Jump to content

Cărţi noi la Biblioteca "V.A. Urechia"


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Biblioteca Județeană are peste 8.400 de volume noi

Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” Galați anunță că a făcut primele achiziții de carte din acest an. Este vorba de  8.444 de volume noi dedicate copiilor și adulților, care vor fi puse la dispoziția gălățenilor de îndată ce va fi reluată activitatea cu publicul.

“Fondul alocat Bibliotecii de către Consiliul Județean Galați, în anul 2020, pentru achiziția documentelor de bibliotecă (cărți, publicații periodice, documente multimedia) este de 450.000 de lei. În această perioadă, s-au achiziționat cărți în valoare de 254.363,65 lei (TVA inclus). Noile cărți achiziționate sunt din domeniile solicitate de cititori precum: beletristică, istorie, filozofie, dezvoltare personală, psihologie, pedagogie, economie, medicină etc. Acestea vor fi repartizate atât la sediul central, cât și la filiale. La acest moment, volumele sunt în curs de prelucrare. Noile volume vor putea fi regăsite în catalogul electronic online al Bibliotecii, la adresa http://193.231.136.4/opac și vor putea fi împrumutate și consultate efectiv odată cu reluarea activității cu publicul.

Chiar dacă suntem nevoiți, în această perioadă, să stăm departe, fizic, de cititorii și de colaboratorii noștri, bibliotecarii își desfășoară în continuare activitatea la sediul central și la filiale, efectuând diverse activități specifice, dintre care amintim: achiziții de carte și prelucrarea noilor volume (înregistrarea în baza de date, inventarierea, catalogarea documentelor de bibliotecă), verificare gestionară (Sediul central – Împrumut la domiciliu și Filiala nr. 5), cercetare, reașezarea cărților la raft în secții și în depozite, constituirea curentă și retrospectivă a bibliografiei locale a județului Galați, îmbogățirea bazei de date cu descrieri de publicații periodice și documente din cadrul colecțiilor speciale existente în colecțiile bibliotecii.

Pentru că ne dorim să fim permanent în contact cu cititorii, scriitorii și colaboratorii noștri, echipa Bibliotecii Județene ”V.A. Urechia” desfășoară în mediul on-line mai multe proiecte și campanii de promovare a lecturii (împreună cu cititori și scriitori), a documentelor din colecțiile Bibliotecii (cărți, periodice, DVD-uri etc), inițierea în activități de coding a unei grupe de elevi de la  Școala Gimnazială nr. 25 sub egida proiectului „Code Kids”, implementat de Fundația Progress în colaborare cu Biblioteca Județeană „V.A. Urechia, dar și numeroase activități distractive împreună cu cei mici și părinții, bunicii și profesorii lor”, transmit reprezentanții instituției.

gazetagalatiului.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Mii de noutăți editoriale își așteaptă cititorii la BVAU

Consiliul Județean Galați și Biblioteca Județeană ”V.A. Urechia” pun la dispoziția cititorilor peste 5.000 de volume noi, dedicate atât adulților, cât și copiilor și adolescenților.

Biblioteca a făcut o nouă achiziție de carte, cu fonduri asigurate de Consiliul Județean, în urma căreia au intrat în colecțiile instituției nu mai puțin de 5.054 de volume noi, în valoare de 140.000 de lei. Noile cărți achiziționate sunt din domeniile solicitate de cititori: literatură beletristică, istorie, filozofie, religie, dezvoltare personală, psihologie, pedagogie, economie, medicină etc.

regionalpress.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 9 months later...

1.500 de volume noi la ”V.A. Urechia”

Biblioteca Judeţeană ”V.A. Urechia”, cu sprijinul Consiliului Judeţean Galaţi, pune la dispoziţia cititorilor peste 1500 de volume noi, dedicate atât adulţilor, cât şi copiilor şi adolescenţilor.

Biblioteca a făcut o nouă achiziţie de carte în valoare de 66.153,18 lei, cu fonduri asigurate de Consiliul Judeţean Galaţi, în urma căreia au intrat în colecţiile instituţiei nu mai puţin de 1550 de volume noi. Noile cărţi achiziţionate sunt din domeniile solicitate de cititori: literatură beletristică, istorie, filozofie, religie, dezvoltare personală, psihologie, pedagogie, drept etc.

Cititorii sunt invitaţi să consulte catalogul electronic online al Bibliotecii, la adresa: https://tinread.bvau.ro/opac și să viziteze secțiile bibliotecii, atât la sediul central, cât și la cele două filiale, pentru a se bucura de noile apariții editoriale

Biblioteca V.A. Urechia Galati

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Cărți noi pentru cititorii Bibliotecii

Consiliul Județean Galați și Biblioteca Județeană „V.A. Urechia” pun la dispoziția cititorilor peste 770 de volume noi, dedicate atât adulților, cât și copiilor și adolescenților.

Biblioteca a făcut o nouă achiziție de carte, în valoare de 42.247 de lei, cu fonduri asigurate de Consiliul Județean Galați, în urma căreia au intrat în colecțiile instituției nu mai puțin de 774 de volume noi.

Noile cărți achiziționate sunt din domeniile solicitate de cititori: literatură beletristică, istorie, drept, medicină, filozofie, politică, religie, dezvoltare personală, psihologie, pedagogie etc.

Cititorii sunt invitați să consulte catalogul electronic online al Bibliotecii, la adresa: https://tinread.bvau.ro/opac și să viziteze secțiile bibliotecii, atât la sediul central, cât și la cele două filiale, pentru a se bucura de noile apariții editoriale.

Aceasta este cea de-a doua achiziție de carte pe care Biblioteca, cu sprijinul Consiliului Județean Galați, a făcut-o pentru cititorii săi în acest an. Fondurile asigurate de Consiliul Județean în 2022 pentru achiziția de carte și alte tipuri de documente este de 150.000 de lei. În total, în urma celor două licitații, au fost achiziționate peste 4.200 de volume.

Biblioteca V.A. Urechia Galati

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.