Jump to content

Circ cu pumni şi picioare pe Dogăriei!

Recommended Posts

Posted

Circ cu pumni şi picioare la Galaţi! Romii s-au bătut cu poliţiştii

Supăraţi pe autorităţi, câteva familii de romi din Galaţi au scos mobila în mijlocul drumului şi au blocat circulaţia, după care s-au încăierat cu poliţiştii veniţi să-i liniştească. A urmat un circ total, cu pumni, picioare şi îmbrânceli. Oamenii au blocat o stradă intens circulată, după ce un copil de-al lor a fost rănit uşor de o maşină în timp ce ieşea dintr-un cort amplasat la marginea drumului. Romii stau în corturi de mai bine de o lună de zile, pentru că au fost evacuaţi din casă de un proprietar care a câştigat imobilul în instanţă. S-au enervat rău şi s-au hotărât să nu mai lase nicio maşină să treacă prin zonă. Sperau să fie băgaţi astfel în seamă de autorităţile locale, pe care le consideră vinovate de toate necazurile lor. Trei dintre protestatari au fost amendaţi pentru tulburarea liniştii publice. Poliţia spune că nu are, deocamdată, o soluţie pentru ei, deoarece locuinţele sociale sunt în construcţie. Strada a fost deblocată de oamenii legii după mai bine de o oră.

http://www.protv.ro/stiri/eveniment/gal ... otest.html

Posted

Halal mentalitati de oameni. Asta e romanul si asta e ROMANIA! Nimeni nu e intelegator cu semenii lor. Daca eu as castiga de la stat un imobil sa zicem nu as evacua oamenii. Ci m-as intelege sa inaintam fiecare parte adica si eu si respectivii care locuiesc in acel imbil care mi s-a retrocedat, o cerere la primarie pentru constructia unei locuinte sociale. Si nu i-as evacua pana nu se va construi acea locuinta, si nu vor avea adapost asigurat. Daca nu au bani sa imi plateasca chirie, rezolvarea e simpla. Sa aiba grja sa intretina apartamentul respectiv curat, in conditii bune si sa ma mai ajute pe mine la unele treburi gospodaresti.

Posted

Uneori, în asemenea cazuri, "retrocedaţii" au motive sa-i evacueze: sunt galagioşi, murdari, au instinctul de şatră ...

Asta nu înseamnă că nu încerc un sentiment de milă pentru cei evacuaţi, oricare ar fi ei.

Posted

Cateva familii de rromi evacuate dintr-o casa nationalizata au baricadat o strada din Galati

Lupte de strada în Galati. Politistii au intervenit în forta pentru a distruge o baricada ce a blocat doua ore accesul pe strada Dogariei. Este vorba de familiile unor rromi evacuati care voiau sa oblige administratia locala sa le dea imediat case, acuzând autoritatile ca din cauza lor, ieri-dimineata, unul dintre copii a fost lovit de o masina.

Scandalul care a blocat aproape doua ore una dintre iesirile unui spital galatean, dar si drumul cel mai accesibil din Valea Orasului a început dupa ce un copil de 3 ani, Elvis Chiper, a fost lovit de un Audi condus de o galateanca de 32 de ani. Copilul s-a ales cu doua coaste fisurate, iar politistii au stabilit ca el a fost lasat nesupravegheat de parintii care stau de aproape doua luni în corturi, fiind evacuati dintr-o casa nationalizata. Imediat dupa incident, evacuatii s-au unit si au blocat strada cu tomberoane furate si resturi de mobilier. ,,Nepotul meu a fost lovit de masina unei romance, l-a târât zece metri, si acum poate e pe moarte la Reanimare. Noi de când stam în corturi mereu ne trezim cu masinile peste noi. Si politistii ne fac de râs. Ca de ce stam în drum, în corturi lânga asfalt. Dar unde sa stam? Nu deblocam strada pâna nu vine primarul. Sa ne bage la puscarie! Sa vina mascatii! Nu ne pasa! Noi de aici nu plecam, altfel ne omoara cu zile pe toti pâna în septembrie când cica ne da primaria case”, spunea Geanina Hurdui, una dintre evacuatele razvratite.

«Pe aici nu se trece!»

În ciuda rugamintilor soferilor, evacuatii nu au putut fi convinsi sa lase pe cineva sa treaca. ,,Nu, nu trece nimeni. Noua aproape ca ne-a omorât nepotul. Sa vina primarul, sa ne promita macar casa. Poate sa ne faca ce vor. De aici nu plecam”, spuneau evacuatii. Din cauza lor, multi taximetristi au trebuit sa ocoleasca kilometri buni ca sa ajunga la gara, si la fel au facut si alte zeci de masini. Politistii au intervenit în forta, au dispersat si aglomeratia si au stricat si baricada. Dar asta doar dupa ce s-au luptat cu evacuatii care incepusera sa se agate de masinile politiei cu tot cu copii, iar altii s-au opus arestarii punând între ei si politisti chiar proprii copii. Unul dintre micutii revoltati chiar a încercat sa reconstruiasca baricada parintilor, dar munca i-a fost din nou distrusa de politisti. Dupa urlete, lesinuri false si blesteme proferate chiar de pustii evacuatilor împotriva politistilor care le luasera la sectie parintii, peste strada s-a asternut linistea. O liniste ,,vegheata” de patru masini de politie. Purtatorul de cuvânt al Inspectoratului Judetean de Politie Galati, scms Cristina Tatulici, a precizat ca, în urma descinderii politistilor, trei persoane au fost duse la sectie si amendate pentru ca au facut scandal. Asa ca revolta rromilor evacuati nu si-a atins scopul. Ei vor trebui sa astepte luna septembrie pentru a primi case de la Primaria Galati.

http://www.gardianul.ro/index.php?pag=n ... alati.html

Posted
Halal mentalitati de oameni. Asta e romanul si asta e ROMANIA! Nimeni nu e intelegator cu semenii lor. Daca eu as castiga de la stat un imobil sa zicem nu as evacua oamenii. Ci m-as intelege sa inaintam fiecare parte adica si eu si respectivii care locuiesc in acel imbil care mi s-a retrocedat, o cerere la primarie pentru constructia unei locuinte sociale. Si nu i-as evacua pana nu se va construi acea locuinta, si nu vor avea adapost asigurat. Daca nu au bani sa imi plateasca chirie, rezolvarea e simpla. Sa aiba grja sa intretina apartamentul respectiv curat, in conditii bune si sa ma mai ajute pe mine la unele treburi gospodaresti.

Ia nu-ti mai da tu cu parerea vizavi de mentalitatile romanilor. Sa-ti spun ceva: si eu am avut un imobil retrocedat tot pe Dogariei si tot cu tigani bagati de stat inainte de 89 in el. Dupa ce am revendicat, i-am tinut inca 7 ANI DE ZILE fara sa le iau niciun leu chirie, iar ei au adus casa intr-o stare deplorabila, in ultimul stadiu posibil de degradare (distrugeri, toate geamurile sparte, munti de gunoaie), desi in tot acest timp nu le-am luat niciun leu chirie, desi aveam desigur tot dreptul. Bineinteles bani in renovarea casei nu bagau, dar de luat masini isi luau. Pana la urma am vandut cu ei cu tot mult sub pretul pietei. Asa ca taci tu mai bine din gura, nu mai zi ca daca ai castiga, i-ai tine, pt ca daca cei aflati in imobil ar fi tot tigani, sigur l-ar distruge. Si numai un PROSTOVAN poate sa stea sa se uite cum ii este facuta inutilizabila propria lui casa de catre aceste ciori. Asa ca nu stiu cine are mentalitate stricata, dar astfel de oameni ca tine sunt extrem de periculosi. Din cauza unor oameni ca tine se iau decizii aberante care numai la noi se intalnesc, cum sunt locurile rezervate pt tigani la licee si facultati si celelalte facilitati nejustificate.

Posted

Astia nu sunt tiganii care locuiau in centru cu calul in casa? Daca e asa, atunci autoritatile au fost mai mult decat intelegetoare, intrucat situatia persista de 7-8 ani.

Posted

doamne, Sheena, ce naiv/a esti! ai aterizat ieri de pe Luna?....majoritatea celor care locuiesc intr-un imobil care nu le apartine sunt foarte saraci. Nu conteaza daca sunt tigani su nu (rasismul va face sa afirmati ca "ciorile" alea sunt vinovate....sincer, cei rasisti isi merita soarta! (sic!) )...am cunoscut cateva familii care locuiau in case retrocedate...saraci, imputiti, inculti (unii analfabeti), nesimtiti...aaa...da....si ROMANI, nu tigani!...am cunoscut si tigani la fel ca cei amintiti anterior! Problema nu sunt tiganii, sunt toti cei care nu traiesc omeneste! care nu respecta legile!

eu cred ca e o sabie cu doua taisuri: saracia determina pe de o parte mila si munca, iar pe de alta, betie, prostie, mizerie!

voi ce ziceti?

Posted

apropo de treaba cu locurile rezervate in licee/ scoli: si eu sustin aceeasi parere: logic, un loc special rezervat intr-un sistem sau institutie este bazat pe doua tipuri de motive: supra-pregatire, talent deosebit etc. sau defavorizare, handicap etc. Daca un tigan ar fi olipic la ceva anume, ar intra pe locul respectiv....daca ar fi handicapat sau mai stiu eu ce....la fel. Deci care ar fi motivul crearii locurilor pentru ei? Defavorizarea? Adica esti defavorizat pt. ca te-ai nascut tigan? Aici e discriminare pozitiva! oricum e o idee fff proasta asta cu locurile pt. romi in scoli!

Posted

Mie mi se pare ca in aceste conditii sunt disriminati restul. Oare nu ar trebui cate un loc la liceu si pentru armeni, greci, turci, evrei, lipoveni, germani, sarbi? Practic un tigan prost(nu unu destept) poate intra la LVA dar un neamt mediocru nu poate, insa tipam sus si tare ca luptam pentru egalitate de sanse. Nu este corect; Singurul criteriu de evaluare trebuie sa ramana competenta si nu culoarea pielii sau apartenenta la o etnie.

Posted

Asa putem sa propunen si un loc la facultate pentru cei care nu au liceu, sau pentru oligofreni, intrucat acestia nu au in viata aceleasi sanse ca tinerii care-au absolvit un liceu. Docica, tu ti-ai trimite mama la un neurochirurg care a intrat la facultate pentru ca e ARIAN si nu pentru ca este cel mai bun?

Posted

pai cred ca ti-am raspuns cu mesajul anterior. repet: mi se pare foarte stranie legea asta cu locurile pt. rromi la scoala/liceu/facultate. E anormala si inumana. Am explicat deja cauza. Nu judec oamenii dupa rasa, gusturi, ci dupa comportamentul lor!

• 7 months later...
Posted

Intradevar aceasta lege e discriminare pura. Si rromi trebuie sa aiba aceleasi dreoturi sa se inscrie la scoala la fel ca un roman si daca nu are un comportament bun sa fie sanctionat in acelasi fel ca orice elev.

• Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.