Jump to content

Concerte de Sfântul Andrei şi Revelion


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Ce concerte vom avea de Sfântul Andrei, 1 Decembrie şi Revelion

Trei zile de concerte de "Zilele Sfântului Apostol Andrei" (29 noiembrie - 1 decembrie), paradă de Ziua Naţională, Târg de Crăciun, iar de Revelion 2020 - DJ şi focuri de artificii în două zone din oraş. Acestea sunt evenimentele dorite de Primăria Galaţi, pentru organizarea cărora care a scos la bătaie un contract cu o valoare estimată de 780.000 de lei fără TVA.

Primăria Galaţi a lansat achiziţia publică pentru "servicii de organizare a sărbătorilor locale de iarnă". Valoarea estimată a contractului este de 780.000 de lei fără TVA, ofertele sunt aşteptate până pe 12 noiembrie, iar criteriul de atribuire va fi "preţul cel mai scăzut". Iată la ce program de distracţie s-a gândit municipalitatea.
Conform caietului de sarcini, Primăria caută un organizator pentru "Zilele Sfântului Apostol Andrei", Sărbătoarea Naţională - Parada de 1 Decembrie, Târgul de Iarnă şi Revelion 2020.

"Zilele Sfântului Apostol Andrei"

Pentru că "Sărbătorile Galaţiului" au fost mutate vara, anul acesta vom avea "Zilele Sfântului Apostol Andrei", pe Faleza Superioară a Dunării - tronsonul cuprins între strada Prelungirea Traian şi Alexandru Cernat, în perioada 29 noiembrie - 1 decembrie.
Potrivit caietului de sarcini, în fiecare seară vom avea parte de concerte de minimum 200 de minute, în intervalul orar 18,00 - 22,00.
Seara de 29 noiembrie va fi dedicată artiştilor gălăţeni (minimum trei artişti sau trupe gălăţene care vor susţine concerte de muzică uşoară şi alte reprezentanţii artistice) şi se va încheia cu un concert susţinut de un artist pop/dance/hip-hop de talie naţională.
Pentru 30 noiembrie, Primăria cere un concert muzical susţinut de cel puţin câte un artist de muzică pop/dance/hip-hop de talie naţională, dintre următorii: Mira sau Lidia Buble, Guz sau Alex Velea, Misha/ Sylvia by DJ Rynno sau Otilia.

Pe 1 decembrie, în seara dedicată Zilei Naţionale a României, ar urma să avem parte de muzică populară, concertele fiind susţinute de cel puţin patru din următorii artişti sau ansambluri de muzică populară: Ansamblul "Crenguţa de iederă", surorile Osoianu, Ionuţ Fulea, Nicolae Furdui Iancu, Sava Negrean Brudaşcu, Ioan Bocşa, Mariana Ionescu Căpitănescu, Matilda Pascal Cojocăriţa, Laura Lavric, Valentin Sanfira, Viorica Macovei. La final, vom avea parte de dansuri populare.
Nu va lipsi nici târgul în cadrul căruia se vor comercializa: produse de artizanat şi hand-made, decoraţiuni de iarnă, dulciuri, jucării produse de panificaţie, produse alimentare (grătar/rotiserie), ţesături textile, îmbrăcăminte, pielărie şi blănărie, încălţăminte şi marochinărie, produse tradiţionale româneşti, băuturi calde şi reci alcoolice şi nonalcoolice. Standurile vor fi deschise în fiecare dintre cele trei zile, în intervalul orar 11,00 - 23,00.
Pentru parada de 1 Decembrie, care va avea loc pe esplanada de la Potcoava de Aur, organizatorul va trebui să asigure ecrane, podiumul de scenă şi sonorizarea.

Târgul de Iarnă

Târgul de Iarnă va avea loc, ca şi anul trecut, în Grădina Publică, în perioada 13-22 decembrie 2019. Atracţiile vor fi: spectacole artistice, casa lui Moş Crăciun, carusel, personaje de poveste, bucate tradiţionale şi daruri de sărbători, dar şi ateliere de creaţie destinate copiilor.
Deschiderea oficială a târgului va fi pe 13 decembrie, cu un concert de muzică populară. Apoi, seară de seară, vor avea loc spectacole susţinute de ansambluri de datini şi obiceiuri din diferite zone ale ţării, grupuri de copii, colindători, cântăreţi de muzică populară, artişti consacraţi, trupe cunoscute şi coruri celebre.
Pe 20 decembrie va sosi Moş Crăciun! Va fi organizată şi o campanie de distribuţie (donaţie) cadouri pentru copii - dulciuri şi jucării, oferite de Moş Crăciun. Moşul le va da întâlnire celor mici câte o oră pe zi, în perioada 20-22 decembrie.
Conform caietului de sarcini, "pentru Târgul de Iarnă, se va asigura un program de interacţiune cu publicul prin intermediul unei emisiuni zilnice desfăşurate la un post de radio local şi online".

Revelion

De Revelion, Primăria îşi doreşte "spectacole pirotehnice inedite" în două locuri diferite din Galaţi, dintre care unul va fi platoul din faţa Sălii Sporturilor. Vor fi focuri de artificii de minimum 10 minute, pe fond muzical, în intervalul 00,00 - 00,15. În ambele spaţii, se va asigura un moment de DJ-set live, de către un DJ de notorietate locală, în intervalul orar 23,00 - 1,00, pentru a crea un moment festiv la trecerea dintre ani.
Rămâne de văzut cine va organiza toate acestea şi pentru câţi bani.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Distracţie de 777.777 de lei

Spectacole de muzică și dans cu artiști îndrăgiți cu prilejul Sărbătorii Sfântului Apostol Andrei, paradă de 1 Decembrie, târg de iarnă care îi va întâmpina pe vizitatori cu o serie de atracții care celebrează Crăciunul autentic românesc sau spectacole pirotehnice de Revelion. Sunt o parte dintre evenimentele care vor avea loc în municipiul Galați.

ZILELE SFÂNTULUI APOSTOL ANDREI

Loc: Faleza Superioară a Dunării (tronsonul cuprins între str. Prelungirea Traian și Str. Al.Cernat)

Perioada: 29 Noiembrie – 01 Decembrie 2019

Program eveniment:

29.11.2019

18.00-Școala de Film Bogdan

18.50-Cristian Diamant

19.30-Trupa de dans Tempo

20.00-Andreea Antonescu

21.00-Puya

Prezentator – Dan Fințescu

30.11.2019

18.00-Andreea Ignat

19.00-Misha

20.00-GUZ

21.00-Myra

Alexandra Panaete – MC

01.12.2019

18.00-18.30-Surorile Osoianu

18.30-19.30-Classic Band

19.30-20.30-Ansamblul Crenguță de Iederă

20.30-21.45-Viorica Macovei

21.50-22.30-Valentin Sanfira

Alexandra Panaete – MC

SĂRBĂTOAREA NAȚIONALĂ – PARADA DE 1 DECEMBRIE

Pentru Ziua Națională a României, în data de 01 Decembrie 2019, SC PALMYRA EVENTS SRL trebuie să asigure producția tehnică pentru deschiderea paradei care va celebra acest eveniment.

Loc: Esplanada Potcoava de Aur

Programul evenimentului urmează a fi comunicat.

TÂRGUL DE IARNĂ

Loc: Grădina Publică

Perioada: 13 - 22 Decembrie 2019

Prestatorul va urmări prin realizarea acestui eveniment să deschidă sezonul sărbătorilor de iarnă. Târgul de iarnă îi va întâmpina pe vizitatori cu o serie de atracții care celebrează Crăciunul autentic românesc: spectacole artistice, Casa lui Moș Crăciun, carusel, personaje de poveste, bucate tradiționale și daruri de sărbători.

Programul evenimentului va fi comunicat în perioada următoare.

REVELION 2020

Pentru seara de Revelion, prestatorul va asigura spectacole pirotehnice inedite în două zone diferite din orașul Galați. Una dintre cele două zone unde se va desfășura evenimentul este platoul din fața Sălii Sporturilor Galați. Prestatorul și beneficiarul vor stabili de comun acord care va fi cealaltă zonă unde va avea loc evenimentul.

Programul evenimentului va fi comunicat în perioada următoare.

Oferta declarată câștigătoare a contractului de achiziție publică având ca obiect ”Servicii de organizare a sărbătorilor locale de iarnă” a fost cea depusă de SC PALMYRA EVENTS SRL, Târgoviște. Prețul total al ofertei declarate câștigătoare este de 777.777 lei fără TVA.

Primăria Galaţi

Link to comment
Share on other sites

Ceremonii dedicate Zilei Naţionale a României

Instituția Prefectului – județul Galați și Garnizoana Galați, cu sprijinul Primăriei municipiului Galați și al Consiliului Județean Galați, organizează ceremoniile dedicate Zilei Naţionale a României - 1 Decembrie 2019 și au onoarea de a vă invita la manifestările care se vor desfășura potrivit următorului program:    

I. Catedrala Arhiepiscopală

11.30-12.00 - Te Deum

II. Mausoleul Eroilor din Cimitirul „Eternitatea” - Ceremonial militar şi religios

12.30-12.35 - Întâmpinarea oficialităților şi intonarea imnului de stat                           

12.35-12.45 - Serviciu religios

12.45-13.00 - Depunere de coroane de flori

III. Esplanadă Potcoava de Aur - Ceremonial şi paradă militară

13.30 - 13.35 - Întâmpinarea oficialităților și intonarea imnului de stat al României

13.35 - 13.40 - Alocuţiuni

13.40 - 14.00 - Moment artistic

14.00 - 14.30 - Parada militară

IV. Parcul Cloșca -  Str. Brăilei – Monument Regiment 11 Siret

17.30 – 18.00 Retragerea cu torțe.

Prefectura Galaţi

Link to comment
Share on other sites

Când se aprind luminiţele de sărbători în oraş

Primăria municipiului Galaţi a anunţat astăzi, miercuri, 27 noiembrie 2019, că în seara zilei de vineri, 29 noiembrie 2019, se vor aprinde luminile de sărbători în oraş. Astfel, primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, va fi prezent, la ora 17.00, în Grădina Publică, unde va aprinde luminile, prilej cu care va avea loc şi un spectacol la care sunt invitaţi gălăţenii.

Reamintim că sărbătorile de iarnă vor debuta în municipiul Galaţi încă din data de 29 noiembrie, când încep trei zile de concerte pentru a marca „Zilele Sfântului Apostol Andrei“ (29 noiembrie - 01 decembrie). În cele trei zile dedicate patronului spiritual al Galaţiului, dar şi Zilei Naţionale (1 Decembrie), vor avea loc mai multe manifestări: paradă de Ziua Naţională, pe Esplanada Potcoava de Aur, târg cu produse tradiţionale, concerte de muzică populară, dar şi concerte ale unor artişti locali, precum şi ale unor vedete de anvergură naţională.

După cele trei zile de distracţie, pe data de 13 decembrie se va deschide Tărgul de Crăciun, care se va desfăşura în Grădina Publică până pe 22 decembrie. Târgul îi va întâmpina pe vizitatori cu o serie de atracţii care celebrează Crăciunul autentic românesc, precum spectacole artistice, Casa lui Moş Crăciun, carusel, personaje de poveste, bucate tradiţionale şi daruri de sărbători. Apoi, gălăţenii sunt aşteptaţi la petrecerea de Revelion 2020. Noaptea dintre ani va fi „împuşcată“ cu focuri de artificii ce vor fi trase din două locuri diferite din Galaţi, unde vor fi şi petreceri în aer liber. Unul dintre cele două locuri unde se va desfăşura evenimentul este platoul din faţa Sălii Sporturilor.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Soseşte la Galaţi racla cu moaştele Sf. Grigorie Dascălu

Astăzi, 28 noiembrie, va la sosi Galaţi, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, racla cu moaştele Sfântului Grigorie Dascălul, Mitropolitul Ţării Româneşti. Aceasta va fi întâmpinată, în faţa Universităţii "Dunărea de Jos", de Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, însoţit de cler şi credincioşi. În jurul orei 16.00, alaiul va porni în pelerinaj spre Catedrală, unde va avea loc o slujbă specială, iar apoi racla va fi aşezată spre închinare. Pelerinii se vor bucura de prezenţa Înaltului Oaspete pe toată durata Sărbătorilor Sfântului Apostol Andrei.

Născut la Bucureşti în 1765, Sfântul Ierarh Grigorie Dascălul a studiat la renumite şcoli din Bucureşti, a ajuns ucenic al Sfântului Paisie Velicicovschi, fiind călugărit la Mănăstirea Neamţ. În anul 1823, Sfântul Grigorie a fost chemat la Bucureşti de domnitorul Grigorie Dimitrie Ghica, fiind ales mitropolit al Ţării Româneşti. Întreaga viaţă şi lucrare a Mitropolitului Grigorie în slujba Bisericii a fost un exemplu pentru păstoriţii săi, de sprijinul său material beneficiind numeroşi săraci, văduve, orfani, cărora le-a oferit hrană, adăpost şi cărţi de învăţătură. La moartea sa au rămas o mulţime de cărţi pregătite pentru a fi oferite în dar şcolarilor. Activitatea Sfântului Ierarh Grigorie Dascălul în scaunul de mitropolit al Ţării Româneşti a fost întreruptă de către administraţia rusă instaurată în Principatele Române, fiind exilat timp de peste patru ani la Chişinău, Buzău şi Căldăruşani.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Mii de pelerini, “Călători pe Cărările Sfinților”

Mii de credincioși au participat, în această seară, la procesiunea “Călători pe Cărările Sfinților”, în cadrul căreia arhiepiscopul Dunării de Jos, Casian, a întâmpinat racla moaştelor Sfântului Ierarh Grigorie Dascălul, Mitropolitul Ţării Româneşti, însoțind-o apoi până la Catedrala Arhiepiscopală. Alături de sfânta raclă  au păși sute de preoți din Galați și Brăila precum și mii de credincioși de toate vârstele, copii de grădiniță, liceeni, adulți și pensionari, unii din Galați, alții din județ, toți veniți să se închine și să se roage pentru sănătate și pace. Moaştele Sfântului Ierarh Grigorie Dascălul, Mitropolitul Ţării Româneşti, au fost aduse la Galați cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, de la Mănăstirea Căldăruşani,  de către o delegaţie a acestei mănăstiri condusă de părintele arhimandrit Lavrentie Gâţă.

Sfânta raclă (alături de care se află și racla cu moaștele Sfântului Andrei – aflată în patrimoniul Arhiepiscopiei Dunării de Jos) va rămâne, spre închinare, în fața Catedralei Arhiepiscopale, unde credincioșii vor putea veni să se roage, pînă sâmbătă, 30 noiembrie, de Ziua Sfântului Apostol Andrei. De altfel, mâine la prânz, racla cu moaștele Sfântului Andrei va fi dusă în biserica de pe platform siderurgică, acolo unde siderurgiștii vor putea veni să se roage.

Totodată, mâine seară, de la ora 20.00, după  slujba de priveghere închinată Sf. Apostol Andrei, va avea loc „Pelerinajul luminii – Lumina Sf. Andrei”, pelerinaj  închinat Sfântului Apostol Andrei. În mod tradițional, la pelerinaj participă liceeni de la Seminarul Teologic, tinerii purtând făclii aprinse vor parcurge traseul de la Catedrala Arhiepiscopală până la Seminar, alături de ei fiind așteptați toți credincioșii.

Pentru buna desfășurare a acestui pelerinaj, traficul rutier va fi închis, între orele 19.45 și 20.15, pe strada Domnească, între strada Basarabiei și strada Vasile Alecsandri. De asemenea, între orele 20.15 și 20.30, se va închide circulația pe strada Vasile Alecsandri, pe tronsul cuprins între străzile Domnească și Mihai Bravu, dar și pe strada Mihai Bravu, pe segmentul dintre strada Vasile Alecsandri și strada Ep. Melchisedec Ștefănescu.

gazetagalatiului.ro

Link to comment
Share on other sites

Spectacol la aprinderea luminilor pentru sărbători

Vin sărbătorile, vin sărbătorile. Iar pentru a adeveri acest lucru, autorităţile locale au făcut un prima pas spre atmosfera de sărbătoare prin aprinderea iluminatului festiv din oraş. În jurul orei 17,00, edilul Galaţiului, Ionuţ Pucheanu, ajutat de foarte mulţi copii prezenţi la eveniment, a aprins luminile ornamentale, introducând în mod oficial oraşul de la Dunăre în atmosfera de sărbătoare.

Momentul festiv a fost precedat de un concert susţinut de fetele din cvartetul „Pasione”. Cristina Denise Paşa – vioara I, Alexandra Nicolae – vioara a II-a, Mădălina Penciu – violă, şi Violeta Tuţă - Popescu – violoncel, au avut grijă ca toţi cei prezenţi să simtă fiorul specific sărbătorilor de iarnă.

După aprinderea luminilor, a venit rândul copiilor de la Şcoala de Teatru şi Film să-i încânte pe cei prezenţi cu glasurile lor. Oraşul s-a îmbrăcat de ieri în haine de sărbătoare, iar gălăţenii de toate vârstele îl pot aştepta cum se cuvine pe Moş Crăciun.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Pelerinajul Luminii, la Galaţi, a adunat mii de pelerini

Manifestările prilejuite de Zilele Galaţiului au început. Mii de gălăţeni aşteaptă ore întregi în faţa Catedralei Arhiepiscopale pentru a se închina la moaştele Sfântului Ierarh Grigorie Dăscalul aduse de la Mănăstirea Căldăruşani, precum şi la raclele cu părticele din moaştele Sfântului Apostol Andrei. Cu busuioc, batiste, talismane şi alte obiecte de îmbrăcaminte în mâini, credincioşii s-au rugat la raclele sfinte şi au mâncat cornuri şi au băut ceai fierbinte, toate pregătite de preoţi pentru alungarea frigului şi a oboselii. Foarte mulţi oameni au venit şi din judeţele limitrofe. „Suntem veniţi de la Mera, din Vrancea, 50 de persoane. În fiecare an venim, nu este frig. Acum e numai bine, stăm şi până dimineaţă dacă trebuie”, spunea un pelerin.

În fiecare an, în preajma datei de 30 noiembrie, când se prăznuieşte Sfântul Andrei, ocrotitorul Galaţiului, moaştele sfântului sunt scoase pe un catafalc în faţa Catedralei, spre închinare. Anul acesta, Înalt Preasfinţia Sa, Arhiepiscopul Dunării de Jos, Casian Crăciun, a adus pentru credincioşi odoarele Sfântului Ierarh Grigorie Dascălul, aduse pentru prima dată la Galaţi. Tot vineri seară (n.r. - 29 noiembrie 2019) a avut loc, de la Catedrala Arhiepiscopală şi până la Seminarul Teologic, Pelerinajul Luminii. Tineri seminarişti, dar şi oameni de toate vârstele, au mers în marş, unii îmbrăcaţi în costum popular, purtând lumânări sau flori. Timp de aproape o săptămână, o raclă cu moaştele Apostolului Andrei, cel care a vestit pentru prima dată creştinismul în zona României, dar şi cu moaştele celorlaltor sfinţi vor fi depuse în faţa Catedralei Arhiepiscopale de la Galaţi.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Mii de gălăţeni au participat la manifestările de 1 Decembrie

Mii de gălăţeni au participat, duminică, la manifestările militare, religioase şi culturale, organizate de Prefectura Galaţi, în colaborare cu Primăria municipiului Galaţi şi Consiliul Judeţean Galaţi, cu prilejul Zilei Naţionale a României-1 Decembrie.

Manifestările au început cu un Te Deum la Catedrala arhiepiscopală şi în toate bisericile din Eparhia Dunării de Jos, urmat de un ceremonial militar şi religios, cu depunere de coroane de flori la Mausoleul Eroilor din Cimitirul Eternitatea.

Pe esplanada Potcoava de Aur s-au desfăşurat un ceremonial şi o paradă militară cu participarea unor subunităţi militare din Garnizoana Galaţi, dar şi forţe de intervenţie ale Poliţiei, Jandarmeriei, Poliţiei Locale şi Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

Ziua se va încheia cu defilarea militară cu torţe, simbol al retragerii învingătorilor de pe câmpul de luptă. Un număr de 80 de militari din Garnizoana Galaţi, însoţiţi de Fanfara Centrului Cultural "Dunărea de Jos", vor defila seara pe traseul Parcul Cloşca - Str. Brăilei - Monument Regiment 11 Siret.

De la ora 18,00, pe Faleza superioară a Dunării va fi un spectacol susţinut de Ansamblul Crenguţă de Iederă şi de soliştii Viorica Macovei şi Valentin Sanfira.

agerpres.ro

Link to comment
Share on other sites

Absenteism masiv la comemorarea eroilor neamului

Festivităţile dedicate pomenirii eroilor neamului, de Ziua Naţională, s-au remarcat printr-un absenteism masiv atât din partea gălăţenilor, cât şi a reprezentanţilor instituţiilor publice din oraş. Ceremoniile, organizate la sectorul dedicat Eroilor din Cimitirul Eternitatea, chiar dacă s-au derulat sub o vreme prietenoasă şi un soare mai mult decât generos, nu au fost bifate decât de câteva zeci de gălăţeni, majoritatea pensionari sau părinţi cu copii, şi de susţinători ai partidelor politice, grupaţi în delegaţii care au participat la depunerea de coroane alături de liderii formaţiunilor şi câţiva parlamentari locali.

Astfel, după prezentarea onorului de către prefectul Dorin Otrocol, a urmat un ceremonial religios susţinut de un sobor de preoţi în frunte cu părintele protopop Eugen Buruiană, după care s-a trecut direct la depunerea de coroane. După Prefectură, Primărie, Consiliul Judeţean, Garnizoană şi asociaţiile de veterani ar fi trebuit să urmeze, conform desfăşurătorului, prezentarea omagiului de către instituţiile şi organizaţiile din cadrul Garnizoanei Galaţi. Surpriză însă, nicio structură din cele militare sau civile, aflate în slujba apărării siguranţei şi ordinii publice din Galaţi nu a fost prezentă pentru a depune coroane, în locul lor reluându-şi defilarea, în calitate de membri ai partidelor politice, mai marii urbei. Ceremonialul s-a încheiat rapid, câteva minute despărţind festivităţile de la Eternitatea de cele organizate pe esplanada de la Potcoava de Aur.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Un tanc s-a stricat în timpul paradei de 1 Decembrie și a blocat circulația în centrul orașului

Principalul bulevard din Galați şi circulaţia mijloacelor de transport în comun au fost blocate, duminică, timp de mai bine de o oră, după ce unul dintre cele două tancuri ale Unităţii Militare 01551 s-a defectat în timpul paradei de 1 Decembrie, relatează Mediafax.

În timpul paradei de 1 Decembrie, militarii Batalionului 300 Infanterie Mecanizată Sf. Andrei au defilat și au prezentat şi tehnica de luptă, printre care şi două tancuri, care au parcurs bulevardul Brăilei. După ce au trecut de tribuna oficială, unul dintre cele două tancuri s-a defectat. Reprezentanții Batalionului au refuzat să comenteze incidentul, însă se pare că defecţiunea s-ar fi produs la şenila din partea stângă a tancului. Cauza probabilă ar fi manevra făcută în curbă, într-un loc prea strâmt pentru acest tip de echipament militar de mari dimensiuni.

La fața locului au intervenit tanchiştii, dar şi alte forţe militare pentru a repara tancul, care a blocat mai bine de o oră bulevardul Brăilei, dar şi circulaţia mijloacelor de transport în comun.

Singurii care s-au bucurat de prezenta tancului în mijlocul principalului bulevard din Galați au fost cetățenii care au participat la paradă și care au avut astfel ocazia să își facă fotografii cu tancul.

hotnews.ro

Link to comment
Share on other sites

Bilete pentru ”Revelionul Pensionarilor”

Primăria municipiului Galați informează că, începând de luni, 9 decembrie, de la ora 8.00, prin casieria Teatrului Național de Operă și Operetă "Nae Leonard", se vor pune în vânzare biletele pentru ”Revelionul Pensionarilor”.

Prețul biletului pentru o persoană este de 80 lei, iar cei interesați vor trebui să prezinte ultimul cupon de pensie la ghișeele care vor fi deschise în fiecare zi, de luni până vineri, între orele 8.00 și 16.00. Ca și anul trecut, când biletele s-au dovedit a fi suficiente, astfel încât nu a rămas nimeni fără loc, și de această dată sunt disponibile 1.150 de locuri pentru ”Revelionul Pensionarilor”.

Evenimentul va avea loc la Patinoarul artificial "Dunărea" Galați în data de 31.12.2019, începând cu ora 20.30, programul artistic fiind asigurat prin intermediul Teatrului Național de Operă și Operetă "Nae Leonard”. Astfel, vor întreține atmosfera artiștii Ion Suruceanu, Cristina Vasopol, Aurică Totolici, formația ”Unison” și formația ”Plai românesc” ce va prezenta obiceiuri și datini populare.

Meniul va cuprinde platou tradițional țărănesc; păstrav cu mămăligă, usturoi și lămâie; mixt grill cu garnitură de legume mexicane; plăcinta cu brânză. Se vor servi băuturi precum coniac, vin alb, șampanie, apă, suc și cafea.

Evenimentul este organizat de Primăria Municipiului Galați, Fundația "Andreiana Juventus", Teatrul Național de Operă și Operetă "Nae Leonard" și Fundația "Sportul Gălățean".

Primăria Galați

Link to comment
Share on other sites

Aproximativ 200 de persoane s-au îmbulzit la biletele pentru Revelionul Pensionarilor

Aproximativ 200 de persoane s-au îmbulzit, luni dimineaţa, la ghişeele Teatrului Muzical "Nae Leonard" din Galaţi, unde s-au pus în vânzare biletele pentru Revelionul Pensionarilor, organizat de primărie.

Primul care s-a aşezat la coadă a fost un pensionar de 82 ani, care a venit pe jos din cartierul Ţiglina 1. "Am plecat de acasă de la 4 dimineaţa. Am venit pe jos, din Ţiglina 1. Nu circula niciun autobuz, nici maşini taxi nu erau. Eu sunt dornic de dans, trebuie să dansez şi din cauza asta am venit aici. Mergem an de an", a declarat bărbatul.

După ora 6,00, coada cuprindea peste 100 de persoane, iar pensionarii au devenit agitaţi şi au început să se certe pe lista de înscriere. Mulţi au reproşat faptul că la faţa locului nu au fost poliţişti locali sau jandarmi care să asigure ordinea, după ce la ora 8,00 s-au deschis ghişeele. "Nu au fost organizaţi, să pună un gard, ceva. Îmbulzeală mare. Ca pe vremea comunismului când erau la cozi şi îşi rupeau bulendrele de pe ei", a spus un pensionar.

În replică, purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi, Ovidiu Matache, a declarat că nu se impuneau măsuri speciale de ordine, în condiţiile în care numărul de locuri pentru revelion e suficient pentru a acoperi cererile. "Am considerat că nu se impune pentru că sunt chiar sunt suficiente. Ca şi anul trecut, când biletele s-au dovedit a fi suficiente, astfel încât nu a rămas nimeni fără loc, şi de această dată sunt disponibile 1.150 de locuri pentru Revelionul Pensionarilor", a precizat Matache.

În cele din urmă, spiritele s-au potolit şi pensionarii aflaţi la ghişee au intrat în posesia biletului de Revelion. Preţul biletului pentru o persoană este de 80 lei, iar cei interesaţi vor trebui să prezinte ultimul cupon de pensie la ghişeele care vor fi deschise în fiecare zi, de luni până vineri, între orele 8,00 şi 16,00.

Revelionul Pensionarilor va avea loc la Patinoarul artificial "Dunărea" Galaţi în data de 31 decembrie, începând cu ora 20,30. Programul artistic va fi asigurat prin intermediul Teatrului Naţional de Operă şi Operetă "Nae Leonard", invitaţi fiind artiştii Ion Suruceanu, Cristina Vasopol, Aurică Totolici, formaţia "Unison" şi formaţia "Plai românesc", care va prezenta obiceiuri şi datini populare. Meniul va cuprinde platou tradiţional ţărănesc; păstrăv cu mămăligă, usturoi şi lămâie; mixt grill cu garnitură de legume mexicane; plăcintă cu brânză. Se vor servi băuturi precum coniac, vin alb, şampanie, apă, suc şi cafea.

agerpres.ro

Link to comment
Share on other sites

Se deschide TÂRGUL DE IARNĂ de la GALAŢI. Ce SURPRIZE îi aşteaptă pe gălăţeni (PROGRAM)

Magia Crăciunului pune stăpânire pe Galaţi. Vineri, 13 decembrie 2019, se deschide Tărgul de Iarnă, care se va desfăşura în Grădina Publică până duminică, 22 decembrie 2019. Târgul îi va întâmpina pe vizitatori cu o serie de atracţii care celebrează Crăciunul autentic românesc, precum spectacole artistice, Atelierul lui Moş Crăciun, carusel, personaje de poveste, bucate tradiţionale şi daruri de sărbători.

Evenimentul se va desfăşura după următorul program:

Vineri, 13 decembrie 2019:

- între orele 11.00 - 23.00 - program de funcţionare târg;

- ora 19.00 - Concert deschidere târg.

Sâmbătă, 14 decembrie 2019:

- între orele 11.00 - 23.00 - program de funcţionare târg.

Duminică, 15 decembrie 2019:

- între orele 11.00 - 23.00 - program de funcţionare târg.

Luni, 16 decembrie 2019:

- între orele 11.00 - 23.00 - program de funcţionare târg;

- între orele 15.00 - 17.00 - Atelierul lui Moş Crăciun - Atelier de scris scrisori.

Marţi, 17 decembrie 2019:

- între orele 11.00 - 23.00 - program de funcţionare târg;

- între orele 15.00 - 17:00 - Atelierul lui Moş Crăciun - Atelier de scris scrisori.

Miercuri, 18 decembrie 2019:

- între orele 11.00 - 23.00 - program de funcţionare târg;

- între orele 15.00 - 17.00 - Atelierul lui Moş Crăciun - Atelier de scris scrisori.

Joi, 19 decembrie 2019:

- între orele 11:00 - 23:00 - program de funcţionare târg;

- între orele 15.00 - 17.00 - Atelierul lui Moş Crăciun - Atelier de scris scrisori;

- între orele 17.00 - 19:00 - Momentul lui Moş Crăciun - distribuţie cadouri pentru copii;

- între orele 19.00 - 20.00 - Concerte/momente artistice la scenă.

Vineri, 20 decembrie 2019:

- între orele 11.00 - 23.00 - program de funcţionare târg;

- între orele15.00 - 17.00 - Atelierul lui Moş Crăciun - Atelier de scris scrisori;

- între orele 17.00 - 19.00 - Momentul lui Moş Crăciun - distribuţie cadouri pentru copii;

- între orele 19.00 - 20.00 - Concerte/momente artistice la scenă.

Sâmbătă, 21 decembrie 2019:

- între orele: 11.00 - 23.00 - program de funcţionare târg;

- între orele 15.00 - 17.00 - Atelierul lui Moş Crăciun - Atelier de scris scrisori;

- între orele 17.00 - 19.00 - Momentul lui Moş Crăciun - distribuţie cadouri pentru copii;

- între orele 19.00 - 20.00 - Concerte/momente artistice la scenă.

Duminică, 22 decembrie 2019:

- între orele 11.00 - 23.00 - program de funcţionare târg;

- între orele 15.00 - 17.00 - Atelierul lui Moş Crăciun - Atelier de scris scrisori;

- între orele 17.00 - 19.00 - Momentul lui Moş Crăciun - distribuţie cadouri pentru copii;

- între orele 19.00 - 20.00 - Concerte/momente artistice la scenă.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Petrecere ca-n familie, la 30 de ani. Dar din dar, la concertul ”Prietenii Vieţii libere”

În seara de 11 decembrie, Sala Sporturilor i-a primit pe cititorii şi prietenii „Vieţii libere“ la concertul prin care am aniversat cei 30 de ani de la prima apariţie editorială care se împlinesc luna aceasta. Astăzi, aflaţi şi ce numere ale biletelor de la concert au fost declarate câştigătoare prin tragere la sorţi.

Oamenii şi-au lăsat acasă grijile şi au venit să ne susţină şi acum, aşa cum fac zilnic, citindu-ne, atmosfera fiind una de familie. Marea familie a gălăţenilor. Au cântat pasionaţii de muzică de la "Among the Filters", trupă care a surprins în mod plăcut publicul cu muzică rock proaspătă şi versuri inspirate, dar şi cu faptul că la tobe au avut o fată subţirică, dar care a dovedit că ştie "meserie".

"Mad Grooves" au adus muzica lor aleasă pe sprânceană, terminând recitalul cu o minunată interpretare a melodiei "Purple Rain", care l-ar fi umplut de ciudă chiar şi pe Prince. Antrenanţi, exuberanţi, trăindu-şi viaţa în paşi de dans, au impresionat tinerii de la cele două trupe de dans "Anntitude" şi "Unity Squad".

Maria Magdalena Dănăilă a fost magică. A reuşit să aducă printre spectatori spiritul de la cenaclul Flacăra. Să vezi peste o mie de oameni cântând la unison refrenul de la "Gutuia" printre licăririle lanternelor de la telefoanele mobile pare astăzi, în lumea noastră veşnic pe fugă, ceva desprins din basm. Până şi sunetistul de la Proconsul şi-a lăsat de izbelişte mixerele şi a filmat momentul, deşi ar fi trebuit să fie obişnuit cu aşa ceva pe la câte concerte a umblat.

N-am stat melancolici prea mult, au urcat pe scenă băieţii de la Freestay şi Florin Ristei. Chiar dacă la coverurile în engleză nu s-a prea cântat, toată lumea a ţinut să arate că ştie măcar frânturi din "Dana", melodie cu care s-a lansat gălăţeanul în showbiz.

Bodo de la Proconsul ne-a făcut praf cu inima sa mare, dar şi cu vocea pe măsură. Şi-a adus aminte că trupa Proconsul s-a lansat în urmă cu 20 de ani tot la Galaţi. Deşi era noaptea târziu şi oamenii mergeau a doua zi la muncă, s-a dansat în draci printre scaune, când de la balade rock s-a ajuns la muzică populară reinterpretată.

Trebuie să le mulţumim însă şi celor care ne-au ajutat să oferim gălăţenilor daruri câştigate la tombolă: Romero, Saltempo, UNIDENT, EliteGym, Clinica InterBeauty, Cofetăria Vera, Art Therapy. Evenimentul realizat de Asociaţia "Danube Media Center" nu ar fi fost posibil fără sprijinul autorităţilor locale şi judeţene, precum şi  al prietenilor-sponsori: Criomec, Citadina, Staer, Galtour-Dunărea, Grande Gloria, Arabesque, Lemacons, Centrul de Consultanţă şi Studii Europene, Romero, SF Tex și Invictus. Mulțumim UVSAR și ALFARO Security pentru asistență medicală și servicii de securitate.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Înainte de Crăciun şi Anul Nou, sute de colindători pe esplanada Catedralei

Cultură şi tradiţii de Crăciun şi Anul Nou, la Galaţi. Peste 250 de colindători din mai multe localităţi ale judeţului, dar şi din alte zone din ţară s-au aflat, duminică, 22 decembrie 2019, în procesiunea care a prefaţat Sărbătorile de Iarnă. Alături de colindătorii gălăţenii, la cea de-a  XXIX-a ediţie a Festivalului de Datini şi Obiceiuri de Crăciun şi Anul Nou "Tudor Pamfile", manifestare tradiţională care se doreşte a fi cel mai reprezentativ eveniment folcloric din judeţ, privind colindul popular şi obiceiurile tradiţionale din sudul Moldovei, au fost prezenţi şi colindători din Mehedinţi, Bacău, Piatra Neamţ, Vaslui şi Botoşani.

Organizat de Centrul Cultural "Dunărea de Jos", în colaborare cu Arhiepiscopia Dunării de Jos şi Consiliul Judeţean, festivalul îşi propune să aducă în prim plan obiceiurile specifice sărbătorilor de iarnă, cu Pluguşor, cu măşti, urşi şi capre, cu snoave, urături şi colinde, astfel încât tradiţiile să nu fie date uitării.

Evenimentul a debutat cu o reprezentaţie în faţa sediului Centrului Cultural „Dunărea de Jos”, iar apoi participanţii la festival au plecat în alai către Catedrala Arhiepiscopală, circulaţia pe strada Domnească fiind închisă. Ajunse la catedrală, cetele de colindători şi urători au fost binecuvântate de ÎPS Casian Crăciun, Arhiepiscopul Dunării de Jos. Ulterior, fiecare grup a fost invitat să îşi prezinte obiceiurile şi tradiţiile din zonele pe care le reprezintă. Astfel, capra, colindele, dar şi pocnitul din bici au creat o atmosferă specifică sărbătorilor de iarnă. Mai mult, spectatorii veniţi pe esplanada din faţa Catedralei au putut urmări şi jocul ursului, obicei adus din judeţul Bacău. Trebuie remarcat faptul că fiecare grup în parte avea în componenţă membri de toate vârstele, lucru remarcat şi apreciat atât de gălăţenii prezenţi la catedrală, cât şi de ÎPS Casian.

Festivalul de Datini şi Obiceiuri de Crăciun şi Anul Nou "Tudor Pamfile" a început sâmbătă seară, când toate grupurile participante au susţinut un spectacol la teatrul Dramatic „Fani Tardini”.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Focuri de artificii, de Revelion, în două locuri din oraș

Primăria municipiului Galați informează că, de Revelion, la miezul nopții, în două locuri din oraș – pe platoul din fața Sălii Sporturilor și în cartierul Micro 40 – vor fi asigurate focuri de artificii, iar atmosfera va fi întreținută de DJ, între orele 23.00 și 1.00.

Este pentru prima dată când autoritățile își îndreaptă atenția și către gălățenii din cartierele așa-zis periferice ale orașului, în condițiile în care până acum focurile de artificii erau organizate în locuri așa-zis cu ștaif, aproape de zonele centrale.

Pentru buna desfășurare a evenimentului, traficul rutier va fi închis în noaptea dintre ani, între orele 22.00 și 2.00, în intersecția dintre străzile 1 Decembrie 1918 și Aurel Vlaicu, intersecția dintre străzile Milcov și Victor Papilian, respectiv în intersecția dintre strada Traian Vuia și strada Milcov (sensul giratoriu din Piața Gen. Henri Berthelot). De asemenea, vor fi blocate și aleile de acces de la Oficiul Poștal și de la blocul L1, din zonă.

gazetagalatiului.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Pensionarii au petrecut pe ritmuri antrenante Revelionul

Petrecere de pomină în noaptea dintre ani la patinoarul din Galați. Peste 1.000 de pensionari gălățeni s-au distrat pe ritmuri antrenante, aceștia fiind printre norocoșii care au reușit să își cumpere, cu doar 80 de lei de persoană, un bilet la Revelionul organizat de autoritățile locale. Startul petrecerii s-a dat în jurul orei 20,30, iar petrecăreții nu s-au lăsat așteptați pe ringul de dans. 

Tonul distracție a fost dat de formația Pacifica, iar apoi ritmurile populare, mult așteptate de petrecăreți, au făcut ca distracția să fie cuvântul de ordine printre pensionari. ”Este foarte frumos. Este primul an în care venim, suntem ieșiți recent la pensie, dar vom mai veni și în anii viitori. Totul este la superlativ”, ne-a spus, în timp ce dansa, o doamnă. 

”Este minunat. Am mai fost și în anii trecuți și nu am decât cuvinte de laudă pentru organizatori”, ne-a mărturisit un petrecăreț. 

Pensionarii au avut parte de un program artistic pe cinste, asigurat de Teatrul Naţional de Operă şi Operetă "N. Leonard”, Ion Suruceanu, Cristina Vasopol, Aurică Totolici, formaţia Pacifica şi formaţia ”Plai românesc”, aceasta din urmă prezentând obiceiuri şi datini populare. Ion Suruceanu ne-a mărturist că se bucură enorm de tare să fie, din nou, alături de gălășeni pentru a petrece la cumpăna dintre ani. ”Le urez tuturor românilor sănătate și numai bucurii. Mă bucur să fiu aici, alături de gălățeni la finalul unui an, care, pentru mine, a fost foarte frumos, mai ales căa m împlinit 70 de ani”, ne-a spus, chiar înainte de a urca pe scenă, Ion Suruceanu.

Petrecăreții au făcut și pauze între rundele de dansd, mai ales că organizatorii le/au pregătir și un meniu tradițional, care a cuprins și păstrăv cu mămăligă, usturoi şi lămâie; mixt grill cu garnitură de legume mexicane, dar și plăcintă cu brânză. Au fost servite băuturi precum coniac, vin alb, şampanie, apă, suc şi cafea.

Distracția s-a terminat spre dimineață, iar pensionarii au promis că și anul viitor vor participa la petrecerea organizată de municipalitate special pentru ei.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Se caută organizator pentru „Târgul de Sfântul Apostol Andrei” - 2022

Chiar dacă Zilele municipiului Galați se sărbătoresc în iunie, gălățenii vor avea parte de evenimente și la finele acestei luni. Primăria Galați a pus la bătaie un contract de 110.000 de lei fără TVA pentru organizarea evenimentului „Târgul de Sfântul Apostol Andrei” – 2022. Ofertele sunt așteptate până pe 17 noiembrie 2022, iar criteriul de atribuire este „prețul cel mai scăzut”.

Târgul ar urma să fie organizat în perioada 30 noiembrie - 4 decembrie 2022, și se dorește a fi un eveniment prilejuit de sărbătoarea închinată Sfântului Apostol Andrei, ocrotitorul orașului Galați, și totodată un eveniment care să marcheze trecerea către sezonul de iarnă. Târgul va cuprinde acțiuni cultural-artistice cu tematică tradițională / meșteri populari, spectacole de muzică și dansuri populare.

Vor participa maximum 35 de meșteri populari cărora li se vor pune la dispoziție căsuțe de lemn, decorate cu lumini, globuri și cetină de brad. Organizatorul va trebui să asigure scenă acoperită, sistem de sunet și lumini și toate echipamentele și utilitățile necesare unui asemenea eveniment.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Unde va fi Orășelul lui Moș Crăciun. Primăria caută organizator

„Orăşelul lui Moş Crăciun” îi va aștepta pe copiii de toate vârstele în zona Spicu – Romarta, în perioada 30 noiembrie 2022 – 7 ianuarie 2023, dacă Primăria va găsi organizator pentru un asemenea eveniment. Pentru aceasta a pus la bătaie un contract de 180.000 de lei fără TVA, criteriul de atribuire fiind „cel mai bun raport calitate – preț”, iar ofertele sunt așteptate până pe 21 noiembrie 2022.

Potrivit caietului de sarcini, Orășelul lui Moș Crăciun își va întâmpina vizatorii cu tot felul de activități distractive pentru copii și nu numai: carusel, mașinuțe electrice, atelierul lui Moș Crăciun, patinoar, concurs de împodobit brazi, gustări tradiționale și daruri de sărbători, distracție în aer liber pentru toate vârstele și gusturile. Amplasamentul va fi zona de promenadă a parcului Spicu – fântâna arteziană ”Fata pe valuri”.

Programul cerut de Primărie cuprinde: asigurarea a minimum patru spectacole pentru copii și familie cu o durată de cel puțin două ore, muzică ambientală și un DJ cu experiență, cel puțin două show-uri culinare și demonstrații gastronomice cu specificul sărbătorilor de iarnă - preparate culinare pentru mesele de Crăciun și Anul Nou, un moment artistic cu sosirea lui Moș Crăciun într-o trăsură sau sanie și prezența acestuia în cadrul evenimentului pe o durată de minimum 120 de minute în data de 17 decembrie.

În perioada 21-23 decembrie, în fiecare zi, Moș Crăciun, va oferi cadouri copiilor cuminți, asigurând un număr de 200 de pachete pe zi, în valoare de 30 de lei/pachet.

Se mai dorește un concurs de împodobit brazi. Nu mai puțin de 50 de conifere ar urma să fie împodobite de reprezentanți ai școlilor și liceelor din Galați, iar publicul va juriza și desemna cel mai frumos brad împodobit. Brazii ornați vor fi donați Crăciun familiilor nevoiașe sau cazurilor sociale.

Nu va lipsi nici atelierul lui Moș Crăciun - trei workshop-uri tematice adresate copiilor: bricolaj, pictură pe globuri, împodobirea coronițelor de brad, ateliere pentru decorarea fursecurilor sau a turtei dulci. Organizatorul va asigura arcade sau cupole la intrarea în perimetrul de desfășurare a evenimentului, căsuțe sau standuri din lemn pentru produse alimentare și decorațiuni specifice sărbătorilor de iarnă, patinoar în aer liber de minimum 600 mp, butaforii animate - reni sau spiriduși care cântă și se mișcă, un punct de alimentație publică și sobe suedeze, amplasate în jurul acestuia.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Artişti de top la "Serbările de Sfântul Andrei" de la Galaţi

În perioada 30 noiembrie - 4 decembrie 2022, municipiul Galaţi va găzdui pe Faleza Superioară a Dunării festivalul "Serbările de Sfântul Andrei", un eveniment încărcat cu activităţi recreative, manifestări culturale şi artistice pentru comunitate şi nu numai, cu spectacole folclorice, concerte extraordinare de muzică uşoară şi muzică de petrecere, susţinute de artişti consacraţi, dar şi interpreţi, formaţii şi ansambluri locale.

"Din respect pentru trecut, istorie şi pentru poveştile comunităţii gălăţene, sunteţi invitaţi la unul din cele mai importante evenimente artistice desfăşurate în acest an în Galaţi, 5 zile încărcate în cadrul unui festival în care veţi descoperi cel mai diversificat târg tradițional cu standuri special amenajate cu delicii culinare proaspete şi tradiţionale, preparate gustoase şi savuroase, muşchiuleţi şi brânzeturi, pastrame şi cârnaţi, dulciuri, prăjituri de casă, plăcinte şi cozonaci, dulceţuri şi produse apicole, băuturi tradiţionale, bubble waffle, gogoşi, clătite, vată de zahăr, terase cu preparate tradiționale românești pregătite «sub ochii» celor prezenţi, dar şi cel mai mare şi complex parc de distracții amplasat pe platoul de la McDonald's, cu trenuleţe, carusele, maşinuţe tamponabile, roţi cu premii, carturi, topogane gonflabile, banca rotativă şi multe alte surprize inedite!", transmit organizatorii.

"Serbările de Sfântul Andrei" vor reuni la un loc zeci de meşteri populari, meşteşugari, producători autentici cu bunătăţi de tot felul, toate după gustul românului şi bucătari iscusiţi veniţi din toate colţurile ţării vă vor oferi cele mai gustoase preparate, produse ecologice, tradiţionale şi naturale, realizate în ferme şi gospodării ţărăneşti, grătare, cărnuri aromate, preparate proaspete şi gustoase, dulciuri şi vin fiert, nu vor lipsi nici meşterii populari prezenţi la eveniment cu minunate exponate lucrate manual, artizanat de Corund, ceramică, hand-made, articole de sezon şi marochinărie etc.

PROGRAMUL CONCERTELOR

30 NOIEMBRIE
MILENIUM
Andrei Bănuţă
Estrada Studio
Ionela Guzic
DJ Razz

1 DECEMBRIE
VLĂDUŢA LUPĂU
Şcoala de canto Master Studio
Andra Alexia Necula
Ionuţ Andraş
Denisa Trofin
DJ Razz

2 DECEMBRIE
SURORILE OSOIANU
Şcoala de canto Master Studio
Agache Mihaela
Surorile Sânziana şi Ioana Ştefan
DJ Razz

3 DECEMBRIE
IAN RAIBURG
Charlene
Walter Grigorescu
Carmen Ienci
DJ Razz

4 DECEMBRIE
PLĂIEŞII
Nicoleta Oancea Band
Surorile Suzana și Daciana Vlad
DJ Razz

Link to comment
Share on other sites

Distracția începe din 30 noiembrie 2022. Sărbători pline de evenimente

Începând din 30 noiembrie 2022, gălățenii vor avea parte de spectacole, patinoar în aer liber, carusel, târguri tradiționale, concurs de împodobit brazi, paradă militară, cadouri pentru copii, întâlniri cu Moș Crăciun, precum și de numeroase momente artistice. Primăria municipiului Galați a făcut public programul câtorva dintre acțiunile care vor avea loc în perioada următoare la Galați cu prilejul Sărbătorii Sfântului Apostol Andrei, Zilei Naționale a României și a Sărbătorii Crăciunului

„Târgul de Sfântul Apostol Andrei”

Evenimentul se va desfășura în perioada 30 noiembrie - 4 decembrie 2022 în Grădina Publică. Este prilejuit de sărbătoarea închinată ocrotitorului spiritual al orașului și totodată marchează trecerea către sezonul sărbătorilor de iarnă. „Atmosfera tradiţională românească va fi întreținută de 35 de artizani şi meşteri populari specializaţi în olărit, confecționarea iilor, a lumânărilor, a lânei împâslite, aranjamente florale, pictură naivă, pielărie şi cojocărie, cioplirea lemnului, sculptura icoanelor, accesorii şi costume populare. Mai mult, în fiecare seară vor fi spectacole de muzică populară”, transmite municipalitatea. Pentru acest eveniment, în urma licitației publice, Primăria municipiului Galați va aloca suma de 109.900 de lei, oferta declarată câștigătoare fiind cea depusă de către firma Procesor Tech.

„Orășelul lui Moș Crăciun”

Evenimentul se va desfășura în perioada 30 noiembrie 2022 – 7 ianuarie 2023 în centrul orașului, în zona „Spicu”. „Vor fi o serie de activităţi atractive care celebrează Crăciunul. Vor fi activități distractive pentru copii (carusel, maşinuţe electrice, Atelierul lui Moș Crăciun, patinoar, concurs de împodobit brazii etc.), gustări tradiționale și daruri de sărbători. Iar de Anul Nou va fi un show festiv”, promite Primăria. Pentru acest eveniment, în urma achiziției publice, Primăria municipiului Galați va aloca suma de 180.000 de lei, oferta declarată câștigătoare fiind cea depusă de către firma Autentic Tehnology & Events.

1 Decembrie - Ziua Națională a României va cuprinde paradă militară, precum și momente artistice pe Bulevardul Brăilei, în zona parcului din Țiglina.

„Serbările de Sfântul Andrei” vor avea loc în perioada 30 noiembrie – 4 decembrie pe Faleza Superioară a Dunării și vor cuprinde spectacole și un târg.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Ceremonii de Ziua Națională a României

Primăria municipiului Galați, în colaborare cu Instituția Prefectului – județul Galați și  Garnizoana Galați, organizează ceremoniile dedicate Zilei Naționale a României – 1 Decembrie 2022. Programul manifestărilor cuprinde Te Deum la Catedrala Arhiepiscopală, ceremonial militar și religios la Mausoleul Eroilor, precum și defilarea cu trupe și tehnică militară pe strada Brăilei, zona Țiglina (Arcada).

Ceremoniile se vor desfășura după cum urmează:  

I. Catedrala Arhiepiscopală

10.30-11.00 Te Deum

II. Mausoleul Eroilor – Cimitirul Eternitatea

11.30 – 12.00 Ceremonial militar și religios

- Întâmpinarea oficialităților și intonarea imnului de stat al României;

- Oficierea serviciului religios;

- Alocuțiuni;

- Depunere de coroane de flori.

III. Strada Brăilei (Țiglina I)

13.00 – 14.00 Defilare cu personal și tehnică

- Întâmpinarea oficialităților;

- Intonarea imnului de stat al României;

- Evocarea importanței zilei de 1 Decembrie;

- Mesajul Guvernului;

- Momente artistice;

- Parada militară.

La defilare participă cu detașamente și tehnică UM01552, UM01551, Inspectoratul de Jandarmi Județean, Inspectoratul Județean de Poliție, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Galați, Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră,  Poliția Locală și Penitenciarul Galați. 

Biroul de presă al Primăriei municipiului Galați

Link to comment
Share on other sites

Sărbătoarea Sf.Ap.Andrei - Începând de duminică, ample procesiuni religioase la Galați

Sărbătorile închinate Sfântului Apostol Andrei, ocrotitor spiritual al orașului Galaţi şi al Arhiepiscopiei Dunării de Jos, reprezintă un prilej de mare bucurie duhovnicească pentru toţi slujitorii şi credincioşii din eparhie. În acest an se împlinesc 30 de ani de când Sfântului Apostol Andrei a fost chemat ca ocrotitor spiritual al Galațiului, moment celebrat printr-o serie de manifestări speciale. ”Această mare împlinire pentru clerul şi credincioşii de la Dunărea de Jos a fost realizată în anul 1992 la iniţiativa Înaltpreasfințitului Părinte Casian şi prin hotărârea nr. 93/06.11.1992 a Consiliului Local Galaţi, oraşul Galaţi fiind primul oraş din ţară care a primit ocrotirea spirituală a întâiul chemat la apostolie de către Mântuitorul Iisus Hristos.

În acest context, programul prilejuit de sărbătoarea închinată Sfântului Apostol Andrei va debuta  duminică, 27 noiembrie, ora 16.00, cu primirea la Galaţi a moaştelor Sfântului Cuvios Paisie, aduse de la Mănăstirea Neamţ cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel şi cu bunăvoinţa ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovine şi procesiunea cu racla moaştelor Sfântului Cuvios Paisie de la Neamţ de la Universitatea „Dunărea de Jos” la Catedrala arhiepiscopală din Galaţi.
În continuare, începând cu ora 16.30, vor fi săvârşite în Catedrala arhiepiscopală slujba specială pentru primirea moaştelor Sfântului Cuvios Paisie de la Neamţ, slujba Privegherii şi Sfânta Liturghie arhierească de noapte în cinstea acestui sfânt isihast.

În ziua hramului, miercuri, 30 noiembrie 2022, va fi oficiată Sfânta Liturghie arhierească de către ÎPS Părinte Arhiepiscop Casian, împreună cu ierarhii invitaţi, începând cu ora 9.00”, se precizează într-un comunicat de presă al Arhiepiscopiei Dunării de Jos.

În cele patru zile de sărbătoare, credincioşii din judeţele Galaţi şi Brăila şunt aşteptaţi să se închine la Sfintele Moaşte ale Sfântului Apostol Andrei şi ale Sfântului Cuvios Paisie de la Neamţ şi ale unor sfinţi doctori tămăduitori, aşezate pe baldachinul special amenajat pe esplanada Catedralei Arhiepiscopale.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Târgul de Sfântul Apostol Andrei, în Grădina Publică

Primăria municipiului Galați informează că, în perioada 30 noiembrie – 4 decembrie 2022, va avea loc în Grădina Publică „Târgul de Sfântul Apostol Andrei”. În cadrul acestuia, vor fi prezenți meșteri populari din diferite zone ale țării, vor avea loc spectacole de muzică populară în fiecare seară, iar un moment important va fi aprinderea oficială a iluminatului festiv, miercuri, 30 noiembrie, la ora 17.30.

Atmosfera tradiţională românească va fi întreținută de 35 de artizani şi meşteri populari specializaţi în domeniul olăritului, confecționării iilor, a lumânărilor, a lânii împâslite, aranjamente florale, pictură naivă, pielărie şi cojocărie, cioplirea lemnului, sculptura icoanelor, accesorii şi costume populare.

Evenimentul, organizat de Primăria municipiului Galați, cu sprijinul Consiliului Județean Galați, este prilejuit de sărbătoarea închinată ocrotitorului orașului și totodată marchează trecerea către sezonul sărbătorilor de iarnă.

Programul de spectacole va fi următorul:

Miercuri, 30 noiembrie 2022

17.00 – 17.50 Concert susținut de elevi ai Școlii de canto „Theo Music Academy” Galați: Antonia Anton, Andreea Radu, Diana Iancu, Selena Lupu, Ana Onofrei, Eliza Irimia, George Constantinescu, Liviu Satmare;

17.30 –  Aprinderea oficială a iluminatului festiv;

18.30 – 19.30 Ansamblul Folcloric „Doina Covurluiului”; Ansamblul de dans popular „Dor de tei”; Soliști: Georgiana Chiper, Sorina Caranfil, Mirela Lepădatu;

19.30 – 20.15 Invitat special: Valentin Sanfira.

Joi, 1 decembrie 2022

18.00 - 19.15  Ansamblul Folcloric „Doina Covurluiului”; Soliști: Aurică Totolici, Mandola Munteanu, Marieta Ion, Lucian Vintilescu;

19.15 – 20.00 Invitat special: Laura Lavric.

Vineri, 2 decembrie 2022

18.00 – 19.15 Ansamblul Folcloric „Doina Covurluiului”; Soliști: Grigoraș Moisă, Mihaela Ursu, Ana-Maria Budescu, Cristian Ciaușu;

19.15 – 20.00 Invitat special: Viorica Macovei.

Sâmbătă, 3 decembrie 2022

18.00 – 19.15 Ansamblul Folcloric „Doina Covurluiului”; Participă: Sorina Caranfil, Georgiana Chiper, Mirela Lepădatu;

19.15 – 20.00 Invitat special: Veta Biriș.

Duminică, 4 decembrie 2022

18.00 – 19.15 Ansamblul Folcloric „Doina Covurluiului”; Participă: „Gemenele Maramureșului” – Suzana și Daciana Vlad, Lucian Vintilescu, Leonard Petcu;

19.15 – 20.00 Invitat special: Adriana Ochișanu.

Biroul de presă al Primăriei municipiului Galați

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.