dcp100168 Posted January 12, 2020 Share Posted January 12, 2020 Şi-a bătut fiica şi a alungat-o în frig O femeie din satul Berheci, comuna Gohor, este cercetată de poliţie în urma unui incident incredibil, petrecut în urmă cu câteva zile. Din câte se pare, femeia, mama a unei fetiţe în vârstă de şapte ani, s-ar fi enervat la culme pe aceasta şi ar fi lovit-o, după care ar fi scos-o forţat din casă, lăsând-o în grădină. Strigătele de ajutor ale copilului, lăsat sumar îmbrăcat într-un frig crâncen, au fost auzite de un vecin, care i-a sărit în ajutor. Omul nu doar că a luat-o pe copilă în casa lui, dar a şi filmat întreaga scenă, postând imaginile pe o reţea de socializare. A anunţat şi autorităţile, la 112, poliţia şi asistenţii sociali luând primele măsuri. "Polițiștii s-au deplasat la fața locului, și au constatat că femeia respectivă se afla sub influența alcoolului. În prezența asistentului social din cadrul Primăriei Gohor, minora a fost condusă și internată într-un centru de primire minori", precizează surse din cadrul IPJ Galaţi. Mama agresoare este acum cercetată pentru violenţă în familie şi rele tratamente aplicate minorului. Dacă va fi găsită vinovată, riscă să ajungă după gratii, dar şi să îşi piardă drepturile părinteşti. viata-libera.ro Benone, salvatorul fetiţei din Galaţi: "Se auzea copila, ţipa în grădină, lasa-mă, nu mai da" Benone, tânărul care a salvat-o pe fetiţă din mâinile mamei agresive, a povestit cum s-a întâmplat totul. El a anunţat autorităţile imediat ce a auzit ţipetele fetiţei, sunând un consilier local şi sfătuindu-se cu acesta ce să facă. El a mers apoi la adresa respectivă, unde a reuşit să filmeze scenele care au înlăcrimat şi înfuriat opinia publică. Benone a luat-o apoi pe fetiţă la el acasă, unde a băgat-o la căldură, i-a dat să mănânce, i-a făcut baie, iar micuţa s-a jucat apoi cu fetiţa lui Benone. "Se auzea copila, ţipa în grădină, lasa-mă, nu mai da. L-am sunat pe domnul consilier şi i-am zis, cred că o bate rău pe copila asta, mă duc acolo. De acolo, aţi văzut filmarea şi ce s-a întâmplat. Mama era beată ţeapănă. De-abia stătea pe picioare şi îşi bătea copilul de 6-7 ani. Dacă nu se vede pe telefon, săraca stă după un colţ de gard, stă ascunsă acolo şi nu zice nimic", a declarat Benone. În scurt timp, bărbatul a informat că fetiţa bătută de mamă la Galaţi a fost luată de Asistenţa Socială şi dusă într-un centru din Galaţi, unde este în siguranţă. "Fetita este luată de Asistența Socială și Politie de azi noapte, au dus-o la Galați, la un singur centru cică este în Galați. Eu am făcut ce am putut, sperăm să fie bine acolo unde au luat-o. Nu mai știu nimic de ea de azi noapte. Eu am avut-o la mine, am spalat-o, i-am dat sa mănânce și atât. Fetița nu mai este la mine, au luat-o autorităţile", a scris bărbatul pe Facebook, pentru că toată lumea dorea să ajute cumva fetiţa. observator.tv Link to comment Share on other sites More sharing options...
dcp100168 Posted January 13, 2020 Author Share Posted January 13, 2020 Acuzată că şi-a bătut fetiţa la beţie, mama din Galaţi neagă tot şi ameninţă cu sinuciderea Acuzată că și-a bătut fetița, în vârstă de 7 ani, beată fiind, și apoi a aruncat-o în grădina casei, în frig, o femeie din satul Poșta, comuna Gohor, susține acum că nimic nu este real. Mama acuzată şi-a găsit scuza: „Nu eram beată, eram supărată“ Atât femeia cât și bunica fetei au susținut în fața anchetatorilor că totul este o exagerare și că nu au bătut niciodată fetița. Mai mult, mama amenință cu sinuciderea în cazul în care va fi decăzută din drepturile părintești. „Eu jur că nu am bătut niciodată fata. Așa țipă ea. Țipă că s-a speriat pentru că am ocărât-o. Nu o bat. Eu aștept fata acasă. Nu cred că nu vrea să vină înapoi la mine. Nu eram beată când m-a filmat vecinul ăla care a intrat în curte și a luat fata. Eram supărată. Nu înțeleg de ce a intrat el peste mine în curte, fata țipa, dar eu nu am bătut-o. Dacă mi-o ia statul, eu mă omor, ce să fac”, amenință Tanța Șerban, mama fetiței bătute. Bunica fetiţei sare în apărarea mamei, dar refuză să o crească pe nepoată: „Dacă ia statul fata de la maică-sa, eu nu o vreau“ Cam același lucru îl spune și bunica maternă a fetei. „Nu o bate maică-sa, nu o batem deloc. Așa are ea un obicei și țipă. Îi mai spune maică-sa să fie cuminte cât se duce la lucru, dacă nu îi convine ceva fetei, ea țipă. Dacă ia statul fata de la maică-sa, eu nu o vreau că eu nu o pot crește“, susține și Tudora Șerban, bunica maternă. L-am găsit pe tatăl fetiţei! Ce acuzaţii îi aduce fostei soţii: „Avea probleme cu alcoolul“ În comuna Cudalbi, acolo unde fetița s-a născut, locuiește tatăl ei, de care mama sa s-a despărțit. Acesta susține că, într-adevăr, fosta lui soție are probleme cu alcoolul, dar că niciodată nu a bătut fata și că este dispus să o preia în cazul în care trece de controlul inspectorilor de la Protecția Copilului. „Eu de maică-sa m-am despărțit, de fapt ea a plecat de la mine, că ne certam, ea mai avea probleme cu alcoolul. Fata îmi spunea că ar vrea să stea cu mine. Am zis însă că îi este mai bine cu mama ei, că este fată. Acum însă când am văzut ce se întâmplă, eu iau fata să o cresc, dacă mi-o dau“, spunea Costică Dogaru, tatăl fetei. Naşa copilei, mărturisiri uluitoare: „Nu e capabilă să îngrijească fetița“ Sătenii din Cudalbi au însă o altă opinie. „Pentru fată cred că este mai bine la un asistent maternal, la o familie «bună». Pe maică-sa o știu de când era aici că bea, nu e capabilă să îngrijească fetița“, crede Ionica Gheonea, naşa fetiței. La Protecția Copilului ancheta este în curs și se încearcă identificarea unor persoane din familia lărgită, de care fata este atașată, pentru a îngriji fetița. În continuare, copila, Maria Cristina, refuză să se întoarcă la mamă și se simte bine la centrul de plasament unde a fost dusă după ce un vecin, alertat de țipetele ei, a salvat-o și a anunţat autoritățile. Instanța va decide dacă mama va fi sau nu decăzută din drepturi și după aceea se va stabili unde va locui fetiţa mai departe. monitoruldegalati.ro Link to comment Share on other sites More sharing options...
dcp100168 Posted January 15, 2020 Author Share Posted January 15, 2020 Nu s-a găsit nicio rudă dispusă să aibă grijă de fetiţa bătută de mamă şi aruncată în grădină Drama copilei de 7 ani din Galaţi salvată de un vecin milos, după ce a fost bătută şi aruncată în grădină de mama ei, aflată în stare de ebrietate, este departe de a se fi încheiat. Protecţia Copilului informează că nu s-a găsit nicio rudă care să o ia în grijă pe fetiţă, iar copila a fost plasată în grija unui asistent maternal. De asemenea, au fost demarate formalităţile pentru decăderea mamei din drepturile părinteşti. Miercuri, reprezentanţii DGASPC Galaţi au anunţat că nu au găsit nicio o rudă care să corespundă condiţiilor cerute de lege şi au început formalităţile pentru decăderea mamei din drepturile pătinteşti. "Copilul este la un asistent maternal profesionist. Noi am evaluat situaţia şi nu am găsit în interiorul familiei o persoană care să îndeplinească rapid condiţiile impuse de lege. Din fericire, copilul este bine. În paralel cu dosarul de rele tratamente aplicate minorului, noi o să instrumentăm dosarul pentru decăderea din drepturile părinteşti", informează DGASPC Galaţi. Poliţiştii au declanşat şi ei o anchetă pentru rele tratamente aplicate minorului. observator.tv Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts