Jump to content

Sală de sport de un milion de euro la Şcoala Nr. 28


dcp100168

Recommended Posts

Sală de sport de un milion de euro la Şcoala Nr. 28

Una dintre problemele cu care se confruntă cele mai multe dintre şcolile gălăţene este lipsa sălilor de sport. De la finalizarea în 2004 a proiectelor construite în toată ţara cu bani de la Banca Mondială, rar s-a mai finanţat o astfel de investiţie. Prima astfel de investiţie după 15 ani de când se bate pasul pe loc este sala de sport ce se va construi la Şcoala Nr. 28, cu finanţare de la Primărie.

Cum contractul cu firma care deţinea balonul-sală de sport pe terenul şcolii a expirat, părinţii şi cadrele didactice ale unităţii de învăţământ s-au mobilizat pentru găsire unei soluţii. Unul dintre părinţi, arhitect colaborator pentru firma Criomec, s-a oferit să facă gratuit documentaţia proiect pentru obţinerea autorizărilor de construcţie a sălii. Cum primul pas a fost făcut, ideea pare să fi stat sub o zodie norocoasă, pentru că, în aprilie anul acesta, printr-o Hotărâre a Consiliului Local, s-au votat indicatorii tehnico-economici, iar recent s-a încheiat şi licitaţia pe SEAP. Firma Criomec este cea care în final a câştigat proiectarea şi construirea sălii de sport, care va avea la demisol şi o sală de mese. Suma pentru care s-au contractat lucrările este de 3.999.000 de lei, adică puţin peste 900.000 de euro, am aflat de la directorul general al firmei, Alexandru Şerban. Acesta a precizat că, în conformitate cu prevederile contractuale, lucrarea trebuie să fie gata într-un an şi două luni.

Conform informaţiilor din HCL, sala de sport va avea şi tribune pentru un număr de 180 de spectatori, va fi dotată cu vestiare, grupuri sanitare, va avea şi spaţiu pentru depozitarea materialelor didactice, dar şi un cabinet de prim-ajutor, vestiare şi grupuri sanitare pentru profesori şi antrenori.

Proiectul ingenios prevede ca la demisolul clădirii să fie construită şi o sală de mese destinată elevilor, cu 196 de locuri, ceea ce le va perimite acestora să servească o masă caldă la şcoală, lucru benefic în perspectiva înfiinţării "şcolii de după şcoală".

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Lucrări de 4,7 milioane lei demarate la Şcoala nr. 28

Primăria municipiului Galaţi a anunţat, astăzi, joi, 27 februarie 2020, că au început lucrările la Şcoala Gimnazială nr. 28 „Mihai Eminescu“, din cartierul Mazepa, pentru realizarea unei săli de sport şi a unei săli de mese pentru cei peste o mie de elevi ai unităţii de învăţământ. Sala de sport va avea o suprafaţă de aproximativ 1.700 mp, locuri pentru 170 de spectatori şi va fi racordată la reţelele de utilităţi. Sala de mese va fi realizată la demisol şi va avea o capacitate de 286 de locuri. Lucrările, în valoare de 4,7 milioane de lei cu TVA, sunt executate de către SC Criomec SA. Termenul pentru execuţia lucrărilor este la sfârşitul lunii ianuarie 2021.

„Este important să le oferim copiilor cele mai bune condiţii. Am mers la Şcoala Gimnazială nr. 28 «Mihai Eminescu» unde construim o sală de sport şi o sală de mese pentru cei peste o mie de elevi ai unităţii de învăţământ. Muncitorii lucrează acum la fundaţia sălii de sport. Sala va avea o suprafaţă de circa 1.700 mp, locuri pentru 170 de spectatori şi va fi racordată la reţelele de utilităţi. Sala de mese va fi realizată la demisol şi va avea o capacitate de 286 de locuri“, spune Ionuţ Pucheanu, primarul municipiului Galaţi.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Sală de sport şi sală de mese de peste un milion de euro

O sală de sport, cu tribună pentru 170 de spectatori la parter şi sală de mese pentru aproape 300 de copii la demisol, investiţie după standarde europene, în culori vii, care a costat 5,5 milioane de lei, a fost inaugurată ieri la Şcoala nr. 28, care devine, astfel, primul gimnaziu din Galaţi unde elevii vor putea servi prânzul.  

"Doresc oricărui director să treacă printr-un astfel de moment de bucurie, să-şi vadă visul cu ochii. E rodul a 15 ani de speranţe şi aşteptări, al unei munci susţinute din partea constructorului. Am fotografii cu fiecare moment. Atunci când s-au făcut măsurătorile pentru studiul de fezabilitate, cu prima cuvă de pământ când s-au început săpăturile. Am venit în pandemie tot timpul să văd cum merg lucrările. Este o mare realizare pentru cei peste 1.000 de elevi ai şcolii, pentru profesori şi pentru părinţi", ne-a declarat directoarea instituţiei, Camelia Bucşă.

Un parchet strălucitor, o tribună cu scaune viu colorate, plase de protecţie, spaţiu larg şi luminos, vestiare şi duşuri impecabile la subsol, dar şi spaţiu pentru sala de mese (încă nedotată cu mobilier) sunt lucruri care au intrat de ieri în dotarea Şcolii nr. 28. Un lucru normal, pentru alte ţări civilizate, pentru noi, gălăţenii ceva deosebit, având în vedere faptul că numai câteva şcoli se pot lăuda cu sală de sport, dar nu şi cu sală de mese. 

"Clădirea nou construită are o suprafață de aproximativ 3.000 de metri pătrați. La parter este sala de sport prevăzută cu gradene pentru 170 de spectatori, suprafață de joc modernă cu panouri de baschet și cu porți de handbal, grup sanitar și vestiare, fiind racordată la rețelele de utilități. Sala de mese a fost amenajată la demisol și are o capacitate de 286 de locuri, având o zonă pentru primirea și distribuirea mâncării, spălător pentru mâini și grup sanitar.

Clădirea este dotată cu sistem de ventilație și de climatizare, iar iluminatul este unul economic, tip LED. De asemenea, a fost amenajată și o rampă de acces pentru persoanele cu dizabilități. Lucrările, în valoare de aproximativ 5,5 milioane de lei cu TVA, au fost executate de către SC Criomec SA", se precizează în comunicatul Primăriei.

La inaugurare, primarul Ionuţ Pucheanu a lăudat echipa de la Criomec, care nu numai că s-a încadrat în termen, dar a predat investiţia mai devreme cu o lună, dar şi pe directoarea şcolii, pentru modul în care a ştiut să fie insistentă, fără a deveni însă supărătoare. 

Directorul general al Criomec, Alexandru Şerban, a spus că, împreună cu arhitectul Cristian Salmen şi echipa sa, s-au inspirat din ceea ce s-a construit în Occident. "A fost un tur de forţă să realizăm o asemenea lucrare într-un an. Arată ca în statele din Europa de vest. Ar fi bine să se construiască mai multe astfel de săli, poate aşa vor rămâne tinerii în ţară".

Inginerul constructor Alexandru Dobrescu ne-a asigurat că s-au folosit cele mai noi tehnologii, după standarde europene şi clădirea nu va avea de suferit de pe urma ploilor. "Mergeţi şi vă uitaţi la demisol. Nu s-a infiltrat un singur strop de apă nicăieri. Dacă ar fi fost probleme, s-ar fi văzut la vestiare, în sălile de mese de dedesubt", a precizat Alexandru Dobrescu, garantând că lucrarea pe care a supervizat-o este trainică.

Cel care ne-a condus fericit la demisol pentru a ne arăta toate camerele a fost profesorul de Educaţie fizică, Alexandru Ciocan: "E a doua mea casă şi e nouă. E un vis pe care l-am văzut înfăptuit. Se lucrează altfel într-o asemenea locaţie cu clase de peste 30 de elevi".

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.