Jump to content

Sute de muncitori asiatici, pe şantierele gălăţene


 Share

Recommended Posts

”Noii români”, amendaţi pentru că muncesc ilegal

Baruri, restaurante sau şantiere din Galaţi au fost vizitate de poliţiştii de la Imigrări cu ocazia celor mai recente controale destinate verificării legalităţii încadrării în muncă a cetăţenilor străini. Dacă, la noi, numărul firmelor şi al neregulilor depistate a fost unul mic, la nivel naţional, jumătate dintre cei controlaţi au fost prinşi în ofsaid.

Timp de o săptămână, aproape 200 de agenţi economici din ţară care figurează ca având angajaţi străini au fost vizitaţi de poliţiştii de la Imigrări, care au vrut să verifice dacă încadrarea în muncă a cetăţenilor altor state se face cu respectarea legii. Verificările, care au vizat legitimarea a nu mai puţin de 321 de persoane din diverse state, au arătat că la noi încă sunt mulţi care stau ilegal sau lucrează fără drept. "142 dintre străinii legitimaţi se aflau în situaţii ilegale. În urma verificărilor, s-a stabilit că 57 dintre aceştia desfăşurau activităţi lucrative fără forme legale, 15 nu aveau drept de şedere pe teritoriul României, şapte erau cu şedere ilegală şi muncă nedeclarată, iar 63 se aflau în alte situaţii", precizează scms. Ermina Mihai, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului General pentru Imigrări. 21 dintre străinii găsiţi cu nereguli au primit decizii de returnare, iar 58 au fost îndepărtaţi direct la frontieră. Valoarea amenzilor pe care le-au primit angajaţii ilegali depăşeşte 7.000 de lei, sancţiune incomparabil mai mică decât cea aplicată societăţilor care şi-au asumat riscul să încalce legea primind străini fără forme legale: 780.000 de lei, în total.

La Galaţi, controale în restaurante

Patru societăţi comerciale din judeţul Galaţi au făcut obiectul verificărilor poliţiştilor de la Imigrări, acestea având, în majoritate, ca obiect de activitate alimentaţia publică şi construcţiile. "În urma verificărilor, a fost depistat un singur cetăţean străin aflat în ilegalitate. Acesta este din Republica Moldova şi a fost sancţionat cu o amendă de 500 de lei", a completat scms. Ciprian Şimu, şeful Serviciului Imigrări Galaţi.

În Galaţi, la acest moment, figurează ca deţinători de avize de muncă 179 de cetăţeni străini.

La nivel naţional, la sfârşitul primului trimestru, erau înregistraţi cu drept de muncă 12.000 de străini, cei mai mulţi din Vietnam, Turcia, China, Filipine, Nepal şi Serbia.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Piaţa muncii este invadată de vietnamezi şi pakistanezi

Creştere fulminantă a cererilor pentru permise de muncă în Galaţi, în prima jumătate a anului. Aproape 400 de străini au cerut autorităţilor să le permită angajarea în Galaţi, iar alţi 171 aşteaptă "unda verde" pentru a-şi câştiga, legal, existenţa la noi.

Nu foarte încet, şi sigur, asiaticii ne invadează şi nu pentru studii sau în scop turistic, ci ca să lucreze la noi. Faptul că nu au pretenţii salariale prea mari este tentant pentru firmele româneşti în general şi cele din Galaţi în special, domeniul construcţiilor, confecţiilor sau industria navală constituind ţintele preferate de migranţii care îşi părăsesc ţările natale, aflate de mii de kilometri.

Vietnam, Sri Lanka şi Pakistan sunt statele care, în primele şase luni ale acestui an, ne-au furnizat cea mai mare parte a forţei de muncă, după cum reiese din datele centralizate de Serviciul pentru Imigrări Galaţi, 390 de avize de muncă fiind eliberate până la acest moment de autorităţile locale. Alte 171 de solicitări sunt în curs, creşterea fiind una fulminantă, conform oficialilor. "Vorbim de o creştere de peste 400 la sută faţă de primul semestru al anului 2018, când am eliberat doar 84 de avize de muncă sau detaşare pentru cetăţeni străini", ne-a precizat Ciprian Şimu, şeful Serviciului pentru Imigrări Galaţi.

În acest context, numărul controalelor făcute la firme gălăţene cu angajaţi străini şi al cazurilor de situaţii ilegale depistate şi sancţionate de autorităţi pare mic. În primele şase luni, s-au făcut verificări la nouă companii, soldate cu aplicarea a două sancţiuni pentru firmele găsite în neregulă, în valoare totală de 20.000 de lei. Alţi 20 de străini au fost depistaţi în Galaţi fără forme legale cu ocazia celor 44 de razii efectuate pe linia combateriii şederii ilegale în România, pentru 14 fiind emise decizii de reurnare, iar pentru alţi doi, decizii de returnare sub escortă.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Aproape 600 de asiatici, pe şantierele gălăţene

Aproape 600 de străini, majoritatea proveniţi din state îndepărtate ale Asiei, s-au angajat în cursul acestui an la firmele gălăţene din domeniul construcţiilor sau care au ca obiect de activitate diferite servicii, pentru că pe plan local nu mai există forţă de muncă. Procedurile de încadrare pentru astfel de muncitori sunt greoaie, dar reprezintă soluţia cea mai viabilă pentru firmele care doresc să obţină contracte şi să îşi ducă la bun sfârşit sarcinile asumate.

Îi putem vedea peste tot în oraşul transformat în şantier, de-a lungul principalelor bulevarde unde se schimbă conducte, se toarnă asfalt, se remodelează parcuri sau trotuare ori unde se pun pavele. Vietnamezi, srilankezi sau pakistanezi, muncitorii micuţi şi taciturni, unii cu feţele acoperite pentru a nu atrage atenţia, robotesc cum se pricep mai bine să câştige o pâine în ţara noastră. Şi nu pentru că ar avea lefuri nemaipomenite sau nu ar putea fi plătiţi mai bine în altă parte, dar raportul între veniturile de aici şi nevoia acută de forţă de muncă cu care se confruntă companiile gălăţene, care nu mai au de unde alege muncitori, îi determină să aleagă Galaţiul ca opţiune pentru a ieşi din sărăcia pe care au lăsat-o în urmă.

Condiţii multe, proceduri anevoiase

Pornind de la ideea că una dintre condiţiile pentru ca un angajator român să încadreze în muncă un străin, cu toate formele legale, este ca postul respectiv să fie supus publicităţii prin mijloace de informare în masă şi declarate la forţele de muncă, astfel ca, fireşte, orice cetăţean român să poată teoretic aplica, deducem că ofertele companiilor locale ori nu sunt tentante pentru gălăţeni, ori chiar nu mai sunt muncitori dispuşi "să-şi rupă spinarea".

Pasul 1: avizul de muncă

Până ca un vietnamez sau pakistanez să poată pune mâna pe lopată sau târnăcop ca să muncească la schimbarea feţei oraşului, e cale lungă şi responsabilitatea cea mai grea cade pe umerii companiei care vrea să îl angajeze. Astfel, aceasta nu trebuie să aibă datorii la stat pe ultimele trei luni anterior depunerii cererii pentru avizul de muncă, să nu fi fost condamnat penal pentru infracţiuni cu intenţie, să nu fi avut abateri şi sancţiuni la legislaţia din domeniul muncii în ultimele şase luni şi să nu încerce să angajeze vreun străin care nu are permisiunea de a se afla pe teritoriul României. În hăţişul de documente ce trebuiesc depuse la Serviciul Imigrări pentru obţinerea avizului trebuie să se regăsească, printre altele, acte care să dovedească faptul că s-a încercat selecţia pentru ocuparea postului vacant, dar şi documente care să ateste calificarea profesională pentru postul respectiv a străinului care se doreşte a fi angajat. Foarte importantă este conduita cetăţeanului străin, care nu trebuie să aibă antecedente penale, sens în care va depune un certificat de cazier eliberat de autortăţile din ţara de origine, tradus şi legalizat.

Pasul 2: viza de lungă şedere

Avizul de angajare nu îi dă undă verde străinului să se apuce de treabă, el având nevoie de o viză de lungă şedere. Cererea de viză se depune la misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale României din străinătate, în a căror circumscripţie solicitantul îşi are domiciliul ori reşedinţa, iar în cazuri deosebite, urgente, la misiunile diplomatice sau oficiile consulare ale României din statul pe al cărui teritoriu solicitantul se află legal.

Pasul 3: dreptul de şedere

Dreptul de ședere temporară, respectiv prelungirea dreptului de ședere temporară se acordă străinului în scop de muncă sau pentru activități profesionale, pe perioadă determinată. Documentul poate fi eliberat numai dacă străinul respectiv prezintă un contract individual de muncă cu normă întreagă, înregistrat în registrul general de evidenţă a salariaţilor, din care rezultă că primeşte un salariu cel puţin la nivelul câştigului salarial minim brut pe economie.

Pasul 4: permisul de şedere

A avea drept de şedere nu e totuna cu a avea şi permis, astfel că un nou demers în acest scop trebuie făcut la Inspectoratul General pentru Imigrări. Permisul de şedere este un document care îi dă dreptul titularului străin să stea şi să muncească în România, acesta având obligaţia de a-l avea în permanenţă asupra sa, de a nu-l înstrăina şi de a-l prezenta autorităţilor competente ori de câte ori i se solicită.
La începutul acestui an, Guvernul a aprobat un contingent de 20.000 de lucrători nou-admişi pe piaţa forţei de muncă în România, cu 5.000 mai mult decât în 2018. Ca urmare a numărului mare de solicitări, contingentul a fost majorat, la începutul lunii iulie 2019, la 30.000.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Gospodărire Urbană toacă jumătate de milion să angajeze 33 de străini

Gospodărire Urbană, motivând că gălățenii nu vin să se angajeze, vrea să plătească peste 500.000 de lei, fără TVA, pentru a aduce în Galați 33 de străini. Banii ar fi necesari pentru consultanță, avioane, hotel, mâncare și taxe. Salariile reprezintă o cu totul altă poveste.

”În anul 2020 se intenționează achiziționarea de servicii de consultanță în gestionarea resurselor umane, în vederea angajării a 33 de muncitori din spațiul extracomunitar. Angajarea muncitorilor calificați și/sau necalificați a reprezentat o problemă deosebit de spinoasă cu care ne-am confruntat în ultimii ani”, susține Lucian Dragoș Magearu, directorul general al Gospodărire Urbană, într-o notă transmisă recent Primăriei Galați.

Pe ce s-ar duce mai bine de jumătate de milion de lei? 100.000 de lei (fără TVA) pe consultanță, 135.000 de lei (fără TVA) pe bilete de avion, 96.000 de lei (fără TVA) pe servicii de cantină și catering, 128.000 de lei (tot fără TVA) pe servicii hoteliere iar 55.000 de lei pentru taxe către stat (avize de muncă, etc.).

Asta în vreme ce numărul șomerilor înregistrați în județul nostru este în creștere, în ultima lună consemnată oficial de Direcția Județeană de Statistică: 10.836 în noiembrie față de 10.624 în octombrie.

Magearu se plânge că a dat anunțuri în presa locală, pe la AJOFM sau pe la instituțiile primăriei, doar că numărul amatorilor de muncă nu a acoperit necesarul, mai ales că în paralel au fost și încetări de contracte. Cel mai mare deficit ar fi în zona spațiilor verzi. ”Existența vidului de personal lucrativ la nivelul Serviciului de Administrare Spații Verzi nu poate fi acoperită la nivel local. Contingentul de personal lucrativ din cadrul Serviciului de Administrare Spații Verzi este deosebit instabil, în condițiile în care Primăria mun. Galați, în calitatea acesteia de beneficiar final al tuturor lucrărilor efectuate de către societatea noastră pe domeniul public al municipiului, are tendința de expandare anuală a activităților inerente programului anual de activități pe partea de administrare și întreținere spații verzi”, susține Magearu.

Așadar, fie expandează primăria activitățile inerente mai puțin, fie dăm jumătate de milion de lei să angajăm străini la spații verzi, din această dilemă nu putem ieși, oricâți șomeri am avea.

antidotul.ro

Link to comment
Share on other sites

Protest la Tancrad: 100 de angajaţi pakistanezi îşi cer drepturile

Protest spontan, în această dimineaţă, joi, 20 februarie 2020, pus la cale de aproximativ 100 de muncitori pakistanezi. S-a întâmplat la Galaţi, unde cei 100 de lucrători din Pakistan sunt angajaţi la o firmă de construcţii, Tancrad SRL. Aceştia sunt nemulţumiţi de faptul că angajatorul le-a oprit din bani şi că sunt nevoiţi să lucreze 10 ore pe zi, şase zile pe săptămână, în ciuda faptului că românii lucrează doar opt ore pe zi şi cinci zile pe săptămână. Pakistanezii susţin că nu li se respectă drepturile şi că nu primesc salariile aşa cum sunt prevăzute în contractele de muncă.

De cealaltă parte, reprezentantul firmei de construcţii îi contrazice şi explică faptul că banii pe care îi revendică pakistanezii au fost opriţi pentru plata mesei şi a cazării, dar şi ca penalitate pentru faptul că nu îşi efectuează cele opt ore de lucru zilnic.

Totul a început de dimineaţă, când, rând pe rând, angajaţii pakistanezi, muncitori de pe şantiere din Galaţi, Lieşti şi Brăila, s-au adunat în parcul din Ţiglina, apoi, s-au dus la sediul firmei de construcţii şi acolo reprezentanţii lor au discutat cu angajatorul. Au ieşit nemulţumiţi şi spuneau că vor pune capăt grevei doar dacă îşi primesc toţi banii, iar dacă nu, preferă să plece acasă.

Reprezentanţii firmei susţin că nu au tăiat niciun ban din salariile cuvenite muncitorilor pakistanezi, care sunt în medie de 500 de euro. În plus, firma susţine că în niciun caz aceşti muncitori nu au muncit 10 ore pe zi şi că veniturile variază, deoarece firma plăteşte efectiv orele lucrate şi sunt situaţii în care muncitorii doar stau pe şantier, nu le şi muncesc. Angajatorul spune că a încheiat contract cu 250 de persoane din Pakistan şi că are de multe ori probleme de disciplină, şi nu numai, cu aceştia.

Reprezentanţii Inspectoratului Teritorial de Muncă Galați poartă discuţii pentru a verifica ce se întâmplă şi dacă plângerile sunt sau nu întemeiate.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Vom avea muncitori extracomunitari la spaţii verzi

Pentru acoperirea "vidului de personal lucrativ la nivelul Serviciului Administrare Spaţii Verzi", SC Gospodărire Urbană SRL vrea să angajeze 30 de muncitori din spaţiul extracomunitar, asumându-şi cheltuieli consistente cu servicii de transport aerian, cantină şi catering, servicii hoteliere şi nu numai. Subiectul a fost discutat în recenta şedinţă a Consiliului Local, când cu 17 voturi „pentru”, opt „împotrivă” şi o abţinere a fost aprobat bugetul de venituri şi cheltuieli al societăţii.

În bugetul pe 2020, SC Gospodărire Urbană SRL îşi propune venituri totale de 22.735.000 de lei şi cheltuieli totale de 21.800.000 de lei, din care 14.838.000 de lei - cheltuieli cu personalul. În nota de fundamentare a proiectului de buget se precizează: „În anul 2020 se intenţionează achiziţionarea de servicii de consultanţă în gestionarea resurselor umane în vederea angajării a 33 de muncitori din spaţiul extracomunitar”. Sunt detaliate şi costurile aferente: servicii de consultanţă - 100.000 de lei fără TVA, servicii de transport aerian - 135.000 de lei fără TVA, servicii cantină şi catering - 96.000 de lei fără TVA, servicii hoteliere - 128.000 de lei fără TVA şi alte taxe către stat - 54.4202 lei (aviz permis de şedere).
„Angajarea muncitorilor calificaţi şi/sau necalificaţi a reprezentat o problemă deosebit de spinoasă cu care ne-am confruntat în ultimii ani. În ciuda diligenţelor, vidul de personal lucrativ la nivelul Serviciului Administrare Spaţii verzi nu poate fi acoperită la nivel local”, susţine societatea.

Topul plecărilor

SC Gospodărire Urbană prezintă pe luni situaţia angajărilor şi a contractelor încetate: 73 la 55. „În perioada februarie - noiembrie 2019, au existat persoane care fuseseră angajate tot în această perioadă şi care şi-au încetat activitatea: după o săptămână sau chiar mai puţin timp de la angajare - 11 persoane, la o lună - nouă persoane, la două luni - şapte persoane, la trei luni - trei persoane, la patru luni - patru persoane. Tot în perioada de referinţă, şapte persoane au efectuat analizele necesare controlului medical la angajare, au prezenta fişa de aptitudini, dar nu s-au mai prezentat pentru întocmirea contractului individual de muncă”, se explică în nota de fundamentare.

Ce-au spus aleşii

„Cei 30 de angajaţi din spaţiul extracomunitar pe care domnul director îi cere şi care reprezintă un efort - după calculele mele - de 127.000 de euro, sunt de negăsit pe plan local, şi astfel facem o economie de 127.000 de euro? Sau dacă nu sunt de negăsit, sunt suficienţi pentru a asigura o imagine oraşului nostru în aşa fel încât să fim mândri de ea?”, au fost problemele ridicate de consilierul local PNL Laurenţiu Ichim.
Directorul general Dragoş Magearu a încercat să răspundă: „Cheltuielile nu se ridică chiar la suma de 127.000 de euro, sunt structurate chiar un pic mai bine. Nu mai mergem chiar la numărul 33, mergem pe o grupă de 30. Am renunţat la ideea de a-i aduce începând cu 1 aprilie, tocmai pentru a diminua cheltuielile şi o să-i aducem începând cu 1 mai. Din calculele făcute, considerăm că este un număr minim suficient ca, împreună cu colegii pe care-i avem deja angajaţi, să poată să păstreze oraşul la un nivel cel puţin acceptabil şi să nu mai avem problemele pe care le-am întâmpinat anul trecut”.
Rămâne de văzut cum vor arăta spaţiile verzi. Reamintim că, din cauza spaţiilor verzi neîngrijite, fostul director al SC Gospodărire Urbană, Bogdan Ardean, a fost nevoit să-şi prezinte demisia anul trecut.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

30 de nepalezi, aşteptaţi la Gospodărire Urbană

De la 1 mai 2020, ar fi trebuit să sosească în Galaţi cei 30 de muncitori din spaţiul extracomunitar pe care SC Gospodărire Urbană SRL îşi propusese să-i angajeze pentru acoperirea "vidului de personal lucrativ la nivelul Serviciului Administrare Spaţii Verzi". Este vorba, după cum am aflat de la directorul general Dragoş Magearu, despre 30 de nepalezi, pe care speră să-i poată aduce de la 1 iunie.

„Angajarea muncitorilor calificaţi şi/sau necalificaţi a reprezentat o problemă deosebit de spinoasă cu care ne-am confruntat în ultimii ani. În ciuda diligenţelor, vidul de personal lucrativ la nivelul Serviciului Administrare Spaţii Verzi nu poate fi acoperită la nivel local”, susţinea societatea în februarie, când Consiliul Local a aprobat bugetul de venituri şi cheltuieli al Gospodărire Urbană. Bugetul prevede cheltuielile necesare pentru: servicii de consultanţă, transport aerian, cantină şi catering, servicii hoteliere şi nu numai, necesare angajărilor din spaţiul extracomunitar.

Directorul Magearu spune că măsura aducerii celor 30 de nepalezi este momentan suspendată, dar de la 1 iunie, dacă situaţia se va normaliza, vor putea fi aduşi. Durata contractelor lor va fi de 24 de luni, iar muncile la care vor fi folosiţi sunt cositul spaţiilor verzi şi plantările. Conform www.worldometers.info, până ieri erau înregistrate 47 de cazuri de infecţie cu coronavirus în Nepal şi niciun deces.

Deocamdată, Gospodărire Urbană încearcă să se descurce cu salariaţii pe care îi are: „Am făcut tot posibilul să evit şomajul tehnic. Cu acceptul lor, i-am redistribuit la alte activităţi pe cei care se ocupau de Talcioc, Portul de ambarcaţiuni sau Lacul Vânători, unde activităţile sunt suspendate. Decât să stea în şomaj, oamenii au preferat să vină la muncă şi să ia salariu”, spune managerul.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Sosirea la Galaţi a cosaşilor din Nepal, incertă

Cei 30 de muncitori din Nepal, pe care SC Gospodărire Urbană SRL îşi propusese să-i angajeze pentru acoperirea "vidului de personal lucrativ la nivelul Serviciului Administrare Spaţii Verzi", nu au sosit nici acum şi e greu de spus dacă vor mai ajunge în timp util. Este posibil ca venirea lor să fie amânată pentru anul viitor.

Aşa cum aţi putut afla din ziarul "Viaţa liberă", de la 1 mai 2020, SC Gospodărire Urbană ar fi trebuit să folosească la cositul ierbii din oraş 30 de muncitori din spaţiul extracomunitar. Din păcate, sosirea lor s-a tot amânat, iar acum se află sub semnul întrebării. Şi asta pentru că Guvernul Nepalului a decis abia pe 22 iulie să anuleze restricțiile de călătorie impuse în contextul pandemiei SARS-CoV-2, dar serviciile de transport rutier în comun și zborurile interne și internaționale de pasageri vor fi reluate începând cu 17 august, la o capacitate redusă.

Potrivit directorului general al SC Gospodărire Urbană SRL, Dragoş Magearu, se poată deja discuţii privind formalităţile de obţinere a vizelor de călătorie şi de intrare în spaţiul Uniunii Europene a nepalezilor. Consultantul nepalez trebuie să rezolve toate aceste acte la Ambasada Indiei. "Am transmis că dacă vor veni prea târziu, evident, nu vom mai avea nevoie anul acesta de ei şi vom amâna totul pentru anul viitor. Dacă se îndeplinesc rapid formalităţile şi putem beneficia de ei în luna august, vom aduce, doar că nu 30, ci mai puţini, pentru că între timp am mai făcut angajări şi cred că, pentru finalul acesta de sezon, cam zece oameni ar mai fi necesari pentru activitatea de cosit", ne-a declarat Magearu.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

După nepalezi, vin bengalezi la spaţii verzi

Aproximativ 40 de muncitori din spaţiul extracomunitar, mai precis din Bangladesh, sunt aşteptaţi de SC Gospodărire Urbană, pentru a acoperi deficitul de personal la spaţii verzi, în special la cosit. Societatea şi i-ar fi dorit de la 1 aprilie, numai că, din cauza războiului şi a fluxului mare de refugiaţi, şi programul autorităţilor de la Imigrări a fost dat peste cap. Cert este că, pentru 30 de bengalezi, avizele de muncă au fost obţinute, urmează să se facă toate formalităţile pentru viză.

SC Gospodărire Urbană apelează din nou la forţă de muncă din spaţiul extracomunitar. Potrivit directorului general, Dragoş Magearu, luna aceasta au plecat ultimii patru dintre nepalezii care au muncit la spaţii verzi. Iar din aprilie sunt aşteptaţi 40 de bengalezi: „Eu sper ca până la finele lunii aprilie să vină aproximativ 40 de persoane din spaţiul extracomunitar. De data asta vor fi din Bangladesh. Pentru 30 dintre ei, avizele de muncă au fost obţinute, urmează să se facă toate formalităţile pentru viză. Ca perioadă de start vom semna un contract pe doi ani cu ei, iar eu mi-aş dori să lucreze cât mai mult. Şi să-i avem cât mai repede”.

Nu puţini sunt cei care se întreabă de ce Gospodărire Urbană nu apelează beneficiarii de venit minim garantat care sunt obligaţi să presteze ore de muncă în folosul comunităţii.

Iată cum explică situaţia directorul Magearu: „Persoanele beneficiare de venit minim garantat au ca obligaţie efectuarea unui număr finit de ore în folosul comunităţii. Acest număr variază de la şase ore – cel mai puţin probabil – până la 20, 40 de ore. Mai mult de atât, aceste persoane nu vin la program, în sensul că, dacă au de efectuat 40 de ore – un caz fericit - vin cinci zile la muncă. Vin în funcţie de posibilităţi, de program, şi, în general, stabilim un grafic de patru ore. În cele patru ore, cu timpii fiziologici, cu pauza de masă, timpul efectiv de lucru se reduce şi eficienţa nu se observă. Iar acestea sunt cazurile fericite, în care au un număr mai mare de ore de lucru de efectuat şi sunt şi serioşi, în sensul că vin la lucru. Dar sub nicio formă nu ne putem baza la a-i folosi la treburile care ne sunt necesare, în special la cositul ierbii, care ne ridică cele mai mari probleme, şi de aceea apelăm la alte surse”, ne-a declarat directorul Dragoş Magearu.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 5 months later...

Patronul a două hoteluri din Galaţi susţine că angajaţii români sunt neserioşi. „Nu au chef să lucreze pentru venituri absolut decente. Vom aduce asiatici să lucreze“

Grupul de firme Galtour administrează cele două hoteluri ibis şi Mercure din centrul Galaţiului, iar gradul mediu de ocupare al celor unităţi de cazare a fost de 50-60% în primele luni din acest an. Traian Sandu, proprietarul grupului Galtour – Dunărea, spune că cele două hoteluri pe care le administrează în centrul Galaţiului se confruntă din ce în ce mai mult cu fenomenul angajărilor pentru doar câteva zile, ceea ce afectează activitatea unităţilor de cazare. Pentru rezolvarea acestei situaţii, antreprenorul va aduce începând cu sfârşitul lunii august lucrători străini.

„Cea mai acută problemă o reprezintă criza majoră cu forţa de muncă atât calificată, cât şi mai puţin calificată. Suntem într-o continuă completare sau chiar reconstrucţie a unor echipe pentru că fenomenul plecărilor individuale, al angajărilor pentru doar o zi sau câteva zile s-a extins la limite greu de gestionat. Procesul se manifestă nu doar din dorinţa de a găsi oportunităţi mai bune, ci pur si simplu din lipsa chefului de a lucra pentru un venit absolut decent, care probabil nu le este necesar. Peste toate acestea tronează incompetenţa, nepriceperea şi dezinteresul de a progresa profesional. Din acest considerent, vom începe de la sfârşitul lunii august un proces intens de integrare a unui cotingent important de lucrători străini pentru toate operaţiunile pe care le derulăm în hoteluri şi restaurante“, spune Traian Sandu.

zf.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.