Jump to content

Directorul Fiscalităţii gălăţene, găsit în incompatibilitate de ANI


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Directorul Fiscalităţii gălăţene, găsit în incompatibilitate de ANI

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat starea de incompatibilitate în cazul lui Stadoleanu Ioan Daniel, funcţionar public în cadrul Primăriei municipiului Galaţi.

Potrivit ANI, începând cu data de 16 septembrie 2013 exercită simultan funcţia publică de director executiv al Direcţiei Impozite, Taxe şi Alte Venituri Locale din cadrul Primăriei municipiului Galaţi şi calitatea de expert contabil, respectiv expert contabil judiciar, încălcând astfel dispoziţiile Legii nr. 161/2003, potrivit căreia „Funcţionarii publici, funcţionarii publici parlamentari şi funcţionarii publici cu statut special pot exercita funcţii sau activităţi în domeniul didactic, al cercetării ştiinţifice, al creaţiei literar-artistice. Funcţionarii publici, funcţionarii publici parlamentari şi funcţionarii publici cu statut special pot exercita funcţii în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public, funcţionar public parlamentar sau funcţionar public cu statut special, potrivit fişei postului”.

Daniel Stadoleanu a declarat pentru jurnaliştii Monitorul de Galaţi că el a făcut proba că nu este în stare de incompatibilitate, ba mai mult de atât, directorul Fiscalităţii gălăţene deţine o hotărâre a Curţii de Apel Galaţi în care se arată că acesta nu se află în stare de incompatibilitate. „Am să contest în instanţă evaluarea Agenţiei Naţionale de Integritate deoarece o consider abuzivă. Le-am trimis probele şi am făcut dovada că nu mă aflu în stare de incompatibilitate. Le-am trimis şi hotărârea Curţii de Apel Galaţi în care se arată că nu există incompatibilitate. Cu toate acestea, văd că ei nu ţin cont de nimic şi cotinuă procedurile“, a declarat Daniel Stadoleanu în exclusivitate pentru Monitorul de Galaţi.

monitoruldegalati.ro

 

Agenţia Naţională de Integritate (ANI) a constatat starea de incompatibilitate în cazul unuia dintre directorii din cadrul Primăriei municipiului Galaţi, Daniel Stadoleanu, director executiv al Direcţiei Impozite, Taxe şi Alte Venituri Locale. Acesta ne-a declarat că va ataca în instanţă decizia ANI, instituţie care îl monitorizează încă din 2014 şi căreia i-a trimis dovezi că nu se află în incompatibilitate.

"Agenţia Naţională de Integritate a constatat starea de incompatibilitate şi conflictul de interese în materie administrativă în cazul a nouă persoane", se arată într-un comunicat de presă dat publicităţii ieri. Pe listă figurează şi Daniel Stadoleanu, din cadrul Primăriei municipiului Galaţi, despre care ANI afirmă că s-ar afla în incompatibilitate: "Începând cu data de 16 septembrie 2013 exercită simultan funcţia publică de director executiv al Direcţiei Impozite, Taxe şi Alte Venituri Locale din cadrul Primăriei Municipiului Galaţi şi calitatea de expert contabil, respectiv expert contabil judiciar, încălcând astfel dispoziţiile art. 96, alin. (1) teza a II-a din Legea nr. 161/2003".

Potrivit actului normativ menţionat, "Funcţionarii publici pot exercita funcţii sau activităţi în domeniul didactic, al cercetării ştiinţifice, al creaţiei literar-artistice. Funcţionarii publici pot exercita funcţii în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public".

Cine este Daniel Stadoleanu

Înainte de a ocupa, prin concurs, postul de director în cadrul Primăriei, devenind funcţionar public, Daniel Stadoleanu a lucrat în mediul privat. A dobândit calitatea de expert contabil în 2001, ca urmare a susţinerii unui examen şi s-a înscris în Corpul Experţilor Contabili, fiind o calitate profesională la care nu putea renunţa. Expert judiciar este din 2011. Ambele atestări profesionale figurau în CV-ul cu care în 2013 s-a înscris la concursul pentru postul de director în cadrul Primăriei.

Cel mai probabil, Daniel Stadoleanu a intrat în vizorul ANI în urma unei plângeri. În 2014 a fost informat de către ANI că s-a deschis un dosar de incompatibilitate, că i se verifică situaţia şi este monitorizat. În tot acest timp, s-au solicitat informaţii nu numai directorului, ci şi Primăriei Galaţi. Interesant este că Agenţia de Integritate a emis o decizie abia în 2020.

Decizie a Curţii de Apel

Daniel Stadoleanu ne-a declarat că printre documentele doveditoare transmise ANI se află şi o hotărâre a Curţii de Apel Galaţi din 2018. "Decizia Curţii de Apel a venit ca urmare a unei abţineri într-un dosar în care eram numit ca expert judiciar. Eu am făcut cerere de abţinere, m-am abţinut şi Curtea de Apel s-a pronunţat şi a spus că nu e un caz de abţinere pentru că nu există conflict de interese între calitatea de funcţionar public şi speţa în cauză. Decizia respectivă este definitivă din 2018", ne-a declarat directorul.

Stadoleanu ne-a declarat că va ataca în instanţă decizia ANI şi că până la o decizie definitivă a instanţei îşi va continua activitatea de director în cadrul Primăriei Galaţi.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 8 months later...

Curtea de Apel Galaţi a anulat raportul ANI cu privire la incompatibilitatea directorului Fiscalităţii gălăţene

Curtea de Apel Galaţi a anulat raportul de evaluare al Agenţiei Naţionale de Integritate (ANI) prin care se constata starea de incompatibilitate în cazul directorului Direcţiei Impozite, Taxe şi alte Venituri Locale, Ioan Daniel Stadoleanu.

În luna februarie 2020, ANI a considerat că Daniel Stadoleanu, începând cu data de 16 septembrie 2013, a exercitat simultan funcţia publică de director executiv al Direcţiei Impozite, Taxe şi Alte Venituri Locale din cadrul Primăriei municipiului Galaţi şi calitatea de expert contabil, respectiv expert contabil judiciar, încălcând astfel dispoziţiile Legii nr. 161/2003, potrivit căreia „Funcţionarii publici, funcţionarii publici parlamentari şi funcţionarii publici cu statut special pot exercita funcţii sau activităţi în domeniul didactic, al cercetării ştiinţifice, al creaţiei literar-artistice. Funcţionarii publici, funcţionarii publici parlamentari şi funcţionarii publici cu statut special pot exercita funcţii în alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public, funcţionar public parlamentar sau funcţionar public cu statut special, potrivit fişei postului”.

Daniel Stadoleanu a declarat atunci că a făcut proba că nu este în stare de incompatibilitate, ba mai mult de atât, directorul Fiscalităţii gălăţene deţine o hotărâre a Curţii de Apel Galaţi în care se arată că acesta nu se află în stare de incompatibilitate. „Am să contest în instanţă evaluarea Agenţiei Naţionale de Integritate deoarece o consider abuzivă. Le-am trimis probele şi am făcut dovada că nu mă aflu în stare de incompatibilitate. Le-am trimis şi hotărârea Curţii de Apel Galaţi în care se arată că nu există incompatibilitate. Cu toate acestea, văd că ei nu ţin cont de nimic şi cotinuă procedurile“, a declarat Daniel Stadoleanu în luna februarie 2020.

Joi, 12 noiembrie 2020, Curtea de Apel Galaţi i-a dat dreptate acestuia şi a anulat raportul de evaluare al ANI.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Judecătorii instanței supreme i-au dat câștig de cauză directorului Daniel Stadoleanu. Raport de incompatibilitate anulat definitiv

Judecătorii Înaltei Curți de Casație și Justiție i-au dat câștig de cauză lui Daniel Stadoleanu, director executiv al Direcţiei Impozite, Taxe şi Alte Venituri Locale din cadrul Primăriei Galaţi, în procesul cu Agenția Națională de Integritate (ANI), care îl acuzase de incompatibilitate. Pe 6 octombrie 2022, instanța supremă a respins ca nefondat recursul declarat de ANI împotriva sentinței Curții de Apel Galați, care, de asemenea, anulase raportul de incompatibilitate ce îl viza pe Stadoleanu. Soluția este definitivă.

"Director din cadrul Primăriei Galați, acuzat de incompatibilitate", scriam pe 28 februarie 2020 despre situaţia lui Daniel Stadoleanu, director executiv al Direcţiei Impozite, Taxe şi Alte Venituri Locale. Agenţia Naţională de Integritate susţinea că acesta s-ar afla în incompatibilitate pe motiv că "începând cu data de 16 septembrie 2013, exercită simultan funcţia publică de director executiv al Direcţiei Impozite, Taxe şi Alte Venituri Locale din cadrul Primăriei Municipiului Galaţi şi calitatea de expert contabil, respectiv expert contabil judiciar, încălcând astfel dispoziţiile art. 96, alin. (1) teza a II-a din Legea nr. 161/2003".

Potrivit actului normativ menţionat, funcţionarii publici pot exercita funcţii sau activităţi în domeniul didactic, al cercetării ştiinţifice, al creaţiei literar-artistice, dar şi în "alte domenii de activitate din sectorul privat, care nu sunt în legătură directă sau indirectă cu atribuţiile exercitate ca funcţionar public".

Raportul ANI a fost întocmit după şase ani de monitorizare, timp în care s-au solicitat informaţii nu numai directorului, ci şi Primăriei Galaţi. La acel moment, directorul Stadoleanu ne declara că printre documentele doveditoare transmise ANI se află şi o hotărâre a Curţii de Apel Galaţi din 2018: "Decizia Curţii de Apel a venit ca urmare a unei abţineri într-un dosar în care eram numit expert judiciar. Eu am făcut cerere de abţinere, m-am abţinut şi Curtea de Apel s-a pronunţat şi a spus că nu e un caz de abţinere pentru că nu există conflict de interese între calitatea de funcţionar public şi speţa în cauză. Decizia respectivă este definitivă din 2018", explica Stadoleanu.

În februarie 2020, directorul Stadoleanu ne declara că va ataca în instanţă decizia ANI şi că până la o decizie definitivă a instanţei îşi va continua activitatea de director în cadrul Primăriei Galaţi. Ceea ce a şi făcut.

Pe 12 noiembrie 2020, judecătorii Curţii de Apel Galaţi au dispus anularea raportului de evaluare întocmit de ANI. Soluția a fost menținută și de Înalta Curte și este definitivă.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.