Jump to content

Creşă cu bani europeni, într-o clădire propusă spre demolare


dcp100168

Recommended Posts

Construcţie cu risc seismic I. Creşă cu bani europeni, într-o clădire propusă spre demolare

O clădire aflată în stare avansată de degradare, pentru care încă din anul 2014 experţii au propus demolarea, fiind încadrată în clasa I de risc seismic, ar putea renaşte din ruină într-o creşă destinată copiilor din Valea oraşului şi din zona centrală. Totul ar fi posibil cu fondurile europene pe care Primăria municipiului Galaţi încearcă să le acceseze. 

„Reabilitare imobil din strada Alexandru Ioan Cuza nr. 24 în vederea înfiinţării unei creşe”, este obiectivul pentru care Primăria Galaţi a scos la licitaţie un contract pentru servicii de proiectare. Valoarea totală estimată a contractului este de 52.000 de lei fără TVA, ofertele sunt aşteptate până pe 18 iunie, iar criteriul de atribuire este „preţul cel mai scăzut”. 

Conform datelor din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, misiunea proiectantului va fi de a furniza: documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţii inclusiv expertize tehnice, audit energetic, asistenţă tehnică pe perioada derulării procedurii de achiziţie a contractului de proiectare şi execuţie, dar şi în perioada de evaluare a proiectului şi până la semnarea contractului de finanţare. Şi asta pentru că documentaţia de avizare a lucrărilor de intervenţii este necesară pentru „solicitarea finanţării în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020”.

Imobil transferat de aleşii locali

Construcţia care ar urma să devină creşă se află pe lista clădirilor propuse spre demolare de pe site-ul Primăriei Galaţi, după ce în urma unei expertize tehnice realizate în 2014 a fost încadrată în clasa I de risc seismic. La acel moment, imobilul, alcătuit din 460 mp suprafaţă totală de teren şi o construcţie de 306 mp, avea destinaţia de dispensar, primită tot prin hotărârea Consiliului Local, în anul 2011. În realitate însă, nu a funcţionat niciodată ca dispensar din cauza gradului avansat de deteriorare, impropriu desfăşurării oricărei activităţi. În toamna anului 2018, aleşii i-au schimbat din nou destinaţia, din dispensar în viitoare creşă. 

În expunerea de motive semnată de primarul Ionuţ Pucheanu se arată că „la nivelul municipiului Galaţi există un număr mare de copii ante-preşcolari şi preşcolari aflaţi în imposibilitatea de a beneficia de educaţie specifică gradului de dezvoltare", pentru că există doar două creşe în tot oraşul. 

Ce anume se doreşte

Potrivit caietului de sarcini al licitaţiei, proiectul va cuprinde cel puţin următoarele lucrări: reabilitarea sau consolidarea clădirii, amenajări interioare specifice destinaţiei de creşă, izolarea termică a pereţilor, refacerea sau modernizarea instalaţiilor interioare şi exterioare, refacerea împrejmuirii, crearea de facilităţi sau adaptarea infrastructurii pentru persoanele cu dizabilităţi, sistematizarea pe verticală (trotuare şi rigole), dar şi alte măsuri suplimentare de dezvoltare durabilă. Creşa va fi dotată cu panouri fotovoltaice şi centrală termică, va beneficia de lucrări necesare obţinerii avizului ISU, dar şi de dotările aferente unei instituţii de educaţie antepreşcolară. 

Termenul de realizare a serviciilor de proiectare este de 60 de zile de la data încheierii contractului, desigur, fiind exclusă perioada de obţinere a avizelor.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

O creșă nouă s-ar putea naște într-o casă veche

Una dintre cele mai mari probleme cu care se confruntă, în Galați, cuplurile cu copii mici s-ar putea rezolva, cel puțin parțial, în viitorul apropiat. Astfel, municipalitatea a făcut un prim pas în vederea amenajării unei noi creșe, în centrul orașului. Ar fi însă în continuare mult prea puțin față de necesarul care să acopere nevoile gălățenilor

Locația identificată de reprezentanții municipalității este într-un imobil extrem de degradat, pe strada Al. I. Cuza nr. 24. Deocamdată au reușit să obțină certificat de urbanism pentru transformarea casei în unitate pre-școlară, fapt ce înseamnă că este deschisă calea către avizul de construcție.

Din cele 36 de creșe, ce funcționau în Galați înainte de 1990, în prezent mai sunt deschise doar două, capacitatea lor fiind de 160 de locuri. În Cluj – Napoca, municipiu cu care autoritățile gălățene tot încearcă să se compare, funcționează 15 creșe cu o capacitate totală de 1.142 de locuri. În Iași există 408 locuri, în Sibiu – 382 iar în Ploiești – 340.

În Tulcea sunt cinci creșe cu 256 de locuri, în condițiile în care Tulcea are aproximativ 100.000 de locuitori. Până și Brăila ne depășește, cu trei creșe și 180 de locuri destinate micuților. Dintre vecini, aparent stăm mai bine față de Vaslui, care are trei creșe în care pot fi îngrijiți 140 de micuți, doar că Vasluiul are o populație de 55.000 de locuitori, în vreme ce noi avem cu 200.000 mai mulți! În Focșani sunt 90 de locuri la o populație de 97.000 de locuitori, fapt ce ne arată că în întreaga zonă cel mai mic număr de locuri în creșe raportat la populație se păstrează în Galați.

expressdedunare.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

Cine transformă o ruină în creşă

Încadrat în clasa I de risc seismic, imobilul în stare avansată de degradare de pe strada Alexandru Ioan Cuza nr. 24 s-ar putea transforma, cu fonduri europene, într-o creşă destinată copiilor din Valea oraşului şi din zona centrală. Aşa cum aţi putut citi în "Viaţa liberă", pentru realizarea documentaţiei de avizare a lucrărilor de intervenţii, inclusiv a expertizelor tehnice necesare pentru a solicita finanţare în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, Primăria a lansat o licitaţie. Conform datelor din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, contractul, pentru care s-au bătut cinci ofertanţi, a fost atribuit firmei Bia Consproiect SRL, cu o ofertă de 24.990 de lei fără TVA, preţul cel mai scăzut oferit. Termenul de realizare a serviciilor de proiectare este de 60 de zile de la data încheierii contractului, fiind exclusă perioada de obţinere a avizelor.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Prima creşă înfiinţată la Galaţi în ultimii 30 de ani. Primăria alocă aproape 600.000 de euro pentru amenajare

Consilierii locali au aprobat, joi, 30 ianuarie, la propunerea primarului Ionuţ Pucheanu, indicatorii tehnico-economici în vederea înfiinţării unei creşe în imobilul din strada Alexandru Ioan Cuza nr. 24, care necesită lucrări de reabilitare.  Prin proiect se prevede amenajarea spaţiului cu destinaţia de creşă, astfel încât să fie creat copiilor şi cadrelor didactice un mediu educaţional care să le ofere confort şi care să permită desfăşurarea unui proces instructiv-educativ eficient. Lucările presupun consolidare, recompartimentare a spaţiilor necesare funcţionarii în bune condiţii a creşei şi reabilitare termică. Acestea vor fi completate cu înlocuirea integrală a instalaţiilor pentru utilităţi, refacerea finisajelor interioare şi exterioare, refacerea trotuarelor, montaarea de bănci şi coşuri de gunoi, amenajarea spaţiilor verzi etc. Dotările vor fi specifice destinaţiei spaţiului: mobilier pentru copii, echipamente joc şi lift. Imobilul se află în patrimoniul municipiului Galaţi şi este format din două corpuri, cu regim de înălţime subsol, parter şi un etaj.

În prezent clădirea nu este funcţională şi are nevoie de consolidare şi de renovare completă.

Proiectul este propus pentru finanţare prin POR  2014-2020-Axa prioritară 9-Sprijinirea regenerării economice şi sociale a comunităţilor defavorizate din mediul urban-Prioritatea de investiţii 9.1 - Dezvoltare locală sub responsabilitatea comunităţii (DLRC). Valoarea investiţiei propusă în proiect este de 2.783.240  lei (aproape 600.000 de euro).

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

Cât costă să facem creşă dintr-o clădire abandonată

Nu mai puţin de 2.783.240 de lei ar putea costa salvarea unei clădiri ruinate şi abandonate şi transformarea ei în creşă. Totul cu bani europeni pe care Primăria municipiului Galaţi doreşte să-i câştige.

„O clădire aflată în stare avansată de degradare, pentru care încă din anul 2014 experţii au propus demolarea, ar putea renaşte din ruină într-o creşă destinată copiilor din Valea oraşului şi din zona centrală”, scriam în iulie anul trecut în articolul: „Construcţie cu risc seismic I. Creşă cu bani europeni, într-o clădire propusă spre demolare”.
La acel moment, municipalitatea căuta un proiectant care să realizeze documentaţia necesară pentru „Reabilitare imobil din strada Alexandru Ioan Cuza nr. 24 în vederea înfiinţării unei creşe”. Documentaţia, necesară pentru „solicitarea finanţării în cadrul Programului Operaţional Regional (POR) 2014-2020” a fost realizată de Bia Consproiect SRL, care a câştigat contractul cu o ofertă de 24.990 de lei fără TVA, preţul cel mai scăzut oferit.
Joia trecută, consilierii locali au aprobat proiectul privind înfiinţarea unei creşe în imobilul din strada Alexandru Ioan Cuza nr. 24, propus pentru finanţare europeană.

De ce nu se face o creşă nouă?

„Lucrările propuse nu cred că vor rezolva problema, clădirea se dărâmă pur şi simplu. Nu ştiu dacă va rezista până când vom reuşi să intervenim şi să realizăm proiectul. Nu cred în realizarea acestui obiectiv şi cu atât mai mult nu cred că soluţia de a avea mai multe locuri în creşă este să reabilităm clădirea, ci să facem o creşă de la zero”, a comentat preşedintele de şedinţă, liberalul Onuţ Atanasiu.
Replica a venit din partea viceprimarului PSD Sorin Enache: „La începutul mandatului, noi am descoperit că acea clădire era părăsită. În Primărie erau acte că nu mai prezintă valoare. Şi iată că, prin atragerea unui fond european, îi dăm valoare, salvăm o clădire abandonată şi îi dăm o exploatare de care cetăţenii chiar au nevoie, pentru că avem solicitări de creştere a numărului de locuri în creşă”.
La rândul său, city managerul Marius Humelnicu a punctat că axa de finanţare europeană vizată este destinată tocmai regenerării economice şi sociale a comunităţilor defavorizate: „Şi noi am zis că trebuie o creşă nouă, dar conform condiţiilor de eligibilitate trebuie să fie o clădire veche”.

Ce s-ar putea realiza

În documentaţia votată de aleşi se arată că imobilul a fost construit în jurul anului 1910, deci are peste o sută de ani vechime, şi că în prezent este nefuncţional. Prin proiect se prevede amenajarea spaţiului cu destinaţia de creşă, astfel încât să fie creat copiilor şi cadrelor didactice un mediu educaţional care să le ofere confort şi care să permită desfăşurarea unui proces instructiv-educativ eficient. Lucrările presupun consolidare, recompartimentarea spaţiilor şi reabilitare termică. Acestea vor fi completate cu înlocuirea integrală a instalaţiilor pentru utilităţi, refacerea finisajelor interioare şi exterioare, refacerea trotuarelor, montarea de bănci şi coşuri de gunoi, amenajarea spaţiilor verzi, dotări specifice unei creşe: mobilier pentru copii, echipamente de joacă ş.a.
Valoarea investiţiei propusă în proiect este de 2.783.240 de lei.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Creşă de stat „moştenită” din comunism, renovată complet cu fonduri europene

Pentru prima dată în utimii 30 de ani, o creşă de copii, din oraşul Galaţi, care a funcţionat din perioada comunistă a fost modernizată de la zero. Aproape 100 de copii, cu vârste între 1 şi 3 ani, se vor muta în curând într-o clădire cu totul nouă, într-un spaţiu prietenos şi adaptat vremurilor.

Cu ajutorul unor fonduri europene de peste o jumătate de milion de euro, creşa a fost transformată radical. Astfel, încăperile au fost modernizate, la fel sala de mese, bucătăria şi cabinetul medical. Mai trebuie montat doar mobilierul. „Practic, este o nouă creşă, prima creşă construită cu fonduri europene de la Revoluţie, unde copiii vor avea parte de cele mai bune condiţii. S-au realizat lucrări de termoizolare a clădirii, la instalaţiile termice şi de climatizare, s-au făcut zugrăveli, tencuieli şi finisaje, iar în perioada imediat următoare vom asigura mobilierul şi toate dotările necesare. Este un proiect cu fonduri europene de 580.000 de euro”, spune primarul Galaţiului, Ionuţ Pucheanu.

Pe perioada lucrărilor de modernizare, copiii şi personalul au fost transferaţi într-o clădire a unui liceu din oraş.

Rodica este mama a doua fetiţe şi abia aşteaptă să se redeschidă noua creşă. „Fetiţa mea cea mică merge de la un an la creşă. Pe perioada modernizării, ne-a mutat într-un alt spaţiu, însă abia aşteptăm să mergem în noua clădire. Nouă ne convine la creşa de stat, deoarece preţurile sunt avantajoase, iar personalul este pregătit să lucreze cu copii atât de mici. Lunar, plătim în jur de 150 de lei, în comparaţie cu grădiniţele private, unde tarifele sunt chiar şi de zece ori mai mari. De exemplu, fetiţa cea mare a mers la o grădiniţă privată şi plăteam mai mult de 1.000 de lei”, povesteşte mama unei fetiţe care se va bucura de noua creşă.

Dacă înainte de 1989 în Galaţi funcţionau peste 15 creşe de stat, în acest moment mai sunt doar două. După Revoluţie, cele mai multe fie au fost închise, fie au fost transformate în cabinete medicale sau în alte spaţii cu altă destinaţie. Din cauza preţurilor piperate de la instituţiile private, creşele de stat au început să fie tot mai căutate în ultimii ani, fiind supraaglomerate. Ba chiar, sunt lungi liste de aşteptare, iar părinţii sunt nevoiţi să aştepte pentru eliberarea unui loc. Pentru a rezolva această problemă, autorităţile locale au în plan construirea de noi astfel de clădiri cu fonduri proprii şi europene.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Contract semnat pentru noua creşă din Galaţi

Primăria municipiului Galaţi informează că a fost semnat contractul de finanţare europeană pentru reabilitarea unei clădiri dezafectate în care va funcţiona o creşă nouă. Valoarea totală a proiectului este de 2.783.240,30 lei cu TVA, din care suma de 1.215.247,18 lei va fi asigurată de la bugetul local. Este prima creşă din ultimii 30 de ani pe care o va construi Primăria Galaţi cu fonduri europene. Imobilul, construit în jurul anului 1910, se află în patrimoniul municipiului Galaţi, pe strada Alexandru Ioan Cuza, nr. 24, şi este format din două corpuri, cu regim de înălţime subsol, parter şi un etaj.

Prin proiect se prevede amenajarea spaţiului cu destinaţia de creşă, astfel încât să fie creat copiilor şi cadrelor didactice un mediu educaţional care să le ofere confort şi care să permită desfăşurarea unui proces instructiv-educativ eficient. Lucrările presupun: consolidare, recompartimentare a spaţiilor necesare funcţionarii în bune condiţii a creşei şi reabilitare termică. Acestea vor fi completate cu înlocuirea integrală a instalaţiilor pentru utilităţi, refacerea finisajelor interioare şi exterioare, refacerea trotuarelor, montarea de bănci şi coşuri de gunoi, amenajarea spaţiilor verzi etc. Dotările vor fi specifice destinaţiei spaţiului (mobilier pentru copii, echipamente joc)

În prezent este în derulare procedura de evaluare a ofertelor care s-au depus în vederea atribuirii contractului de lucrări pentru reabilitarea clădirii (proiectare şi execuţie), valoarea estimată fiind de 2.279.296,96 lei, inclusiv TVA. Proiectul cu fonduri europene a fost aprobat în cadrul POR 2014-2020, precizează municipalitatea. „Clădirea veche de peste 100 de ani de pe strada A.I. Cuza, nr. 24 se va transforma într-o creşă modernă, astfel încât copiii să se bucure de cele mai bune condiţii. Am semnat contractul de finanţare europeană, valoarea proiectului fiind de 2,7 milioane de lei, din care 1,2 milioane de lei vom asigura de la bugetul local. Iar în prezent sunt în evaluare şi ofertele pentru lucrări“, spune Ionuţ Pucheanu, primarul municipiului Galaţi.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Primăria caută constructor care să transforme o ruină în creşă

Până pe 22 iulie 2022, Primăria municipiului Galaţi aşteaptă ofertele din partea constructorilor interesaţi să transforme în creşă o clădire dezafectată, propusă inițial spre demolare. Este vorba despre imobilul din strada Alexandru Ioan Cuza nr. 24, construit în jurul anului 1910, pentru salvarea căruia municipalitatea a obţinut finanţare europeană. Trebuie spus că, la finele anului trecut, Primăria avea proiectant şi constructor pentru realizarea investiției. De pe urma acestui contract, a rămas doar cu proiectul tehnic şi cu un deviz de lucrări ale cărui costuri au crescut de la 2,78 milioane la 6,11 milioane de lei.

"O clădire aflată în stare avansată de degradare, pentru care încă din anul 2014 experţii au propus demolarea, fiind încadrată în clasa I de risc seismic, ar putea renaşte din ruină într-o creşă destinată copiilor din Valea oraşului şi din zona centrală. Totul ar fi posibil cu fondurile europene pe care Primăria municipiului Galaţi încearcă să le acceseze", scriam în ediţia din 8 iunie 2019 a ziarului "Viaţa liberă". Era primul articol despre intenţia Primăriei de a salva clădirea ruinată şi abandonată de pe strada Alexandru Ioan Cuza nr. 24. La acel moment, Primăria căuta un proiectant care să realizeze documentația de avizare a lucrărilor de intervenţie, necesară pentru a solicita finanțare în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020.
Construită în jurul anului 1910, construcţia se afla pe lista clădirilor propuse spre demolare de pe site-ul Primăriei Galaţi, după ce, în urma unei expertize tehnice realizate în 2014, a fost încadrată în clasa I de risc seismic. La vremea aceea, imobilul, alcătuit din 460 mp suprafaţă totală de teren şi o construcţie de 306 mp, avea destinaţia de dispensar, stabilită printr-o hotărâre a Consiliului Local, în anul 2011. În realitate, nu a funcționat niciodată ca dispensar, din cauza gradului avansat de deteriorare, impropriu desfăşurării oricărei activităţi. În toamna anului 2018, aleşii i-au schimbat din nou destinaţia, din dispensar în viitoare creşă. În expunerea de motive semnată de primarul Ionuţ Pucheanu se arăta că "la nivelul municipiului Galaţi există un număr mare de copii ante-preşcolari şi preşcolari aflaţi în imposibilitatea de a beneficia de educaţie specifică gradului de dezvoltare", pentru că există doar două creşe publice în tot oraşul.

Istoria investiţiei, pe scurt

Pe 31 ianuarie 2020, aleşii locali au aprobat costurile pentru obiectivul "Reabilitare imobil din strada Alexandru Ioan Cuza nr. 24, în vederea înființării unei creșe" - 2.783.240 de lei, cu o durată de realizare a investiţiei de 12 luni.
În mai 2021, Primăria a câştigat bani europeni pentru acest obiectiv. Conform datelor oficiale, valoarea totală a contractului de finanţare europeană semnat este de 2.783.240 de lei, din care asistenţa financiară nerambursabilă solicitată reprezintă 1.567.993 de lei, suma de 1.215.247 de lei urmând să fie asigurată de la bugetul local. Proiectul trebuie implementat până pe 31 martie 2023.
La finele lunii noiembrie 2021, asocierea Moviland Met SRL - Consumcoop - Submit SRL a câştigat licitaţia organizată de Primărie pentru proiectarea şi execuţia lucrărilor menite să transforme clădirea dezafectată din Cuza nr. 24 în creşă. Valoarea contractului era de 1.677.046 de lei fără TVA, fiind prevăzute patru luni pentru proiectare și 12 luni pentru execuţie.
Pe 16 iunie 2022, aleşii locali, întruniţi în şedinţă extraordinară, au modificat hotărârea din ianuarie 2020, majorând substanţial costurile investiţiei. De la 2.783.240 de lei la 6.111.623 de lei, sumă susţinută de un deviz de lucrări realizat de Submit SRL, firmă care face parte din asocierea care câştigase contractul de proiectare şi execuţie a lucrărilor. "De la data proiectului tehnic de execuţie, proiectantul a realizat o nouă evaluare a lucrărilor, pe baza preţurilor actuale, şi a rezultat o majorare a valorii investiţiei", explică documentele ajunse pe masa aleşilor.
Iată că suntem în iulie 2022 şi Primăria caută un nou constructor pentru creşa din Valea Oraşului. Cel mai probabil, contractul din noiembrie anul trecut a fost reziliat în urma majorării devizului de lucrări, iar Primăria a plătit doar serviciile de proiectare.

Licitaţie în derulare

"În vederea desfăşurării unui proces instructiv-educativ eficient şi asigurarea unui confort minim pentru preşcolari şi cadre didactice, Municipiul Galaţi doreşte realizarea proiectului <<Reabilitare imobil din strada Alexandru Ioan Cuza în vederea înfiinţării unei creşe>>", se arată în documentaţia licitaţiei lansate. Valoarea estimată a contractului este de 3.575.086 de lei fără TVA, iar criteriul de atribuire este "preţul cel mai scăzut". Termenul-limită pentru primirea ofertelor este 22 iulie 2022.
Imobilul, format din două corpuri, cu regim de înălțime subsol, parter și un etaj, ar urma să beneficieze de lucrări de consolidare şi refacere a hidroizolaţiei, reabilitare termică şi recompartimentare a spaţiilor necesare funcționării în bune condiții a creșei. Instalația electrică va fi modernizată, vor fi montate panouri solare fotovoltaice şi o centrală termică nouă, vor fi înlocuite instalaţia de încălzire centrală şi cea de apă caldă menajeră şi reabilitate reţelele exterioare de apă-canalizare şi sanitare. Vor fi refăcute finisajele exterioare şi interioare, va fi realizată o scară metalică exterioară pentru evacuare şi instalaţie de semnalizare şi alarmare în caz de incendiu. Proiectul mai cuprinde refacerea trotuarelor degradate, a spaţiilor verzi, amenajarea unei rampe pentru persoanele cu dizabilităţi, montarea de bănci și coşuri de gunoi. Mobilierul pentru copii, echipamentele de joacă şi dotările necesare unei creşe vor face obiectul unei achiziţii separate.
Deocamdată, rămâne de văzut cât de repede va reuşi să găsească Primăria un constructor pentru creşă.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

A început transformarea în creşă a unei clădiri abandonate din Valea Orașului

Primăria Galați anunță că au început lucrările la prima creșă pe care o va înființa municipalitatea în ultimii 30 de ani cu fonduri europene atrase în acest scop. Mai exact, este vorba despre transformarea unei clădiri vechi, dezafectate și abandonate, situate pe strada Alexandru Ioan Cuza nr. 24, în creșă.

Imobilul, aflat în patrimoniul municipiului Galați, format din două corpuri, cu regim de înălțime subsol, parter și un etaj, va beneficia de ample lucrări: consolidare, recompartimentare a spațiilor necesare funcționării în bune condiții a creșei și reabilitare termică. De asemenea, sunt prevăzute: înlocuirea integrală a instalațiilor pentru utilități, refacerea finisajelor interioare și exterioare, refacerea trotuarelor, montarea de bănci și coșuri de gunoi, amenajarea spațiilor verzi etc. Dotările vor fi specifice destinației spațiului (mobilier pentru copii, echipamente joc), în urma unei achiziții separate.
Lucrările sunt derulate de către firma Comtiem SRL, valoarea contractului cu o durată de 12 luni fiind de 2.860.544,60 lei fără TVA.

Trebuie spus că, pentru proiectarea și realizarea acestei investiții, Primăria a mai atribuit un contract în noiembrie anul trecut asocierii Moviland Met SRL - Consumcoop - Submit SRL. Primăria a fost nevoită să caute alt constructor, deoarece lucrările aveau o valoare prea mică, iar contractorul ar fi ieșit în pierdere.

Revenind la situația actuală, "lucrările de renovare au început, astfel încât imobilul va deveni un spațiu modern și primitor. Și nu ne oprim aici: ne-am propus înființarea a cinci noi creșe, după ce le-am modernizat deja pe cele două existente", a declarat primarul Ionuț Pucheanu. Proiectele pentru cele cinci creșe noi vizează următoarele locuri: str. Brăilei nr. 184 - zona Dunărea, str. Feroviarilor - Micro 13, Bariera Traian, zona Gării CFR și fostul centru de transfuzii din Țiglina 1.

Reamintim că ambele creșe existente, Creșa nr. 1 și Creșa nr. 36, au fost deja modernizate.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.