Jump to content

DNA a poprit conturile Oţelului


dcp100168

Recommended Posts

DNA a poprit conturile Oţelului

Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a început procedura de poprire a conturilor cluburilor de fotbal Dinamo, Rapid, Gloria Bistriţa şi Oţelul Galaţi, în dosarul în care anchetează transferurile unor fotbalişti în străinătate în perioada 1990-2006. Procurorii DNA anchetează transferurile unor fotbalişti în străinătate din perioada 1990-2006, în acest caz fiind vizaţi mai mulţi oameni de fotbal. În acest dosar al transferurilor de fotbalişti, până în prezent, au fost audiaţi de procurorii anticorupţie mai mulţi conducători de cluburi, impresari şi fotbalişti. Procedura de poprire asiguratorie a fost începută de procurori, însă mai sunt contestaţii de analizat şi abia apoi se va decide dacă sumele din conturile celor patru cluburi pot fi indisponibilizate, au declarat surse judiciare.

La începutul lunii ianuarie, Direcţia Naţională Anticorupţie a început urmărirea penală împotriva a zece oameni de fotbal în legătură cu transferurile unor fotbalişti. Astfel, în acest dosar, procurorii anticorupţie au început urmărirea penală pentru înşelăciune, evaziune fiscală şi spălare de bani împotriva lui Ioan Becali - fost impresar, Victor Becali - impresar, Gheorghe Copos - acţionar majoritar FC Rapid Bucureşti, Sică Puşcoci - avocat, Mihai Stoica - fost director al clubului de fotbal Oţelul Galaţi, actual preşedinte la Unirea Urziceni, Cristian Borcea - preşedintele executiv al FC Dinamo, Jean Pădureanu - preşedinte al clubului de fotbal Gloria Bistriţa, Mircea Stoenescu - fost preşedinte la Dinamo, Gheorghe Popescu - fost impresar şi Gheorghe Neţoiu - fost acţionar la FC Dinamo.

Oficialii Oţelului spun că nu sunt afectaţi

Oficialii grupării Oţelul spun că nu sunt afectaţi de acţiunea Direcţiei Naţionale Anticorupţie, care a început procedura de poprire a conturilor mai multor cluburi, în dosarul în care anchetează transferurile unor fotbalişti în străinătate în perioada 1990-2006. Directorul general al Oţelului Galaţi, Marius Stan, a declarat, marţi, că decizia luată de Direcţia Naţională Anticorupţie se referă la CS Oţelul Galaţi şi nu la actuala societate care administrează clubul. "Este o eroare în comunicatul DNA pentru că acel club la care se referă DNA-ul, CS Oţelul Galaţi, a fost declarat, de mult, falimentar. Noi reprezentăm FC Oţelul Galaţi, entitate sportivă care nu are, în prezent, niciun fel de datorie. Comunicatul DNA reprezintă, pentru noi, un prejudiciu de imagine", a precizat Stan.

Link to comment
Share on other sites

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.