Jump to content

Artă urbană cu mesaj ecologist, pe Faleza Superioară


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Artă urbană cu mesaj ecologist, pe Faleza Superioară

Cu treptele şi pereţii degradaţi, mâzgălită cu tot felul de nume şi mesaje jenante, "decorată" cu gunoaie, scara monumentală cunoscută ca "zidul mic" de pe Faleza Superioară şi-a schimbat radical imaginea, graţie unor desene cu mesaj ecologist. Zidul a fost colorat în nuanţe de albastru, iar pe el şi-au făcut apariţia doi căluţi de mare şi… un PET. Cu mult mai interesantă şi spectaculoasă este reprezentarea grafică din capul scării, acolo unde am găsit şi o pungă de plastic plină cu doze goale de bere. Bănuim că nu face parte din lucrarea de artă urbană.

Lucrarea de artă urbană - care nu poate fi pe placul tuturor pentru că, nu-i aşa, gusturile nu se discută - a stârnit numeroase comentarii pe reţelele de socializare. Tocmai de aceea am cerut Primăriei municipiului Galaţi să ne informeze cine, cum şi în ce condiţii a realizat-o.
"Referitor la solicitarea dumneavoastră, vă comunicăm că Primăria municipiului Galați și-a dat acordul pentru reprezentarea grafică propusă de Asociația «Mai Mult Verde», respectând reglementările legale. În acest scop, municipalitatea a obținut avizul Direcției Județene pentru Cultură Galați, prin care se specifică faptul că zidul respectiv nu face parte din PUZ - Zone Construite Protejate, aprobat prin HCL nr.63/2015, fiind acceptată realizarea lucrării cu tema propusă - poluarea cu plastic a apelor Dunării. Precizăm că în adresa Asociației «Mai Mult Verde» se specifică faptul că scopul lucrării este de a atrage atenția asupra problemei poluării cu plastic a apelor Dunării, de a ilustra efectele asupra florei și faunei acvatice și de a trage un semnal de alarmă în acest sens. De asemenea, Asociația «Mai Mult Verde» a prezentat o schiță a lucrării, asumându-și toate cheltuielile pentru realizarea acesteia", ne-a transmis Biroul de presă al Primăriei municipiului Galați.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.