Jump to content

Cum ar fi sa fii primar?

Recommended Posts

Posted

1. Ma gandeam sa deschid acest topic ca totusi este un exercitiu de gandire as zice. Cum se desfasoara acest joc de gandire? Cineva spune o problema cu care se confrunta in oras, iar userul urmator se gandeste ce ar face el in acea situatie daca el ar fi primarul orasului. Apoi posteaza si el la randul sau o problema cu care se confruta in oras.

2. Ca sa nu mai deschid alt topic fiindca intrebarea se incadreaza tot aici. La punctul 2 se va raspunde la intrebarea: Cum ar fi sa fie alegerile locale sa se desfasoare in fiecare sambata iar duminica sa se decida primarul ales care va fi in functie doar o saptamana? Astfel ar avea sansa toti galatenii sa fie primari si poate si orasul se va schimba in bine. (Raspuns optional)

Exemplu:

User x: Care ar fi rezolvarea problemei garajelor de pe domeniul public?

User y: 1. Cred ca solutia ar fi ca sa se construiasca parcari supraetajate in oras sub forma de turnuri si sa fie pazite de politisti comunitari sau bodyguarzi ai BGS ori altor firme de securitate. Si fiecae sofer sa aiba o cartela de acces care sa o prezinte paznicului respectiv. Bun. Acum sa zicem apare problema banilor. Ce facem? Demolam garajele de pe domeniul public si le vindem bucata cu bucata ca materiale de constructie, iar banii ii folosim la ridicarea parcarilor supraetajate. Nu vor fi suficienti banii acestea dar daca punem mintea la contruibutie banii se gasesc.

Care ar fi rezolvarea problemei ........ ?

etc.

Posted

Răspuns: Se concesionează o bucată de teren (pe care sunt acum vreo 10-15 garaje) unui investitor, acesta construieşte o parcarea etajată, sub- sau supraterană, iar costurile şi le amortizează din taxele încasate de la cei care vor să-şi lase maşina într-o parcare păzită (şi, eventual, dotată, cu spălătorie şi alte servicii auxiliare). Primăria nu plăteşte nimic şi, în plus, beneficiază de foarte multe terenuri eliberate pe care se pot face parcuri sau alte chestii folositoare comunităţii.

Întrebare: Cum se pot construi locuinţe sociale pentru cei care se află în situaţia materială de a nu-şi permite credite imobiliare?

Posted

Pe vremuri, marile întreprinderi solicitau credite cu care construiau locuinţe pentru salariaţii lor. Din chiria pe care o încasau, întreprinderile rambursau creditul. În zilele noastre, primăria ar trebui să încurajeze investitorii să vină să construiască locuinţe sociale, cu o chirie modică; în schimb, acesta ar putea primi o facilitate fiscală, până la amorsarea investiţiei.

Problemă: care ar fi metoda prin care să-i obligăm pe unii dintre concetăţenii noştri să nu mai arunce gunoaiele pe fereastra blocului sau să-şi lase sacoşele cu gunoi în faţa blocului?

Posted

Posibila rezolvare: implicarea asociatiilor de proprietari si a politiei comunitare sau a unui seriviciu din cadrul Directiei de Sanatate Publica, prin amendarea asociatiilor de proprietari. O data, de doua ori, de zece ori. Amenda va fi suportata - sa zicem - doar de locatarii din blocul "vinovat". Dar nu cred ca este obligatia Primarului (vezi denumire topic).

Intrebare: Unde ar trebui sa se desfasoare spectacolele "in aer liber" din Galati?

PS: Nu va recomand sa va mutati la blocurile "P" din centru... E durere cand se pune de vreun concert sau targ...

Posted

Dar nu cred ca este obligatia Primarului (vezi denumire topic).

Te contrazic. În primărie este un compartiment ce se ocupă cu asociaţiile de proprietari. Astfel, dacă un control găseşte mizerieîn faţa blocului X, respectivul compartiment va afal din ce asociaţie face parte respectivul bloc.

Intrebare: Unde ar trebui sa se desfasoare spectacolele "in aer liber" din Galati?

Stadionul Portul Roşu mai funcţionează sau e în plan să se construiască pe acolo cine ştie ce hipermarket, aşa cum s-a întâmplat cu stadionul IMH, acolo unde e acum Billa 2?

EDIT: am rămas dator cu problema: Unde se pot amenaja locuri unde oamenii să poată încinge o partidă de fotbal, de volei, ping-pong şi alte asemenea activităţi recreative? Pe vremuri, când nu erau atâtea maşini, se bătea mingea în mijlocul străzii.

Posted

Raspuns la editul tau: intr-o saptamana de primarie, in primele cinci zile rad toate garajele, demolez toate balcoanele ilegale, ridic toate masinile cu ITP expirat sau parcate aiurea pe trotuare, pun spatiu verde, amenajez locuri de joaca si terenuri de fotbal, tenis, prelungesc plaja pana la Siret, fac de la plaja pod spre faleza, amenajez pista de biciclete si role, fac teren de montain bike, trial si la Garboavele cel mai mare parc de distractii din estul europei, chem japonezii sa-mi faca pod peste Dunare, englezii pentru parc de distractii, americanii pentru aeroport, francezii pentru un TGV cu Tulcea, Galati, Braila, Buzau. Intre timp dau in judecata SIDEX-ul pentru atentat la sanatatea publica şi ucidere din culpă cu depagubiri de 1.000.000.000.000 euro si il reprofilez pe productia de ozon şi pamant agricol fertil pe care il export. Sambata ma urc in autocar cu electoratul si copiii lor si plec intr-unul din cele 10 circuite gratuite de o zi prin locuri istorice si culturale organizate de Primarie (din care 1,2 in Delta), duminica organizez alegeri locale si candidez independent. Luni ma trezesc din visare si plec la munca. :d

Intrebare: Cate mandate imi trebuiesc sa realizez cele de mai sus ?

Posted

Nu, pentru ca nu-mi place politica, dar consultant poate. Totul e sa ai idei si sa ai o viziune de perspectiva. Un exemplu ar fi: http://en.wikipedia.org/wiki/Haussmann' ... n_of_Paris. Credeti ca atunci cand a sistematizat Parisul nu a facut expropieri, nu a avut procese si scandaluri pe cap? Nu a demolat case, grajduri de cai si adaposturi pentru trasuri, cocioabe de pe urma carora traiau oameni si familii ? Eu zic ca da. Si peste 50 de ani istoria a recunoscut Parisul drept cea mai frumoasa capitala europeana, ceea ce este si in zilele noastre, toate procesele si strigatele din 1870 au fost sterse si uitate pentru ca Haussmann a creat Parisul pentru istorie, pentru posteritate. Vedeti similaritatea? Galatiul este plin buticuri si pseudomagazine construite pe spatiul verde si trotuare, garaje (grajduri adica) ce ocupa hectare de spatiu verde si locuri de joaca pentu copii, cai morti (adica masini abandonate). Daca Primaria se impiedica de cateva procese pentru garaje (cum ca traiesc de pe urma lor nu stiu cine), nu iesim din cercul vicios ci mai rau, ne obisnuim cu el. Eu sustin: peste noapte as darama garajele si sa dea in judecata Primaria, sau mai inteligent mi-as face un calcul: pentru un garaj impozitul este de 300 RON. Pentru o parcare supraetajata, inchiriata la firme sau cu ora, Primaria castiga 0,8 lei/ora*12 ore (o medie)*20 zile pe luna (in restul timpului este a celor ce locuiesc in zona)*12 luni pe an*2 (pt ca un garaj ocupa 2 locuri de parcare)= 4608 RON, deci incepand cu 2009, impozitul pe fiecare garaj este de 4608 RON pe an sau 9216 RON pentru situatia cand se intentioneaza contruirea de parcari cu etaj. Sa vedem cine isi permite sa plateasca un astfel de impozit? :twisted: Adica acum, cei cu garaje, impiedica Primaria sa obtina venituri de 15 ori mai mari si implicit pe galateni sa respire un aer curat şi sa aiba locuri de parcare civilizate. Pai sa nu te enervezi? Asta inseamna viziune de perspectiva.

• 2 months later...
Posted

Daca as fi primar m-as duce in primul rand la domnul ultramarine sa-i daram garajul si balconul apoi l-as tine numai in moloz si noroi provenit din ceea ce as construi chiar langa imobilul dumnealui,apoi las obliga sa-si parcheze masina intr-o parcare supraetajata la pretul stabilit de investitorul ce va detine aceasta parcare.Scuze ca ma abat de la subiect dar demolarea multor garaje ar insemna aruncarea in strada a multor familii care in lipsa unei locuinte decente sunt nevoiti sa-si duca veacul intr-un garaj.Asa ca ia stai dumneata sa traiesti intr-un garaj si apoi sa te mai aud daca ai mai fi pentru demolarea lor.Daca as fi primar ceea ce nu-mi doresc,mas gandi si chiar as propune un proiect de parcare cu etaj exect pe spatiile pline de pancarde publicitare ce despart senalurile circulabile ale strazilor,sau chiar ceva suspendat pe stalpi deasupra strazilor,iar cartierele leas lasa cum sunt acum,nu leas mai umple de praf si moloz si nici nu as mai periclita siguratna locuintelor de locatari ale blocurilor care si asa sunt in mare parte tasate rau,in incercarea de a mai construi intre blocuri.Cu hiper marketurile gen metro si real as lasa-o mai moale si as incerca sa promovez un plan de comert mult mai ramificat si impanzit cu mai multe magazine utile multor cartiere(sunt inca multi oameni care nu au masini sa se poata deplasa pana la marile marketuri pentru aprovizionare si in special batrani si chiar si copii multi ce sunt nevoiti sa faca aprovizionarea de la aceste mici magazinase care din punctul meu de vedere sunt foarte utile).Un primar adevarat ar trebui a se gandeasca in primul rand la categoria de oameni nevoiasi sau mai de rand nu la cei care deja nu mai stiu ce sa faca cu banii,doar cei nevoiasi si de rand sunt majoritatea care au pus stampila pe buletinele de vot ale marilor conducatori (asta in cazul in care nu au fost cumparate alegerile)cum se practica in ziua de azi.Apoi locurile de joaca din cartiere pentru copii ar mai fi un bun proiect pt.orasul nostru si oricare din tara si din lume,amenajarea de spatii acoperite gen foisor pt.pensionari si copii cum bine a facut Domnul Mazare la constanta.Bani la bugetul local sunt berechet pt a pune in dezbatere aceste proiecte,dar din pacate la noi din buget se cumpara masini pt.demnitari vacante si multe altele.De ce nu si-ar umpara singuri masini din salariile lor care le primesc degeaba si sunt si exorbitante,iar banii din buget sa fie folositi pentru nevoile orasului si cetatenilor nevoiasi.In final eu daca as fi in locul primarului nici nu m-as vota,mai bine as creea posibilitatea infiintarii unei institutii de scolarizare si pregatire pentru posturi de primari si a tot ceea ce reprezinta conducere si administrare intr-un oras astfel sa ofer sansa tinerilor ce scolesc in aceste institutii de a obtine posturi in administrare si chiar si conducere la tutela orasului. De ce nu am putea avea un primar tanar cu orizonturi largi si moderne,si nu unul invechit si plin de comunism?Cu ocazia asta nu sar mai cheltui nici fabuloasele sume pentru campaniile electorale,bani care se duc pa apa sambetei in loc sa ramana in bugetul local,si nu ar mai fi nici atata latrat pe strada "votati pe x sau pe y"adica sa votam necunoscutul ca la matematica.

Posted
Daca as fi primar m-as duce in primul rand la domnul ultramarine sa-i daram garajul si balconul apoi l-as tine numai in moloz si noroi provenit din ceea ce as construi chiar langa imobilul dumnealui,apoi las obliga sa-si parcheze masina intr-o parcare supraetajata la pretul stabilit de investitorul ce va detine aceasta parcare.Scuze ca ma abat de la subiect dar demolarea multor garaje ar insemna aruncarea in strada a multor familii care in lipsa unei locuinte decente sunt nevoiti sa-si duca veacul intr-un garaj.Asa ca ia stai dumneata sa traiesti intr-un garaj si apoi sa te mai aud daca ai mai fi pentru demolarea lor.Daca as fi primar ceea ce nu-mi doresc,mas gandi si chiar as propune un proiect de parcare cu etaj exect pe spatiile pline de pancarde publicitare ce despart senalurile circulabile ale strazilor,sau chiar ceva suspendat pe stalpi deasupra strazilor,iar cartierele leas lasa cum sunt acum,nu leas mai umple de praf si moloz si nici nu as mai periclita siguratna locuintelor de locatari ale blocurilor care si asa sunt in mare parte tasate rau,in incercarea de a mai construi intre blocuri.Cu hiper marketurile gen metro si real as lasa-o mai moale si as incerca sa promovez un plan de comert mult mai ramificat si impanzit cu mai multe magazine utile multor cartiere(sunt inca multi oameni care nu au masini sa se poata deplasa pana la marile marketuri pentru aprovizionare si in special batrani si chiar si copii multi ce sunt nevoiti sa faca aprovizionarea de la aceste mici magazinase care din punctul meu de vedere sunt foarte utile).Un primar adevarat ar trebui a se gandeasca in primul rand la categoria de oameni nevoiasi sau mai de rand nu la cei care deja nu mai stiu ce sa faca cu banii,doar cei nevoiasi si de rand sunt majoritatea care au pus stampila pe buletinele de vot ale marilor conducatori (asta in cazul in care nu au fost cumparate alegerile)cum se practica in ziua de azi.Apoi locurile de joaca din cartiere pentru copii ar mai fi un bun proiect pt.orasul nostru si oricare din tara si din lume,amenajarea de spatii acoperite gen foisor pt.pensionari si copii cum bine a facut Domnul Mazare la constanta.Bani la bugetul local sunt berechet pt a pune in dezbatere aceste proiecte,dar din pacate la noi din buget se cumpara masini pt.demnitari vacante si multe altele.De ce nu si-ar umpara singuri masini din salariile lor care le primesc degeaba si sunt si exorbitante,iar banii din buget sa fie folositi pentru nevoile orasului si cetatenilor nevoiasi.In final eu daca as fi in locul primarului nici nu m-as vota,mai bine as creea posibilitatea infiintarii unei institutii de scolarizare si pregatire pentru posturi de primari si a tot ceea ce reprezinta conducere si administrare intr-un oras astfel sa ofer sansa tinerilor ce scolesc in aceste institutii de a obtine posturi in administrare si chiar si conducere la tutela orasului. De ce nu am putea avea un primar tanar cu orizonturi largi si moderne,si nu unul invechit si plin de comunism?Cu ocazia asta nu sar mai cheltui nici fabuloasele sume pentru campaniile electorale,bani care se duc pa apa sambetei in loc sa ramana in bugetul local,si nu ar mai fi nici atata latrat pe strada "votati pe x sau pe y"adica sa votam necunoscutul ca la matematica.

Imi amintesc de un desen animat pe care il urmaream cand eram mic, Familia Jetsons. Exact acolo avea niste blocuri sferice de 3 etaje sau 5 etaje in varful unor stalpi. Acei stalpi jucau rolurile de "casa scarii" unde erau treptele si liftul. Ma gandesc ca ar fi bune asa niste locuinte sociale suspendte, iar la baza lor, ramanand mai mult loc pentru masini.

In Braila exista niste supermarketuri de cartier precum Diana si Universal. Mai mult au inceput sa bage hipermarketuri in oras si nu in afara lor, hipermarketuri precum Pic si Plus. Cam asa ar trebui sa fie si in Galati.

Iar pe langa spatii de joaca ar trebui sa existe niste terenuri de sport la marginea orasului:de fotbal, de golf si de baseball.

Iar scolile si liceele galatene sa puna la dispozitia copiilor, gratuit, salile de sport si pe durata vacantelor.

• 2 weeks later...
  • 4 months later...
Posted
......... Asta inseamna viziune de perspectiva.

asta inseamna viziune de comunist. tot la constructii gen "chibrituri" va ganditi. toata lumea ingramadita intre 4 pereti si cati mai multi pe verticala daca se poate. parcarile etajate sunt necesare dar asta nu inseamna ca tre sa demolam toate garajele (pe alea ilegale - DA).