dcp100168 Posted September 1, 2020 Share Posted September 1, 2020 O investiție uriașă bate la porțile Galațiului Conform unor surse bine informate de pe piața economică locală, Galațiul ar putea beneficia de o investiție uriașă în producție industrială, de peste 100 de milioane de euro în următorii ani, care ar putea crea până la 2.000 de noi locuri de muncă. Este vorba despre un consorțiu internațional, care ar dori să investească în acest proiect 30 de milioane de euro într-o primă fază și care este în căutarea amplasamentului ideal pentru proiectul respectiv. În funcție de piață și de creșterea cererii, valoarea investiției va crește în viitor. Potențialii investitori au ajuns la Galați, luni, 31 august, unde au purtat o primă rundă de discuții cu reprezentanți ai autorităților locale. ”Timingul” acestei întâlniri nu are nicio legătură cu campania electorală, ci este vorba doar de o oportunitate economică ivită în acest moment, ne-au spus sursele noastre. Discuția de la Galați s-a constituit într-un prim contact cu autoritățile locale, unul de tatonare, în care potențialii investitori au dorit să ia pulsul economiei locale și al ofertei de resurse umane. Există și niște avantaje indiscutabile ale Galațiului care se pare că sunt luate în calcul. Printre acestea se numără cele două universități, imediata vecinătate a Dunării și accesibilitatea transportului feroviar, dar și drumurile naționale la care Galațiul are acces facil. Contactat de noi, președintele Patronatului IMM-urilor Galați, Marian Filimon, nu a confirmat această informație, dar nici nu a infirmat-o. Ne-a spus în schimb că speră ca Galațiul să nu rateze încă o oportunitate de asemenea importanță. ”Am pierdut până acum mii de locuri de muncă și investiții de zeci de milioane de euro. Noi, patronatul, am adus la Galați o mulțime de investitori, pe care autoritățile locale de atunci i-au pierdut sau i-au lăsat să plece. Gândiți-vă că pe cei de la Yazaki noi i-am adus mai întâi la Galați, dar aceștia au ales Brăila, unde au băgat 50 de milioane de euro și vor să mai bage încă 30 în următorii trei ani și numărul locurilor de muncă să ajungă cât în Sidex. Trei ani ne-am chinuit pentru o fabrică de tractoare, din China, care să se construiască în Zona Liberă, și fabrica s-a construit până la urmă la Deva, unde i-au și dat drumul anul trecut. Tot așa am pierdut și complexul nautic RaAy, cu facilități de sport, fitness și spa, care nu a găsit înțelegere la Galați și s-a dus la Brăila, tot așa probabil vom pierde și o altă investiție a chinezilor care vor să facă aici o fabrică de anvelope. S-au întâlnit cu autoritățile locale, dar a rămas ca-n gară. Sper ca istoria să nu se mai repete”, ne-a mai spus șeful patronatului întreprinzătorilor gălățeni. viata-libera.ro Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts