Jump to content

Sancțiuni pentru firme de plasare a forței de muncă


Recommended Posts

Sancțiuni pentru firme gălățene de plasare a forței de muncă

31 de agenți economici din județul Galați care au ca activitate principală plasarea forței de muncă în străinătate (cod CAEN 7810) au fost verificați de către Inspectoratul Teritorial de Muncă Galați, în perioada 11-22 mai.

Conform rezultatelor comunicate de ITM, două dintre firmele verificate nu aveau încheiate oferte ferme cu parteneri străini și nici contracte de mediere cu cetățenii români, alte opt firme desfășurau alte activități (pe alte CAEN-uri) decât activitatea principală declarată de plasare a forței de muncă, iar 12 agenți economici din cei controlați nu desfășurau nicio activitate.

În consecință, patru agenți de plasare a forței de muncă în străinătate au fost sancționați, cu cinci avertismente scrise. Două avertismente scrise au fost aplicate unui agent de plasare a forţei de muncă pentru neincluderea în contractul de mediere, respectiv în contractul individual de muncă a următoarelor: durata muncii, datele de contact ale ambasadelor sau misiunilor diplomatice unde se pot adresa cetăţenii români care desfăşoară activitate în străinătate, deşi acestea erau specificate în oferta de locuri de muncă. Doi agenți economici au primit câte un avertisment, pentru netransmiterea situaţiei trimestriale cu persoanele mediate şi încadrate în muncă în străinătate. În fine, un avertisment scris a fost aplicat unui agent de plasare a forţei de muncă cu sediul social în Bucureşti, pentru nerespectarea termenului de notificare a ITM Galaţi cu privire la desfăşurarea activităţii la punctul de lucru din Galaţi.

Potrivit ITM Galaţi, lista societăților comerciale care desfăşoară activitate de selecţie şi plasare a forţei de muncă în străinătate înregistrate la ITM Galaţi poate fi consultată pe site-ul inspectiamuncii.ro, iar Ghidul lucrătorului român în străinătate poate fi consultat pe site-ul Ministerului Muncii, mmuncii.ro. De asemenea, Inspecţia Muncii a înfiinţat o linie telefonică Tel Verde (021.371.88.33), ca suport pentru cetăţenii care vor să muncească în străinătate, şi a alocat alte două linii telefonice directe (021.302.70.52, 021.302.70.53), la care cetățenii români aflați în căutarea unui loc de muncă în afară sunt îndemnați să apeleze, pentru a fi îndrumaţi de inspectori de muncă de specialitate.

Controalele efectuate de ITM Galați au fost incluse în cadrul unei campanii naționale a Inspecției Muncii, de verificare a agențiilor de plasare a forței de muncă în străinătate.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Peste 300 de oferte ferme pentru locuri de muncă în Europa

Inspectoratul Teritorial de Muncă Galați a desfășurat o campanie de verificare a agenților de plasare a forței de muncă în străinătate. Prin aceste controale s-a urmărit ”diminuarea consecinţelor juridice, economice şi sociale negative ce decurg din fenomenul plasării forţei de muncă în străinătate în condiţii ilegale”, conform ITM.

Astfel, inspectorii de muncă gălățeni au verificat 25 de agenţi economici, din care 7 nu au calitatea de agenţi de plasare forţă de muncă, însă desfăşoară alte servicii de furnizare a forţei de muncă (cod CAEN 7830) și 18 agenți economici cu activitate principală plasarea forței de muncă (cod CAEN 7810), 9 dintre ei nedesfășurând activităţi de mediere şi plasare a forţei de muncă în străinătate”.

”Şase agenţi de plasare a forţei de muncă în străinătate aveau oferte ferme de locuri de muncă în Suedia, Franţa, Anglia, Olanda, Germania şi Belgia pentru 349 locuri de muncă în domeniile: construcţii navale, sudori, lăcătuşi, electricieni, magazioner, grădinărit, tâmplar, şofer, muncitori necalificaţi, instalatori, patiseri, brutari”, informează ITM Galați.

Informaţii privind agenţii de plasare înregistraţi la Inspectoratul Teritorial de Muncă Galaţi, precum şi informaţii privind munca în străinătate pot fi obținute vizitând pagina de web inspectiamuncii.ro.

regionalpress.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Firmă gălățeană de pe piața forței de muncă, amendată de ITM

Inspectorii de muncă din cadrul ITM Galați – Serviciul control relații de muncă au efectuat, în perioada 24-28 octombrie, 19 controale la firme care activează pe piața forței de muncă.

Au fost controlate 12 firme care își desfăşoară activitatea pe teritoriul României ca agenţi de plasare a forţei de muncă în străinătate, 6 agenții de muncă temporară și un utilizator al salariaților temporari.

În urma controalelor efectuate, a fost sancționat contravențional, cu o amendă în valoare de 10.000 lei, un agent de muncă temporară care presta activitate având autorizația de funcționare expirată.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.