dcp100168 Posted May 4, 2020 Share Posted May 4, 2020 Coordonatorul Guillermo Hernan s-a transferat în Franţa Federaţia Română de Volei este prima care şi-a asumat răspunderea şi a decis încă din martie îngheţarea campionatului în Divizia A1. La masculin, CSM Arcada Galaţi, echipă antrenată de Sergiu Stancu şi Răzvan Tănăsescu a cucerit pentru a doua oară consecutiv titlul de campioană naţională. În momentul suspendării campionatului, după 20 de etape: 18 din sezonul regulat şi 2 din play-off, echipa gălăţeană acumula 56 de puncte, cu 10 mai mult decât ocupanta locului 2, SCM U Craiova. Cu siguranţă, pentru sezonul 2020-2021, lotul de jucători va suferi modificări. Deocamdată, coordonatorul Guillermo Hernan a decis să se despartă de campioana României şi s-a transferat la Paris Volley, locul 9 în prima ligă franceză. Spaniolul s-a reîntors astfel la echipa la care a mai evoluat în perioada 2013-2015, câştigând CEV Cup 2013-2014. Postul de ridicător a rămas descoperit şi la echipa feminină CSU Belor, locul 6 care s-a despărţit de Majo Corral Bouza. Internaţionala din Spania şi-a urmat soţul şi a semnat pentru sezonul 2020-2021 un contract cu gruparea Paris Saint Cloud Stadium, locul 11 în prima ligă din Franţa. monitoruldegalati.ro Link to comment Share on other sites More sharing options...
dcp100168 Posted May 15, 2020 Author Share Posted May 15, 2020 Antrenorul CSM Arcada continuă la Galaţi. Sergiu Stancu vrea al treilea trofeu de campioană Pandemia de coronavirus domină, de o bună perioadă, întreg sportul mondial şi anunţă că ne va ţine departe de tribunele arenelor sportive încă mult timp, nouă rămânându-ne doar obligaţia de a ne supune rigorilor acestor vremuri. După două luni în care „am stat acasă”, am încercat o scurtă evadare din această stare, alături de un apreciat slujitor pe tărâmul sportului, Sergiu Stancu, antrenorul care a reuşit cu CSM Arcada Galaţi să câştige primele două titluri de campioană din istoria voleiului masculin. - Domnule profesor, cum gestionaţi această perioadă atât de greu de suportat? - De bună seamă, parcurgem o perioadă pe care nici în cele mai negre gânduri nu ne-am imaginat-o. Aceasta-i situaţia, a trebuit şi trebuie trebuie să ne conformăm, gândindu-ne că această carantină se va încheia cât mai repede, iar oamenii sportului, includ aici şi spectatorii, se vor întoarce la ceea ce au făcut toată viaţa – competiţia, perioadă de care ne este tot mai mult dor. Toată această perioadă o petrec acasă, la Constanţa, în speranţa revenirii în arena competiţională. Încă nu se ştie cum se vor derula lucrurile. Până atunci, mă uit în urmă la realizările ultimilor ani şi port, frecvent, dialoguri cu jucătorii cu care am dobândit ultimul succes. Am vorbit şi vorbesc cu Carrasco (Venezuela), Cabrera (Porto Rico), cu căpitanul echipei Hernan, cu olandezul Nils, dar şi cu conaţionalii noştri, Bala, Matei, Cristudor şi vecinul de peste Prut, Vasile Talpă. - Am dori să le prezentăm cititorilor noştri date despre activitatea antrenorului Sergiu Stancu prin care să vă cunoască şi mai bine. - Am 38 de ani, căsătorit şi, practic, întreaga activitate s-a desfăşurat pe terenul de volei sau în vecinătatea lui. Am debutat foarte de timpuriu, iar trecerea de la statutul de jucător la cel de antrenor s-a petrecut aproape brusc. S-a întâmplat la Tricolorul Ploieşti cu aproape 4 ani în urmă. Venisem aici după desfiinţarea echipei Tomis Constanţa, unde am jucat o jumătate de sezon, încheiat pe locul al cincilea, perioadă care a coincis cu încheierea activităţii mele de jucător. A urmat un an întreg extrem de fructuos, în care am câştigat campionatul şi Cupa, cu mine în postura de antrenor. Aveam deja calificarea necesară, pentru că în perioada în care am jucat la Craiova am absolvit cursurile FEFS şi masteratul. S-a întâmplat şi la Ploieşti ceea ce avusese loc la Constanţa, clubul retrăgându-se din competiţie din motive financiare. Astfel am ajuns din nou în Grecia, unde fusesem ca jucător, de data aceasta ca antreor la PAOK Salonic. Aici am avut calitatea de antrenor un tur de campionat, iar din diverse motive a trebuit să închei convenţia. Aşa am ajuns, în iarna lui 2018 la Arcada Galaţi. - Aici a continuat ascensiunea şi în două sezoane, ultimul un pic mai scurt, aţi cucerit două titluri naţionale. A fost greu, a fost uşor? - Nici una, nici alta. La Galaţi am întâlnit condiţii excelente de performanţă, o conducere cu oameni de mare experienţă. Am beneficiat şi de un sprijin profesionist din partea celorlalţi membri ai staffului tehnic: antrenorul secund Răzvan Tănăsescu, Eugen Pascale - kinetoterapeut şi preparatorul fizic Carlo Satti. În returul 2018-2019 ne-am impus cu Arcada la potou, pentru ca ultimul sezon să-l dominăm de la un capăt la altul, astfel că play-offul – nefinalizat – ne-a găsit cu un avantaj considerabil de puncte: 10 faţă de Craiova şi ecartul a crescut faţă de celelalte urmăritoare – Dinamo şi VM Zalău. Aşa că decizia FR Volei de a hotărî încheierea sezonului nu a putut întâmpina nici un fel de oprelişti, toată lumea fiind de acord. - Au fost şi alte realizări importante în ultimul sezon, 2019-2020... - Într-adevăr, pe lângă cele două titluri a fost şi o Supercupă. Dar cea mai importantă a fost prezenţa în competiţiile continentale. În ultimul sezon, am disputat şase meciuri în care am înregistrat patru succese. În Champions League ne-am prezentat foarte bine în dubla cu Vojvodina Novisad (cu o victorie şi o înfrângere), eliminarea datorându-se „setului de aur”, câştigat de sârbi. Părăsind CL, am continuat în CEV Cup, unde am eliminat campioana Finlandei, cu două victorii, şi am continuat cu puternica echipă a Turciei – Galatasarai Istanbul, cu o victorie (3-2) şi înfrângere la scorul de 0-3. - Toate aceste realizări vă onorează pe toţi cei implicaţi. Dar să ne spuneţi ceva şi despre viitor. - Aşteptăm cu toţii depăşirea acestei perioade, pentru a putea lua deciziile corespunzătoare. Atâta pot să vă spun deocamdată, că voi continua la Galaţi. Aici am găsit terenul propice marii performanţe, concretizat şi în cele două titluri într-o perioadă de timp extrem de scurtă şi cred că vom putea repeta frumoasele împliniri. Despre lotul de jucători nu se pot spune multe lucruri, mai este suficient timp, dar sunt sigur că, împreună cu patronatul şi conducerea clubului, vom găsi cele mai bune soluţii. viata-libera.ro Link to comment Share on other sites More sharing options...
dcp100168 Posted May 29, 2020 Author Share Posted May 29, 2020 Echipa de volei Unirea Dej este la un pas de dezintegrare: doi jucători au plecat deja, doi sunt cu un picior în curtea altor formații, iar alți patru sunt curtați de mai multe cluburi din țară. Plecarea libero-ului Vlad Kantor este poate cea mai importantă pierdere pentru CS Unirea Dej. Voleibalistul care evoluează pentru naționala României s-a înțeles cu campioana Diviziei A1, Arcada Galați. dej24.ro Link to comment Share on other sites More sharing options...
dcp100168 Posted July 10, 2020 Author Share Posted July 10, 2020 CSM Arcada îşi păstrează căpitanul, Niels Klapwijk Viaţa trebuie să meargă mai departe şi să revină treptat la normal în ciuda exploziei de cazuri de coronavirus din ultimele zile. CSM Arcada Galaţi, campioana României din ultimele două sezoane, nu abandonează ci din contră va ataca cu gânduri mari pe cele trei fronturi: Divizia A1, Cupa României şi Liga Campionilor. Conducerea clubului a reuşit să-l convingă pe Niels Klapwijk, 35 ani, 200 cm, 92 kg, să continue la Galaţi şi în sezonul 2020-2021. Olandezul, căpitanul echipei noastre, a avut realizări extraordinare: „best scorer” cu un total de 379 de puncte şi o medie de 5,66 p per set, „best attack”: 58% şi locul 2 la „best server”: 40 aşi total şi 0,6 media per set. Klapwijk are 70 de selecţii în naţionala Olandei şi a jucat în carieră pentru formaţii din Olanda, Belgia, Italia, Turcia şi Grecia. Săptămâna viitoare vor fi anunţate şi alte transferuri. CSM Arcada şi-a propus realizarea eventului şi un parcurs mai lung ca în ediţia precedentă în Liga Campionilor. monitoruldegalati.ro Link to comment Share on other sites More sharing options...
dcp100168 Posted July 16, 2020 Author Share Posted July 16, 2020 Stafful tehnic şi jucătorii Cristudor, Bala şi Talpă continuă la campioana României Echipa gălăţeană, dubla campioană a României în ultime două sezoane ale Diviziei A1 la volei masculin, are gânduri mari şi pentru actualul, când vrea să cucerească eventul pe plan intern şi să aibă un parcurs cât mai lung în Liga Campionilor. Conducerea administrativă de la CSM Arcada încearcă să păstreze nucleul de jucători. Astfel, după căpitanul Niels Klapwijk, de departe cel mai complet jucător din campionatul României în sezonul precedent, vor continua alţi trei jucători importanţi: Marian Bala, 30 ani, 190 cm, Liviu Cristudor, 33 ani, 198 cm, ambii componenţi ai Naţionalei României, şi moldoveanul Vasile Talpă, 28 ani, 214 cm, cel mai înalt jucător din campionatul intern. Totodată, se va merge pe continuitate şi în ceea ce priveşte staff-ul tehnic: Sergiu Stancu, antrenor principal, Răzvan Tănăsescu, antrenor secund, dar şi cel medical: Carlo Sati, preparator fizic, şi Eugen Pascale, fizioterapeut. Scouterul Mircea Roşu s-a despărţit de gruparea gălăţeană, alegând să plece la echipa feminină CSM Lugoj. monitoruldegalati.ro Link to comment Share on other sites More sharing options...
dcp100168 Posted July 16, 2020 Author Share Posted July 16, 2020 CSM Arcada a transferat un centru din Rusia După ce a ajuns la un acord ca patru jucători care au evoluat în ultimul sezon: Cristudor, cel mai vechi jucător, din 2015 la Galaţi, Klapwijk, Bala, Talpă, să-şi prelungească contractele, conducerea campioanei României a mai făcut o mutare importantă pe piaţa transferurilor. Rusul Aleksei Nalobin, 30 ani, 205 cm, 97 kg, care evoluează pe postul de centru, este noul jucător de la CSM Arcada. Nalobin, a fost transferat de la Yenisei Krasnoyarsk şi are ca puncte forte blocajul şi serviciul. Jucătorul originar din Rusia are un CV bogat cu evoluţii în campionate de top din Europa dintre care amintim: Franţa, Polonia şi Germania. Campania de transferări continuă. monitoruldegalati.ro Link to comment Share on other sites More sharing options...
dcp100168 Posted July 21, 2020 Author Share Posted July 21, 2020 Jucător de națională, la CSM Arcada CSM Arcada Galați continuă completarea lotului în vederea sezonului 2020-2021, în care și-a propus, din nou, câștigarea campionatului. Astfel, gruparea gălățeană a ajuns la un acord pentru următorul sezon cu Răzvan Olteanu, component al echipei naționale a României. În vârstă de 29 de ani, Olteanu evoluează pe post de centru și măsoară 2,04 metri înălțime. În ultimele patru sezoane, el a jucat pentru SCM "U" Craiova, iar înainte a mai trecut pe la VM Zalău și Dinamo București. viata-libera.ro Link to comment Share on other sites More sharing options...
dcp100168 Posted July 30, 2020 Author Share Posted July 30, 2020 CSM Arcada s-a înscris în campionat Comitetul Director al Federaţiei Române de Volei a parafat echipele înscrise în primul eşalon pentru sezonul 2020-2021. La masculin s-au înscris 11 echipe. CSM Arcada, campioana României en-titre, se va duela pentru cel de-al treilea titlu consecutiv cu: SCM U Craiova, Dinamo, Unirea Dej, Ştiinţa Explorări Baia Mare, U Cluj, CSU UV Timişoara, CSM Câmpina, SCM Zalău, Steaua şi Ştiinţa Bucureşti. Startul campionatului a fot reprogramat pentru 17 octombrie, după ce iniţial s-a anunţat data de 23 septembrie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dcp100168 Posted August 10, 2020 Author Share Posted August 10, 2020 CSM Arcada a început cantonamentul. ”Ne pregătim în condiţii speciale” Parcurgem o perioadă dintre cele mai speciale pentru echipele ce activează în primele eşaloane ale competiţiilor naţionale. În ziarul de astăzi ne vom ocupa de formaţia dublă campioană naţională la volei – CSM Arcada. Evident, un astfel de dialog nu putea avea loc decât cu antrenorul acestei grupări, Sergiu Stancu, cel cu care au fost aduse titlurile la Galaţi. - Domnule profesor, aţi demarat pregătirile pentru noul sezon la începutul acestei luni. Vă rog să ne spuneţi câte ceva despre specificitatea antrenamentelor. - Ne-am întâlnit pe 3 august şi am efectuat primele antrenamente pe stadion, apoi şi în sală. Ne-am concentrat pe readaptarea organismului la efort, iar în paralel am susţinut şi testele pentru Covid. În total, am efectuat opt antrenamente în această săptămână. Deocamdată, avem un lot conturat de 11 jucători şi mai aşteptăm încă doi jucători. - Din ţară sau de afară? - De afară, dar vom putea vorbi despre ei abia după ce îi vom vedea în ograda noastră. - Venind vorba despre lot, vă rog să facem şi câteva nominalizări. - În primul rând, din garda veche contăm pe Klapwijk, Bala, Cristudor, Talpă şi juniorul Lefterache. În afara lui Talpă, plecat la lotul Republicii Moldova, ceilalţi sunt în pregătiri la noi. În ceea ce priveşte noutăţile, pot să vă spun numele a încă cinci jucători: Răzvan Olteanu – centru, Filip Sestan – trăgător, ambii veniţi de la Craiova, Vlad Kantor – „libero” şi Alexandru Raţă – fals, veniţi de la Unirea Dej, precum şi Ovidiu Darlaczi – secund, ultima dată la VM Zalău. - Duminică (n.n. – 9 august), plecaţi în cantonament. Cum se va desfăşura această perioadă? - Vom ajunge la Cheile Grădiştei seara, iar de luni dimineaţă vom demara programul pregătirilor. Am ales această locaţie, unde ne-am pregătit şi în anii trecuţi, aici găsind condiţii dintre cele mai bune. Vom efectua antrenamente ce ne vor aduce suficiente acumulări fizice, ce vor fi completate şi de jocurile cu mingea. Ne aflăm într-o perioadă specială a acumulărilor pe care va trebui să o gestionăm cât mai bine. Avem aceleaşi obiective ca şi în ediţiile trecute, iar contactul nostru cu competiţia va trebui să ne găsească pregătiţi la nivelul cel mai înalt. - Să înţeleg că obiectivele nu s-au schimbat faţă de sezonul trecut. - Evident, vom fi chiar şi mai concentraţi asupra a ceea ce avem de realizat. În primul rând, Campionatul Diviziei A1 – în care să repetăm performanţele anterioare, apoi câştigarea „Cupei României” şi un parcurs de durată în Champions League. - După cantonament vor urma şi jocurile amicale, pentru omogenizarea grupului. Din program nu va putea lipsi tradiţionala competiţie „Cupa Arcada”. - Aceste jocuri fac parte din programul nostru, dar deocamdată nu vă pot spune prea multe. Să vedem cum vor evolua lucrurile (n.n. – cu starea de sănătate). Bineînţeles că va trebui să întâlnim adversari valoroşi care să ne dea măsura stadiului atins al pregătirilor. - În încheiere, să consemnăm numele echipelor cu care ne vom întâlni în apropiatul sezon. - Principalele adversare vor fi tot cele din ediţiile precedente: Dinamo, Craiova, Zalăul. Celelalte echipe vor fi: Unirea Dej, Ştiinţa Explorări Baia Mare, „U” Cluj, CSU „Universitatea de Vest”, Timişoara, CSM Câmpina, Steaua şi Ştiinţa Bucureşti. În total, în competiţie s-au înscris 11 echipe. viata-libera.ro Link to comment Share on other sites More sharing options...
dcp100168 Posted August 11, 2020 Author Share Posted August 11, 2020 CSM Arcada a adus trei internaţionali români Campioana României la volei masculin efectuează în perioada 10-19 august tradiţionalul cantonament de la Cheile Grădiştei. Pe lângă jucătorii anunţaţi anterior: Klapwijk, Bala, Cristudor, Talpă, absent motivat pentru că este convocat la Naţionala Moldovei, Lefterache, Olteanu şi Sestan, antrenorul Sergiu Stancu va avea la dispoziţie în stagiul de pregătire centralizată de la munte trei dintre jucătorii momentului în România. Cel mai cunoscut este Vlad Kantor, 25 ani, 180 cm, transferat de la Unirea Dej, care este liberoul Naţionalei de seniori a României. Tot de la echipa dejeană vine şi Alexandru Raţă, 20 ani, 197 cm, fals. Cea de-a treia achiziţie este Ovidiu Darlaczi, 21 ani, 200 cm, secund, adus de la ACS Volei Municipal Zalău. De subliniat faptul că Raţă şi Darclazi cochetează cu loturile naţionale de juniori şi tineret. Campania de transferări nu s-a finalizat, în zilele următor urmând să fie anunţaţi cei doi coordonatori pe care se va conta în viitorul sezon. monitoruldegalati.ro Link to comment Share on other sites More sharing options...
dcp100168 Posted August 13, 2020 Author Share Posted August 13, 2020 65 de echipe în Liga Campionilor la volei 2020-2021. Arcada Galaţi, singura reprezentantă a României Echipa de volei masculin Arcada Galaţi este singura reprezentantă a României în Liga Campionilor, urmând să evolueze în preliminarii, potrivit anunţului de joi al forului european de profil (CEV). În total, s-au înscris 65 de echipe, din care 39 la masculin şi 29 la feminin. Arcada Galaţi va intra în preliminarii, urmând să afle turul şi adversarele la tragerea la sorţi din 21 august. În ambele tururi vor fi grupe de câte trei echipe, fiecare urmând să organizeze un turneu pe teren propriu. Câştigătoarele grupelor din turul secund se vor califica în faza grupelor principale ale competiţiei, unde deja au fost repartizate direct 18 echipe. Meciurile din primul tur vor începe în 22-24 septembrie. La feminin, unde sunt angrenate 17 echipe direct în grupe şi alte 12 în preliminarii, pentru trei locuri disponobile, România nu este reprezentată. Participantele în CEV Cup şi Challenge Cup urmează să fie anunţate, CEV făcând precizarea că meciurile din preliminarii se vor juca în sistem tur-retur. news.ro Link to comment Share on other sites More sharing options...
dcp100168 Posted August 13, 2020 Author Share Posted August 13, 2020 Transferuri la coordonare pentru CSM Arcada Campioana României în ultimele două sezoane, CSM Arcada, și-a betonat cel mai important post din sextet, cel de ridicător. În acest sens clubul gălățean anunță transferul a doi coordonatori pentru viitoarea ediție de campionat. Una dintre achiziții este Marin Lescov, 30 de ani, 1.90 metri, jucător din Republica Moldova. Lescov a jucat ultima oară la Hapoel Mate-Asher, Israel. A mai evoluat pentru Foinikas Syrou Onex și AC Orestiada, ambele din Grecia, sau Grand Nancy Volley Ball, Franța, Rakvere Vorkpalliklubi, Estonia. Ridicătorul basarabean a jucat și pentru două echipe din România, CVM Tomis Constanța, în perioada 2010-2013, și Remat Zalău, 2014-2016. Al doilea coordonator din sezonul viitor va fi Michael Keegan, un sportiv american de 23 de ani, 1.92 metri, originar din San Diego, California. Keegan a jucat în Campionatul Universitar al Statelor Unite. Altfel, din lotul formației campioane de sezonul viitor nu vor lipsi componenții mai vechi: Klapwijk, Bala, Cristudor, Talpă, Lefterache, dar și achizițiile: Olteanu, Filip Sestan, Vlad Kantor, Alexandru Rață sau Ovidiu Darlaczi. sportgalati.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
dcp100168 Posted August 18, 2020 Author Share Posted August 18, 2020 Arcada Galaţi şi-a anunţat lotul pentru viitorul sezon Echipa de volei masculin Arcada Galaţi, singura reprezentantă a României în Liga Campionilor în viitorul sezon, şi-a anunţat, marţi, lotul de jucători. Arcada Galaţi a anunţat că va debuta în noul sezon intern în 17 octombrie, pe teren propriu, cu Dinamo Bucureşti. ”CSM Arcada Galaţi va evolua în acest sezon alături de celelalte 11 echipe înscrise în campionat, cu un obiectiv puternic: un nou titlu de campioni naţionali, Cupa României şi o nouă participare în Liga Campionilor”, se arată în comunicatul echipei. Lotul anunţat este format din următorii jucători: ridicători - Marin Lescov, Michael Keegan, trăgători universali - Niels Klapwijk, Alexandru Raţă, centri - Răzvan Olteanu, Vasile Talpă, Alexey Nalobin, extreme - Marian Bala, Liviu Cristudor, Filip Sestan, Ovidiu Darlaczi, Alexandru Lefterache, libero - Vlad Kantor. În pregătiri se mai află şi centrul Mihai Gheorghiţă, care se află în recuperare după o accidentare gravă suferită anul trecut. Pe banca tehnică se va continua cu Sergiu Stancu - antrenor principal, Răzvan Tănăsescu - antrenor secund, Eugen Pascale - fizioterapeut, Carlo Sati - preparator fizic, Filip Markovici - scouter. Arcada Galaţi va intra în preliminariile Ligii Campionilor, urmând să afle turul şi adversarele la tragerea la sorţi din 21 august. În ambele tururi vor fi grupe de câte trei echipe, fiecare urmând să organizeze un turneu pe teren propriu. Câştigătoarele grupelor din turul secund se vor califica în faza grupelor principale ale competiţiei, unde deja au fost repartizate direct 18 echipe. Meciurile din primul tur vor începe în 22-24 septembrie. news.ro Link to comment Share on other sites More sharing options...
dcp100168 Posted August 18, 2020 Author Share Posted August 18, 2020 Campioana României va primi vizita lui Dinamo încă din prima etapă CSM Arcada Galaţi şi-a aflat şi ea programul pentru viitorul sezon. Campioana României din ultimele două sezoane va susţine primul meci oficial pe 17 octombrie în sala sporturilor Dunărea din Galaţi contra formaţiei Dinamo Bucureşti, una dintre contracandidatele la câştigarea campionatului şi va încheia în deplasare cu un alt derbi cu SCM U Craiova. Programul complet din tur: Dinamo, acasă; Steaua, deplasare; SCM Zalău, acasă; Unirea Dej, deplasare; UVT Timişoara, acasă; Ştiinţa Bucureşti, acasă, U Cluj, deplasare; Ştiinţa Explorări Baia Mare, acasă; etapă liberă; CSM Câmpia Turzii, acasă; SCM U Craiova. Echipa gălăţeană va juca în faza a doua din Cupa României pe teren propriu cu învingătoarea partidei Ştiinţa Explorări Baia Mare - Steaua Bucureşti. Băieţii antrenaţi de Sergiu Stancu şi Răzvan Tănăsescu vor reveni miercuri din stagiul de pregătire centralizată iar vineri îşi vor afla adversara din preliminariile Ligii Campionilor. regionalpress.ro Link to comment Share on other sites More sharing options...
dcp100168 Posted August 21, 2020 Author Share Posted August 21, 2020 CSM Arcada și-a aflat traseul din Liga Campionilor Confederația Europeană de Volei a stabilit, prin tragere la sorți, programul de desfășurare a jocurilor din Liga Campionilor. Pentru acest sezon, CEV a modificat sistemul de disputare a tururilor preliminare. Față de jocurile în manșă dublă, tur-retur, forul continental a introdus grupe formate din trei echipe și în preliminarii. Campioana României CSM Arcada va juca în grupa preliminară B, iar adversarele gălățenilor vor fi: Ford Levoranta Sastamala, Finlanda, și OK Ribola Kaštela, Croația. Meciurile din faza preliminară se vor disputa sub forma a trei turnee, care vor avea loc pe propriul teren al celor trei echipe. Perioada de disputare a jocurilor este 22 septembrie – 8 octombrie. Primul turneu se va juca între 22 și 24 septembrie, cel de al doilea între 29 septembrie și 1 octombrie, iar cel de al treilea, ultimul, este programat între 6 și 8 octombrie. Din grupa preliminară B se califică mai departe, în grupa preliminară G, echipa de pe primul loc. În grupa G vor juca câștigătoarele grupelor preliminare A și C. În această fază a competiției se va juca după același sistem, turnee pe terenul fiecăreia dintre echipe, iar perioada de disputare a jocurilor va fi 13-29 octombrie, (13-15, 20-22, 27-29). Echipa de pe primul loc din grupa preliminară G va juca în grupa C, iar adversarele din faza grupelor vor fi: Zenit Kazan, Berlin Recycling Volleys și ACH Volley Ljubljana. sportgalati.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
dcp100168 Posted August 24, 2020 Author Share Posted August 24, 2020 Galațiul va găzdui turneul de calificare în turul al doilea preliminar al Ligii Campionilor Deși inițial Grupa B din turul I preliminar din Champions League trebuia să se dispute sub forma a trei turnee, câte unul pe terenul fiecăreia dintre componentele grupei, Confederația Europeană de Volei a modificat modalitate de desfășurare a Grupei B. Galațiul, prin CSM Arcada, a obținut dreptul de a organiza turneul de accedere în turul secund preliminar, asta după ce croații de la OK Ribola Kastela au anunțat că nu pot organiza turneul din cauza problemelor financiare, iar finlandezii, Ford Levoranta Sastamala, au regula celor 14 zile de carantină. Turneul de la Galați se va disputa între 22 și 24 septembrie. În prima zi, marți, 22 septembrie, CSM Arcada va juca cu OK Ribola Kastela, în a doua zi, miercuri, 23 septembrie, gălățenii au zi de pauză, iar OK Ribola Kastela va juca cu finlandezii de la Ford Levoranta Sastamala, iar în ultima zi de turneul, joi, 24 septembrie, CSM Arcada va juca cu formația din Finlanda. Avansează în turul secund al preliminariilor echipa de pe primul loc la finalul grupei. sportgalati.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
dcp100168 Posted September 15, 2020 Author Share Posted September 15, 2020 CSM Arcada a susţinut patru amicale în Bulgaria Campioana României din ultimele două ediţii de campionat a fost plecată în weekend în Bulgaria pentru a susţine patru meciuri de pregătire. Echipa condusă de Sergiu Stancu a obţinut rezultatele: 3-1 şi 1-3 cu Hebar Pazardjik, câştigătoarea Cupei Bulgariei în 2019 respectiv 3-1 şi 2-3 cu Levski Sofia. Conducerea tehnică a echipei gălăţene a avut posibilitatea să ruleze tot lotul de jucători, inclusiv noile achiziţii: sârbul Mihajlo Stankovic 27 ani, 200 cm, transferat de la Montpelier - Franţa, un jucător cu experienţă care a mai evoluat pentru echipe din Turcia, Polonia şi Serbia, şi Eugene Stuart, originar din Bahamas, 24 ani, 200 cm, adus de la Karelian Hurmos - Finlanda. „Am disputat 4 partide în Bulgaria, necesare pentru pregătirea importantului turneu de calificare din Liga Campionilor, de la Galaţi. Ca statistică, am câştigat 2 şi am pierdut 2, dar nu rezultatele m-au interesat în această etapă de pregătire. Jucătorii nou sosiţi au început să se integreze încet, încet. Sunt şi jucători care au ajuns mai târziu la echipă, dar sunt convins că la ora partidelor oficiale, vor fi la înălţime. Din păcate meciurile din Champions League de la Galaţi le vom disputa fără să avem măcar o partidă oficială. Sunt convins că meciurile vor fi dificile, disputate, dar la finalul turneului, noi vom fi echipa câştigătoare”, a declarat antrenorul Sergiu Stancu. Meciurile din turneul de calificare pentru turul II al Ligii Campionilor, se vor desfăşura în Sala Polivalentă Dunărea după următorul program: marţi 22 Septembrie - ora 18.00 - CSM Arcada - Kastela( Croaţia); miercuri 23 Septembrie - ora 18.00 - Kastela - Sastamala ( Finlanda); joi 24 Septembrie - ora 18.00 - CSM Arcada - Sastamala. Prima clasată se califică în turul următor al Ligii Campionilor. monitoruldegalati.ro Link to comment Share on other sites More sharing options...
dcp100168 Posted September 21, 2020 Author Share Posted September 21, 2020 CSM Arcada începe marți cursa de calificare în Liga Campionilor Timp de trei zile, de marți până joi, 22-24 septembrie, campioana României la volei, CSM Arcada, va susține primul turneu de accedere în Liga Campionilor. Turneul preliminar se va disputa la Galați, Sala sporturilor Dunărea, iar la competiție vor mai participa alte două echipe: OK Ribola Kastanela, Croația, și Ford Levoranta Sastamala. În prima zi de turneu, marți, 22 septembrie, de la ora 18.00, CSM Arcada va juca cu OK Ribola Kastela, în cea de a doua zi, miercuri, 23 septembrie, de la ora 18.00, gălățenii au zi de pauză, iar OK Ribola Kastela va juca cu finlandezii de la Ford Levoranta Sastamala, iar în ultima zi de turneu, joi, 24 septembrie, de la ora 18.00, CSM Arcada va juca cu formația din Finlanda. Avansează în turul secund al preliminariilor echipa de pe primul loc la finalul grupei. Inițial Grupa B din turul I preliminar din Champions League trebuia să se dispute sub forma a trei turnee, câte unul pe terenul fiecăreia dintre componentele grupei, Confederația Europeană de Volei a modificat modalitate de desfășurare a Grupei B. Galațiul, prin CSM Arcada, a obținut dreptul de a organiza turneul de accedere în turul secund preliminar, asta după ce cele două oponente au anunțat că nu pot organiza turneele. Pregătiri în Bulgaria Pentru formația gălățeană meciul de marți cu formația croată va fi primul joc oficial după perioada pandemiei de coronavirus. În pregătirea turneului de Liga Campionilor CSM Arcada a susținut o patru jocuri amicale în Bulgaria. În două dintre ele formația pregătită de Sergiu Stancu s-a impus, 3-1 cu Hebar Pazardjik și 3-1 cu Levski Sofia, iar alte două au fost pierdute, 1-3 și 2-3 cu aceleași echipe. Turneul, în direct la tv! Cum contextul epidemiologic nu permite disputarea meciurilor cu spectatori jocurile de la ”Polivalentă” se vor disputa cu porțile închise. Însă, jocurile vor putea fi urmărite în direct la tv. Look Sport va transmite toate cele trei jocuri ale competiției, iar pe DigiSport 3 vor putea fi urmărite jocurile formației gălățene. sportgalati.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
dcp100168 Posted September 22, 2020 Author Share Posted September 22, 2020 SM Arcada Galaţi a câştigat, scor 3-0, meciul cu Kastela din Liga Campionilor la volei masculin, după ce echipa croată nu a făcut testul Covid CSM Arcada Galaţi a câştigat la masa verde, scor 3-0, meciul cu Kastela din Liga Campionilor la volei masculin, deoarece echipa croată nu a făcut testul Covid-19. Partida era programată, astăzi, de la ora 18.00. "Echipa croată a dat dovadă de un neprofesionalism nemaîntâlnit la acest nivel. Kastela a venit fără test Covid efectuat, dar a dorit să-l facă la noi şi rezultatele să fie cunoscute până cu 2 ore înainte de începutul meciului. Acest lucru nu a fost posibil iar meciul a fost câştigat de noi cu 3-0“, a declarat Marius Pârvu - şef secţie volei CSM. Kastela va juca miercuri de la ora 20.00 cu Sastamala, iar partida CSM Arcada - Sastamala se va disputa joi 24 Septembrie de la ora 18.00, în Sala Sporturilor Dunărea. news.ro Link to comment Share on other sites More sharing options...
dcp100168 Posted September 24, 2020 Author Share Posted September 24, 2020 CSM Arcada Galati s-a calificat in turul secund al Ligii Campionilor la volei masculin CSM Arcada Galati, singura reprezentanta a Romaniei in sezonul 2020-2021 al Ligii Campionilor la volei, s-a calificat, joi, in turul secund al competitiei, dupa ce a invins, la turneul pe care l-a gazduit, formatia finlandeza Sastamala, scor 3-2. Scorul pe seturi a fost 28-26, 18-25, 25-13, 23-25, 20-18, dupa 127 minute de joc. CSM Aracada a salvat cinci mingi de meci ale echipei adverse in setul decisiv. Campioana Romaniei, Arcada Galati, a castigat primul meci din turneu cu 3-0, la "masa verde", dupa ce adversara sa, OK Ribola Kastela (Croatia), nu a indeplinit cerintele legate de prezentarea testelor negative Covid-19 la timp. Croatii au pierdut apoi si meciul cu Sastamala, de aceasta data pe teren, cu 0-3. Astfel, CSM Arcada incheie pe primul loc, cu doua victorii din doua posibile in grupa B din primul tur preliminar, si se califica in turul secund al Ligii Campionilor. Meciurile sunt programate tot sub forma de turneu la mijlocul lunii viitoare. ziare.com CSM Arcada Galaţi s-a calificat dramatic în turul al doilea preliminar al Ligii Campionilor la volei masculin, după ce a învins formaţia finlandeză Ford Levoranta Sastamala cu scorul de 3-2 (28-26, 18-25, 25-13, 23-25, 20-18), joi seara, în Sala Sporturilor Dunărea din Galaţi, în ultimul meci din în Grupa B a primului tur preliminar. Arcada a salvat nu mai puţin de cinci mingi de meci, înainte ca Talpă să aducă punctul victoriei cu un blocaj la fileu, după două ore şi 7 minute de joc. Gălăţenii au câştigat greu primul act, cu 28-26, după ce au salvat câteva mingi de meci, au pierdut clar setul al doilea (18-25), dar l-au câştigat fără probleme pe al treilea (25-13). Arcada a dominat setul cinci, dar pe final a cedat iniţiativa şi l-a pierdut neaşteptat cu 23-25. În tiebreak, finlandezii au fost aproape permanent în avantaj, chiar şi de trei puncte, dar Arcada a reuşit să se impună cu 20-18, după ce a salvat cinci mingi de meci. Olandezul Niels Klapwijk a fost cel mai bun om de la Arcada, cu 25 de puncte, Marian Bala a contribuit cu 22, iar Filip Sestan cu 16. De la oaspeţi s-au evidenţiat Romans Sauss (24 puncte) şi Aaro Nikula (23). Meciul a fost arbitrat de grecul Alexandros Mylonakis şi de turcul Ozan Cagi Sarikaya. agerpres.ro Link to comment Share on other sites More sharing options...
dcp100168 Posted September 24, 2020 Author Share Posted September 24, 2020 Calificare dramatică pentru CSM Arcada în turul doi preliminar din Liga Campionilor Campioana României la volei masculin CSM Arcada a trecut prin emoții cu carul în meciul decisiv de calificare în următoarea fază preliminară din Liga Campionilor. Formația gălățeană s-a impus cu scorul 3-2 în meciul decisiv de calificare contra campioanei Finlandei Ford Levoranta Sastamala, după ce a salvat două mingi de meci! Meciul a început echilibrat, dar CSM Arcada s-a impus în primul set după ce s-a impus cu 28-26, (8-7, 15-16, 21-20), după 32 de minute de joc. După setul secund Sastamala a egalat situația la general, finlandezii s-au impus cu 25-18, după un set în care au condus în cea mai mare parte, 8-7, 13-16, 16-21. Replica formației lui Sergiu Stancu a venit imediat, iar gălățenii s-au impus cu 25-13, (8-6, 16-9, 21-12), în setul trei. Al treilea parțial a fost cel mai scurt din joc, 21 de minute, mai scurt decât chiar cel decisiv. Echipa lui Sergiu Stancu nu putut tranșa soarta calificării în setul patru, deși a condus în mai multe rânduri. După 4-2 în debut, gălățenii au avut 8-4, 12-7. Spre finalul setului gălățenii au condus cu 18-15, 20-16 cu Klapwijk și Bala la liderii echipei, Klapwijk a desprins CSM Arcada 22-20. Finlandezii au revenit, au egalat la 23, după care s-au impus cu 25-23 și au împins meciul în set decisiv. Decisivul a început cu oaspeții la conducere, 4-2, 5-3. Klapwijk a egalat la 6 cu un serviciu as, însă desprinderea gălățenilor nu s-a produs același jucător olandez a servit direct în fileu la faza următoare. Finlandezii s-au desprins la 9-7, 11-8, gălățenii cu Bala în frunte au revenit la 12-13, dar oaspeții au beneficiat primii de minge de meci. În final finlandezii au irosit două mingi de meci. Meciul putea fi închis mai devreme și de CSM Arcada, au condus cu 16-15, dar șansa a fost irosită de formația gălățeană. Finlandezii au mai irosit o șansă de a închide meciul la 16-17. Gălățenii au egalat și s-au instalat la conducere 19-18, cu o nouă minge de meci, oportunitate cu nu a mai fost ratată de gruparea gălățeană. La finalul jocului jucătorul de la CSM Arcada Niels Klapwijk a fost ales omul meciului. Olandezul a realizat 25 de puncte în meciul de la Polivalentă, 14 puncte decisive. Marian Bala, cu 22 de puncte, a fost al doilea realizator al formației gălățene. Pentru CSM Arcada au jucat: Filip Sestan, Răzvan Olteanu, Miels Klapwijk, Marian Bala, Alexey Nalobin, Marin Lescov, Alexandru Rață, Vasile Talpă, Daniel Keegan, Mihajlo Stankovic, Michael Keeegan, Liviu Cristudor – libero. sportgalati.com Echipa învingătoare a evoluat în formula: Alexei Nalobin, Marin Lescov (Alexandru Raţă, Michael Keegan), Filip Sestan, Marian Bala (Mihajlo Stankovici), Niels Klapwijck, Răzvan Olteanu (Vasile Talpă) - Liviu Cristudor - "libero". Link to comment Share on other sites More sharing options...
dcp100168 Posted September 29, 2020 Author Share Posted September 29, 2020 CSM Arcada şi-a aflat adversarele din turul 2 al CEV Champions League La sediul Confederaţiei Europene de Volei din Luxemburg s-a stabilit programul din turul 2 preliminar al CEV Champions League, cea mai puternică competiţie la nivelul echipelor de club din Europa. Campioana României, CSM Arcada a fost repartizată în Grupa G de unde mai fac parte formaţiile: Fino Kaposvar - Ungaria şi titrata Jastrzabie Wiegel - Polonia, o echipă cu experienţă mare în competiţiile continentale. Din motive obiective, ungurii au anunţat că nu pot organiza turneul de pe teren propriu, în consecinţă echipa care va accede în grupele principale va fi stabilită după două turnee. Primul a fost programat în perioada 13-15 octombrie în Polonia. Echipa antrenată de Sergiu Stancu va organiza ultimul turneu în perioada 27-29 octombrie în sala Polivalentă Dunărea. monitoruldegalati.ro Link to comment Share on other sites More sharing options...
dcp100168 Posted October 12, 2020 Author Share Posted October 12, 2020 CSM Arcada nu mai dispută turneul din Polonia din preliminariile Ligii Campionilor! Programat inițial între 13 și 15 octombrie, în Polonia, primul turneu al Grupei preliminare G din Liga Campionilor a fost anulat. Turneul pe care campioana României, CSM Arcada, urma să îl dispute în Polonia a fost anulat din cauza pandemiei de coronavirus. Mai mulți jucători ai celor două adversare a formației gălățene, de la Jastrzebski Weigel, Polonia, și Fino Kaposvar, Ungaria, au fost depistați pozitivi la testul Covid-19. În aceste condiții calificarea în grupele Ligii Campionilor se va decide după ce se va disputa turneul de la Galați, turneu programat între 27 și 29 octombrie. Echipa care va câștiga turneul de la Sala Sporturilor va obține calificarea în grupele Ligii Campionilor. sportgalati.com Link to comment Share on other sites More sharing options...
dcp100168 Posted October 13, 2020 Author Share Posted October 13, 2020 Calificarea în Liga Campionilor se va hotărî la Galaţi În perioada 13-15 octombrie, în Polonia urma să se desfăşoare un turneu organizat de Confederaţia Europeană de Volei (CEV). În acest turneu, contând pentru etapa a II-a a Ligii Campionilor, era programat să se întreacă echipele campioane ale Poloniei, Ungariei şi României, respectiv CSM Arcada Galaţi. Luni după-amiază, a fost organizată o videoconferinţă a CEV, cu reprezentanţii celor trei cluburi implicate, în urma căreia s-a hotărât ca din cauza pandemiei de coronavirus, turneul polonez să fie anulat. Totodată, s-a stabilit ca cele trei echipe, Jastrzabie Wiegel, Fino Kaposvar şi Arcada, să joace câte două meciuri fiecare la Galaţi, într-un singur turneu, programat la sfârşitul acestei luni, 27-29 octombrie, prima clasată urmând să se califice în faza următoare a competiţiei continentale. Despre această situaţie nedorită, i-am solicitat părerea antrenorului campioanei CSM Arcada, Sergiu Stancu: „Eram pregătiţi de plecare, cu un picior în autocar, când am primit vestea despre anularea acestui turneu. În continuare aşteptăm veşti de la CEV în legătură cu disputarea meciurilor din turneul gălăţean, în care bine ar fi dacă am putea beneficia de aportul publicului nostru spectator. Deocamdată, nu ştim ce va urma în starea prelungită de pandemie. Păcat de această anulare, întrucât clubul nostru a făcut eforturi financiare deosebite pentru prezenţa echipei în Polonia, eforturi care s-au dovedit zadarnice. În ceea ce ne priveşte, vom continua pregătirile, în vederea unei comportări cât mai bune în turneul de peste două săptămâni. Aşteptăm cu încredere aceste meciuri şi ne gândim la calificare, chiar dacă adversarii noştri sunt deosebit de valoroşi.” Iată lotul pe care contează tehnicianul gălăţean: Niels Klapwijk, căpitanul echipei, Marian Bala, Vasile Talpă, Liviu Cristudor, Marian Lescov, Michael Keegan, Răzvan Olteanu, Alexandru Raţă, Alexei Nalobin, Filip Sestan, Ovidiu Darlaczi, Eugen Stuart, Mihailo Stankovici şi Vlad Kantor. viata-libera.ro Link to comment Share on other sites More sharing options...
dcp100168 Posted October 21, 2020 Author Share Posted October 21, 2020 CSM Arcada Galaţi şi-a aflat programul în campionatul intern şi Cupa României Campioana României este angrenată pe trei fronturi în sezonul 2020-2021: Divizia A1, Cupa României şi CEV Champions League. Federaţia Română de Volei a anunţat componenţa grupelor şi locaţiile în care se vor disputa turneele. CSM Arcada va debuta în Divizia A1 la Zalău şi va organiza cel de-al treilea turneu în perioada 27-29 noiembrie. Programul complet: Turneul 1 (6-8.11.2020) Grupa 1: CSS CNE LAPI Dej-SCM Zalău; CS Unirea Dej; CSM Arcada Galati;(se joacă la Zalău în 5-7.11.2020) Grupa 2: CSU Ştiinţa Bucureşti; U Cluj, Ştiinţa Explorări Baia Mare; Grupa 3: CSU Braşov; CSM Cîmpia Turzii; SCM U Craiova; Grupa 4: Steaua Bucureşti; CS UV Timişoara; Dinamo Bucureşti (se joacă în 7-9.11.2020) Turneul 2 (21-23.11.2020) Grupa 1: SCM U Craiova; CSS CNE LAPI Dej-SCM Zalău; U Cluj; Grupa 2: UV Timişoara; CSU Ştiinţa Bucureşti; CSM Cîmpia Turzii; Grupa 3: Steaua Bucureşti; CSM Arcada Galaţi; CSU Braşov; la Bucureşti. Grupa 4: Unirea Dej; Ştiinţa Expl. Baia Mare; Dinamo(se joacă în 20-22.11.2020) Turneul 3 (27-29.11.2020) Grupa 1: CSS CNE LAPI Dej-SCM Zalău; CSM Cîmpia Turzii; Ştiinţa Explorări; Grupa 2: Steaua; SCMU Craiova; CSU Ştiinţa Bucureşti Grupa 3: CSU Braşov; Unirea Dej; UV Timişoara; Grupa 4: CSM Arcada Galaţi; Dinamo; U Cluj; se va juca la Galaţi. Turneul 4 (5-7.12.2020, se joacă echipele de pe poz. 1-2 şi 1-3) Grupa 1: CSS CNE LAPI Dej-SCM Zalău; Steaua; UV Timişoara; (se joacă în 4-6.12.2020) Grupa 2: CSU Ştiinţa; Unirea Dej; CSM Arcada; (se joacă la Dej în 5-7.12.2020) Grupa 3: CSU Braşov; U Cluj; Ştiinţa Explorări;(se joacă în 4-6.12.2020) Grupa 4: Dinamo; CSM Cîmpia Turzii; SCMU Craiova.(se joacă în 5-7.12.2020) Turneul 5 (6.12.2020) Ziua a II a: Unirea Dej -SCMU Craiova (poz.2/G2 -poz.3/G4) Ziua a II a: U Cluj - UV Timişoara ( poz.2/G3 - poz.3/G1) Ziua a II a: CSM Cîmpia Turzii - CSM Arcada (poz.2/G4 - poz.3/G2) Ziua a II a: Steaua - Ştiinta Explorări (poz.2/G1 - poz.3/G3) Turneele 4 şi 5 se vor juca în perioada 5-7.12.2020 astfel: -grupa 1 şi grupa 3 vor desfăşura turneul în aceeaşi locaţie cu 2 jocuri pe zi; -grupa 2 şi grupa 4vor desfăşura turneul în aceeaşi locaţie cu 2 jocuri pe zi; Turneul 6 (11-13.12.2020) Grupa 1: CSS CNE LAPI Dej-SCM Zalău; CSU Ştiinţa; CSU Brasov; Dinamo. Grupa 2: Steaua; Unirea Dej; U Cluj; CSM Cîmpia Turzii; Grupa 3: SCMU Craiova; CSM Arcada; Ştiinţa Explorări; UV Timişoara, se joacă la Craiova. La primele 3 turneee ordinea jocurilor este: -prima zi poz.1 cu poz. 2; -a doua zi poz.2 cu poz. 3; -a treia zi poz. 1 cu poz. 3 Cupa României se va juca în perioada 29.01 -1.02.2021. regionalpress.ro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts