceştia s-au cunoscut pentru prima dată în zilele premergătoare naşterii, fapt care a condus la eliberarea certificatului  de naştere seria N10, număr 086024, şi preluarea, fără drept, în creştere şi educare a copilului de către Ilie-Matei Alexandru”, precizează procurorul de caz în rechizitoriu.

”Corelativ, la aceeaşi dată, inculpatul Ilie - Matei Alexandru, cu ocazia externării din Maternitatea Buna Vestire a minorului I.M., a declarat în mod mincinos că este tatăl biologic al nou-născutului, fapt care a condus la eliberarea certificatului de naştere seria N10, număr 086024, şi preluarea, fără drept, în creştere şi educare a copilului”, mai spune procurorul care s-a ocupat de instrumentarea cazului.

Poliţiştii au aflat la timp de cele întâmplate şi au luat copilul de la Ilie-Matei Alexandru. Anchetatorii suspectau atunci că bărbatul voia să vândă nou-născutul, însă planul său a fost dat peste cap de mama copilului, care a revenit în februarie 2016 asupra deciziei de abandon al acestuia. Pe fir au intrat şi inspectorii Direcţiei Generale pentru Protecţia Copilului Galaţi, care au preluat bebeluşul şi l-au dat în plasament bunicii materne.

Locul al doilea în Europa cu cele mai multe mame adolescente

Potrivit unui studiu realizat recent de Unicef, una din 10 mame din România are sub 15 ani. România este pe locul al doilea în rândul statelor din Uniunea Europeană cu cele mai multe mame adolescente, iar una din 6 adolescente care au avut un copil înainte de 15 ani va avea un al doilea copil înainte de a împlini 18 ani.

În 2019 au fost înregistrate 16.639 de sarcini în rândul adolescentelor. În acelaşi an, numărul întreruperilor de sarcină în cazul fetelor între 15 şi 19 ani a fost de 4.290, iar vârsta primului partener sexual este apropiată de vârsta adolescenţei în aproape 70% dintre cazuri.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.