Jump to content

Danube Jazz & Blues Festival


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Danube Jazz & Blues Festival, în septembrie. Intrare gratuită

Teatrul Naţional de Operă şi Operetă "N. Leonard" anunţă că cea de-a șasea ediţie a Danube Jazz & Blues Festival va avea loc în perioada 6-7 septembrie, de la ora 19,30, în Parcul Rizer din Galaţi. Intrarea este liberă. Șase trupe româneşti şi internaţionale se vor reuni la cel mai important festival de jazz şi blues de la Dunăre, hotărâte să prezinte un repertoriu cât mai inspirat.

În prima zi a festivalului, pe 6 septembrie, de la ora 19,30, va urca pe scenă trupa George Baicea Electric Blues Band. George Baicea şi-a perfecţionat stilul interpretativ până la un nivel de unde poate privi cu mândrie în jur. El abordează cu lejeritate curente diverse, de la blues, la jazz-rock progresiv.

În aceeaşi seară, pe scena festivalului  va cânta Cuibul, din Republica Moldova. Vom avea parte de brass exuberant, piese vii în afara încadrărilor limitative de genuri muzicale. Cuibul este cea mai longevivă formaţie din Republica Moldova și adună pe scenă muzicieni legendari din Moldova.

Ultima trupă din prima seară a festivalului vine tocmai din îndepărtata Cuba: Afro-Cuban Musa. Bucuria pe care o transpun în cântecele lor este fantastică, tocmai de aceea muzica lor este plină de energie pozitivă, foarte lirică, foarte uşor de ascultat şi înţeles. Cei de la Afro-Cuban Musa reuşesc să creeze o punte între muzica cubaneză contemporană şi cea tradţională, demonstrând că muzica acestei ţări nu a dispărut în timp.

În a doua seară a Danube Jazz & Blues Festival, îi vom asculta, tot de la ora 19,30, pe The Groovy Bastards, o trupă tânără de jazz şi funk, formată din studenţi ai secţiei de jazz a Universităţii de Muzică din București, al cărei prim single a fost "Check My Brain". Printre realizările acestora se numără premii la Festivalul de Jazz de la Sibiu, la Festivalul de Jazz de la Tg. Mureș, la Ruse Jazz Festival, dar şi concerte alături de artişti de talie internaţională, precum Marco Mendoza sau Bumblefoot.

Cea de-a cincea trupă din program este formată din Vali "Sir Blues" Răcilă şi Raul Kușak. Două nume care au strâns în timp toate aprecierile ascultătorilor. Vali Răcilă şi Raul Kușak reuşesc să creeze un fel de poveste, în care dialogul muzician-spectator era savurat de ambele părţi.

Ultima trupă, care încheie Festivalul Danube Jazz & Blues, este Adrian Naidin Band. Strălucitor în partiturile clasice, plin de forţă şi har în folclor, Adrian Naidin l-a inspirat pe regizorul grec Mihalis Kakogiannis, iar muzicianul leton Mischa Maisky, supra-numit "Paganini al violoncelului", îl numără printre cei mai talentaţi dintre ucenicii săi. Muzicianul explorează teme vechi, valoroase şi profunde, în cea mai pură cheie a jazzului european contemporan.

Timp cele şase trupe vor aduna laolaltă publicul din Galaţi care vrea să simtă energia profundă a acestor două genuri muzicale.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Danube Jazz & Blues Festival

24-26 septembrie - Danube JAZZ&BLUES Festival – ediția a VI-a

Vineri, 24 septembrie
The Groovy Bastards
Ana Maria & Bogdan Munteanu
RAREȘ TOTU’S MIDNIGHT EXPRESS feat. DEAN BOWMAN

Sâmbătă, 25 septembrie
The Voodoo Child
Othello Trio
Django Sound Quartet
ELENA GATCIN TRIO

Duminică, 26 septembrie
Bluemans
Irina Popa & Pandemica Band
STONES FREE

Biletele la festival au prețul: de 32,4 lei (zi), 21,6 lei (zi) și 64,8 lei (3 zile), și se pot achiziționa de la Casa de bilete a Teatrului Național de Operă și Operetă “Nae Leonard” (tel. 0236 465 599 / 0753 312 308) precum și online de pe BLT.RO.

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Danube JAZZ, BLUES & ROCK Festival

Danube JAZZ, BLUES & ROCK Festival – Ediția a VIII-a – 23/24/25 septembrie 2022 – Grădina de Vară „Leonard”

Vineri, 23 SEPTEMBRIE
LIVIU MĂRCULESCU – DIXIE TRAM
NORMAN BEAKER TRIO (SUA)
EMIL BÎZGĂ QUINTET

Sâmbătă, 24 SEPTEMBRIE
NEW LEVITES
TELL ME MORE – TMM
RANDOM (SERBIA)

Duminică, 25 SEPTEMBRIE
HOODOOLEEN (AUSTRALIA)
CĂTĂLIN MILEA – TETRIS EFFECT
KOSZIKA & THE HOTSHOTS

Link to comment
Share on other sites

Muzicieni de pe trei continente, la ”Danube Jazz, Blues & Rock Festival”

Acest sfârșit de săptămână aduce la Galați Festivalul ”Danube Jazz, Blues & Rock”, eveniment ajuns deja la cea de-a opta ediție. Între 23 și 25 septembrie, cu începere de la ora 19,00, în Grădina de vară ”Leonard”, nouă trupe de top din România și din străinătate vor concerta în fața publicului gălățean.

Vineri, 23 septembrie, în prima zi a festivalului, ritmul va fi dat de Liviu Mărculescu - Dixie Tram, de Norman Beaker Trio (din Statele Unite ale Americii) și de Emil Bîzgă Quintet, potrivit programului disponibil pe site-ul Teatrului Național de Operă și Operetă ”Nae Leonard” Galați, organizatorul evenimentului.

Sâmbătă, 24 septembrie, tot de la ora 19,00, publicul va putea asculta New Levites, Tell Me More (TMM), precum și trupa sârbească Random. Va fi o seară captivantă, plină de armonii surprinzătoare și de virtuozitate.

Duminică, 25 septembrie, festivalul se încheie cu reprezentațiile oferite de trupa australiană Hoodooleen, de Cătălin Milea, alături de Tetris Effect și de Koszika & The Hotshots.

”Vorbim despre nouă trupe pentru care jazzul, bluesul și rockul au fost dintotdeauna o pasiune, artiști care se vor reuni acum pentru o nouă ediție a «Danube Jazz, Blues & Rock Festival», hotărâți să prezinte un repertoriu cât mai inspirat. Publicul are ocazia să pornească într-o călătorie muzicală de excepție. Vă invităm, așadar, să vă energizați, ascultând muzica clipei trăite, a spontaneității”, arată organizatorii.

Biletele pot fi cumpărate de la casieria teatrului (telefon 0236.465.599) sau online, de pe blt.ro.

Mai multe informații despre festival puteți afla de pe pagina oficială de Facebook a evenimentului, Danube JAZZ, BLUES & ROCK Festival - VIII.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.