Jump to content

Femeie violată de propriul fiu


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Cazul revoltător al femeii violate de propriul fiu. Cum i-a refuzat instanţa dreptul de a fi apărată

O femeie a depus mai multe sesizări la Poliţie după ce a fost agresată şi ameninţată constant de către fiul său. Chiar Parchetul a depus în instanţă o solicitare pentru emiterea unui ordin de protecţie împotriva agresorului, dar judecătorii au respins cererea.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Bujor l-a trimis în judecată pe Doru Tigheciu, un gălăţean care şi-a violat propria mamă. Instanţa urmează să stabilească un prim termen în dosar ca să analizeze legalitatea efectuării urmării penale şi a rechizitoriului.

Femeia era agresată şi ameninţată constant de cel căruia îi dăduse viaţă şi din acest motiv procurorii au depus o cerere în instanţă pentru emiterea unui ordin de protecţie împotriva individului. Pe 26 iunie 2020, Judecătoria Târgu Bujor a respins cererea Parchetului, încurajându-l astfel şi mai mult pe bărbat să continuie agresiunile asupra mamei sale. Ulterior, individul a făcut ceea ce puţini pot concepe: şi-a violat mama.

Abia după consumarea faptei, judecătorii au stabilit că bărbatul prezenta pericol social şi l-au arestat preventiv. Individul nu pare să fi înţeles nici acum gravitatea faptei pe care a comis-o, dovadă că a cerut de două ori înlocuirea arestării cu măsura controlului judiciar pe motiv că nu ar reprezenta un pericol public.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 4 months later...

Pedeapsa primită de bărbatul care şi-a violat mama

Un bărbat din Galaţi a fost condamnat la închisoare pentru viol şi lipsire de libertate. Individul şi-a violat mama după ce anterior o terorizase şi o lipsise de libertate, iar judecătorii refuzaseră să emită un ordin de protecţie împotriva acestuia.

Judecătoria Târgu Bujor l-a condamnat pe Doru Tigheciu, un gălăţean care şi-a violat propria mama, la 4 ani şi 10 luni de închisoare pentru viol şi lipsire de libertate. Judecătorii i-au interzis să fie tutore sau curator şi dreptul de a comunica cu mama sa şi de-a se apropia de aceasta  şi de locuinţa ei la o distanţă mai mică de 100 de metri, pe o perioadă de 3 ani de la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei închisorii. Decizia instanţei nu este definitivă.

Femeia era agresată şi ameninţată constant de cel căruia îi dăduse viaţă şi din acest motiv procurorii au depus o cerere în instanţă pentru emiterea unui ordin de protecţie împotriva individului. Pe 26 iunie 2020, Judecătoria Târgu Bujor a respins cererea Parchetului, încurajându-l astfel şi mai mult pe bărbat să continuie agresiunile asupra mamei sale. Ulterior, individul a făcut ceea ce puţini pot concepe: şi-a violat mama. Abia după consumarea faptei, judecătorii au stabilit că bărbatul prezenta pericol social şi l-au arestat preventiv. Individul nu a înţeles gravitatea faptei pe care a comis-o, dovadă că a cerut de mai multe ori înlocuirea arestării cu măsura controlului judiciar pe motiv că nu ar reprezenta un pericol public.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Un fiu și-a violat mama după respingerea unui ordin de protecție

Magistrații au respins ca nefondată o cerere de emitere a unui ordin de protecție împotriva unui bărbat care își bătea și amenința mama. La scurt timp, bărbatul a batjocorit-o pe cea care i-a dat viață. Acum, a fost condamnat la închisoare cu executare.

Curtea de Apel Galați l-a condamnat definitiv pe Doru Tigheciu, un gălăţean care şi-a violat propria mamă, la 4 ani şi 10 luni de închisoare pentru viol şi lipsire de libertate. Judecătorii i-au interzis să fie tutore sau curator şi dreptul de a comunica cu mama sa şi de-a se apropia de aceasta  şi de locuinţa ei la o distanţă mai mică de 100 de metri, pe o perioadă de 3 ani de la executarea sau considerarea ca executată a pedepsei închisorii.

Femeia era agresată şi ameninţată constant de cel căruia îi dăduse viaţă şi, din acest motiv, procurorii au depus o cerere în instanţă pentru emiterea unui ordin de protecţie împotriva individului. Pe 26 iunie 2020, Judecătoria Târgu Bujor a respins cererea Parchetului pe motiv că nu este fondată, încurajându-l astfel şi mai mult pe bărbat să continuie agresiunile asupra mamei sale. Ulterior, individul a făcut ceea ce puţini pot concepe: şi-a violat mama.

Abia după consumarea faptei, judecătorii au stabilit că bărbatul prezenta pericol social şi l-au arestat preventiv. Individul nu a înţeles gravitatea faptei pe care a comis-o, dovadă că a cerut de mai multe ori  în timpul procesului înlocuirea arestării cu măsura controlului judiciar pe motiv că nu ar reprezenta un pericol public.

Chiar și în prezent, după pronunțarea hotărârii definitive, Doru Tigheciu caută motive pentru a scăpa de închisoare. Bărbatul a depus pe 20.09.2022 o contestație la executare, prin care încearcă să scape de închisoare.

Numărul ordinelor de protecție, în creștere

Datele oficiale arată că, de cele mai multe ori, victimele violenței domestice sau femeile care sunt în pericol să fie agresate sexual nu primesc ajutor la timp din partea autorităţilor. Potrivit statisticilor Poliţiei, aproape 10.000 de femei au fost bătute în 2020 de partenerii de viaţă. În medie, în fiecare oră o femeie din România sună la 112 pentru a-şi reclama soţul, fiul sau concubinul violent. Numărul ordinelor de protecţie emise de autorităţi pe numele agresorilor este în creştere. Dacă în 2019 erau emise peste 7.900, în 2020 judecătorii şi poliţiştii au eliberat aproape 8.400. Cu toate acestea, datele oficiale arată că 3 din 10 ordine de protecţie sunt încălcate de agresori.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.