dcp100168 Posted September 16, 2008 Posted September 16, 2008 Invazie de şobolani într-un cartier din GalaţiUn locatar a filmat cum arata intr-o dimineata containerele de gunoi si cate rozatoare asteapta sa se infrupte din resturile menajere. Animalele au sapat zeci de gropi si se pare ca o duc foarte bine, langa tomberoanele mereu pline. Cei care trec prin cartierul in care se intampla toate acestea sunt socati de spectacolul oferit de sobolani. Sunt zeci si ies de unde nu te astepti. Se pare ca nu se mai tem de trecatori si se simt ca acasa. Rozatoarele ies de sub un garaj amplasat la cativa metri de blocuri. De vina sunt si locatarii din zona, care si-au facut un obicei din a arunca sacosele cu gunoi la inatamplare, asa ca animalele au de unde se hrani. Cand a vazut imaginile cu puzderia de rozatoare, viceprimarul Galatiului a inlemnit.http://stirileprotv.ro/locale/31/invazi ... alati.html
dcp100168 Posted November 4, 2008 Author Posted November 4, 2008 Mâncată de vie de şobolaniEste chinul prin care trece o batrana de 88 de ani din Galati, care a ajuns la spital cu rani produse de rozatoare si intr-o stare de mizerie cumplita. Femeia locuieste singura pentru ca are rudele plecate la munca, in strainatate. Batrana de 88 de ani a fost adusa la spital intr-o stare cumplita. Era plina de paduchi, insetata si cu rani cumplite la picioare. Medicii au fost socati cand au vrut sa o dezbrace. Vecinii batranei povestesc cu durere despre felul in care a ajuns aceasta sa traiasca. Spun ca mai e vizitata din cand in cand de un nepot, dar in rest e hranita din mila vecinilor. Batrana a fost internata in sectia de chirugie plastica si reparatorie unde medicii vor incerca sa-i trateze ranile. Doctorii spun insa ca organismul ei este macinat de boli, asa ca nu pot spune care sunt sansele de vindecare.http://stirileprotv.ro/locale/31/mancat ... olani.htmlCondiţiile mizere de trai i-au adus muşcături de şobolaniTrăind într-o mizerie cruntă, o bătrână din Galaţi a fost muşcată şobolani. Printr-o astfel de întâmplare a trecut o femeie de 88 ani, care a fost muşcată de picioare de nişte rozătoare, din cauza faptului că locuia într-un imobil insalubru. Din spusele cunoscuţilor, bătrâna era neglijată de familie, fiind adusă la Unitatea de Primiri Urgenţe de către o vecină. “Locuiesc pe strada Războieni, şi aseară eram în casă, când, am auzit nişte zgomote. M-am dus să văd ce este şi am găsit nişte şobolani care m-au muşcat de picioare. M-a adus la spital o vecină“, a explicat victima. Din primele cercetări efectuate de medici s-a constat că femeia era deshidratată şi avea păduchi. În prezent, bătrâna se află internată în secţia de Chirurgie Plastică şi Reparatorie din cadrul Spitalului Clinic “Sfântul Apostol Andrei“. “La Unitatea de Primiri Urgenţă (UPU) din cadrul spitalului nostru a fost adusă o bătrână de 88 ani, care a fost muşcată de şobolani. La internare pacienta prezenta o stare de deshidratare, având şi păduchi. Plăgile i-au fost dezinfectate şi suturate. În prezent, este internată în secţia de Chirurgie Plastică şi Reparatorie“, a declarat doctorul Dumitru Işfan, directorul medical al spitalului clinic de urgenţă “Sfântul Apostol Andrei“.http://www.impartial.ro/index.php?func= ... &articol=5
dcp100168 Posted June 24, 2009 Author Posted June 24, 2009 Ce mai mişună prin subsolurile blocurilor: şobolani cât pisica!A fost muşcat de şobolan în timp ce încerca să umble la masca de sub chiuvetă. Este cazul unui gălăţean de 47 ani, locatar al blocului E1 din Micro 19, care zilele trecute a vrut să schimbe un robinet din baie. Victor Ignat povesteşte că s-a băgat sub masca chiuvetei de la baie şi a fost muşcat de degetul mare al mâinii drepte de o rozătoare de dimensiunile unei...pisici! “Am vrut să schimb robinetul de baie pentru că am ţevile băgate în perete şi când am băgat mâna m-a muşcat. Dezavantajul este că stau la parter şi imediat pot veni pe lângă ţevi. Ştiu că sunt destui şobolani pe acolo, pe la subsol“, a explicat Victor Ignat. În prezent, victima este internată în secţia de Chirurgie Plastică a Spitalului Judeţean.Vecinii s-au declarat indignaţi de faptul că autorităţile nu fac nimic pentru a remedia situaţia existentă. Una din vecinele bărbatul a povestit că acum câţiva ani s-a trezit şi ea cu un asemenea “musafir“. “M-am trezit cu un şobolan chiar în cada din baie. L-am găsit mort acolo, probabil înecat. Pe urmă am zidit cada ca să nu mai avem probleme. Asta s-a întâmplat acum câţiva ani“, a spus Viorica Călin. O altă vecină, de data aceasta de la scara întâi a explicat că şi ei i-au intrat şobolanii în casă şi a trebuit să pună o placă de protecţie pentru a evita neplăcerile. “Este teroare, subsolul la noi este varză. S-au făcut atâtea reclamaţii, dar nu s-a rezolvat nimic“, a explicat Anişoara Dobre.http://www.impartial.ro/index.php?func= ... &articol=8
Relu Posted June 24, 2009 Posted June 24, 2009 E aproape imposibil să scapi de șobolanii de la subsol. Totuși, e o soluție pentru ținerea lor sub control: pisicile.
toto Posted June 25, 2009 Posted June 25, 2009 Chiar ieri am fost in subsolul blocului meu !!! Desi subsolul a fost reparat cu ceva timp in urma, este plin de excremente de sobolani. Fiind mai curios din fire am cauta cu lanterna ... si am dat de 2 sobolani care se plimbau fara teama pe tevi... Mergeau agale ! Cu pisicile nu se rezolva problema, ele vor fi mancate de sobolani. Am citit mult despre aceste rozatoare si se pare ca sunt printre cele mai adaptabile fiinte lasate de Dumnezeu. Sunt innascute sa supravietuiasca si dau dovada de inteligenta. O solutie ar fi folosirea aparatelor cu ultrasunete (cu conditia repararii subsolurilor) dar nu se rezolva problema decat in parte... adica pleaca in alta parte. O alta solutie ar fi si cresterea lor ca si animale de companie, deja se practica in alte tari (nu cred ca-i cazul la noi). A treia solutie, cu rol preventiv, ar fi educarea noastra: sa nu mai aruncam gunoaiele peste tot, sa fim mai civilizati !!!!! :!: O alta varianta este otrava... dar si aceasta metoda este fentata. Se spune ca daca un sobolan a inghitit otrava ceilalti nu mai pun gura ! :evil: PS De scapat in totalitate de sobolani nu vom scapa... niciodata. Londra e plina de aceste rozatoare!
katman Posted June 25, 2009 Posted June 25, 2009 Am si eu o intrebare, poate nu ma pricep: subsolurile nu sint tot parte a proprietatii comune a locatarilor? Deci la cine reclama tanti? Nu e treaba locatarilor sa se ocupe de deratizare?
toto Posted June 25, 2009 Posted June 25, 2009 Am si eu o intrebare, poate nu ma pricep: subsolurile nu sint tot parte a proprietatii comune a locatarilor? Deci la cine reclama tanti? Nu e treaba locatarilor sa se ocupe de deratizare? Ai dreptate, subsolurile sunt tot alea locatarilor! Cred ca e o greseala de exprimare... nu a reclamat ci a cerut si platit deratizarea din subsolul blocului in care locuieste...
ciucminita Posted February 11, 2010 Posted February 11, 2010 noi la blocul in care locuiesc fiind o ramifictie a tunelurilor tehnice cu o singura intrare si capatul celalalt blocat am hotarat sa zidim acum dupa ce am reparat subsolul , caldura cu polipropilena si nu mai avem pierderi , am facut o aerisire pe tunelul tehnic la limita de proprietete a blocului am pus niste pernute cumparate de la FITOPLANT si am gasit in jur de 15 bucatii rozatoare care dormeau si nu mai sunt si nici rosatoare cu 2 picioare nu mai au pe unde intrau ca si de acestieu sunt foarte multii care verifica subsolurile dup fier vechi si ce mai da domnu
dcp100168 Posted September 15, 2019 Author Posted September 15, 2019 Şobolani în blocurile din centrul oraşului „De când au început lucrările de înlocuire a vechilor conducte de apă de pe strada Domnească şi Navelor, ne-am trezit cu şobolanii în bloc”, ne-au semnalat, îngrijoraţi, mai mulţi gălăţeni care locuiesc în zona centrală a oraşului. Oamenii se tem de bolile pe care le-ar putea transmite rozătoarele şi şi-ar dori ca asociaţiile de proprietari să fie obligate să facă deratizări periodice. „De când s-au săpat şanţuri şi a început schimbarea conductelor de pe strada Navelor, am observat că pisicile aciuate în jurul blocului au început să prindă tot mai des şoareci şi şobolani. Aproape zilnic văd câte o mâţă cu şobolanul în bot”, ne-a relatat unul dintre cititorii din zona centrală a oraşului. Un alt gălăţean a avut parte, în seara de miercuri, de o experienţă teribilă. „M-am trezit cu un şobolan în casă! Şi locuiesc la bloc, la etajul unu. Şobolanul a intrat prin scurgerea de la baie. Nu am reuşit să îl prind pentru că a fugit pe unde intrase”, ne-a povestit oripilat gălăţeanul. Deşi terminase recent curăţenia şi renovarea apartamentului, bărbatul a spart şi curăţat locul prin care a intrat rozătorul în casă şi a zidit înapoi cu grijă. A descoperit cu groază că partea de jos a peretelui fusese roasă, şi auzea cum, pe ţeava de apă caldă, acum nefuncţională, urcau şobolani. Temându-se de bolile pe care le pot transmite şobolanii, a spălat totul în casă cu clor, dar tot i se părea că persistă mirosul de canalizare şi de rozătoare. Gălăţenii care ne-au sesizat toate aceste situaţii teribile cred că lucrările din zona centrală a oraşului erau mai mult decât necesare, numai că înlocuirea conductelor a afectat „habitatul” liniştit al şobolanilor, care au invadat subsolurile blocurilor. De asemenea, oamenii susţin că, din cauza gunoaielor aruncate peste tot, inclusiv în zona fostului şantier arheologic de la Poarta Turcească, rozătoarele prosperă şi se pot înmulţi. Cetăţenii şi-ar dori ca Primăria să poată interveni şi să impună tuturor asociaţiilor de proprietari să facă în mod regulat deratizare. La solicitarea noastră, administraţia publică locală ne-a comunicat că, potrivit legii, nu poate obliga asociaţiile de proprietari, care sunt persoane juridice, să ia măsuri în interiorul condominiului. Şi nici nu poate face, în locul lor, deratizare în blocuri sau la subsolul acestora. Însă, fiind vorba de sănătatea publică, speră ca oamenii să înţeleagă şi să ia măsuri înainte ca situaţia să scape de sub control şi şobolanii să pună stăpânire pe oraş. viata-libera.ro
dcp100168 Posted November 12, 2019 Author Posted November 12, 2019 Ca în Evul Mediu lângă o bază sportivă din Galaţi: Invazie de şobolani la câţiva paşi de copii Invazie de şobolani lângă o bază sportivă din oraşul Galaţi folosită de sportivi de performanţă, dar şi de copiii şi de tinerii amatori de mişcare. Reprezentanţii Primăriei spun că rozătoarele au apărut din cauza vremii neobişnuit de calde din această perioadă. O filmare în care apar mai mulţi şobolani a fost postată pe Facebook de părinţii unor copii care fac antrenamente la baza sportivă. Imaginile sunt însoţite de un comentariu. „Stadionul Siderurgistul, 11 noiembrie 2019. Familii de şobolani intră pe gazon şi se cocoaţă pe gard, este fascinant”, a scris, pe Facebook, Claudiu Buduruta. Reprezentanţii Primăriei anunţă că în zonă vor fi făcute lucrări de deratizare, iar baza sportivă va fi inclusă într-o amplă lucrare de modernizare. În ceea ce priveşte motivul invaziei de şobolani, autorităţile dau vina pe vremea călduroasă. „Este o situaţie care a apărut cel mai probabil pe fondul temperaturilor neobişnuit de mari pentru această perioadă a anului. Deratizarea se face frecvent. Având în vedere situaţia apărută, ne-am autosesizat şi vom intensifica acţiunile: se va lua gunoiul mai des şi se vor folosi substanţele specifice împotriva şobolanilor. Precizăm că Valea Ţiglinei va fi reamenajată şi modernizată. Am avut chiar de curând în premieră la nivel naţional un concurs de soluţii urbanistice pentru această zonă la care au participat specialişti - arhitecţi şi urbanişti - care au propus diverse amenajări moderne, cu zone de promenadă, zone de activităţi sportive şi pentru petrecerea timpului liber. Iar proiectele lor vor sta la baza planurilor de modernizare a acestei zone”, a anunţat, la solicitarea Mediafax, Biroul de Presă al Primăriei Galaţi. La faţa locului vor ajunge şi reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, care vor stabili măsurile care trebuie luate. gandul.info
dcp100168 Posted November 13, 2019 Author Posted November 13, 2019 Şobolanii mişună nestingheriţi pe ”Siderurgistul” Pericol la baza sportivă Siderurgistul. Zeci de şobolani mişună, ziua în amiaza mare, prin baza sportivă, fiind surprinşi în imagini de părinţii care îşi duc acolo copiii la antrenamente. Fenomenul, pus pe seama tomberoanelor de gunoi, este cunoscut de administratorul bazei sportive şi autorităţile locale, care susţin că zona va fi modernizată în viitor. Până la modernizare însă, şobolanii îşi văd nestingherit de mişunat, devenind astfel în pericol pentru sănătatea celor care ajung pe terenul de sport de la Siderurgistul. Şobolanii au fost filmaţi de câţiva părinţi care se aflau cu micuţii la antrenamente pe terenul de la Siderurgistul. Imaginile au apărut apoi pe reţele de socializare, adulţii sperând că astfel se vor lua şi măsurile necesare. Imaginile sunt grăitoare şi arată cum şobolanii aleargă dintr-o parte în alta, fără a se speria de zgomotul produs de copiii aflaţi la antrenamente. Deşi ai crede că, în afară de părinţi nu a observat nimeni animalele, am aflat cu stupoare că autorităţile locale ştiau despre acest lucru. Ba chiar au şi explicaţii pentru apariţia şobolanilor. „Este o râpă aici în apropiere şi este plină de aşa ceva. Între baza sportivă şi acea locaţie nu există niciun gard care să îi poată opri. Noi am făcut şi deratizare, în luna iulie a fost ultima. Vin la coşurile de gunoi şi nu intră pe teren atunci când sunt copii la antrenamente”, ne-a declarat Laurenţiu Magearu, administratorul bazei sportive. Conştient că şobolanii pot sări, „direct din tomberoane”, la oameni, administratorul îşi recunoaşte neputinţa. „Ce putem face noi? Ei vin, se urcă şi pe garduri. Sunt mulţi la tomberoane, iar dacă nu eşti atent poate să îţi sară unul de acolo”, susţine Laurenţiu Magearu. Chiar dacă explicaţii există, imaginile apărute în spaţiul public au atras atenţia Direcţiei de Sănătate Publică Galaţi, care s-a autosesizat în acest caz. „O echipă din cadrul Direcţieie de Sănătate Publică va merge în control acolo. La finalizarea acestui control, vom înştiinţa şi Primăria Galaţi ce decizie am luat şi dacă se impun sau nu sancţiuni”, ne-a explicat Liliana Iordăchescu, purtătorul de cuvânt al DSP Galaţi. Deşi vorbim despre un pericol şi un focar de infecţie, şobolanii fiind cunoscuţi ca transmiţători de boli grave, autorităţile locale pun apariţia animalelor pe seama vremii extrem de călduroase din ultima perioadă. „Acest fenomen a apărut, cel mai probabil, pe fondul temperaturilor neobişnuit de calde pentru această perioadă. Acţiunile de deratizare au loc o dată la şase luni, dar noi le vom intensifica în următoarea perioadă. Gunoiul de acolo se ridică cam de două ori pe săptămână, dar vom face tot posibilul să fie ridicat mai des”, ne-a explicat Ovidiu Matache, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi. Baza Sportivă Siderurgistul a ajuns în administrarea Primăriei Galaţi în vara anului 2017. Ea va fi inclusă în amplul proiect de modernizare „Valea Ţiglinei”, pentru care s-a făcut şi concurs de idei. „A fost un concurs de proiecte pentru modernizarea acelei zone. Baza Sportivă Siderurgistul va beneficia şi ea de acest proiect, care vizează modernizarea întregii zone”, a conchis Ovidiu Matache. Până la modernizare, toţi cei care ajung la Baza Sportivă Siderurgistul, locaţie unde au loc atât competiţii sportive, multe dintre ele chiar cu public, cât antrenamente pentru copiii gălăţenilor, locaţia reprezintă un real pericol pentru sănătate. Sperăm că în viitorul apropriat va fi făcută o amplă acţiune de deratizare, atât la stadion, cât şi în jurul lui, astfel încât să nu auzim de cazuri de copii muşcaţi de şobolani sau de îmbolnăviri grave ale cetăţenilor. viata-libera.ro
dcp100168 Posted February 6, 2020 Author Posted February 6, 2020 Şoarece filmat în clasă de elevi la Colegiul Al. I. Cuza din Galaţi Un şoarece a fost filmat în clasă de elevi la Colegiul Naţional „Alexandru Ioan Cuza“ din Galați. În urma imaginilor, câțiva părinți au reclamat inconvenientul la Direcția de Sănătate Publică Galaţi. Echipa de control nu a mai găsit rozătoarea, dar a amendat conducerea colegiului cu suma de 3.000 de lei pentru că nu mai făcuse deratizare de 3 ani cu toate că legea prevede ca aceasta să se efectueze o dată la 6 luni. monitoruldegalati.ro
dcp100168 Posted August 14, 2024 Author Posted August 14, 2024 Copiii din Galați se joacă printre șobolani în parcuri. Primăria anunță că va face deratizare și va instala capcane Invazie de șoareci într-un loc de joacă din Galați. Locatarii unui cartier de la periferia orașului au atras atenția autorităților că, într-un parc, printre picioarele copiilor se plimbă nestingherite numeroase rozătoare. Și nu ar fi singurul loc de acest fel, atrag atenția oamenii. Primăria anunță că va face deratizare și va instala capcane pentru șoareci, dar îi roagă pe cetățeni să nu mai distrugă aceste dispozitive. O serie de imagini au fost filmate recent în spatele unei bănci, într-un loc de joacă pentru copii din Galați. Printre borduri, dintr-o galerie improvizată, își fac apariția câțiva șoareci. Rozătoarele nu par prea deranjate de prezența oamenilor și își caută de mâncare. Bărbat: ”E periculos, normal. Păi, dacă sunt purtători de boli!”. Femeie: ”Probabil de la gălăgie fug, nu știu. De-asta i-am zis și eu să nu se mai joace cu mâinile prin pământ, că... Doamne ferește!”. Îngrijorător este faptul că oamenilor a ajuns să nu li se mai pară nimic deplasat în aceste imagini. Și nu ar fi singurul parc invadat de rozătoare. Femeie: ”Mai demult am văzut, cam așa! Și, v-am zis, este și în parcul celălalt, de la piață, este unul pe alee. L-am văzut, e de vreo 3 zile. Chiar i-am spus băiețelului să nu se apropie, să nu pună mânuța, că aduce boli”. Reprezentanții primăriei spun că vor face o deratizare în parcul respectiv și speră să scape de șoareci. Petrica Pațilea, purtător de cuvânt al Primăriei Galați: ”Pentru a preveni reapariția acestor rozătoare se vor monta capcane. Subliniez că Primăria Municipiului Galați a montat astfel de capcane în toate parcurile publice și în locurile de joacă pentru copii, dar multe dintre ele au fost vandalizate și nu și-au mai atins scopul”. Există studii care arată că șoarecii sunt purtătorii a peste 35 de boli ce pot fi transmise omului, unele dintre ele foarte grave. Acestea pot fi transmise fie direct, prin contactul cu rozătoare, cu urina, fecalele sau saliva lor, fie indirect, prin purici sau căpușe care s-au hrănit cu sângele șoarecilor. stirileprotv.ro
Recommended Posts