Jump to content

Festivalul "Rock la Dunăre"


dcp100168

Recommended Posts

Mulţi dintre noi am visat că acordurile legendarului grup britanic vor răsuna la Galaţi de pe vremea când primarul Marius Stan ne promitea la Serbările Galaţiului că vor veni „trupe gen Uriah Heep”. Iată că visele se mai şi împlinesc uneori.

Uriah Heep chiar va veni la Galaţi, în cadrul primei ediţii a Festivalului „Rock la Dunăre”, care se va desfăşura pe Stadionul "Portul Roşu", în perioada 20-22 iunie. Evenimentul este organizat de Teatrul Muzical  „N. Leonard” şi Primărie, în colaborare cu Universitatea „Dunărea de Jos”.
Vor urca pe scenă trupe din România - Holograf, Greenish, Rock Incorporated, Interzis, Trooper, Diesel şi Cristi Minculescu şi Nuţu Olteanu, din Moldova - Zdob şi Zdub, Bulgaria - Stereorush, Ungaria - Drito şi Sane, Rusia - Eeva, America - The Mother Night, Austria - Cofeeshock Company. Festivalul se va încheia duminică, 22 iunie, cu un concert Uriah Heep.
Vestea bună e că biletele sunt la preţuri mai mult decât accesibile: „Pentru elevi şi studenţi, dar şi pentru grupuri de cel puţin 20 de persoane, biletul va costa 10,8 lei, pentru fiecare seară. Preţul întreg este 21,6 lei, iar la zona VIP este de 54 de lei. Există şi abonamente pentru toate cele trei seri, la zona VIP, care vor costa 108 lei. Spectacolele vor începe în fiecare seară de la ora 19,00, dar accesul pe stadion se va face începând cu ora 17,00. Vor fi amenajate chioşcuri de unde spectatorii să-şi poată cumpăra băuturi sau ceva de mâncare. Va fi ca un picnic la iarbă verde, unde se ascultă rock, exact ca la marile concerte de acest gen din Europa”, ne spune directorul Teatrului Muzical, Teodor Niţă.

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Programul complet al Festivalului "Rock la Dunăre"

* La Festivalul "Rock la Dunăre" sunt aşteptate trupe de primă marcă, alături de legendarii Uriah Heep

 

Au mai rămas doar câteva zile până când Galaţiul va intra în atmosfera incendiară a primei ediţii a Festivalului „Rock la Dunăre”, organizat de Teatrul Muzical şi Primăria Galaţi, cu sprijinul Universităţii „Dunărea de Jos”. Evenimentul se va desfăşura pe 20, 21 şi 22 iunie, la Stadionul "Portu Roşu" şi va înscrie Galaţiul pe harta marilor festivaluri rock din Europa, având în vedere, că aşa cum spunea şi Teodor Niţă, directorul instituţiei organizatoare, „la noi în ţară se fac mai mult întruniri rock, nu festivaluri”.

Buget de 115.000 de euro

„Avem un festival de operă şi operetă şi ne-am dorit să facem unul şi pentru secţia de estradă. Cum un festival de muzică uşoară foarte puternic există la Brăila, ne-am dorit ceva diferit şi am ales rockul. Vor fi invitate anual formaţii de rock din ţările riverane Dunării. Anul acesta avem trupe din şapte ţări riverane Dunării, dar şi pe cei de la Uriah Heep, care sunt din Marea Britanie”, a declarat Teodor Niţă, în cadrul conferinţei de presă.
Acesta susţine că bugetul alocat de Primărie pentru acest eveniment este de 115.000 euro, dar că banii nu au fost suficienţi pentru toate cheltuielile, existând şi fonduri din sponsorizări.

Picnic la iarbă verde, pe muzică

Directorul Muzicalului susţine că intrarea pe Stadionul "Portu Roşu" se va face în fiecare seară începând cu ora 17,00, iar concertele vor începe la ora 19,00 şi vor ţine până spre miezul nopţii. „Se va sta pe iarbă, exact ca la marile festivaluri de rock din străinătate, vor fi toalete ecologice, vor fi standuri cu bere, apă şi sucuri. Până la începerea concertelor vom difuza muzică sau poate vom aduce câteva trupe gălăţene. Trebuie să deshidem porţile mai devreme, deoarece ne aşteptăm să avem peste 2.000 de oameni şi nu vrem să se creeze tensiuni la intrare, în momentul începerii concertului”, mai spune directorul Muzicalului.
Biletele vor costa 21,6 lei preţ întreg şi 10,4 lei cu reducere pentru elevi şi studenţi în toate cele trei seri. Va fi şi o zonă VIP, unde biletele vor costa 54 de lei pentru o seară, iar un abonament pentru tot festivalul va fi 108 lei. Ele pot fi procurate de la casa de bilete a Teatrului Muzical în fiecare zi, între orele 8,30 şi 16,00. În cele trei seri de festival, biletele vor putea fi procurate de la intrarea pe stadion.

Pretenţiile celor de la Uriah Heep: whisky

Teodor Niţă ne-a declarat că membrii legendarei trupe Uriah Heep care va cânta la Galaţi în ultima seară de festival nu au ridicat pretenţii exagerate. „Au cerut nişte sticle cu whisky, înainte, în timpul şi după concert şi un meniu vegetarian pentru unul dintre băieţi. Vor sta la hotel „Viva”, vor sosi la Galaţi sâmbătă noaptea şi vor pleca luni dimineaţă la prima oră. Sper să-i conving să facă o plimbare pe Faleză, unde fanii vor putea obţine autografe”, mai adaugă Teodor Niţă.

Holograf, Zdob şi Zdub, Cristi Minculescu şi Nuţu Olteanu

Vineri, 20 iunie, vor evolua în festival Rock Incorporated (România), Eeva (Serbia), Drito (Croaţia), Sane (Croatia). Holograf va fi trupa care va încheia prima seară de rock.
Sâmbătă, 21 iunie, au fost programate trei trupe din România - Greenish, Interzis şi Trooper, după care vor cânta Stereorush din Bulgaria şi Zdob şi Zdub din Moldova.
În ultima seară, duminică, 22 iunie, vor urca pe scenă Diesel (România), The Mother Night (Ucraina), Coffeeshock Company (Austria), Cristi Minculescu, Nuţu Olteanu Super-grup (România-Germania-Suedia) şi cei de la Uriah Heep.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Festivalul “Rock la Dunăre” - "Danube Rock Fest" 2014
În weekendul 20-22 iunie 2014, pe Stadionul Portul Roşu din Galaţi are loc prima ediţie a festivalului “Rock la Dunăre”.
Accesul publicului se va face începând cu ora 17:00, concertele urmând să înceapă de la ora 19:00.

Preţul biletelor este 21,6 lei (gazon) şi 54 de lei pentru zona VIP (tribune). Elevii şi studenţii precum şi grupurile de 20 de persoane vor beneficia de reducere, preţul biletului fiind în acest caz 10,8 lei. Există şi abonamente, 108 lei pentru zona VIP.

Biletele se găsesc în avans la Teatrul Muzical “Nae Leonard” din Galaţi şi, în zilele de festival, la intrare.

Program complet
Vineri, 20 iunie 2014
Rock Incorporated (RO)
Coco (RO)
Eeva (RUS)
Drito (CRO)
Sane (CRO)
Holograf (RO)
Sâmbătă, 21 iunie 2014
Proiectul Tivodar (RO)
Greenish (RO)
Interzis (RO)
Stereorush (BG)
Trooper (RO)
Zdob şi Zdub (MD)
Duminică, 22 iunie 2014
Diesel (RO)
The Mother Night (UKR)
Coffeeshock Compay (AUT)
Cristi Minculescu & Nuţu Olteanu “Super-grup” (RO-DE-SE)
Uriah Heep (GB)

Link to comment
Share on other sites

Trei zile de spectacol cum n-a văzut Galaţiul

* În perioada 20-22 iunie, vor concerta pe stadionul "Portul Roşu" nu mai puţin de 15 trupe, alături de celebra formaţie britanică Uriah Heep

Galaţiul devine timp de trei zile capitala europeana a muzicii rock. Pe 20, 21 şi 22 iunie, pe stadionul "Portul Roşu", se va desfăşura prima ediţie a Festivalului "Rock la Dunăre", eveniment aşteptat cu sufletul la gură de fanii acestui gen de muzică din oraş, dar şi din ţară. Se aşteaptă să vină peste 3.000 de spectatori din Galaţi, Brăila, Buzău, Bucureşti şi alte oraşe. Vor concerta nu mai puţin de 16 trupe din România, dar şi din ţări europene şi dunărene. Cel mai aşteptat moment al festivalului va fi concertul Uriah Heep, legendara trupă britanică de hard rock, care a concertat de mai multe ori în România, începând cu anul 1992, când a venit pentru prima dată la noi.
Capete de afiş sunt şi alte grupuri care au mii de fani în România şi nu numai: Zdob şi Zdub, Cristi Minculescu şi Nuţu Olteanu „Super-grup”, Trooper şi Holograf. Vor evolua, de asemenea, trupe româneşti mai tinere, dar cu priză la public: Interzis, Proiectul Tivodar, Coco, Greenish, Rock Incorporation, Diesel. De peste hotare vor veni Drito şi Sane din Croaţia, Stereorush din Bulgaria, Coffeeshock Company din Austria şi The Mother Night din Ucraina.
Prezentator va fi Dan Helciug, solistul de la „Spitalul de urgenţă”, formaţie care nu va evolua însă în festival, anunţă organizatorii.

Bilete pentru toate buzunarele

Festivalul este organizat de Teatrul Muzical „Nae Leonard” din Galaţi, în colaborare cu Universitatea „Dunărea de Jos”, care pune la dispoziţie stadionul, Fundaţia Culturală Phoenix şi, bineînţeles, Primăria  Galaţi.
Din acest motiv, biletele sunt pentru toate buzunarele - 21,6 lei preţ întreg şi 10,4 lei cu reducere pentru elevi şi studenţi şi grupuri mai mari de 20 de persoane în toate cele trei seri. La zona VIP, biletele vor costa 54 de lei pentru o seară, iar un abonament pentru tot festivalul va fi 108 lei. Biletele şi abonamentele pot fi procurate şi de la casa de bilete a Teatrului Muzical în fiecare zi, între orele 8,30 şi 16,00, dar şi direct de la intrarea pe stadion, în toate cele trei seri de festival.

Fără aparate foto, fără băuturi „la pachet”

Pentru a evita înghesuiala, accesul pe stadion se va face începând cu ora 17,00, deşi concertele vor începe la ora 19,00 şi se vor termina spre miezul nopţii. Recitalurile trupelor vor dura între 30 şi 90 de minute fiecare, în funcţie de importanţa artiştilor şi de reacţia publicului.
Avand în vedere durata îndelungată a concertelor, organizatorii au pregătit standuri cu apă, răcoritoare, cafea, îngheţată, bere şi produse alimentare, precum şi un număr suficient de toalete ecologice.
„Nu va fi permis accesul cu aparate foto profesionale şi semiprofesionale, aparate de înregistrare audio-video, cuţite, arme, artificii, substanţe periculoase, obiecte contondente. Organizatorii roagă publicul să nu vină cu băuturi din afară, având posibilitatea de a le achiziţiona la spectacol”, se arată într-un comunicat al organizatorilor.

 

Programul complet al festivalului

Organizatorii au finalizat programul cu evoluţia trupelor în cele trei seri de festival.
Vineri, 20 iunie, vor concerta trupele româneşti Rock Incorporation şi Coco şi cele două grupuri din Croaţia - Sane şi Drito. Seara se va încheia cu Holograf.
Sâmbătă, 21 iunie, festivalul va continua cu Proiectul Tivodar, Greenish, Interzis, Stereorush (Bulgaria), Trooper şi incendiarii moldoveni de la Zdob şi Zdub.
Duminică, 22 iunie, vor urca pe scenă The Mother Night (Ucraina), Diesel, Coffeeshock Company (Austria), Cristi Minculescu şi Nuţu Olteanu „Super-grup” şi Uriah Heep.
Cum legendarii Uriah Heep au colaborat cu Iris în urmă cu câţiva ani, este posibil ca spectatorii să se aştepte şi la surprize din partea celor două superformaţii care vor încheia festivalul.

 

VINERI, ÎN CONCERT

Holograf sau o istorie a hiturilor

Holograf este formaţia rock românească înfiinţată în 1978, de-a lungul timpului fiind considerată una dintre cele mai de succes trupe din România, fiecare album al său conţinând melodii care au ajuns hituri. Trupa este în continuare foarte activă şi realizează turnee lungi, cu concerte foarte bine primite de public. În anii 1990, trupa şi-a schimbat stilul într-un rock modern. În cele câteva decenii de existenţă, Holograf a lansat nu mai puţin de 18 albume şi a susţinut mii de concerte. Printre cele mai cunoscute succese ale formaţiei se numără: „Banii vorbesc”, „Dincolo de nori”, „Ţi-am dat un inel”, „Undeva departe”, „Să nu-mi iei niciodată dragostea”, „Viaţa are gust” sau „Cât de departe”.

Rock Incorporation are doar patru ani

Rock Incorporation s-a format în primăvara anului 2010, membrii ei fiind cinci copii la momentul acela, toţi elevi ai RockSchool Bucureşti. Aceştia sunt: Zsuzsana Cerveni - solist vocal, Mihai Năsui - chitară, Radu Zarcu - chitară, Iosif Pastina - bass, Iacob Pastina - tobe.
Debutul formaţiei a avut loc la Vama Veche, în cadrul Festivalului Stufstock şi de atunci au susţinut numeroase concerte în Bucureşti şi în ţară. Formaţia a înregistrat de curând în studio câteva piese proprii şi a terminat filmările primului videoclip, la piesa „Devil’s Trail”.

De la Compact la Coco

După o perioadă de zece ani, Adrian Coco Tinca s-a hotărât să părăsească formaţia Compact din motive personale şi să înfiinţeze, la Braşov, propria trupă de muzica rock - Coco. I s-au alăturat Ionuţ Micu - tobe, Alex Mihalcea - chitară solo şi Monel Puia - keyboard. Primul lor album va apărea în octombrie şi va fi urmat de un turneu naţional.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Foarte modestă prezenţa în prima seară...

 

 

Programul de azi al Festivalului "Rock la Dunăre"

În cea de-a doua zi a Festivalului internaţional „Rock la Dunăre”, găzduit de Stadionul „Portul Roşu”, vor urca pe scenă cinci trupe de rock renumite şi iubite la nivel naţional, dar şi internaţional. Publicul va avea ocazia să îi asculte live pe Proiectul Tivodar, Greenish, Interzis Stereorush (Bulgaria), Trooper şi Zdob şi Zdub.

Spectacolul va începe la ora 19,00, iar accesul publicului se va face începând cu ora 17,00.

Biletele pot fi cumpărate atât de la casa de bilete a Teatrului Muzical (între 8,30 şi 16,00), cât şi de la intrarea pe stadion. Preţul biletelor este de 21,6 lei şi 10,4 lei cu reducere pentru elevi, studenţi sau grupuri mai mari de 20 de persoane, iar cele de la zona VIP costă 54 de lei.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Uriah Heep concertează în această seară la Galaţi

Legendara trupă britanică va urca, duminică seară, pe scena de pe Stadionul „Portul Roşu”, în ultima zi a Festivalului Internaţional „Rock la Dunăre”. Tot în această seară, îi veţi putea asculta pe The Mother Night (Ucraina), Diesel, Coffeeshock Company (Austria), Cristi Minculescu şi Nuţu Olteanu „Super-grup”.
Cum Uriah Heep a colaborat cu Iris în urmă cu câţiva ani, este posibil ca spectatorii să se aştepte şi la surprize din partea celor două superformaţii care vor încheia festivalul.

Spectacolul va începe la ora 19,00, iar accesul publicului se va face începând cu ora 17,00.
 

Membrii formaţiei Uriah Heep vor susţine o sesiune de autografe pentru fani, începând cu ora 14.00, pe Faleză, la zidul de la Elice.

Link to comment
Share on other sites

Sute de gălăţeni şi atmosferă incendiară în primele două zile ale Festivalului "Rock la Dunăre"

În weekend, Galaţiul a cântat rock la scară mare. Sute de oameni au luat parte la prima ediţie a Festivalului Rock la Dunăre de pe Stadionul Portul Roşu, care a atras ca un magnet iubitorii de muzică bună.

Vineri, în prima seară a Festivalului, prezenţa a fost mai redusă, semn că binecunoscuta formaţie Holograf are mai puţini fani la Galaţi. Cu toate acestea, spectatorii prezenţi s-au bucurat din plin de momentele oferite de trupele care au urcat pe scenă. „Cele mai frumoase momente legate de oraş le am din tinereţe, când Galaţiul a câştigat cupa României şi am cântat în seara respectivă pe Faleză. Tot ce îmi amintesc e legat de Faleză, de vapoarele trase acolo. Păcat că nu se face mai multă vâlvă pentru că oraşul e într-o locaţie superbă şi ar trebui să fie mai mult turism. Legat de Festival, văd cu ochi foarte buni organizarea din păcate nu a reuşit să strângă mai mulţi oameni în seara aceasta. Poate şi din cauza faptului că în ultima vreme, posturile de radio, de televiziune, difuzează din ce în ce mai puţină muzică rock”, ne-a spus Dan Bittman, solistul formaţiei Holograf.
Spectacol de zile mari, cu Trooper şi Zdob şi Zdub
Lista formaţiilor care au urcat pe scenă sâmbătă a atras un număr mare de spectatori, care au venit să îi vadă, în special, pe metaliştii de la Trooper şi pe moldovenii de la Zdob şi Zdub. Aceştia au oferit un show incendiar cântând, împreună cu fanii, cele mai cunoscute melodii ale lor care au făcut să răsune întreg stadionul Portul Roşu. „A fost fenomenal, dacă e să ţinem cont şi de vremea asta care ne-a tot păcălit până în ultimul moment, că o să ne aducă o ploaie nasoală. Nu am cuvinte, a fost cea mai reuşită cântare de până acum, de aici, din Galaţi. Mă bucur că mai există încă un festival în ţară, pentru că sunt foarte puţine. Îmi dau seama, din drumurile pe care le-am avut prin ţară, că oamenii au început să se plictisească, s-au plictisit să vadă pe scenă plastic şi au început să îşi dorească să vadă transpiraţia aia adevărată”, ne-a spus, după concert, Alin Dincă (Coiotul), solistul formaţiei Trooper.

viata-libera.ro


Membrii formaţiei Uriah Heep s-au fotografiat cu fanii pe Faleză

Între două repetiţii şi probe la sunet, legendarii şi popularii membri ai formaţiei Uriah Heep şi-au făcut timp şi pentru o conferinţă de presă, dar şi pentru o sesiune de autografe şi fotografii cu fanii pe faleză. Alături le-a fost prietenul lor din România, Cristi Minculescu, cel care în urmă cu zece ani a cântat „Lady in Black”, alături de Uriah Heep.
Legendarii rockeri britanici au sosit la Galaţi sâmbătă noapte, au fost cazaţi la Hotel Viva, iar duminică s-au ocupat cu toată seriozitatea şi meticulozitatea de probele la sunet pe stadionul Portul Roşu. Prin urmare, au recunoscut că nu au avut suficient timp să vadă cum este Galaţiul, dar au reuşit să remarce că sunt fete frumoase. Bucate tradiţionale româneşti n-au gustat, pentru că preferă să mănânce sănătos, somon, de exemplu. Însă, au spus că au băut palincă de câte ori au avut ocazia când au venit în România.
Cu plete cărunte, dar debordând de energie, Mick Box, Bernie Shaw, Phil Lanzon, dar şi mai noii Russell Gilbrook şi Davey Rimmer s-au fotografiat cu fanii pe malul Dunării, i-au invitat la concertul de duminică seara, în care au promis că vor cânta în primul rând melodiile clasice „July Morning”, „Lady in Black”, „Gypsy” sau „Look at Yourself”, dar şi câteva cântece de pe noul lor album, lansat anul acesta „Outsider”.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 10 months later...

Intre 19 si 21 iunie, pe stadionul Dunarea, va avea loc a doua editie "Rock la Dunare". Cap de afis - Jethro Tull! Plus Cristi Minculescu & Iris, Cargo, Vita de vie, Vasko The Patch, Speak Floyd etc.

Link to comment
Share on other sites

Legendarii de la Jethro Tull vin la Galaţi
* Trupa Iris se reuneşte cu Minculescu, pentru prima oară, la Galaţi
După ce, anul trecut, gălăţenii s-au bucurat să-i asculte pe cei de la Uriah Heep, în cadrul Festivalului "Rock la Dunăre", la cea de-a doua ediţie vor avea norocul să vadă o altă formaţie legendă-vie - Jethro Tull. "99,99 la sută cei de la Jethro Tull vor fi la Galaţi. S-a semnat contractul, le-am cumpărat şi biletele de avion", confirmă Teodor Niţă, directorul Teatrului Muzical "N. Leonard", instituţia organizatoare.
Jethro Tull este o formaţie britanică de muzică rock, înfiinţată în 1967, care pe parcursul evoluţiei a încorporat în compoziţiile sale elemente de muzică clasică, folclorică, jazz şi art rock. Formaţia a vândut peste 60 de milioane de albume în toată lumea.
Cea de-a doua ediţie a Festivalului "Rock la Dunăre" se va desfăşura în perioada 19-21 iunie, pe stadionul "Dunărea". Alături de celebra trupă britanică vor mai urca pe scenă: The Rock (Tribut AC/DC), Metrock, Viţa de Vie, Coffee Shock Company, Speak Floyd (Tribut  Pink Floyd), Dan Andrei Aldea, Desperado, Trooper, France Express, Rollin Humes, Vasko the Patch şi Cargo. O altă surpriză a festivalului va fi faptul că trupa Iris va cânta din nou cu Cristi Minculescu, iar reîntâlnirea lor pe scenă se va face la Galaţi.

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

S-au pus în vânzare biletele pentru Danube Rock Festival

15 trupe printre care Jethro Tull, Sfinx şi Iris, dar şi cântăreţi legendari cum ar fi Ian Anderson, Dan Andrei Aldea sau Cristi Minculescu, vor participa începând din 19 iunie, timp de trei zile, la Danube Rock Festival, organizat de Teatrul Muzical "Nae Leonard" pe stadionul Dunărea din Galaţi.

Pe scena festivalului vor urca şi trupe tinere, cum ar fi Coffeeshock Company  (Austria), Freestay (România), Rolin Humes (Croaţia), dar şi trupe puternice ca Trooper, Cargo sau Viţa de vie.

„Tributurile AC/DC, Jimi Hendrix, Pink Floyd sau bluesmen-ii din Bulgaria, Vasco the Patch & Poduene Bând, vor contura această magie cu tuşe de clasic într-un spaţiu generos cu iarba verde şi toate utilităţile necesare unui concert”, se spune într-un comunicat.

Accesul publicului se va face începând cu orele 17:00, concertele urmând să înceapă cel târziu de la orele 18:00.

Preţul biletelor este 32,4 lei. Elevii şi studenţii, precum şi grupurile de 20 de persoane vor beneficia de reducere, preţul biletului fiind în acest caz 21,6 lei. Biletele pot fi procurate de la casa Teatrului Muzical.

 

Program

VINERI, 19 iunie

- The R.O.C.K. - tribute AC/DC

- Metrock

- Viţa de vie

- Coffeeshock Company

- Cristi Minculescu & Iris

SÂMBĂTĂ, 20 iunie

- Speak Floyd

- Dan Andrei Aldea

- Desperado

- Trooper

- Ian Anderson performing the best of Jethro Tull

DUMINICĂ, 21 iunie

- Trans Express

- Freestay

- Rolin Humes

- Vasko The Patch & Poduene Band

- Cargo
presagalatibraila.com

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Festivalul "Rock la Dunăre" 2015. Programul zilei de vineri şi tot ce trebuie să ştii

Timp de trei zile, Galaţiul devine pentru a doua oară capitala europeană a muzicii rock. Pe 19, 20 şi 21 iunie se desfăşoară, pe Stadionul "Dunărea", cea de-a doua ediţie a Festivalului "Rock la Dunăre", eveniment aşteptat cu nerăbdare de toţi fanii acestui gen de muzică din Galaţi, dar şi din alte oraşe din ţară. Vor concerta 15 trupe (câte cinci în fiecare seară) din România, dar şi din ţări europene traversate de Dunăre.
Cel mai aşteptat moment al festivalului va fi, cu siguranţă, legendara trupă britanică Jethro Tull. Trupa a mai concertat în România şi anul trecut, în aceeaşi zi ca şi acum, pe 20 iunie. Capete de afiş sunt şi alte grupuri cu mii de fani din România. Cristi Minculescu vine pentru a doua oară la "Danube Rock Festival", de data aceasta, alături de Iris.  Vor mai concerta Dan Andrei Aldea (Sfinx), Cargo, Trooper, Viţa de vie, Desperado, The R.O.C.K - AC/DC Tribute Band, Metrock, Coffeeshock Company (Austria), SpeakFloyd, Rolin Humes (Croaţia), Freestay şi Florin Ristei - cel care a câştigat una dintre ediţiile X Factor, Transexpres, Vasco the Patch şi Poduene Band (Bulgaria).

Bilete pentru toate buzunarele

Festivalul este organizat de Teatrul Muzical „N. Leonard” din Galaţi, Fundaţia Culturală Phoenix şi, bineînţeles, Primăria  Galaţi.
Preţul biletelor este accesibil: 21,6 lei cu reducere pentru elevi şi studenţi, 32,4 lei preţ întreg, iar un abonament pentru toate cele trei seri costă 54 de lei. Biletele şi abonamentele se pot procura de la casa de bilete a Teatrului Muzical, dar de vineri, 19 iunie, începând cu ora 12,00, vor fi puse în vânzare direct la Stadionul "Dunărea", ne-a anunţat la conferinţa de presă, directorul instituţiei organizatoare, Teodor Niţă.

Fără băuturi "la pachet", cu muzica la iarbă verde

Festivalul va începe în fiecare zi la ora 18,00, iar intrarea pe stadion se va face de la ora 17,00. "Deşi am încercat să obţinem o dispensă, suntem nevoiţi să încheiem programul, în fiecare seară, la ora 23,00, pentru a nu-i deranja pe cei care locuiesc în zonă. Suntem în căutarea unei locaţii în care să ne putem întinde cu spectacolele până mai târziu în noapte, pentru că un festival rock înseamnă şi spectacol de lumini. Şi anul trecut s-au primit reclamaţii că am deranjat, şi anul acesta suntem siguri că vor fi oameni nemulţumiţi", a mai spus spus directorul Teatrului Muzical.
Concertele se vor desfăşura pe iarbă, fără să se mai monteze scaune ca anul trecut şi fără să se folosească tribunele.
Spectatorii nu vor avea voie cu băuturi şi mâncare aduse de-acasă, întrucât vor fi deschise chioşcuri în incinta stadionului.

"Publicul gălăţean, cel mai frumos"

La conferinţa de ieri a participat şi preşedintele Fundaţiei Culturale "Phoenix", Paul Nancă, acesta susţinând că a organizat festivaluri în toată ţara, dar nicăieri nu a găsit un public la fel ca îin oraşul de la Dunăre: "Publicul din Galaţi este cel mai frumos. Am văzut anul trecut oameni de la cinci ani, poate şi mai mici, până la 75 de ani. S-au manifestat frumos, civilizat. Este singurul festival rock din ţară fără niciun fel de incident neplăcut", a precizat organizatorul.

Programul zilei de vineri

Astăzi vor concerta trupe foarte cunoscute în România - Viţa de vie, dar şi proaspăt reuniţii Cristi Minculescu şi Iris, care au cântat de curând în această formulă la Cluj, dar şi pe Litoral, spre bucuria fanilor. Lor li se vor alătura The R.O.C.K şi  Metrock, dar şi Coffeeshock Company, trupă care a evoluat şi anul trecut pe scena festivalului gălăţean.

Coffeeshock Company
Coffeeshock Company este o formaţie din Austria care cântă pe scenele europene din 2010. Rock, reggae, rap şi funck sunt stilurile pe care trupa le infuzează într-un sunet unic. Nici versurile nu sunt scrise într-o singură limbă: cei şase băieţi cântă în germană, italiană şi croată. Gălăţenii s-au bucurat de energia şi muzica lor şi la prima ediţie a "Danube Rock Festival".

Viţa de Vie

În anul 1996, s-a fondat trupa Viţa de Vie, grup de rock alternativ cu influenţe rap, hardcore, jazz şi reggae, îmbinate într-un mod original, care în spectacolele live fac publicul să uite complet de problemele cotidiene. De asemenea, trupa se poate mândri cu premiul OTTO pentru cea mai bună formaţie, acordat de revista Bravo, în anul 2000. Trupa s-a implicat în diferite campanii sociale, cum ar fi, „Deschide-ţi inima" - împotriva discriminării persoanelor afectate cu virusul HIV sau „Îmi pasă”, pentru Asociaţia UpDown. În prezent trupa este formată din Adrian Despot (voce, chitară), Adrian Ciuplea (chitară bas), Cezar Popescu (chitară), Sorin Tănase (tobe) şi Mihai Ardelean (clape).

Iris

Prima seară a Festivalului „Rock la Dunăre” se va încheia cu un recital extraordinar, oferit de formaţia Iris, în formula completă ce a consacrat legenda rockului românesc. Cristi Minculescu şi Iris vor fi pe aceeaşi scenă şi vor interpreta piesele pe care le-ai fredonat de mii de ori, live şi pline de energie. După ce au susţinut concerte la Cluj şi Târgu Mureş, a venit rândul Galaţiului să aibă onoarea de a fi gazda spectacolului oferit de Nelu Dumitrescu, Valter Popa, Boro, Relu Marin şi Cristi Minculescu, cu a sa voce inconfundabilă, care a dat marcă celui mai iubit grup rock din România.
În septembrie 2012, Cristi Minculescu a părăsit formaţia Iris, după 32 de ani de activitate, şi a plecat în Germania, unde a demarat un alt proiect muzical, o trupă rock, tot cu nume de floare - Lotus. El a afirmat că în toată această perioadă a păstrat colaborările artistice din ţară. Iată că acum, după ce Rafael a părăsit trupa, Cristi şi-a reluat, anul acesta, postul de solist al grupului, lucru ce i-a făcut fericiţi pe miile de fani.
Astfel, în această seară, pe lângă celebrul salut al interpretului „Bună seara, prieteni!”, cei prezenţi vor putea asculta piese de legendă precum: „Somn Bizar”, „Noaptea”, „Strada ta”, „Să nu crezi nimic”, „Ultimul mic dejun al lui Bon”, „Baby”, „Totul sau nimic”, „De vei pleca”, „Vino pentru totdeauna”, etc.

Odată cu revenirea în trupă, Cristi Minculescu speră să-şi poată îndeplini marea dorinţă de a sărbători 50 de ani de activitate a trupei Iris şi să-i facă fericiţi pe toţi cei care iubesc muzica lor. „ Este clar că fără public, fără fanii noştri nu am fi rezistat atâţia ani. Ei au fost mereu alături de noi în toate momentele prin care am trecut de-a lungul timpului: fie că au fost bune sau mai puţin bune. Pentru asta le mulţumim din suflet şi vrem să rămână, în continuare, alături de noi. Noi facem muzică pentru ei, iar numele Iris le aparţine”, scrie solistul, pe pagina oficială a trupei.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Prima zi - muzică bună, oameni frumoşi, berea a cam lăsat de dorit

Şi a fost prima seară de „Rock la Dunăre”. Oameni frumoşi, în mare parte civilizaţi - dar s-ar putea şi fără gunoaie lăsate în urmă - muzică bună şi foarte bună, organizare pe măsură. Am apreciat la modul cel mai onest toaletele ecologice curate, cu hârtie igienică şi dezinfectant cât trebuie, pe care le puteai folosi şi la finalul serii. Nu am apreciat deloc ţigările stinse pe gazon, deşi mai toată lumea avea măcar o cutie de bere sau un pahar gol pe care să-l folosească.  

Dar, dacă toaletele au fost puse la dispoziţie de organizatori, la vreun fel de scrumiere nu s-a gândit nimeni. O idee, poate pentru anul viitor: am văzut la Festivalul Plai, la Timişoara, eveniment desfăşurat în incinta Muzeului Satului, nişte cutii de lemn, cu nisip, folosite pe post de scrumiere, aşezate pe iarbă, din loc în loc, şi golite la finalul serii. Deci, se poate.

Cam lungi cozile la bere, iar berea în sine, cam proastă, cea la draft, cam scumpă, cea la cutie, dar poate că sunt subiectivă.

În altă ordine de idei, la capitolul impresii de concert, îmi doresc sincer să facă şi „Viţa de Vie” ceva cu sunetul. S-a auzit ciudat, nu e prima oară când îi ascult live şi mereu ceva nu sună cum trebuie, aşa cum observa aseară un spectator, la experienţa lor, n-ar trebui să se întâmple. În rest, numai de bine, energie, bună dispoziţie, muzicieni profesionişti în adevăratul sens al cuvântului. Cristi Minculescu şi-a reluat locul în Iris, iar asta s-a simţit şi s-a auzit din plin. Mi-au plăcut ritmurile austriecilor de la Coffeeshock Company şi mai ales ale celor de la Metrock, n-am ajuns de la început, să ascult prima trupă, The R.O.C.K., dar lumea părea încântată.

Păcat doar că gălăţenii nu au venit în număr mai mare, e drept, ora de începere, 18,00, i-a descurajat pe cei care au lucrat vineri, astăzi însă, când vor urca pe scenă Dan Andrei Aldea, Speakfloyd, Desperado şi Trooper , iar în final Ian Anderson va cânta melodiile legendă ale Jethro Tull, sper că stadionul Dunărea va fi plin.

Eu voi fi acolo, sper să fiţi şi voi, toţi gălăţenii care iubiţi rockul, haideţi să demonstrăm că ne place să avem evenimente dedicate, că ştim să apreciem efortul artiştilor şi că mai vrem „Rock la Dunăre” şi la anul.

viata-libera.ro


Programul zilei de sâmbătă
Astăzi, atmosfera de pe stadionul „Dunărea” va fi încinsă de solistul trupei Jethro Tull, Ian Anderson, formaţie renumită pentru elementele de muzică clasică, folclorică, jazz, blues şi art rock, de Trooper, Desperado, Dan Andrei Aldea (Sfinx) şi SpeakFloyd. 
Trooper ajunge din nou la Galaţi
Trooper, una dintre cele mai cunoscute formaţii de heavy metal din România, a luat fiinţă în Târgovişte, în anul 1995, iar numele s-a născut de la melodia „The Trooper”, a cunoscutei trupe Iron Maiden. În prezent, Trooper înseamnă Alin „Coiot” Dincă (voce), Aurelian „Balaurul” Dincă (chitară), Laurenţiu Popa (chitară), Ionuţ „Oscar” Rădulescu (bass) şi Ionuţ „John” Covalciuc (baterie). Formaţia se poate lăuda cu obţinerea unui număr mare de premii, prin organizarea mai multor turnee de promovare în toată ţara. De asemenea, Trooper a împărţit scena cu formaţii mari precum Manowar şi Nazareth şi a deschis concertul de la Bucureşti pentru Iron Maiden.        
Desperado - mix de muzică rock şi country
Desperado a luat fiinţă în anul 1998 şi este o formaţie de country rock. Încă de la albumul de debut, intitulat „Promit că nu mai beau”, trupa şi-a definit un stil original, nu numai datorită muzicii, dar şi datorită textelor pline de umor, desprinse din viaţa de zi cu zi, abordând probleme precum consumul excesiv de alcool sau diverse comportamente umane. În prezent trupa este formată din Sandy Deac „The gun” (vocalist, chitară, keyboards), Laszlo Kovacs „Indiana Jones” (chitară), Călin Pop „Boyzoo” (chitară, vocalist), Vlad Spătar (chitară bas, vocalist), Ovidiu Cristian „Chico Mendez” (tobe) şi Ovidiu Buhăţel „Yezekill” (manager, inginer de sunet).        
Dan Andrei Aldea - din nou pe scenă, după o pauză de trei decenii
Dan Andrei Aldea, supranumit Sfinxul rockului românesc, a revenit în mijlocul spectactorilor după o absenţă de peste 30 de ani, perioadă pe care a trăit-o în Germania. Stabilit acum la Oradea, artistul a reuşit să recâştige dragostea fanilor şi să aibă din ce în ce mai multe concerte în ţară. Sâmbătă, 20 iunie, va susţine un recital şi la Galaţi, în cadrul festivalului de rock de pe Stadionul „Dunărea”. Chiar dacă unii poate nu-l cunosc, iar alţii nu prea îşi mai amintesc de legendarul lider al formaţiei „Sfinx”, el va cânta live melodii precum „Om bun”, „Secolul vitezei”, „Din nou acasă”, „Şir de cocori”, „Ursitoarele”, etc.      
Trupa tribute Pink Floyd din România
SpeakFloyd este prima şi singura trupă tribute-band Pink Floyd din România. Formaţia SpeakFloyd s-a înfiinţat în ianuarie 2010, la Cluj, având în componenţă muzicieni cu experienţă şi care, din pasiune pentru muzica formaţiei Pink Floyd, au pus la cale un proiect care s-a dovedit de a fi de mare inspiraţie şi de mare succes în rândul ascultătorilor din România.
După o perioadă de şase luni de repetiţii zilnice şi o definire a repertoriului de interpretat, trupa SpeakFloyd a debutat la Bacău, unde a creat o mare surpriză, mai ales în rândul tinerilor (16-25 de ani). Grupul SpeakFloyd este format din David Bryan (voce), Sandy Deac (clape, voce, chitară electrică şi acustică), Kovacs Laszlo (chitară electrică şi acustică), Răzvan Rotis (tobe şi percuţie), Kolumban Zoli (bas), Edi Raita (clape) şi Lazăr Rudy (saxofon).

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Festivalul "Rock la Dunăre" 2015 - ziua a doua. Vocea lui Dan Andrei Aldea şi flautul lui Ian Anderson au alungat ploaia

Emoţii multe, în a doua zi a Festivalului "Rock la Dunăre", atât pentru organizatori, cât şi pentru spectatori: nişte nori de ploaie ameninţau urât, strângându-se unul într-altul deasupra stadionului "Dunărea".

Gălăţenii nu s-au lăsat speriaţi însă, punând mâna pe umbrele de acasă sau, în lipsa prevederii, cumpărând o pelerină de ploaie de la comercianţii din incintă. Vânzătorii de bere se uitau cu ciudă la cer, sperând că ploaia totuşi nu le va subţia profiturile, iar previziunea unei doamne de la pază, care ne-a spus cu încredere că nu va ploua, fiindcă bate vântul tare şi alungă norii, s-a dovedit adevărată. A burat puţin, timid, pe când vocea lui Dan Andrei Aldea, ajutată de instrumentiştii din Desperado, vrăjea norii şi asistenţa. Pe urmă, la Trooper, energia şi vitalitatea rockerilor de pe scenă şi a celor din public au alungat ameninţarea ploii, pentru ca, în final, Ian Anderson să ţină norii la distanţă cu cele mai bune melodii ale Jethro Tull. Magie de o oră şi jumătate în care parcă nu-ţi venea să crezi că vezi ce vezi şi auzi ce auzi. Şi în care, la final, ai mai fi vrut.

Pentru cei care nu au ajuns în primele două zile, festivalul continuă, astăzi, 21 iunie, de la ora 18,00, cu Rollin Humes, Freestay, Transexpres, Vasko the Patch, Poduene Band şi Cargo.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Festival "Rock la Dunăre" 2015 - ultima zi. Nucleul dur al iubitorilor de rock a cântat în ploaie cu Cargo

Dacă mai era nevoie de aşa ceva, a treia seară a Festivalului "Rock la Dunăre" 2015 a demonstrat că iubitorii muzicii rock nu sunt nişte spectatori de ocazie, ci cu adevărat împătimiţi. Nu se lasă speriaţi de primii stropi de ploaie sau de vremea rea, nu pleacă acasă la prima rafală de vânt, ci, dimpotrivă, mai scot o umbrelă, mai împrumută una uriaşă de la un chioşc, mai pun pe cap o pungă de plastic, se adăpostesc sub o folie uriaşă sau scot covoraşul de cauciuc de la maşină (am văzut duminică seară şi asta), dar nu se dau duşi din faţa scenei pe care cântă sau urmează să cânte preferaţii lor.

Nucleul dur al gălăţenilor iubitori de rock nu a lipsit deci de pe Stadionul "Dunărea" nici la 15 grade şi sub rafalele unei ploi care nu s-a mai lăsat vrăjită de nicio incantaţie. S-a dansat împreună cu artiştii ultimei seri a ediţiei a doua: Rolin Humes, Freestay, Transexpres, Vasko the Patch & Poduene Band şi, evident, s-a cântat în frenezie cu Cargo, care n-a reuşit să oprească ploaia, dar a făcut, ca întotdeauna, un spectacol de zile mari. Îi mai aşteptăm la Galaţi, că tare ne-au plăcut!

Cât despre eveniment în sine, Festivalul "Rock la Dunăre" 2015, organizat de Primăria Galaţi şi Teatrul Muzical "Nae Leonard", cu sprijinul Fundaţiei Culturale Phoenix şi în parteneriat cu mai multe instituţii media, printre care, evident, şi "Viaţa liberă", a fost o reuşită. Am văzut spectatori de toate vârstele, de la 2 ani la 70+, am văzut multe zâmbete minunate, nu am sesizat niciun incident neplăcut şi, cel mai important, am demonstrat că există la Galaţi un public de rock pentru care merită să organizezi asemenea evenimente.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 11 months later...

15 formaţii din şapte ţări, la Danube Rock Festival 2016

În perioada 17 - 19 iunie se va desfăşura cea de-a treia ediţie Danube Rock Festival, la care au fost invitate să participe nu mai puţin de 15 trupe din ţară, dar şi de peste hotare.

Organizatorii, Teatrul Muzical "N. Leonard", cu sprijinul Primăriei, împreună cu Fundaţia Culturală "Phoenix", promit trei zile magice pe stadionul Dunărea, vor evolua trupe şi cântăreţi legendari ca Pasarea Rock, Zdob şi Zdub şi Alternosfera. Pe scena festivalului vor urca şi trupe tinere, cum ar fi Pann Bay Bastards (Austria), Fameless (România), Nord (Croaţia), Fried Friend (România), Dirty Shirt (România) dar şi trupe puternice ca Luna Amară, Bucovina, Spitalul de Urgenţă.

Accesul publicului se va face începand cu ora 17,00, concertele urmând să înceapă cel târziu de la ora 18,00.

În prima zi, vineri 17 iunie, vor cânta Fameless, Siluet (Bulgaria), Luna Amară, Ozone Mama (Ungaria) şi Pasarea Rock, formată din o parte din membrii formaţiei Phoenix. A doua zi de festival, sâmbătă - 18 iunie va continua cu Dirty Shirt, Spitalul de Urgenţă, Nord (Croaţia), Pann Bay Bastards (Austria) şi Alternosfera din Republica Moldova.

În ultima seară, duminică, 19 iunie, ne vor încânta Fried Friend, Platonic Band (în care evoluează la chitară nepreţuitul nostru gălăţean Nicu Patoi), Repetitor (Serbia), Bucovina şi Zdob şi Zdub.

Preţul biletelor este 32,4 lei. Elevii şi studenţii precum şi grupurile de 20 de persoane vor beneficia de reducere, preţul biletului fiind în acest caz 21,6 lei. Biletele pot fi procurate de la casa Teatrului Muzical.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 2 years later...

"Danube Rock Festival" 2018

Festivalul „Danube Rock 2018” revine în cea de-a cincea ediție, în perioada 15-17 iunie, ora 18.00 - 0.10, cu o varietate de trupe cunoscute muzicii rock, atât din țară, cât și din străinătate. Festivalul se anunță unul modern în tonuri și plin de energie. Muzica va fi spectaculoasă, creată de trupe precum: Somn de-amiaza, Project Renegade (Grecia), T.H.D. (Ucraina), The Overalls (Austria), Alex Calancea Band & Guz - Lupii (Moldova), O.C.S., Riot Monk, Busola (Moldova), Le Basour (Italia), And the kid (Croatia), Trooper, Celelalte Cuvinte, Florin Chiriac and the Hippie Band, Denorm (Moldova), Cotton Pickers (Serbia), Bucovina, Altar, Kempes, care vor oglindi intensități sonore demne de un festival rock care să umple Stadionul “Dunărea”. Festivalul pregătește și concursuri, provocări, distracție și, nu în ultimul rând, muzică bună. Nelipsită este și compania lui Dan Helciug, prezentatorul festivalului încă de la prima ediție.

Prețul biletului: Abonament: 97 lei / 3 zile, Întreg: 54 lei / zi, Redus: 32,4 lei / zi, Grupuri organizate: 21,6 lei / zi.

naeleonard.ro

15 IUNIE
SOMN DE-AMIAZĂ
PROJECT RENEGADE (GR)
T.H.D (UA) 
THE OVERALLS (AT)
ALEX CALANCEA BAND & GUZ – LUPII (MD) 
O.C.S 

16 IUNIE
RIOT MONK
BUSOLA (MD)
LE BASOUR (IT) 
AND THE KID (HR)
TROOPER 
CELELALTE CUVINTE 

17 IUNIE
FLORIN CHIRIAC & THE HIPPIE BAND
DENORM (MD)
COTTON PICKERS (SRB) 
BUCOVINA
ALTAR 
KEMPES

Link to comment
Share on other sites

18 trupe din opt ţări vor să fie „Rock la Dunăre”

 • Festivalul internaţional "Danube Rock" a ajuns anul acesta la cea de-a cincea ediţie

Festivalul internaţional „Danube Rock”, ajuns anul acesta la cea de-a cincea ediţie, aduce la Galaţi nu mai puţin de 18 trupe din opt ţări. Concertele vor debuta vineri, 15 iunie, de la ora 18.00, pe Stadionul „Dunărea”, iar cele trei zile de spectacole se vor încheia duminică, 17 iunie, aproape de miezul nopţii. Numărul mare de trupe străine le va oferi gălăţenilor o adevărată radiografie a ceea ce înseamnă mişcarea rock actuală în Europa.

Pe scenă vor urca formaţii în plină ascensiune din Austria, Croaţia, Grecia, Italia, Serbia, Republica Moldova şi Ucraina, alături de trupe româneşti consacrate. Prima zi va fi deschisă de formaţia Somn de’amiază, iar mai pe… seară vor urca pe scenă Project Renegade (Grecia), T.H.D. (Ucraina), The Overalls (Austria), Alex Calancea Band & Guz (Moldova) şi O.C.S.

Ziua de sâmbătă le va oferi spectatorilor gălăţeni prilejul de a-i cunoaşte sau de a-i reasculta pe rockerii de la Riot Monk, Busola (Moldova), Le Basour (Italia), And The Kid (Croatia), Trooper şi Celelalte Cuvinte.

A treia şi ultima seară de rock la Dunăre îi va aduce pe scenă pe localnicii Florin Chiriac and the Hippie Band, urmaţi de trupele Denorm (Moldova), Cotton Pickers (Serbia), Bucovina, Altar şi Kempes.

Trebuie remarcată şi prezenţa la Galaţi a cunoscutului Dan Helciug (solistul trupei Spitalul de Urgenţă), care este gazdă a festivalului încă de la prima sa ediţie şi reuşeşte să creeze o atmosferă de zile mari de fiecare dată.

Preţul unui abonament pentru cele trei zile de festival este de 97,2 lei. Un bilet cu preţ întreg costă 54 lei pe zi, iar elevii şi studenţii plătesc 32,4 lei pe zi. Biletele se pot achiziţiona direct de la Stadionul „Dunărea”, dar şi de la casieria Teatrului Naţional de Operă şi Operetă „N. Leonard”, organizatorul manifestării.

Accesul publicului pe stadion se va face de la ora 17.00, pentru a fi evitată înghesuiala. Recitalurile trupelor vor dura între 30 şi 90 de minute fiecare, în funcţie de importanţa artiştilor şi de reacţia publicului. Organizatorii au pregătit în incinta stadionului standuri cu răcoritoare, cafea, îngheţată, bere şi produse alimentare.

Iniţiat în 2014, ca un festival al statelor riverane Dunării, „Danube Rock” le-a permis amatorilor muzicii rock din Galaţi să vadă în oraşul lor trupe celebre în lume, precum Jethro Tull şi spectaculosul Ian Anderson sau Uriah Heep, alături de toate numele mari ale rockului autohton, printre care Phoenix, Dan Andrei Aldea (Sfinx), Cristi Minculescu şi Iris, Holograf, Cargo, Timpuri Noi, Viţa de vie, Vama, Luna Amară, Alternosfera sau Zdob şi Zdub.

realitateadegalati.net

 

Link to comment
Share on other sites

Danube Rock Festival nu s-a încheiat încă

Doar 16 din cele 18 trupe programate să cânte la Danube Rock Festival au urcat pe scenă. Din cauza furtunii, în prima seară de festival organizatorii au fost nevoiţi să întrerupă reprezentaţiile.

"Din cauza condiţiilor meteo nefavorabile (cod roşu de furtuni şi ploi), prima zi a Festivalului Danube Rock a fost întreruptă atât pentru siguranţa spectatorilor, cât şi a trupelor participante. Ploua foarte tare pe scenă şi exista pericolul ca artiştii să se electrocuteze în timp ce cântau. Am discutat cu membrii trupelor care nu au concertat pe 15 iunie, Alex Calancea Band & Guz-Lupii şi O.C.S., care ne-au asigurat că vor veni pentru un concert la Galaţi, în Grădina de vară "Leonard". Nu ştim încă în ce zile vor fi reprogramate concertele, dar vom anunţa publicul din timp", ne-a declarat directorul Teatrului Naţional de Operă şi Operetă "N. Leonard", Teodor Niţă.

Acesta mai spune că, în fiecare seară de festival, s-au bucurat de atmosfera incendiară de pe Stadionul Dunărea peste 3.000 de spectatori.  

Cum a fost, vă puteţi face o idee şi din fotografiile alăturate. Cum se simte rock-ul în festival, nu puteţi afla decât participând la următoarea ediţie. Şi, desigur, neratând concertul trupelor Alex Calancea Band & Guz-Lupii şi O.C.S., cu a cărui reprogramare vă vom ţine la curent.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 1 year later...

Danube ROCK Festival, ediția a VI-a

Stadionul "Dunărea"

Vineri, 28 IUNIE, ora 19.00
Matze Crtze
Safari Sky
Cardinal
Mooncage (SRB)
ALEX CALANCEA & LUPII (MD)

Sâmbătă, 29 IUNIE, ora 19.00
Times Of Need
Sorrows Path (GR)
RoadkillSoda
Implant pentru refuz
COFFEESHOCK COMPANY (AT)

rock.jpg

Link to comment
Share on other sites

Danube Rock Festival, un eveniment de excepţie la Galaţi. Programul complet al celor două zile de concerte

Festivalul organizat de Teatrul Naţional de Operă şi Operetă „Nae Leonard, în colaborare cu Primăria Galaţi, a ajuns de ja la cea de-a VI-a ediţie. Se va desfăşura în perioada 28-29 iunie şi va fi găzduit de stadionul „Dunărea”. Biletele se pot procura de la teatru, online sau de la casele de bilete ale stadionului.

Cine n-a crezut că un teatrul de operă şi operetă va reuşi să organizeze un festival de rock, s-a înşelat. A demonstrat acest lucru Teatrul Naţional de Operă şi Operetă „Nae Leonard”, din Galaţi, care zilele acestea oferă publicului a Vi-a ediţie a Danube Rock Festival.

Evenimentul, organizat cu sprijinul Primăriei Galaţi, se va desfăşura în perioada 28-29 iunie 2019 (vineri şi sâmbătă), de la ora 18,00 şi până la miezul nopţii, pe Stadionul „Dunărea”. Iubitorii rockului au parte de un adevărat „cocteil” de trupe, care include tineri aspiranţi la glorie şi veterani, precum şi ramuri diverse ale complexului curent muzical.

Ziua de vineri, 28 iunie, este deschisă de către trupa „Matze Crtze”, o trupă de adolescenţi din Galaţi pasionaţi de muzica rock şi care, paradoxal, repetă de regulă în curtea unei biserici. Tot vineri va urca pe scenă trupa „Safari Sky”,  o trupă de rock/ grunge/ stoner, înfiinţată în 2018. „Safari Sky” este prescurtarea unui proiect cu patru poli muzicali diferiţi angrenaţi într-un dialog liber şi zgomotos cu nuanţe de prog rock.

Safari Sky va fi urmată vineri seară de „Huldra”, trupa de care avea nevoie scena locală a Galaţiului, încadrată pe latura mai puţin recunoscută în industria românească a metalului. Îmbinând mai multe subgenuri ale metalului, hardcore, doom şi death metal, cu o abordare melodica, „Huldra” anunţă publicul să se pregătească fizic şi moral pentru posibil una dintre cele mai heavy trupe din cadrul festivalului.

Spre finalul zilei ascultăm trupa de rock sârbesc, „Mooncage” (Serbia), urmată de Alex Calancea Band, o fuziune naturală unde poţi auzi groove-urile de Drum’n’Bass şi pasajele clasice împletite cu folclorul distorsionat, improvizate cu mare implicare şi precizie.

Toate sunt mişcate de un puls de energie care anulează distanţa dintre linişte şi culminaţiile psihedelice. Prima seară a Danube Rock Festival, va fi glorios încheiată de „Kempes”, cea mai iubită voce a rock-ului românesc, fostul vocalist Cargo.

Sâmbătă, 29 iunie, a doua seară de rock este deschisă de către trupa „Cardinal”, care au venit cu cel mai viu şi colorat tip de garage & psych rock din aria noastră şi care se remarcă prin stilul dezinvolt de a compune şi prin execuţia fără cusur.

În continuare, îi vedem pe scena festivalului pe cei de la „Times of Need”, un tânăr grup din Cluj-Napoca ce-şi descrie muzica ca fiind o combinaţie de southern şi groove metal, care au ca influenţe trupe precum Pantera, Black Label Society, Down şi Godsmack. 

Times of Need vor fi urmaţi sâmbătă seară de o trupă de rock din Grecia, „Sorrows Path”, o trupă doom metal formată în 1993. Stilul celor de la „Sorrows Path” se remarcă printr-un mix unic de doom metal cu forţă gotică progresivă şi elemente orientale.

Tot sâmbătă îi vom cunoaşte pe cei de la „Roadkillsoda”, care au devenit treptat o trupă reprezentativă cu adevărat esenţa stoner rock-ului, atât local, cât şi în afară: vibe-ul anilor ’70 combinat cu riff-uri şi solo-uri care îţi fac piele de găină, linii de bass grele, toate presărate cu o voce intensă şi ritmuri care îţi pun sângele-n mişcare.

Trupa din Timişoara, „Implant pentru Refuz”, fondată în 1995, care a crescut de-a lungul celor peste 24 de ani printr-un sunet mereu proaspăt şi versuri atent conectate la realitate. Cu o muzică deopotrivă sensibilă şi plină de energie, Implant pentru Refuz scrie o poveste complexă în cultura muzicii contemporane din ţara noastră.

În încheierea festivalului, îi ascultăm pe cei de la „Coffeeshock Company”, o trupă de SuperSkunk Rock şi Reggae din Austria, cu influenţe deopotrivă de rap şi funk, care o deosebesc de restul trupelor rock din Festivalul Danube Rock de anul acesta.

În cadrul Festivalului va prezenta Dan Helciug. Organizatorii vor pune la dispoziţie servicii de pază, un punct de prim-ajutor şi toalete ecologice, pe întreaga perioadă a festivalului. Biletele se pot achiziţiona de la casa de bilete a Teatrului în intervalul orar afişat pe site-ul oficial al instituţiei sau pe pagina de Facebook. De asemenea, biletele pot fi accesate şi de la Stadionul Dunărea Galaţi, pe durata festivalului. 

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

12 trupe pun Galaţiul pe jar la Rock la Dunăre

Danube Rock Festival, ajuns la a VI-a ediţie anul acesta, se va desfăşura vineri şi sâmbătă, pe 28 şi 29 iunie, începând cu ora 18,00, pe Stadionul "Dunărea", în organizarea Teatrului Naţional de Operă şi Operetă "N. Leonard". 

Festivalul va debuta astăzi, cu trupa de adolescenţi din Galaţi „Matze Crtze”, care repetă de câte ori este posibil în curtea unei biserici, în ciuda a ceea ce se crede de obicei, că rockerii nu merg prea des la biserică.

Apoi va urca pe scenă Safari Sky, o trupă înființată în 2018, are îi are în componență pe Ştefan Vasile (chitară), Silviu Lupu (voce), Cosmin Niţu (bas) şi Alex Soare (tobe). Sunt patru tineri cu preocupări muzicale diferite, care dau un sound deosebit band-ului lor preponderent înclinat către progressive rock.

Tot astăzi a fost invitată să concerteze o altă trupă din Galaţi, Huldra, o formaţie înfiinţată la mijlocul anului trecut, ce abordează mai multe subgenuri ale muzicii metal şi rock, de la Death, Black, Core şi înapoi la Pop-Punk. Cu o componenţă neobişnuit de bogată, formată din şapte tineri, trupa va oferi audienţei experienţa muzicii extreme.

Urmează apoi o trupă din Serbia, Moon Cage.

O trupă deja familiară gălăţenilor, participantă şi la alte ediţii ale festivalurilor dunărene, şi de rock şi de jazz, este Alex Calancea Band şi Lupii. Alex Calancea este unul dintre cei mai apreciaţi basişti din Republica Moldova, iar trupa sa, formată din muzicieni profesionişti, este extrem de solicitată în concerte şi de diverşi interpreţi valoroşi. Calancea şi trupa sa sunt consideraţi cei mai originali interpreţi de jazz şi rock din Moldova, care împletesc diferite genuri muzicale, de la rock, blue, jazz,  folclor şi chiar hip-hop, într-o armonie perfectă.

Finalul primei zile de festival va aparţine unui band de forţă - Kempes, al cărei lider Ovidiu Ioncu, fostul solist de la Cargo şi de la Rezident EX, considerat vocea de aur a rock-ului românesc.

Sâmbătă, în cea de-a doua seară de festival, atmosfera va fi încălzită de Cardinal - trupa constănţeană care a început cu repetiţii într-o sală de fitness, pentru a deveni întâi band-ul de suflet al liceelor de la malul mării, după care, la scurt timp de la lansarea primului album, până la turneul de retragere din 2017, să cucerească din ce în ce mai multă audienţă.

Va urma apoi Time of Need, o trupă tânără din Cluj Napoca, al cărei proiect muzical are influenţe de southern and groove metal şi un grup din Grecia - Sorrows Path, al cărui stil se remarcă printr-un mix unic de doom metal cu forţă gotică şi progresivă, îmbinat cu elemente orientale.

Pentru prima dată la Galaţi va cânta Roadkillsoda care combină vibe-ul anilor '70 cu riff-uri şi solo-ri expresive, cu linii de bas "grele", toate întregite de o voce intensă şi un rit care va pune spectatorilor sângele în mişcare.

Una dintre cele mai aşteptate trupe din ediţia aceasta este Implant pentru Refuz, care de aproape 20 de ani continuă să se afle în fruntea rockului protestatar din România. La început, concertele lor au provocat un adevărat "şoc", iar cu timpul mulţi dintre spectatori s-au transformat în fani. Deşi apariţiile lor sunt rare - câteva concerte pe an, emoţia întâlnirii cu IPR este de fiecare dată la fel de intensă.

Punctul final al acestei ediţii va fi Coffeeshock Company, o formaţie din Austria care cântă pe scenele europene din 2010. Rock, reggae, rap şi funck sunt stilurile pe care trupa le infuzează într-un sunet unic. Nici versurile nu sunt scrise într-o singură limbă: cei şase băieţi cântă în germană, italiană şi croată. Gălăţenii s-au bucurat de energia şi muzica lor şi la prima ediţie a "Danube Rock Festival" şi la cea din 2015.

Festivalul va fi prezentat, la fel în ca toate celelalte ediţii, de Dan Helciug.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 2 years later...

Festivalul „Danube Rock Sounds Galaţi 2021” se va desfăşura la Plaja Dunărea

Primăria municipiului Galaţi se pregăteşte să organizeze Festivalul „Danube Rock Sounds Galaţi 2021”, în perioada 17-19 septembrie 2021, la Plaja „Dunărea”. Pentru realizarea acestui eveniment, municipalitatea a demarat procedurile unei achiziţii publice pentru servicii publice de organizare evenimente culturale cu o caloare estimată de 500.000 lei fără TVA.

În caietul de sarcini al achiziţiei publice este solicitat ca organizatorul să prezinte un program de spectacol cu următorii artişti şi formaţii: Robin and the Backstabbers, Byron, Coma, Alternosfera, Lupii lui (Alex) Calancea, E.M.I.L., Via Dacă, Touluse Lautrec, Jurjak, Cuibul, Over, Florin Chiriac & The Hippie Band, TMM, Subcarpaţi, Cargo.

Scenoteca va cuprinde o scenă mobilă de 12 metri, cu extensii, o poartă ecran led de 10 metri deschidere, lumini de scenă, sonorizare şi tot ce implică un eveniment de acest gen. De asemenea, se doreşte ca organizatorul să implementeze şi o campanie de promovare a evenimentului, care să cuprindă două evenimente muzicale de promovare a festivalului, UN podcast video, promovare radio timp de 20 zile pe un radio naţional.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 4 weeks later...

Trei seri de concerte "Danube Rock"

Cargo, Alternosfera, Subcarpați, byron, Coma, Lupii lui Calancea, Robin and the Backstabbers vor concerta la Galaţi, pe Plaja "Dunărea", la "Danube Rock Sounds", anunţă Primăria municipiului Galaţi.

Potrivit unui comunicat de presă, în perioada 17-19 septembrie 2021, la Plaja "Dunărea", va avea loc Festivalul Danube Rock Sounds, organizat de Primăria municipiului Galați și Teatrul Național de Operă și Operetă "Nae Leonard".
Iată programul integral al concertelor.
Vineri, 17 septembrie: Jurjak, Via Dacă, TMM, Robin and the Backstabbers, Cargo;
Sâmbătă, 18 septembrie: Over, E.M.I.L., Cuibul, Lupii lui Calancea, Alternosfera;
Duminică, 19 septembrie: Florin Chiriac and the Hippie Band, Toulouse Lautrec, byron, Coma, Subcarpați.
Concertele vor începe zilnic, de la ora 18.30, iar accesul publicului se va face începând cu ora 17.30.
Biletele la festival au prețul de 108 lei (abonament), 54 lei (bilet pe zi - preț întreg) și 32,40 lei (bilet pe zi - preț redus) și se pot achiziționa de la Casa de bilete a Teatrului Național de Operă și Operetă "Nae Leonard" (telefoane 0236.465.599, 0753.312.308), precum și online din rețelele blt.ro și iabilet.ro.
"Conform normelor în vigoare, accesul va fi permis exclusiv persoanelor vaccinate cu ambele doze, care au împlinit 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare anti-COVID-19, sau persoanelor care prezintă dovada unui test RT-PCR negativ, efectuat în urmă cu maximum 72 ore sau test antigen rapid efectuat în urmă cu maximum 24 de ore, sau persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a și a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS-CoV2, fapt dovedit prin documente medicale (test RT-PCR pozitiv la data diagnosticului, bilet de externare, test care să dovedească prezența anticorpilor efectuat cu maximum 14 zile anterior evenimentului). Aceste documente vor fi verificate obligatoriu la intrare. Copiii sub 18 ani sunt exceptați de la prezentarea dovezilor medicale", transmite administraţia locală.
Primăria municipiului Galați precizează că a alocat 500.000 de lei pentru organizarea acestui eveniment.
Mai multe detalii, pe pagina oficială: https://www.facebook.com/RocklaDunare/.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Primăria municipiului Galați informează că vor fi asigurate trasee speciale de autobuz pentru accesul la Plaja Dunărea pe durata Festivalului „Danube Rock Sounds”, în zilele de 17, 18 și 19 septembrie 2021, după cum urmează:

VENIRE la Plajă: în intervalul 17.00 - 19.00, traseul 33 Țiglina II - Plaja Dunărea, cu o frecvență de 15 minute (1 autobuz). Autobuzul va întoarce la parcarea IVAS.

PLECARE de la Plajă: în intervalul 23.45 - 01.30. Autobuzele vor pleca de la parcarea interioară a Plajei Dunărea:

- Traseul 16 (modificat): Plajă - str. Saturn - str. Brăilei - str. Domnească - Grădina Publică (1 autobuz), la 30 minute.

- Traseul 32: Plajă - str. Cloșca - str. Brăilei - Micro 19 - capăt troleibuz (1 autobuz), la 30 minute.

- Traseul 17 (modificat): Plajă - str. Cloșca - str. Siderurgiștilor - str. 1 Decembrie 1918 - str. Milcov - str. I. Fernic - str. T. Vuia - str. H. Coandă - Patinoar (2 autobuze), la 30 minute.

- Traseul 37 (modificat): Plajă - str. Cloșca - str. Prelungirea Brăilei - str. C. Levaditti (1 autobuz), la 30 minute.

Plecările traseelor 16 și 37 de la Plajă vor fi astfel: 23.45, 00.15, 00.45, 01.15.

Plecările traseelor 32 și 17 de la Plajă vor fi astfel: 00.00, 00.30, 01.00, 01.30.

Concertele vor începe zilnic de la ora 18.30, iar accesul publicului se va face începând cu ora 17.30.

Biroul de presă al Primăriei municipiului Galați

Link to comment
Share on other sites

 • 9 months later...

Finanțare pentru "Danube Rock Sounds"

Aprobarea finanțării nerambursabile de la bugetul local al municipiului Galați pentru activitățile culturale din cadrul proiectului "Danube Rock Sounds", organizat de Asociația Star Education, va fi supusă votului consilierilor locali la ședința de miercuri, 29 iunie 2022. În contract este prevăzută alocarea sumei de 50.000 de lei pentru acest festival, care, la fel ca anul trecut, ar urma să se desfășoare la Plaja "Dunărea", în perioada 16-18 septembrie.

Potrivit documentelor, pe afiș vor figura nume ca: Vița de Vie, The Mono Jacks, byron, Eyedrops, Pinholes, Zdob și Zdub, Dimitri's Bats, Trooper și Amateus.
Elevii care au încheiat anul școlar cu media 10,00, precum și cei care au obținut 10,00 la Evaluarea Națională și la Bacalaureat vor primi invitații. De asemenea, sunt pregătite invitații și pentru refugiații din Ucraina stabiliți în Galați. La festival sunt așteptați între 3.500 și 5.000 de spectatori.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.