Jump to content

Un taximetrist și-a ucis concubina în bătaie


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Un taximetrist din Galați și-a ucis concubina în bătaie

Prinsă într-un cerc vicios al violenţei conjugale de peste 20 de ani, o gălăţeancă a murit ucisă în bătaie chiar de bărbatul alături de care a trăit toată viaţa, concubinul ei.

Iordănica Angheluţă, 52 de ani, era frecvent agresată de Adrian Carp, de 50 de ani, concubinul ei, dar niciodată nu a cerut ajutor sau emiterea unui ordin de protecţie. Şi în al 12-lea ceas, când după o bătaie cruntă încasată acum câteva zile ambulanța şi poliția i-au ajuns la ușă, femeia a refuzat internarea, dar şi ajutorul.

A doua zi era găsită aproape moartă, nu este exclus să mai fi fost bătută între timp. Nu a mai putut fi resucitată. „Era vorba de o femeie de 51 de ani care era într-o stare deplorabilă, fusese bătută, agresată de concubin. Femeia era căzută în baie cu traumatism cranian, dar şi cu multiple alte traumatisme şi echimoze. Bărbatul era foarte agitat, echipajul a solicitat şi sprijinul poliţiei. La toate insistenţele noastre pentru pacientă să fie transportată la spital, ea a refuzat“, a explicat dr. Mihai Polinschi, director medical SAJ Galaţi.

A două zi însă bărbatul a sunat la 112 spunând că femeia a leşinat. Inițial a intervenit un echipaj SMURD, dar s-a cerut ajutor de la Ambulanţă, de unde a sosit un echipaj cu medic. Ambulanţa şi poliţia se deplasează din nou la aceeaşi adresă, iar după 40-45 de minute de resuscitare este declarat decesul. Concubinul care era agitat a fost încătuşat de poliţişti. „Inculpatul a aplicat concubinei sale, o persoană de 52 de ani, multiple lovituri cu pumnii şi picioarele inclusiv în zone vitale ale corpului cauzându-i traumatisme grave care au condus la decesul victimei. Nu s-a cerut ordin de protecţie deşi mai demult femeia ar fi fost agresată în repetate rânduri, dar nu s-a cerut niciodată acest ordin“, a declarat Liliana Istrate, procuror Parchetul de pe lângă Tribunalul Galaţi.

Vecinii cunoşteau povestea tristă a femeii. Concubinul acesteia a fost agresiv şi cu ei. Femeia a muncit un timp, dar cum bărbatul o urmărea şi îi făcea scandal la locul de muncă, a rămas fără serviciu. De răul bărbatului inclusiv mama acestuia a plecat în Italia, iar cei doi locuiau în apartamentul ei. „A fost şocant, sigur, tot ce s-a întâmplat, atât timp cât noi o ştim, sărăcuţa, ce bătăi lua în fiecare zi aproape. I-a rupt şi maxilarul şi mâna, piciorul, tot timpul a fost bătută. Îi spuneam mereu să plece, să fugă de aici. Nu ştiu de ce a refuzat mereu să facă plângere sau să fugă. Și în ultima clipă la fel a făcut, cred că era terorizată de el, îi era foarte frică, dar a costat-o viaţa din păcate”, spunea Carmen Pascale, administratorul blocului unde locuiau cei doi.

Bărbatul, taximetrist de meserie, a fost arestat preventiv 30 de zile acuzat fiind de omor comis împotriva unui membru al familiei. Femeia ar fi trăit poate şi astăzi dacă ar fi reuşit să rupă relaţia care devenise mai mult decât toxică. Sau poate dacă măcar ar fi acceptat cu o zi mai devreme internarea şi ordinul de restricţie pe care nu l-a cerut.

monitoruldegalati.ro

Crimă cu sânge rece, în Micro 18. Și-a pierdut viața după o bătaie cruntă

Crimă înfiorătoare într-un bloc din Micro 18. O femeie de 51 de ani și-a pierdut viața, după ce a fost bătută crunt de concubinul cu care trăia de peste 20 de ani. Bărbatul, extrem de violent, a ajuns în arest, iar vecinii spun că frica a fost cea care a ținut-o pe femeie alături de el.

Iordănica Angheluță, de 51 de ani, și Adrian Carp au trăit în concubinaj timp de 20 de ani. Bărbatul a lovit-o în nenumărate rânduri pe concubina lui, aceasta fugind deseori de acasă. De fiecare dată revenea, iar bătăile continuau. Vecinii știau ce se întâmplă în apartamentul celor doi şi cred că femeia se întorcea de frică. "Sărăcuța, ce bătăi lua, în fiecare zi aproape, i-a rupt și maxilarul, și mâna, şi piciorul, tot timpul a fost bătută. Îi spuneam mereu să plece, să fugă de aici. Și-a pierdut de multe ori locul de muncă, pentru că el mergea și făcea scandal. Și-a bătut și mama, a plecat săraca în Italia ca să scape de bătăi. Nu știu de ce ea nu a plecat, cred că era terorizată de el, îi era foarte frică. A costat-o viața, din păcate", ne-a povestit Carmen Pascale, vecina celor doi.
Frica a determinat-o pe Iordănica Angheluță să nu depună plângere la poliție sau să ceară ordin de protecție. Asta în ciuda faptului că sâmbăta trecută, când a încasat ultima bătaie, a avut nevoie inclusiv de îngrijiri medicale. A refuzat însă să fie preluată de echipajul medical pentru a fi transportată la spital.
"Era într-o stare deplorabilă. Fusese bătută de concubin, era căzută în baie, cu traumatism cranian. Bărbatul era foarte agitat, iar echipajul a solicitat și sprijinul poliției. În ciuda insistențelor noastre ca pacienta să fie transportată la spital, ea a refuzat", ne-a declarat dr. Mihai Polinschi, directorul medical al Serviciului Județean de Ambulanță Galați.
Astfel, femeia a rămas alături de concubin, iar ceea ce s-a întâmplat apoi între ei nu mai știe nimeni. Nici măcar el nu își amintște dacă a mai bătut-o sau nu pe femeie, dar le-a povestit anchetatorilor că duminică după-amiază a găsit-o inconștientă și a sunat la 112. Din păcate, femeia nu a mai răspuns manevrelor de resuscitare, iar medicii au fost nevoiți să îi declare decesul. Astfel, cazul a intrat în atenția procurorilor de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Galați, care au stabilit că femeia a fost lovită cu pumnii și picioarele, inclusiv în zone vitale, iar leziunile i-au fost fatale. "S-a cerut arestarea preventivă a inculpatului, care și-a recunoscut fapta, iar propunerea a fost admisă de judecători", ne-a explicat proucrorul Liliana Istrate, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Galați.
Cazul aduce din nou în atenție violența domestică și faptul că femeile agresate nu au niciun sprijin atunci când vor să se rupă de agresori.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 years later...

Pedeapsa primită de un bărbat care şi-a bătut concubina timp de 20 de ani

Violența în familie este un fenomen pe care autoritățile nu reușesc să îl controleze. O femeie din Galați și-a pierdut viața după ce a fost agresată timp de 20 de ani de către cel cu care trăia.

Curtea de Apel Galaţi l-a condamnat definitiv pe Adrian Carp (50 de ani), un bărbat din Galaţi care lucra ca taximetrist, la 14 ani de închisoare. Bărbatul şi-a ucis în bătaie concubina, Iordănica Angheluţă (52 de ani), cu care trăia în concubinaj de 20 de ani.

Femeia era terorizată de bărbatul cu care trăia. Individul o bătea aproape zilnic cu pumnii şi picioarele, iar victima a fugit de nenumărate ori de acasă ca să scape cu viaţă. Se întorcea însă de fiecare dată, fără să ceară emiterea unui ordin de protecţie sau să facă plângere penală, iar concubinul o agresa din ce în ce mai violent.

În ziua fatidică, pe 9 septembrie 2020, Iordănica Angheluţă a fost bătută crunt, dar a refuzat internarea în spital. A fost o decizie care a costat-o viaţa, pentru că a doua zi concubinul a sunat la 112 ca să anunţe că femeia este în stare de inconştienţă, iar medicii nu au mai reuşit să o resusciteze.

În ciuda calvarului prin care trecea, femeia nu a depus niciodată plângere la Poliţie şi nici nu a cerut emiterea unui ordin de protecţie împotriva concubinului violent, cel mai probabil de frică. Chiar şi cu o zi înainte să moară, victima a refuzat internarea în spital, cu toate că necesita îngrijiri medicale.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.