Jump to content

Blocul social Pexco va fi recompartimentat


dcp100168

Recommended Posts

20 august

Blocul social Pexco va fi recompartimentat

Primăria municipiului Galaţi va supune aprobării Consiliului Local, în următoarea şedinţă, indicatorii tehnico-economici pentru reabilitarea blocului PEXCO din cartierul Micro 39A. Potrivit documentaţiei aferente proiectului de hotărâre, investiţia se va ridica la aproximativ 6,4 milioane de lei şi va avea ca principală sursă de finanţare fondurile europene ce vor fi alocate prin intermediul unui proiect ce urmează a fi depus în cadrul Programului Operaţional Regional (POR) - Axa prioritară 9 - Sprijinirea regenerării economice şi sociale a comunităţilor defavorizate din mediul urban (& Regiuni).

Blocul PEXCO a intrat în patrimoniul municipiului Galaţi în 2001 când Consiliul Local a decis cumpărarea imobilului cu 86 de camere având destinaţia de locuinţe sociale şi încet, încet a ajuns într-o stare deplorabilă. Municipalitatea a ajuns la concluzia că este necesar să se procedeze la recompartimentarea spaţiilor de locuit, în vederea creării unor locuinţe sociale noi, cu grupuri sanitare proprii întrucât, în prezent, există un singur grup sanitar comun pentru fiecare nivel. Ca urmare a recompartimentării, vor rezulta 38 de apartamente dotate cu bucătărie şi grup sanitar propriu şi 10 garsoniere dotate cu grup sanitar propriu şi oficii pentru prepararea hranei. De asemenea, vor fi refăcute tencuielile interioare şi exterioare, înlocuirea tâplămplăriei exterioară şi interioară, montarea unei centrale termice de bloc, contorizarea individuală a utilităţilor, dar şi înlocuirea actualului acoperiş cu unul de tip şarpantă, precum şi multe alte lucrări de modernizare şi reparaţii.

Imobilul va fi prevăzut cu o rampă de acces pentru persoanele cu handicap şi va fi racordat la centrala termică de cartier. Vor fi prevăzute branşamente individuale de apă şi energie termică. Durata de realizare a investiţiei este de 18 luni.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Contract de lucrări pentru modernizarea blocului PEXCO

Primăria municipiului Galați informează că, în urma licitației publice, a fost atribuit contractul de lucrări pentru modernizarea blocului PEXCO, în cadrul unui proiect cu fonduri europene. Contractul, încheiat cu Criomec SA, este în valoare de 4.464.975 lei cu TVA, iar durata acestuia este de 15 luni, fiind prevăzute 3 luni pentru proiectare și 12 luni pentru execuție.

Proiectul prevede realizarea a 38 de apartamente cu o cameră, cu bucătărie și grup sanitar propriu, precum și a 10 garsoniere, cu bucătărie și cu grup sanitar propriu, prin recompartimentarea spațiului existent. De asemenea, se vor face lucrări de anvelopare, se vor realiza pardoseli din parchet în camerele de locuit și se va monta gresie în holuri, se vor face zugrăveli, iar tâmplăria exterioară va fi înlocuită cu tâmplărie din profile PVC și geam termoizolant. S-au mai prevăzut și lucrări de înlocuire a instalațiilor de alimentare cu apă și canalizare, de înlocuire a instalației termice, precum și lucrări de reparații și refacere trotuare, alei de acces și rigole.  

Blocul, construit în perioada 1976 – 1978, este situat pe strada Dr. M. Petrini Galatzi, în cartierul Micro 39.

Valoarea totală a proiectului cu fonduri europene este de 6.412.479,42 lei, din care asistența financiară nerambursabilă este de 3.259.529,00 lei.

Proiectul „Reabilitare și modernizare bloc PEXCO Galați” este finanțat în cadrul POR/2019/9/9.1/1/7REGIUNI, AXA PRIORITARA 9 - Sprijinirea regenerării economice și sociale a comunităților defavorizate din mediul urban, PRIORITATEA DE INVESTITII 9.1 - Dezvoltare Locală sub Responsabilitatea Comunității (DLRC).

Biroul de presă al Primăriei municipiului Galați

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.