Jump to content

Zona de picnic de la Gârboavele, reamenajată de "Ursus"


 Share

Recommended Posts

Zona de picnic de la Gârboavele, reamenajată de "Ursus"

Consilierii judeţeni au aprobat în şedinţa de marţi, 30 iulie 2019, un parteneriat între Consiliul Judeţean Galaţi şi URSUS BREWERIES S.A., în vederea desfăşurării unui program de renovare/amenajare şi redare în folosul comunităţilor locale ale unor zone de picnic/agrement, prin realizarea unei zone de relaxare dotată cu elemente de mobilier urban în Pădurea Gârboavele.

În luna iunie 2019, URSUS BREWERIES S.A., deţinător şi al brandului Ciucaş, care este cel mai mare jucător de pe piaţa berii din România, a demarat un amplu proiect naţional ce vizează renovarea sau amenajarea unor zone de picnic şi relaxare, în care turiştii să găsească toate elementele necesare petrecerii în natură a unui timp agreabil. Proiectul a demarat cu reabilitarea a două zone din Braşov şi a continuat cu amenajarea unei zone de picnic în Judeţul Prahova, respectiv Valea Doftanei.

Ce se va face la Gârboavele

Amenajarea va începe cu amplasarea unei porţi de lemn care să marcheze intrarea în zona de agrement, cu logo Ciucaş ataşat, dar şi montarea unui totem de lemn cu săgeţi direcţionale către zonele amplasate în locaţie, marcat şi acesta cu logo Ciucaş. Vor fi amplasate panouri de lemn cu indicaţii de respectare a normelor legale in vigoare, a normelor cetăţeneşti şi de conduită în interiorul spaţiului, marcate cu logo Ciucaş, darvor fi puse şi 23 de grătare din tablă de oţel de 6mm cu grătar rabatabil, inscripţionate cu logo Ciucaş, cu dimensiunile zonei de grill de 60x60 cm. De asemenea, se va proceda la mascarea şi delimitarea zonei de toalete prin confecţionarea şi amplasarea unui paravan din şipci de lemn. În plus, se vor monta 3 foişoare cu câte un set de mobilier constând în masă şi 2 bănci, din lemn de răşinoase, marcate cu logo Ciucaş şi vor fi amplasate încă 15 seturi de mobilier constând în masă şi 2 bănci pe set, neacoperite. De asemenea, vor fi recondiţionate 11 foişoare deja existente, dar şi 16 seturi de mobilier (mese şi bănci). Se vizează înlocuirea tuturor elementelor din metal cu unele similare, de lemn.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Până la Parcul ”Aventura”, grătare, foişoare şi bere

Zona de agrement din Pădurea Gârboavele va avea parte în această vară de o serie de modernizări, o înţelegere în acest sens fiind parafată între Consiliului Judeţean (CJ) Galaţi şi compania Ursus Breweries SA, care va investi peste 30.000 euro în "Zona de relaxare Ciucaş", ce va presupune recondiţionarea vechilor grătare, mese, bănci şi foişoare, dar şi suplimentarea acestora cu noi facilităţi pentru amatorii de grătare şi bere.

După cum a precizat preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea, investiţia Ursus ("Ciucaş" fiind un brand de bere promovat de companie - n.r.) nu are nici o legătură cu mai vechiul proiect al Parcului "Aventura".

Până una, alta, până când vor veni fondurile transfrontaliere, va trebui vara aceasta să ne mulţumim doar cu grătare, foişoare şi bere low-cost, în "Zona de relaxare Ciucaş". Până la urmă, decât nimic, bune şi alea, iar iniţiativă merită salutată! Din câte am aflat, lucrările de amenajare ar urma să înceapă după 4 august, pentru a fi finalizate undeva în jurul datei de 18 august. În rest, poate că lunga vară fierbinte ne va aduce, mai spre toamnă, şi roadele proiectelor transfrontaliere.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

19 august

Un nou loc de picnic în Pădurea Gârboavele

Printr-un parteneriat între Consiliul Judeţean Galaţi şi Ciucaş (Ursus Breweries), s-a amenajat un loc de relaxare în Pădurea Gârboavele. Acesta le oferă gălăţenilor un loc de picnic complet dotat şi utilat cu foişoare, grătare, mese şi bănci din lemn – tot confortul necesar pentru o zi în sânul naturii, împreună cu familia. Sute de gălăţeni au profitat, sâmbătă, de invitaţia celor de la Ciucaş şi s-au bucurat de surprizele oferite de aceştia.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Galaţi şi cei ai Ciucaş au inaugurat, sâmbătă, Poiana Ciucaş din Pădurea Gârboavele, un loc de picnic tradiţional pentru gălăţeni care a primit o faţă cu totul nouă. Situat chiar lângă fostul restaurant Pibunni, locul de relaxare beneficiază acum de mobilier complet nou, de foişoare şi grătare, de coşuri de gunoi şi toalete ecologice, un mod elegant de a te bucura de câteva ore în mijlocul naturii alături de cei dragi, dar şi de a o proteja.

„În primul rând, le mulţumesc celor de la Ciucaş, pentru că trebuie să recunosc că iniţiativa a fost a dumnealor. Mă bucur că s-au gândit la Galaţi, pentru că Pădurea Gârboavele este cel mai frumos loc de picnic din judeţul nostru. În urma parteneriatului dintre Ciucaş şi Consiliul Judeţean Galaţi, a fost restaurat şi modernizat tot ce înseamnă mobilier pentru picnic în Pădurea Gârboavele, şi mă refer la grătare, care au fost schimbate, la foişoare, la bănci, mese pentru picnic. Vom continua amenajarea acestei zone de picnic, pentru că are potenţial, iar CJ are un proiect, aşa cum am mai spus, de implementare a unui Parc „Aventura” cu fonduri transfrontaliere dar, din păcate, aceste proiecte cu fonduri transfrontaliere merg foarte greu”, a declarat preşedintele CJ Galaţi, Costel Fotea.

Programul de reamenajare iniţiat de Ciucaş demarat pe 8 iunie, la Braşov – locul de origine al brandului, şi a cuprins cinci locuri de relaxare din patru judeţe: Brașov (Lacul Noa şi Pietrele lui Solomon), Prahova (Valea Doftanei), Iași (C.A. Rosetti) și Galați (Gârboavele), care au fost înfrumuseţate sau chiar amenajate de la zero. „Pot să vă spun că aici, la Gârboavele, este una dintre cele mai frumoase zone pe care le-am văzut”, a declarat, sâmbătă, Cristina Nițu-Mic, junior brand manager Ciucaș. „Ne-am bucurat foarte mult să fim primiţi cu atâta deschidere aici şi sprijiniţi în tot procesul. Ne-am gândit să le oferim consumatorilor noştri, dar şi turiştilor un spaţiu în care să se poată bucura de Poiana Ciucaş, un spaţiu idilic, aşa cum am găsit şi aici. Am încercat să creăm un spaţiu de relaxare în care să se poată bucura de natură, dar în acelaşi timp să o şi protejeze. Am adus grătare noi, mobilier nou, coşuri de gunoi, toalete ecologice, astfel încât oamenii să găsească tot confortul necesar pentru o zi de picnic cu familia”, a adăugat reprezentanta Ciucaş.

„Zânele” Ciucaş care au participat la inaugurarea de sâmbătă au plecat, dar gălăţenii vor găsi aici, de-acum încolo, un loc de relaxare care cuprinde 14 foişoare noi, 31 de seturi de mese cu băncuţe, 23 de grătare, de asemenea noi, totul amenajat pe o suprafaţă de 2.500 de metri pătraţi şi care, ne-au promis organizatorii, va fi mereu curată.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.