Jump to content

CSM Galaţi va avea echipă de fotbal

dcp100168

Recommended Posts

Legende ale Oțelului doresc înființarea unei noi echipe

Trei dintre fotbaliștii de legendă ai Oțelului au ajuns în postura de a lucra împreună la CSM Galați, acolo unde intenționează să înființeze o nouă echipă de fotbal seniori.

Fotbalul gălățean are mai multe generații de fotbaliști care au rămas în memoria fanilor, iar una dintre aceste generații i-a avut ca vectori, printre alții, pe Vali Ștefan, Viorel Tănase și Tudorel Pelin. Toți trei sunt acum la CSM Galați, primul ca șef de secție, iar ceilalți doi ca antrenori. Aceștia pun la cale înscrierea în campionat a unei noi echipe de seniori, care să reprezinte Clubul Sportiv Municipal.
Activitatea fotbalistică la CSM Galați a început în urmă cu doi ani, prin crearea de selecții la nivelul juniorilor. Mai întâi, în 2018, a fost înscrisă o echipă la nivelul juniorilor C, iar din 2019 a crescut numărul de echipe la trei, la categoriile A, B și C. Venit între timp la cârma secției de fotbal, Valentin Ștefan, fost căpitan al Oțelului anilor 90, și-a propus ca obiectiv principal înființarea unei echipe de seniori.
”Încă de la începutul venirii mele la CSM Galați, unul din principale obiective a fost înființarea unei echipe de seniori. Scopul principal este acela de a le da tinerilor gălățeni posibilitatea de a activa la o echipă de seniori, după terminarea junioratului. Noi ne dorim cât mai curând să ne înființăm la acest nivel, deocamdată suntem la stadiul de proiect. Sperăm să putem accede în următoarea ediție de campionat a Ligii a IV-a”, a spus Vali Ștefan, pentru contul oficial de Facebook al clubului.

"Tase" - Pelin, antrenori la CSM

Viorel Tănase ar urma să fie antrenorul principal al echipei de seniori, asistat de Tudorel Pelin. Cei doi sunt deja la CSM Galați în postura de antrenori la echipele de juniori. Din staff mai face parte și Alexandru Iliuciuc, fost portar la Oțelul, la începutul anilor 2000.
”Mă bucură că se înființează această echipă de seniori. Cred că este un lucru benefic pentru centrul nostru de copii și juniori, dar și pentru toți viitorii fotbaliști din Galați, pentru că astfel vor fi motivați că pot ajunge la o echipă de seniori. Împreună cu Vali am creionat un lot de 22 de jucători, dar așteptăm să luăm ființă și să se declare totul oficial”, a spus ”Tase”.
Fiind deja afiliat la Asociația Județeană de Fotbal Galați, CSM depinde de votul Adunării Generale pentru a putea participa direct în Liga a IV-a, din sezonul 2020-2021. Mai precis, reprezentanții cluburilor de la nivelul celui de-al patrulea eșalon fotbalistic vor vota dacă sunt de acord sau nu cu participarea celor de la CSM Galați direct în Liga a IV-a, altfel fiind necesară înscrierea în cea de-a cincea ligă. Totuși, există precedentul din 2016 cu Suporter Club Oțelul Galați, actualmente în al treilea eșalon, care a primit acordul tuturor membrilor Ligii a IV-a de a participa direct în campionatul județean.

viata-libera.ro

• 1 month later...

Galațiul are încă o echipă de fotbal seniori

Clubul Sportiv Municipal Galați va avea, din sezonul următor, echipă de fotbal seniori înscrisă în campionatul Ligii a IV-a. Adunarea Generală a cluburilor județene a votat pentru participarea echipei CSM Galați din sezonul următor direct în eşalonul al patrulea. Noua echipă a Galațiului va fi antrenată de Viorel Tănase și Tudorel Pelin, foști jucători de legendă ai Oțelului. Pe lângă CSM Galați, alte 14 echipe vor lua parte la competiție, iar țintarul pentru noul sezon a fost stabilit, fără să se cunoască însă data precisă de disputare a primei runde.

viata-libera.ro

• 3 weeks later...

CSM Galați se întărește cu jucători de experiență

Antrenorul Viorel Tănase se va baza pe mai mulți jucători cu experiență în noul sezon, pe lângă tinerii de la echipele de juniori ale clubului.

Clubul Sportiv Municipal Galați a demarat un proiect ambițios la secția de fotbal condusă de Valentin Ștefan, prin care și-a propus participarea cu o echipă de seniori la nivelul ligii a patra. Răspunsul a fost favorabil, iar gruparea gălățeană se va afla la startul sezonului 2020-2021, oricând va începe acesta. Pe lângă jucătorii de la echipele de juniori ale clubului, antrenorul Viorel Tănase și-a îndreptat atenția către mai mulți jucători cu experiență.

”Am creat un mixt între jucători cu experiență și cei tineri, pentru că atunci când joci la nivel de seniori, oricât de talentați ar fi copiii, e nevoie și de experiență pe anumite posturi. Astfel, se pot dezvolta mult mai ușor și juniorii noștri, ceea ce reprezintă scopul principal al acestei echipe. Momentan, ne dorim să luăm fiecare meci în parte, nu punem o presiune anume pe realizarea vreunui obiectiv”, a spus Tănase, care va fi asistat de Tudorel Pelin (antrenor secund și al echipei de juniori din campionat), plus Alexandru Iliuciuc (antrenor de portari). La CSM Galați mai activează ca antrenori la echipele de juniori ale clubului Eugen Baștină și Ion Gigi, de asemenea foști fotbaliști importanți ai Galațiului.
Dintre jucătorii cu experiență aduși la noua echipă se remarcă Silviu Ilie, care la 32 de ani a ajuns la nivelul Ligii a IV-a, după ce a avut mai multe accidentări serioase în carieră.

Liga a IV-a își întârzie startul

Din păcate pentru echipele județene și pentru formațiile de juniori, nu sunt semnale care să indice reluarea competițiilor prea curând fără testări pentru depistarea Covid-19 în prealabil. Astfel, există posibilitatea ca noul sezon al ligilor a IV-a și a V-a, plus al campionatelor de juniori să se desfășoare sub formă de turnee, dar abia din primăvară. Situația cazurilor de coronavirus este în ascensiune în România, iar Ministerul Sănătății nu face rabat de la protocolul întocmit cu Federația Româna de Fotbal, în care se cere testarea la fiecare două săptămâni, odată cu startul competiției. Costurile prea mari împiedică posibilitatea începerii partidelor oficiale în aceste momente.
”Eu mi-aș dori și sper ca de la 15 octombrie să putem să începem. Într-adevăr, suntem conștienți că numărul de cazuri cu infectați de coronavirus e în creștere, dar la fotbal avem avantajul că jucăm în aer liber, iar riscul de infectare este mult mai mic”, a spus ”Tase”.
Noua echipă a Galațiului efectuează în această perioadă câte trei antrenamente pe săptămână, la stadionul "Dunărea".

viata-libera.ro

Experiență și dorință de afirmare, mixul din lotul cu care CSM Galați abordează L4

Echipa cu care CSM Galați va aborda primul eșalon județean, Liga a IV-a, este gata în proporție de 90%. Antrenorul echipei gălățene, Viorel Tănase, a anunțat la Lider Sportiv, Pro Lider FM, lotul pe care formația gălățeană se va baza în primul sezon de existență la nivelul seniorilor.

”Pentru postul de portar avem două opțiuni: Ciprian Cristian Tofan, (sezonul trecut la Avântul Valea Mărului), și Cătălin Enache, (fost la CSU Dunărea de Jos, sezonul trecut la Zimbrul Slobozia Conachi). Pe linia de fund avem un copil născut în anul 2002, provenit de la centrul de la CSM, Ștefan Cosmin, un jucător pe care ne bazăm.

În centrul defensivei îi avem pe Ruben Codreanu, (ultima oară la Zimbrul Slobozia Conachi), Tudor Scarlat, (Zimbrul Slobozia Conachi), Silviu Ilie, (Avântul Vânători), și mai avem un copil legitimat de la Vânători, Marin Cosmin. Din lotul echipei noastre mai fac parte: Costin Serea, (Avântul Valea Mărului), Daniel Petică, (Avântul Valea Mărului) zilele astea trebuie să semnăm cu el.

Pentru mijloc jucătorii noștri vor fi: Cosmin Dragomir, Răducu, de la Vânători, Marius Postelnicu, (Zimbrul Slobozia Conachi), doi copii, Croitoru și să vedem Mitrofan, el este în probe trebuie să convingă. Îl avem pe Nicu Bălan, (Avântul Valea Mărului), încă un copil Gabriel Tănasă, tot din centrul propriu, îi avem pe Iulian Mohorîță, (fost la CSU Dunărea de Jos, ultima oară la Avântul Valea Mărului), Alin Daniel Boșneagă, (Avântul Vânători), Angheluță, un copil născut în anul 2003 ce provine de la noi din centru.

În față ne bazăm pe golgheterul Ligii a IV-a Constantin ”Boboc” Spînache, (Zimbrul Slobozia Conachi), Ravaneli al nostru, și îl mai avem pe Alexandru Izvoranu, (fost la CSU Dunărea de Jos, ultima oară la Zimbrul Slobozia Conachi)”, a spus Viorel Tănase despre lotul echipei de seniori.

Alte transferuri în așteptare

Tehnicianul gălățean a mai spus că își propune să mai transfere câțiva jucători, pentru a crea concurență pe posturi. ”Sunt mulțumit de lot, se putea și mai bine. Îmi mai doresc calitate, mai avem nevoie de 3-4 jucători de calitate care sa creeze concurență celorlalți, care să aducă plus valoare. Vreau să facem un lot de 22 de jucători care să ne asigure dublaj pe posturi, un lot echilibrat, atât valoric cât și numeric”, a completat ”Tase”.

Laurențiu Radu, prima plecare

Chiar dacă nu a început încă sezonul oficial CSM Galați a pierdut un jucător de bază, Laurențiu Radu. ”Din păcate fundașul Radu Laurențiu,(sezonul trecut la Zimbrul Slobozia Conachi), un jucător cu experiență, pe care l-am pregătit chiar la nivelul Ligii a II-a la FCM Dunărea, a venit acum câteva zile și mi-a spus că a prins un contract foarte bun cu serviciul în Olanda și va trebui să plece.

Lotul l-am creionat de la început, numai că pe parcurs am mai scăpat dintre jucători, pentru că au semnat la alte echipe, chiar din Galați, și mă refer la jucători care au fost la echipa echipa Universității. Vorbisem cu ei, dar s-au dus la mai bine si i-am înțeles. Avem un lot conturat de 18 jucători”, a încheiat Viorel Tănase.

sportgalati.com