Jump to content

Un fotbalist gălăţean, spre prima ligă rusă


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Un fotbalist gălăţean, spre prima ligă rusă

Fundaşul central gălăţean George Miron (25 de ani), format şi lansat în fotbalul de mare performanţă de Oţelul Galaţi, este foarte aproape de un transfer în Rusia, la doar două luni după ce a plecat de la FC Botoşani la FCSB.

Miron a ajuns la FCSB în luna februarie a acestui an, de la Botoșani. Astfel, fundașul gălățean ar putea pleca de la formația roș-albastră după doar două luni, vorbindu-se de o ofertă de la Ural în valoarede 600.000 de euro. Valeriu Iftime, patronul lui FC Botoșani, își freacă mâinile, deoarece are asigurat un procent de 30% dintr-un viitor transfer.
"Dacă se face mutarea asta, mă consider și eu norocos. Nu îmi dădea nimeni 200.000 de euro pe Miron atunci, i l-am dat domnului Becali pe gratis și ar fi culmea acum să iau aproape 200.000 de euro din transferul lui Miron la o altă echipă. E un fotbalist bun și poate juca oricând la altă echipă. La FCSB a jucat destul de bine, e un copil excepțional și sunt convins că dacă domnul Becali îl va lăsa să plece încasez niște bani nesperați. Are ofertă din Rusia în acest moment", a declarat Iftime, la Pro X.
Florin Vulturar, impresarul lui Andrei Miron, a confirmat interesul ruşilor de la Ural pentru fundaşul central gălăţean și susține că formația din Rusia îl urmărește pe acesta încă de când evolua la FC Botoșani. "Voi ști mai multe zilele următoare, când partenerul meu din Rusia va avea o discuție decisivă cu președintele, referitor la transferul lui Miron. Atunci vedem exact unde suntem și dacă putem închide transferul. În această perioadă, e destul de greu din cauza restricțiilor. Ceea ce știu sigur este că echipa din Rusia îl dorește foarte mult pe Miron, de când juca la Botoșani. Eu sper să ajungem la un consens și să fie bine pentru toată lumea", a spus Vulturar, pentru Fanatik.
Ural este pe locul 10 în prima ligă rusă, iar la această echipă este şi un alt fotbalist roman, Eric Bicfalvi.

Falimentatul FC Oţelul îşi poate cere partea

George Miron a fost format la FC Oţelul în ultimii ani de juniorat, de regretatul antrenor Ion Cruceanu, debutând în prima ligă la clubului gălăţean. În ultimul sezon al FC Oţelul în Liga I, 2014-2015, a jucat în 22 de partide. În vara anului 2015, a fost transferat la FC Botoşani gratis, dar cu clauză ca FC Oţelul să încaseze 40 la sută din următorul transfer, fiind precizată şi o sumă minimă pentru clubul aflat în procedură de faliment. Vom reveni asupra acestui aspect, al pretenţiilor financiare pe care le poate avea acum FC Oţelul SA, societate aflată în procedura de faliment.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Falimentatul Oţelul vrea bani pe Miron

Fundaşul central gălăţean George Miron s-a trasferat în februarie gratis de la FC Botoşani la FCSB, mutare care este contestată de lichiditorul judiciar al FC Oţelul SA, societatea intrată în faliment în 2016. Fotbalistul crescut de Otelul este acum curtat de Ural, echipă din prima ligă rusă.

În vara anului 2015, după ultimul sezon al celor de la FC Oţelul în Liga 1, George Miron era cedat de Oţelul la FC Botoşani, gratis, dar clubul gălăţean păstra 40 la sută dintr-un eventual transfer ulterior. O altă clauză prevedea suma de 100.000 de euro pentru cazul în care FC Botoşani doreşte să cumpere acel procent de coproprietate.
Considerând că transferul din acest de la FC Botoşani la FCSB a fost făcut gratis tocmai pentru a ocoli ajungerea oricărei sume către societatea gălăţeană aflată în faliment, Mihail Bojincă, lichidatorul judiciar al FC Oţelul SA, contestă legalitatea mutării jucătorului la formaţia lui Gigi Becali. „FC Oţelul SA deţine 40 la sută din suma pentru un transfer de la FC Botoşani al acestui sportiv. Nu se poate să fie dat gratis fără ca şi noi să semnăm aşa ceva. Eu nu mă pricep la ce este în lumea fotbaluiui, aşa că am angajat un avocat care specialist în acest domeniu. Are cazul în lucru, iar în cel mult o săptămână ne va transmite concluziile sale şi calea pe o avem de urmat”, a spus Mihail Bojincă.
Dragoş Baltă, avocatul celor de la FC Botoşani spune că nu avea de ce să fie nevoie de un acord al FC Oţelul, pentru că acesta nu mai există din punct de vedere fotbalistic. „Într-un rezumat foarte sumar vă pot spune că acel club nu mai este membru afiliat al FRF, din momentul dezafilierii şi-a pierdut statutul de deţinător al aşa ziselor drepturi federative”, a precizat avocatul Dragoş Baltă.
În cazul în care lichidatorul judiciar va obţine o sumă de bani în cazul lui George Miron, teoretic aceasta ar ajunge la cei înscrişi la masa credală, către care FC Oţelul avea datorii la intrarea in faliment, printre aceştia aflându-se foşti jucători şi antrenori ai echipei care în 2011 a fost campioana României.
George Miron (25 de ani) este născut în Galaţi, a început fotbal la Oţelul, echipă cu care debuta în prima ligă la un meci în deplasare cu FC Braşov (11 august 2014), scor 1-1. A bifat în acel sezon 22 de meciuri în prima ligă şi un gol marcat în partida de pe teren propriu cu FC Viitorul din 22 aprilie 2015, câştigată cu 3-0, La finalul ediţiei de campionat 2014-2015, FC Oţelul, care în acel moment era în insolvenţă, a retrogradat din prima ligă, iar Miron pleca la FC Botoşani.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Fotbalist gălățean, aproape de un transfer în străinătate. Dispută între FC şi SC Oţelul

Fundașul central Andrei Miron a stârnit interesul mai multor cluburi de fotbal din străinătate, iar în perioada următoare se preconizează transferul său de la FCSB, actuala sa echipă, la o formație din Rusia, conform unei surse apropiate jucătorului.

Cotat de către site-ul de specialitate www.transfermarkt.com la suma de 800.000 de euro, se preconizează că mutarea sa va costa puțin sub estimare. Momentan, perioada de transferuri este  închisă, iar FIFA și UEFA nu au oferit încă reglementări cu privire la reluarea acesteia după pandemie.

În vârstă de 26 de ani, George Andrei Miron a fost format la Centrul de Copii și Juniori de la Oțelul Galaţi, iar în ediția 2013-2014 a făcut trecerea către echipa de seniori. Odată cu apropierea falimentului clubului gălățean, Miron a fost cedat gratis la FC Botoșani, acolo unde a evoluat vreme de patru sezoane, timp în care a dobândit și banderola de căpitan al echipei. În pauza competițională din iarnă a trecut, tot gratis, la FCSB.

Scandal pe banii de pe urma transferului

În momentul în care Miron a fost cedat către FC Botoșani de FC Oțelul (club intrat în procedură de faliment între timp), a fost parafată o înțelegere ca gruparea gălățeană să încaseze un procent considerabil dintr-un eventual transfer al jucătorului (40%). Prima "fentă" a celor de la Botoșani a fost să-l cedeze gratis către FCSB, dar cu precizarea că și de această dată fosta sa echipă păstrează procent consistent de la un viitor transfer. Astfel, din banii primiți de FC Botoșani, dintr-un eventual transfer al lui Miron, clubul de primă ligă ar trebui să direcționeze aproape jumătate din sumă către Oțelul.

Dar care Oțelul? Pe de o parte, FC Oțelul, club intrat în faliment, își cere drepturile financiare prin vocea lichidatorului judiciar Mihail Bojincă. Până la următorul său transfer către Rusia sau altă destinație, FC Oțelul Galați SA a deschis un proces la Tribunalul de la București în care contestă transferul lui Miron de la Botoșani la FCSB. „Echipa mea de avocați a terminat studierea actelor, iar în curând vom face o chemare în judecată la Comisia pentru Soluționarea Litigiilor din cadrul FRF. Acum trebuie să mă gândesc foarte serios dacă vom chema în judecată și FCSB, pentru că noi trebuie să ne recuperăm totuși banii de undeva”, a spus Mihai Bojincă, pentru ProSport.

Pe de altă parte, SC Oțelul Galați, clubul care deține palmaresul și evoluează în Liga a III-a în acest moment, consideră că dacă ar fi cineva care merită să încaseze banii de pe Miron ar fi chiar actualul Oțelul, nu clubul falimentat. Tocmai pentru că SC Oțelul a fost deja asimilată de către FIFA ca fiind continuatoarea oficială a FC Oțelul, prin a plăti datoriile către doi jucători din acea perioadă, Diego Sevillano și Yulu-Matondo. Suma e de ordinul miliardelor de lei vechi, iar dacă SC Oțelul este bun de plată, înseamnă că poate să și încaseze din drepturi, conform managerului general Cristian Munteanu. „FIFA ne consideră continuatorul de drept al Oțelului Galați și suntem buni de plată. Chestia cu Miron e interesantă pentru noi, cum suntem buni de plată, să plătim datoriile fostei societăți, cred că avem şi dreptul moral să primim banii”, a spus Munteanu.

Andrei Miron a reușit, în cariera sa de până acum, să acumuleze și nouă selecții la reprezentativa de tineret a României, pentru care a și marcat o dată.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.