Jump to content

Cumpărător pentru fabricile de var ale Combinatului


dcp100168

Recommended Posts

Cumpărător pentru fabricile de var ale Combinatului

Omul de afaceri Stache Lutz, care a vândut în acest an participaţia deţinută la grupul de firme Simcor, cu activităţi în producţia de materiale de construcţii, este interesat să cumpere, cu fondurile primite, fabricile de var de la combinatul siderurgic ArcelorMittal Galaţi. "Vrea să cumpere fabricile de var de la Galaţi, de la Mittal. Au loc încă negocieri, nu s-a încheiat încă un acord", a declarat, joi, Mihai Voiculescu, unul dintre foştii acţionari ai Simcor, care a renunţat la deţinere în acelaşi timp cu Lutz. Voiculescu o ocupat şi funcţia de preşedinte al Simcor Grup şi a controlat, împreună cu Lutz, grupul compus din şapte firme - Simcor Oradea, Simbeton, Simterac, Simcor Var, Simcor Management, Simpromat şi Simsped -, pe care cei doi oameni de afaceri l-au vândut către Macon Deva, societatea controlată de compania de investiţii Enterprise Investors, înregistrată în Polonia, pentru 53 de milioane de euro. La cinci dintre cele şapte firme, Enterprise Investors, prin intermediul Macon, controlează întreg pachetul de acţiuni. În cursul acestui an, Macon va organiza o ofertă publică obligatorie de preluare pentru cumpărarea restului de acţiuni ale celor două firme din grup listate la bursă, respectiv Simcor şi Simbeton. Firmele din grupul Simcor sunt specializate în producţia, vânzarea şi transportul de BCA, var, mortaruri, elemente pre-fabricate din beton şi cărămizi de teracotă, dintre care activitatea din domeniul BCA-ului şi varului acoperă 85% din vânzările totale ale Simcor.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Stache Lutz, unul din cei mai discreti oameni de afaceri din Romania, a cumparat afacerea cu var de la Mittal Galati

Omul de afaceri german Stache Lutz, unul din cei mai discreti jucatori din mediul de business din Romania, a cumparat in luna mai afacerea cu var de la Mittal Galati iar acum pregateste investitii de 40 de milioane de euro acolo, au anuntat astazi cumparatorii. Noul proprietar estimeaza vanzari anuale de var de 35-40 de milioane de euro, dupa terminare investitiei, peste 2 ani. Stache Lutz a vandut anul trecut producatorul de materiale de constructii Simcor Oradea catre grupul Macon Deva, intr-o tranzactie estimata la 50 de milioane de euro.

http://www.zf.ro/zf-24/stache-lutz-unul ... i-4880483/

Link to comment
Share on other sites

Lutz Stache, omul care a vandut la timp: Castig inca multi bani

Omul de afaceri Lutz Stache, care a vandut anul trecut grupul de firme Simcor Oradea intr-o tranzactie de 53 mil. euro, afirma ca se mai pot face afaceri profitabile in Romania in vremuri de criza, cele mai recente investitii fiind preluarea afacerii cu var de la ArcelorMittal Galati si a 23% din actiunile distribuitorului de medicamente Remedia. "Am investit peste 50 milioane de euro pana acum in Romania. Grupul AHG (AHG Industry - n.red.) are destul capital, destui bani. Castig inca bani multi", a spus Lutz Stache, CEO al AHG Industry.

Germanul are in derulare investitii in constructia unei noi capacitati de productie a varului la Galati, precedenta fiind foarte veche. Bugetul total alocat preluarii si investitiilor ulterioare este de 40 mil. euro. Finalizarea lucarilor se va face in doi ani, moment la care vanzarile anuale generate vor fi de 35-40 mil. euro. Pana atunci, fabrica va vinde de 6-7 mil. euro anual. Productia urmeaza sa fie de 400.000 de tone de var anual.

Anul acesta, Stache a investit si in achizitia de actiuni ale distribuitorului de medicamente Remedia, cu afaceri de peste 20 mil. euro in primele opt luni ale anului. Remedia are si o retea de 50 de farmacii, iar pana la sfarsitul anului are in vedere lansarea unei farmacii online. Grupul german AHG Industry, controlat de Stache, are o cifra de afaceri de peste 700 mil. euro la nivel regional si afaceri in Turcia, Germania, Polonia, Romania, Irak si China.

Pana acum o luna, Stache era un om de afaceri extrem de discret, dar a intrat in atentia presei tabloide si de sport cand s-a aflat ca ar vrea sa cumpere clubul de fotbal Rapid Bucuresti. "Sunt discutii sa cumpar Rapid. Sunt in negocieri cu dl. Copos si am decis sa fie deocamdata confidential. Nu pot sa discut acum toate detaliile", a spus Stache.

http://www.zf.ro/companii/lutz-stache-o ... i-4882160/

Link to comment
Share on other sites

Lutz Stache construieşte o fabrică de var pentru ArcelorMittal

Omul de afaceri Lutz Stache, fostul proprietar al grupului Simcor Oradea, cu activităţi în industria construcţiilor, va investi 40 de milioane de euro pentru construcţia unei fabrici de var, a cărei producţie va fi utilizată de combinatul siderurgic ArcelorMittal Galaţi. "Construim împreună cu ArcelorMittal în Galaţi o fabrică de var, investiţie de 40 de milioane de euro", a afirmat omul de afaceri, citat de Mediafax. El a preluat, în mai, fabrica veche de var a combinatului, pe care o va exploata timp de doi ani, perioadă necesară construcţiei unităţii noi. "În momentul în care cea nouă va fi gata, cea veche va fi casată", a spus Stache.

Varul va fi utilizat exclusiv de ArcelorMittal pentru producerea oţelului, conform sursei citate. Noua fabrică va avea o capacitate anuală de 400.000 de tone. Afacerile generate de această investiţie vor fi de 6-7 milioane de euro anual, urmând să urce, după finalizarea unităţii noi, la 35-40 milioane de euro pe an, a precizat omul de afaceri.

http://www.curierulnational.ro/Actualit ... &tip=toate

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Fabrica de Var din combinat, pe mâna unui milionar german

* Oficialii combinatului au confirmat faptul că au vândut Fabrica de Var * Cumpărătorul, omul de afaceri german Stache Lutz (foto), cunoscut pentru că a susţinut că ar dori să preia echipa de fotbal Rapid Bucureşti, a anunţat investiţii de peste 40 de milioane de euro la Galaţi *

Reprezentanţii Combinatului au confirmat ieri faptul că Fabrica de Var de pe platforma siderurgică gălăţeană a fost preluată de către societatea patronată de către omul de afaceri Stache Lutz. "ArcelorMittal Galaţi a încheiat un parteneriat cu A.H.G. Simcor Industries pentru fabrica de producere a varului, care are circa 80 de angajaţi. Combinatul va continua să fie beneficiarul principal al varului produs la această unitate. Acordul pe termen lung va creşte sustenabilitatea şi calitatea operaţiunilor de producere a oţelului şi a fluxului primar", a declarat Dorian Dumitrescu, purtătorul de cuvânt al administraţiei combinatului siderurgic. Cei de la ArcelorMittal au refuzat să facă şi alte comentarii, legate de preţul tranzacţiei sau alte aspecte legate de acest contract, însă există informaţii potrivit cărora Stache Lutz ar fi anunţat că doreşte să investească aici 40 de milioane de euro şi că estimează că va face vânzări anuale de aproximativ 35-40 de milioane de euro, asta însă abia după doi ani, când ar trebui să se încheie investiţiile.

Afaceristul german care patronează de aici înainte afacerile cu var de pe platforma siderurgică gălăţeană este cel care a deţinut Simcor Oradea, fabrică producătoare de materiale de construcţii, vândută anul trecut cu 50 de milioane de euro. El a devenit însă cunoscut după ce şi-a anunţat intenţia de a cumpăra clubul de fotbal Rapid Bucureşti.

http://www.viata-libera.ro/articol-Fabr ... man_2.html

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.