Jump to content

Tenativă de omor între deţinuţi în Penitenciarul Galaţi


dcp100168

Recommended Posts

Anchetă a procurorilor, după ce un deţinut l-a lovit pe altul în cap cu un obiect metalic; victima a suferit răni ce necesită aproape două luni de îngrijiri medicale

Procurorii gălaţeni au început cercetări după ce, la sfârşitul săptămânii trecute, un deţinut l-a agresat pe un altul, lovindu-l în cap cu un obiect metalic, iar victima are nevoie de aproximativ două luni de îngrijiri medicale.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi a transmis, luni, un comunicat prin care a anunţă că a fost sesizat la sfârşitul săptămânii trecute, de către Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi că unul dintre deţinuţi a lovit un alt deţinut (ambii încarceraţi în această unitate de penitenciar), victima fiind transportată şi internată la Spitalul Clinic de Urgenţă "Sf. Apostol Andrei" Galaţi.

Procurorii au stabilit, în urma cercetărilor, că în 15 februarie, pe fondul unui conflict spontan, un deţinut l-a lovit pe altul, în mod repetat, cu un obiect metalic în cap. "În urma examinării persoanei vătămate s-a constatat că aceasta prezintă leziuni traumatice care i-au pus viaţa în primejdie şi pentru a căror vindecare sunt necesare 50-55 zile de îngrijiri medicale (traumatism cranio-cerebal, traumatism cervical-multiple benzi echimotice latero-cervicale dreapta, traumatism toracic anterior drept, traumatism osteo-articular)”, se arată în comunicat. Procurorii continuă cercetările pentru tentativă de omor. 

Sursa citată menţionează că persoana agresată este cercetată în prezent de Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi, tot pentru tentativă de omor, faptă comisă tot în incinta Penitenciarului de Maximă Siguranţă Galaţi, în cursul lunii ianuarie.

news.ro

Link to comment
Share on other sites

O nouă tentativă de omor în Penitenciarul Galaţi

O nouă tentativă de omor în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi. De data aceasta, victima este chiar agresorul care şi-a înjunghiat, la sfârşitul lunii ianuarie, colegul de celulă cu un cuţit confecţionat după gratii. Victima, Cătălin Andronache, în vârstă de 31 de ani, din Vrancea, închis pentru omor, a fost lovită de mai multe ori în cap cu o bucată de cornier rupt, cel mai probabil de la pat.

Imediat după conflict, angajaţii penitenciarului au chemat ambulanţa, iar rănitul a fost transportat în stare extrem de gravă la spital. „A avut loc o agresiune între două persoane private de libertate. Personalul Penitenciarului Galaţi a intervenit pentru acordarea primului ajutor în cazul uneia dintre persoane, timp în care a fost solicitat sprijinul serviciului de ambulanţă. Deţinutul agresat a fost transportat la o unitate spitalicească pentru acordarea îngrijirilor medicale de specialitate. În conformitate cu prevederile legale, s a procedat la sesizarea organelor judiciare abilitate pentru efectuarea cercetărilor specifice, respectiv Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi. Având în vedere că incidentul face obiectul unei anchete penale, cauzele şi împrejurările producerii incidentului vor fi stabilite de organele judiciare abilitate”, a declarat Simona Cozma, purtător de cuvânt Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi.

Victima a fost operată pentru a i se salva viaţa. „A ajuns într-o stare gravă, motiv pentru care s-a intervenit chirurgical, în prezent prognosticul este rezervat, e un traumatism cranio - cerebral prin agresiune, e în comă. Cu siguranţă i-a fost pusă viaţa în pericol”, a declarat dr. Ionuţ Băneşanu, Spitalul de Urgenţă Galaţi.

Victima de acum este agresorul din ianuarie 2020

Reprezentanţii Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi confirmă că victima de acum este agresorul din ianuarie 2020. „În urma examinării persoanei vătămate s-a constatat că aceasta prezintă leziuni traumatice care i-au pus viaţa în primejdie şi pentru a căror vindecare sunt necesare 50-55 zile de îngrijiri medicale (traumatism cranio - cerebal, traumatism cervical - multiple benzi echimotice latero - cervicale dreapta, traumatism toracic anterior drept, traumatism osteo - articular). Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la omor, în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii penale. Menţionăm faptul că persoană vătămată agresată în împrejurările menţionate anterior este cercetată în prezent de Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi, cu privire la săvârşirea infracţiunii de tentativă la omor, faptă comisă tot în incinta Penitenciarului de Maximă Siguranţă Galaţi în cursul lunii ianuarie 2020”, se arată în comunicatul de presă remis de Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi.

Agresorul are un trecut plin de fapte penale

Vinovat de agresiune este Miki Mădălin Lupu, în vârstă de 27 de ani, care are un trecut plin de fapte penale. Acesta este închis pe viaţă după ce a omorât două persoane, a rănit o altă persoane şi a făcut mai multe tâlhării. A fost condamnat definitv la închisoare pe viaţă de Curtea de Apel Alba Iulia după ce în 2017 a intrat, pe raza municipiului Alba, pentru a tâlhari, într-o gospodărie, a omorât o bătrână de 80 de ani şi i-a rănit fiul în timp ce îi jefuia. Bărbatul are mai multe omoruri şi tâlhării la activ. Acum, bărbatul se va alege cu o nouă infracţiune reţinută în sarcina sa, respectiv o nouă tentativă la omor.

monitoruldegalati.ro

Deţinutul agresat se numeşte Cătălin Andronache, are 31 de ani şi este din Panciu, judeţul Vrancea. A fost închis în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi în 2012 după ce a fost condamnat la 24 de ani şi 6 luni de închisoare pentru omor deosebit de grav. Agresiunea comisă de Cătălin Andronache  a avut loc pe 29.01.2020, în jurul orei 19,05, când personalul operativ şi medical al Penitenciarului Galaţi a intervenit pentru acordarea primului ajutor în cazul unei persoane condamnate după ce aceasta a fost victima unui act de agresiune. Concomitent, a fost solicitat sprijinul serviciului de ambulanţă, persoana în cauză fiind transportată la Spitalul de Urgenţă din Galaţi în vederea acordării de îngrijiri medicale de specialitate. În urma verificărilor, anchetatorii au stabilit ce s-a întâmplat. ”A avut loc o agresiune a unui condamnat în vârstă de 32 de ani. Acesta a fost lovit în gât cu un  cuţit artizanal de către un coleg de celulă, cel mai probabil în urma unui conflict spontan. Agresorul a fost condamnat la 24 de ani şi 6 luni de închisoare pentru omor de către Tribunalul Vrancea. Ambii condamnaţi erau închişi la Maximă Siguranţă. Nu se ştie să fi existat un conflict între ei. De altfel, amândoi au mai fost colegi într-o altă cameră la Penitenciar”, ne-a declarat procurorul Liliana Istrate, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galaţi. Victima a fost transportată la spital, unde a fost operată de urgenţă pentru a-i fi salvată viaţa. Parchetul a deschis un dosar penal pe numele lui Cătălin Andronache  pentru tentativă de omor.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Criminal care şi-a început „cariera” infracţională la 18 ani cu un viol, condamnat la închisoare pe viaţă

Un tânăr extrem de violent, care are la activ mai multe crime, un viol şi o tâlhărie, a fost condamnat la pedepse ce totalizează 50 de ani de închisoare, ultima lui ispravă fiind tentativa de a ucide un alt deţinut din închisoarea unde este încarcerat.

Tribunalul Galaţi l-a condamnat pe Mădălin Miki Lupu, un bărbat originar din judeţul Botoşani, la 20 de ani de închisoare pentru tentativă la omor calificat. Instanţa i-a comutat pedeapsa în închisoare pe viaţă după ce individul fusese condamnat anterior la pedepse ce totalizau 50 de ani de închisoare pentru omor şi tâlhărie. Decizia instanţei nu este definitivă.

Pe 15 februarie 2020, individul a fost la un pas să omoare un alt deţinut în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi, unde este încarcerat în prezent. Victima se numeşte Cătălin Andronache, are 31 de ani şi este din Panciu, judeţul Vrancea. Acesta fusese închis în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi în 2012 fiind condamnat la 24 de ani şi 6 luni de închisoare pentru omor deosebit de grav. 

Anchetatorii au stabilit că, pe fondul unui conflict spontan, Mădălin Miki Lupu l-a lovit în mod repetat cu un obiect metalic în zona capului pe Andronache. Victima avea leziuni traumatice care i-au pus viaţa în pericol şi pentru a căror vindecare au fost necesare 50-55 zile de îngrijiri medicale (traumatism cranio-cerebal, traumatism cervical-multiple benzi echimotice latero-cervicale dreapta, traumatism toracic anterior drept, traumatism osteo-articular).

A săpat un tunel din celula unde era închis

În noiembrie 2019, Mădălin Miki Lupu a pus la cale o evadare ca-n filme. La acel moment era încarcerat în Penitenciarul Gherla şi s-a gândit că poate evada săpând un tunel din celula unde era închis. Pentru a nu fi auzit de supraveghetori, pornea televizorul şi dădea volumul la maxim, iar pentru a nu se forma praf, uda peretele. A reuşit să scobească o gaură adâncă de 33 centimetri, cu un diametru care să îi permită să treacă. Mai avea un singur rând de cărămidă şi ar fi reuşit să spargă zidul, dar planul lui a fost deconspirat chiar în ziua în care  urma să fie transferat în Penitenciarul Galaţi pentru o expertiză. A fost pus sub acuzare şi în acest caz pentru tentativă de evadare şi distrugere.

Tâlhărită şi ucisă pentru 90 de lei

Botoşăneanul a ajuns prima dată în puşcărie chiar în anul în care a împlinit 18 ani. Atunci, el a violat o femeie şi a fost condamnat la cinci ani de închisoare.

În 2017, după ce a fost eliberat, bărbatul a stat o vreme în Reşiţa, unde a bătut un localnic. Realizând că ar putea reveni în puşcărie, a încercat să se întoarcă în comuna Coţuşca, de unde este originar. Pe drum s-a oprit în municipiul Alba Iulia, unde a ucis o femeie şi l-a lovit pe fiul acesteia cu scopul de a-i jefui.

Nimeni nu a bănuit atunci cine este autorul crimei, dar ulterior Mădălin Miki Lupu a ajuns în comuna natală, unde a tâlhărit şi ucis o localnică pentru 90 de lei. Capturat de poliţiştii botoşăneni, tânărul a recunoscut totul, inclusiv crima din Alba Iulia care figura cu autor necunoscut.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Criminalul care viola şi ucidea pe oricine îi ieşea în cale. Verdictul judecătorilor: închisoare pe viaţă

Un tânăr extrem de violent a fost condamnat la pedepse ce totalizează 50 de ani de închisoare, iar judecătorii i-au comutat sancţiunile penale în închisoare pe viaţă. Are la activ mai multe crime, un viol şi o tâlhărie şi a încercat să scape de răspundere, evadând din închisoare.

Mădălin Miki Lupu, un bărbat originar din judeţul Botoşani, a fost condamnat definitiv la 20 de ani de închisoare pentru tentativă la omor calificat. Tribunalul Galaţi i-a comutat pedeapsa în închisoare pe viaţă după ce individul fusese condamnat anterior la pedepse ce totalizau 50 de ani de închisoare pentru omor şi tâlhărie. Bărbatul a decis să nu mai conteste decizia instanţei, iar aceasta a devenit definitivă prin neapelare.

Pe 15 februarie 2020, individul a fost la un pas să omoare un alt deţinut în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi, unde este încarcerat în prezent. Victima se numeşte Cătălin Andronache, are 31 de ani şi este din Panciu, judeţul Vrancea. Acesta fusese închis în Penitenciarul de Maximă Siguranţă Galaţi în 2012 fiind condamnat la 24 de ani şi 6 luni de închisoare pentru omor deosebit de grav. 

Anchetatorii au stabilit că, pe fondul unui conflict spontan, Mădălin Miki Lupu l-a lovit în mod repetat cu un obiect metalic în zona capului pe Andronache. Victima avea leziuni traumatice care i-au pus viaţa în pericol şi pentru a căror vindecare au fost necesare 50-55 zile de îngrijiri medicale (traumatism cranio-cerebral, traumatism cervical-multiple benzi echimotice latero-cervicale dreapta, traumatism toracic anterior drept, traumatism osteo-articular).

A încercat o evadare ca-n flme

În noiembrie 2019, Mădălin Miki Lupu a pus la cale o evadare ca-n filme. La acel moment era încarcerat în Penitenciarul Gherla şi s-a gândit că poate evada săpând un tunel din celula unde era închis. Pentru a nu fi auzit de supraveghetori, pornea televizorul şi dădea volumul la maxim, iar pentru a nu se forma praf, uda peretele.

A reuşit să scobească o gaură adâncă de 33 centimetri, cu un diametru care să îi permită să treacă. Mai avea un singur rând de cărămidă şi ar fi reuşit să spargă zidul, dar planul lui a fost deconspirat chiar în ziua în care urma să fie transferat în Penitenciarul Galaţi pentru o expertiză. A fost pus sub acuzare şi în acest caz pentru tentativă de evadare şi distrugere.

Viol la 18 ani, tâlhărie şi crimă în comuna natală

Botoşăneanul a ajuns prima dată în puşcărie chiar în anul în care a împlinit 18 ani. Atunci, el a violat o femeie şi a fost condamnat la cinci ani de închisoare. În 2017, după ce a fost eliberat, bărbatul a stat o vreme în Reşiţa, unde a bătut un localnic. Realizând că ar putea reveni în puşcărie, a încercat să se întoarcă în comuna Coţuşca, de unde este originar.

Pe drum s-a oprit în municipiul Alba Iulia, unde a ucis o femeie şi l-a lovit pe fiul acesteia cu scopul de a-i jefui. Nimeni nu a bănuit atunci cine este autorul crimei, dar ulterior Mădălin Miki Lupu a ajuns în comuna natală, unde a tâlhărit şi ucis o localnică pentru 90 de lei. Capturat de poliţiştii botoşăneni, tânărul a recunoscut totul, inclusiv crima din Alba Iulia care figura cu autor necunoscut.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.