Jump to content

Îmi caut neamurile sau orice informații despre acestea: Covaci, Galați


Olgutza

Recommended Posts

Bună tuturor! Sunt Olga. M-am înregistrat pe acest forum din disperare. Sunt pasionată de genealogie, cercetez istoria familiei mele. Deja de mai bine de 2 ani caut urmașii lui COVACI Mihai, originar din Maramureș, care ar trebui să fie stabiliți la Galați. Covaci Mihai a fost frate cu străbunicul meu din partea maternă și cei doi frați erau foarte apropiați. Din păcate, legătura neamului nostru cu unchiul Mihai și familia sa s-a întrerupt demult și aș vrea s-o restabilesc, folosind informațiile primite de la rude și de la niște autorități din Galați.

Covaci Mihai, fiul lui Gheorghe și al Mariei, s-a născut în 1897 (dar potrivit altor informații, în 1902) în Maramureș și a decedat în 1980 la Galați. A lucrat ca polițist iar după ce s-a pensionat, ca poștaș. A fost căsătorit cu o femeie pe nume Ileana, la fel originară din Maramureș. Familia lui stătea pe o străduță mică la deal, foarte aproape de faleza Dunării și restaurantul „Vraja Dunării” (în prezent „Blue Acqua”). Pe vremuri, străduța se numea str. Anghel Saligny, iar acum nu mai există. Din câte știu eu, Mihai Covaci a avut câțiva copii, dintre care 2 sau 3 fii. Dar nu am informații decât despre unul dintre ei, Victor, născut în 1928 și decedat în 1994. Victor Covaci era căsătorit cu Ecaterina Popa (originară din Galați sau împrejurimi). Nici ea și nici fiul lor Constantin (n.1951) nu mai trăiesc, fiind înmormântați la Galați, precum și Victor, și bunicii maramureșeni.

Țin să menționez cu toată sinceritatea că demersul meu nu implică niciun interes material sau juridic, ci e pur cultural și genealogic. M-ar interesa să-mi regăsesc rudele (chit că atât de îndepărtate), să ascult povești din trecut, să mă uit la pozele vechi de familie... Acum 2 ani, am condus o cercetare mai amplă în orașul Galați, în urmă căreia am aflat mai multe dintre informațiile comunicate mai sus și am și reușit să fac legătură telefonică cu urmășii lui Victor Covaci. Din păcate, ei n-au avut suficientă deschidere și încredere în intențiile mele și noi nu ne-am întâlnit niciodată, că n-au vrut ei. Însă nutresc speranța că descendenții lui Mihai Covaci sunt numeroși și măcar cineva dintre ei este la fel de pasionat de trecutul neamului nostru. Cei doi frați, două suflete pereche, au fost despărțiți în anii 1920 sau chiar mai devreme și nu s-au mai întâlnit niciodată. Aș vrea ca această reîntâlnire să se realizeze măcar simbolic, prin noi, nepoții lor. 

Mi-aș dori ca acest mesaj să rămână aici, pe forum, ca să poată fi găsit și citit de oricine, oricând. Dacă cineva dintre voi are să-mi spună ceva ce m-ar putea ajută în căutările mele, mă puteți contacta în privat sau prin email: olgutacovaci (arond) gmail. com. Am căutat foarte mult pe facebook, am postat anunțuri pe grupuri și am contactat foarte mulți gălățeni cu numele respectiv, însă, din păcate, acest nume de familie e des întâlnit în zona și încă n-am dat de rude. Apropo, poza mea de profil îl reprezintă pe străbunicul meu Ion-Victor, fratele lui Mihai Covaci.

Va mulțumesc anticipat și sper să nu fie în van!

Edited by Olgutza
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.