Jump to content

Monitorul preţurilor produselor alimentare


dcp100168

Recommended Posts

Aflaţi de unde puteţi cumpăra mai ieftin!

Românii vor şti, de acum înainte, de unde să îşi facă cumpărăturile pentru a găsi atât produsele dorite, cât şi preţurile cele mai mici. Şi asta pentru că, începând de ieri, Consiliul Concurenţei a lansat Monitorul preţurilor produselor alimentare, platformă online care permite consumatorilor să afle preţurile practicate de către principalii comercianţi cu amănuntul de produse alimentare. Site-ul afişează informaţii despre aproximativ 30.000 de produse, comercializate în peste 1.700 de magazine.

Platforma „monitorul preţurilor” a fost lansată oficial pe 15 octombrie, iar prin intermediul ei consumatorii pot identifica atât magazinele disponibile în zona în care se află, magazinele în care sunt disponibile produsele pe care doresc să le achiziţioneze, precum şi preţurile practicate de acestea. Până în acest moment, lanţurile de magazine care participă la proiect sunt Carrefour, Kaufland, Penny, Selgros, Mega Image, Lidl, Cora şi Auchan.

Preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, a declarat marţi că se aşteaptă la un număr mare de utilizatori în primele zile, cum s-a întâmplat şi la lansarea Monitorului preţurilor carburanţilor. "Platforma funcţionează tehnic bine, dar ea e desenată, gândită pentru un anumit număr de utilizatori. Se prea poate ca în primele zile interesul să fie atât de mare încât să depăşim acest număr şi uneori pot să apară întârzieri. Experienţa de la comparatorul pentru combustibili ne-a arătat că soluţia tehnică e bună, produsul e fiabil. Sunt convins că, pe termen mediu, lucrurile vor merge bine", a declarat preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, într-o conferinţă de presă.

Acesta afirmă că produsul va fi îmbunătăţit pe parcurs, iar autoritatea de concurenţă se va asigura că informaţiile furnizate consumatorilor sunt actualizate şi corecte. "Dacă până acum putea fi accesat doar Monitorul preţurilor carburanţilor, de astăzi, consumatorii pot verifica atât preţurile alimentelor, cât şi pe cele ale carburanţilor, fără a mai fi nevoiţi să se deplaseze la locaţiile fizice ale magazinelor, respectiv ale benzinăriilor. Practic, au la îndemână un instrument pe care îl pot folosi pentru a-şi planifica cumpărăturile şi alimentarea, fără a avea surprize atunci când ajung la magazin sau la benzinărie. Vor şti care dintre comercianţi are cea mai bună ofertă, precum şi suma de bani pe care o vor cheltui, deoarece au calculat-o în prealabil", a declarat Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei.

Monitorul preţurilor produselor alimentare reprezintă varianta actualizată a unui proiect-pilot, lansat în 2016, accesibil doar în regiunea Bucureşti-Ilfov, care afişa preţurile pentru 128 de produse (64 de categorii generice de produse, pentru fiecare dintre acestea fiind disponibile două preţuri de produs individual: cel mai ieftin şi cel mai bine vândut).

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.