Jump to content

Protest la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Galaţi


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Protest la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Galaţi

Mai mulţi ambulanţieri au protestat astăzi, miercuri, 10 iunie 2020, timp de două ore, în intervalul 10.00-12.00, în curtea Serviciului Judeţean de Ambulanţă din Galaţi, purtând banderole albe pe mână şi având hârtii cu mesajul «Protest naţional». Activitatea Ambulanţei nu a fost afectată, deoarece la protest au participat doar angajaţii aflaţi în afara serviciului. Astfel de proteste s-au desfăşurat astăzi în toată ţara.

Care sunt nemulţumirile

„1. Forma finală a proiectului PL-x nr. 257/2020 care a adus completări la OUG nr. 43/2020, trimis la promulgare, proiect la care am adus prin Blocul Naţional Sindical amendamente pe perioada procesului legislativ, nu au cuprins propunerile noastre, şi NU au fost asumate şi introduse în lege, de Camera Deputaţilor pentru personalul operativ de intervenţie din serviciile de ambulanţă care a desfăşurat activitatea în teren în perioada stării de urgenţă şi nu numai, în vederea acordării stimulentului de risc în lupta cu COVID-19.

2. Propunerea de modificare a Legii nr. 153/2017 privind salarizarea personalului din serviciile de ambulanţă, cu prioritate salarizarea asistenţilor medicali, şi nu numai, când sporul pentru condiţii deosebit de periculoase a fost diminuat şi egalizat cu sporul personalului din unităţile spitaliceşti, propuneri înaintate la Comisia pentru muncă şi protecţie socială pe timpul derulării procesului legislativ al proiectului PL-x nr. 600/2019, NU au fost introduse din motive necunoscute, ceea ce a făcut să revenim cu altă iniţiativă legislativă care a fost depusă la Comisia pentru sănătate şi familie din Senatul României.

3. Proiectul de lege PL-x nr. 355/2015 privind STATUTUL personalului profesionist operativ de intervenţie din serviciile de ambulanţă judeţene şi al Serviciului de Ambulanţă Bucureşti-Ilfov, este blocat din toamna anului 2016 la Comisia pentru sănătate şi familie din Camera Deputaţilor, din motive necunoscute, deşi am făcut solicitări de repunere pe dezbateri a acestui proiect preşedintelui şi individual membrilor comisiei, oferind din partea noastră posibilitatea de a accepta unele modificări care se impun în proiect.

4. Propunerile de completare şi modificare a Titlului IV din Legea nr. 95/2006, propuneri care se impun a fi aduse pentru buna organizare, dezvoltare şi consolidare a Serviciilor Publice de Ambulanţă, sunt în aşteptare din 2017 la Comisia pentru sănătate şi familie din Camera Deputaţilor, din motive necunoscute.

5. Lipsa de răspuns la adresele depuse în Parlamentul României, respectiv Camera Deputaţilor şi la unele comisii, este considerat de noi ca o indiferenţă faţă de personalul din aceste unităţi care desfăşoară activitatea în condiţii de teren şi în regim de urgenţă contra cronometru pentru a salva vieţi“, informează Serviciul Judeţean de Ambulanţă Galaţi.

monitoruldegalati.ro

Mai mulți angajați ai Ambulanței Galați au organizat miercuri, între orele 10,00 și 12,00, o manifestație în curtea sediului central al instituției. Protestatarii acuză deciziile incorecte luate de autorități, precum și indiferența manifestată de factorii de decizie prin amânarea proiectelor care ar avea un impact pozitiv asupra personalului și a modului de organizare a serviciilor de ambulanță. Acțiuni similare au avut loc în toată țara, aceasta fiind o primă etapă din calendarul protestelor.
Îmbrăcați în echipament de muncă sau în combinezoane și purtând măști de protecție, angajații Ambulanței Galați au afișat pancarte cu mesajul ”Sindicatul Ambulanța Galați”, în timp ce pe piept aveau lipite foi A4 cu textele ”Protest național” și ”Eu protestez”. De asemenea, toate mașinile de ambulanță au afișat sloganul ”Protest național”, în față dreapta jos, pe parbriz, și în spate, pe geamul din ușa de pe partea stângă.
Sindicaliștii acuză toți factorii de decizie, de la Președinție, la Parlament și Guvern, de faptul că nu au răspuns adreselor înaintate oficial de o federație partener social(Federaţia Naţională Sindicală ”Ambulanţa” din România – n.r.) , și că amână o serie de proiecte legislative specifice serviciilor de ambulanță.
Protestatarii spun că forma finală a Proiectului de lege nr. 257/2020 nu cuprinde propunerile făcute de ei, deși acest act normativ era ”ultima speranţă a noastră că se va face dreptate în Camera Deputaţilor pentru personalul operativ de intervenţie din serviciile de ambulanţă care a desfăşurat activitatea în teren în perioada stării de urgenţă şi nu numai, în vederea acordării stimulentului de risc în lupta cu COVID-19, stimulent mult trâmbiţat de actualul Guvern şi de Preşedintele României”.
Potrivit sindicaliștilor, Proiectul de lege nr. 355/2015, privind statutul personalului profesionist operativ de intervenţie din serviciile de ambulanţă, este blocat, din 2016, la Comisia pentru sănătate şi familie din Camera Deputaţilor.
O altă nemulțumire majoră vizează salarizarea personalului din serviciile de ambulanță. Sindicaliștii cer o majorare a veniturilor, mai ales că, în privința asistenților medicali, dar nu numai, sporul pentru condiții deosebit de periculoase a fost diminuat.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Angajați ai Ambulanței Galați au protestat la București

Mai mulți reprezentanți ai Serviciului de Ambulanță Județean (SAJ) Galați au participat marți, în București, la o manifestație organizată de Federația Națională Sindicală "Ambulanța" din România și de Blocul Național Sindical. Totodată, toate mașinile de ambulanță din țară afișează, pe termen nedefinit, mesajul "Protest național".
Angajații serviciilor de ambulanță protestează față de nerespectarea în totalitate, de către autorități, a Legii salarizării. Oamenii sunt nemulțumiți și de starea precară în care se află parcul auto al Ambulanței, ceea ce duce la lipsa securității la locul de muncă. Sindicaliștii au cerut întrevederi urgente cu premierul și cu ministrul Sănătății.
Angajații care au mers marți la protest se aflau în afara orelor de program, astfel încât activitatea SAJ Galați nu a avut de suferit.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.