Jump to content

Stadionul "Oţelul", preluat de Primăria Galaţi


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Primăria Galaţi ia în folosinţă stadionul Oţelul

Stadionul Oţelul va fi administrat de Primăria municipiului Galaţi dacă la următoarea şedinţă de Consiliu Local, consilierii vor vota ”pentru” transmiterea cu titlu gratuit a bazei sportive de la proprietar, combinatul LIBERTY Galaţi, la municipalitate. ”Dorim să preluăm Stadionul Oţelul pentru ca juniorii de la Clubul Sportiv Municipal să aibă condiţii pentru anutrenamente, bineînţeles în perioada în care echipa de fotbal Oţelul nu are antrenamente sau meciuri”, ne-a declarat primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu. Pentru început, stadionul va fi preluat de municipalitate în baza unui contract de comodat ce va fi perfectat după ce consilierii locali vor aproba proiectul de hotărâre privind privind împrumutul de folosinţă cu titlu gratuit a imobilului compus din teren în suprafaţă totală de aproape 35.000 mp şi construcţiile aferente împreună cu toate dotările acestora.  "LIBERTY Galaţi a decis să încredinţeze către municipalitate operarea şi îngrijirea bazei sportive Oţelul. Sperăm că, astfel, acest activ va putea servi mai bine intereselor sportului local", ne-a declarat Dorian Dumitrescu, purtătorul de cuvânt al combinatului siderurgic gălăţean.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Stadionul ”Oțelul” ar putea fi preluat de Primărie

Primăria Galați ar putea prelua baza sportivă "Oțelul", cu titlu gratuit, de la Combinatul Siderurgic Liberty Galați

Numărul bazelor sportive din subordinea Primăriei Municipiului Galați s-ar putea mări în perioada următoare, ca urmare a propunerii de trecere, cu titlu gratuit, a stadionului "Oțelul" de la Combinatul Liberty Galați. Acest punct se află pe ordinea de zi a ședinței de astăzi a Consiliului Local, când se va supune la vot. Stadionul ar putea rămâne în proprietatea Combinatului Liberty, dar să fie dat în folosință Primăriei, care să se ocupe de îngrijirea bazei.

Construit în 1982, stadionul are două terenuri de fotbal, iar cel principal are gazon cu iarbă naturală, instalație de nocturnă și este împrejmuit de tribune cu 13.500 de locuri pe scaune. Baza Sportivă "Oțelul", care măsoară circa 35.000 mp, a fost special construită pentru desfășurarea antrenamentelor și competițiilor de fotbal, fiind una dintre primele din țară fără pistă de atletism. Momentan, pe "Oțelul" își desfășoară activitatea doar Suporter Club Oțelul Galați, care asigură și costul utilităților.

Oficialii Oțelului s-ar bucura dacă baza sportivă va trece către grija municipalității. Într-adevăr, sunt discuții în acest sens, din câte știu. "Pe noi ne-ar bucura, pentru că avem un parteneriat solid cu Primăria Galați și cu Consiliul Local, astfel că nu poate decât să ne avantajeze. Trebuie să ținem cont și de faptul că suntem singurul club sportiv din Galați care, cel puțin momentan, plătește pentru baza de sport pe care o folosește. Plătim toate utilitățile, care ne consumă o bună bucată din buget. Acei bani i-am putea gestiona altfel, către activitatea sportivă propriu-zisă, fie că vorbim de echipa de seniori, fie că e vorba de grupele de copii”, a spus Cristian Munteanu, managerul general al SC Oțelul.

Momentan, sub tutela Primăriei Municipiului Galați, se mai află stadioanele: "Dunărea", "Siderurgistul" și "Gloria".

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.