Jump to content

Gălăţeanca AlexandRRa, primii paşi către afirmare

dcp100168

Recommended Posts

Gălăţeanca AlexandRRa, primii paşi către afirmarea internaţională

AlexandRRa Lupo este numele de artist cu rezonanţă internaţională al gălăţencei Alexandra Maria Lupoae, cu care americanii de la Next Music au ales să-i promoveze show-urile de pe LIVE Session, program unde sunt selectaţi să performeze live, în fiecare săptămână, aproximativ 500 de muzicieni din toate colţurile lumii - solişti, instrumentişti, formaţii, DJ!

AlexandRRa Lupoae şi-a început drumul artistic la vârsta de cinci ani. De la simple ore de canto, a ajuns la absolvirea unei Şcoli Populare de Artă, la studiul intensiv al pianului încă din clasa I la Liceul de Artă "Dimitrie Cuclin" - unde învaţă şi azi - şi la participarea la diferite concursuri de profil naţionale sau internaţionale, dar şi la emisiuni foarte îndrăgite, precum Next Star.

"Dintre numeroasele reuşite sau premii câştigate la diferite festivaluri, cele mai importante pentru sufletul meu rămân câştigarea Trofeului "GEF SanRemo Junior 2017", alături de grupul ViVox România şi participarea la emisiuni TV cu rating foarte mare, alături de nume consacrate din muzica românească", spune artista în vârstă de 16 ani.

De şapte ani, face naveta Galaţi - Bucureşti, pentru ore de canto alături de unul dintre puţinii adevăraţi maeştri din domeniu, şi se pregăteşte deja pentru admiterea la Conservator. De asemenea, înregistrează coveruri pentru canalul său de YouTube şi, mai nou, lucrează la prima ei piesă, compoziţie proprie, tot în varianta pian şi voce.

În aprilie anul acesta, când România era în carantină, viaţa artistică a AlexandRRei a intrat într-o nouă etapă. Una internaţională!
AlexandRRAa le-a atras atenția americanilor de la NEXT Music, care au căutat-o prin toate canalele de comunicare posibile, până au reușit să dea de ea, ca mai apoi, după primul show live, veştile să fie minunate.

"Chiar dacă poate e una dintre cele mai micuțe artiste ca vârstă, chiar dacă nu e deloc ușor sa faci live streaming în engleză, cu un pian puțin dezacordat și poate nu cu cel mai bun microfon de pe piața, iată ca vocea ei, pe care au etichetat-o ca fiind «incredibilă» și poate că «pachetul ei complet», au propulsat-o într-un program deosebit, dedicat artiștilor aflați la începutul carierei internaționale...

Și uite aşa, ne-am trezit cu o întreagă echipă de oameni, care, în ciuda diferenţelor de fus orar, de nu mai puțin de 14 ore (San Francisco - România), este în contact direct cu noi, o ajută deja cu enorm de multe lucruri, extrem de importante pentru drumul ei artistic", mărturisea, în primăvară, mama AlexandRRei, Nicoleta Lupoae.

"Anul 2020 mi-a oferit şansa să mă afirm şi pe plan internaţional, prin intermediul live-urilor pe care le fac pe LIVE Sessions. Această nouă etapă m-a maturizat, de aceea încerc să scot ce e mai bun din această pandemie şi să nu o las să mă împiedice să evoluez, dimpotrivă.

Momentan încerc să urc tot mai mult în topul artiştilor de pe LIVE Sessions, unde sunt selectaţi să performeze live, în fiecare săptămână, aproximativ 500 de muzicieni din toate colţurile lumii - solişti, instrumentişti , formaţii, DJ, care deja formează o comunitate tot mai deosebită, iar eu mă simt onorată ca fac parte din ea, la vârsta mea", spune, cu modestie, AlexandRRA.

Peste zece ani, se vede la fel ca acum, luptând pentru ceea ce îşi doreşte, cu câteva piese compuse de ea, pe radio şi tv, poate şi cu o mică afacere legată tot de muzică.

viata-libera.ro

• 1 year later...

AlexandRRa din Galaţi, debut pe scena Teatrului "Toma Caragiu"

Gălăţeanca AlexandRRa Lupoae şi-a făcut debutul, ca solist, pe scena uneia dintre cele mai prestigioase instituţii de cultură din România - Teatrul ”Toma Caragiu” din Ploieşti. S-a întâmplat joi, 31 martie 2022, la premiera unui spectacol de excepţie, ”Dă, Doamne, cântec!” cea mai recentă producţie a secţiei Teatrul de Revistă Majestic.

Intitulat după una dintre cele mai îndrăgite melodii compuse de-a lungul timpului de apreciatul dirijor şi compozitor Viorel Gavrilă, în acompaniamentul Orchestrei Majestic şi într-o regie semnată de Răzvan Mazilu, spectacolul, menit să aducă bucuria primăverii în suflet, s-a bucurat de succes total şi de o sală plină. Nici nu e de mirare, din moment ce pe scenă au urcat artişti cunoscuţi şi iubiţi – Gabriel Dorobanţu, Nico, Romeo Zaharia şi George Capanu. Alături de ei s-a aflat, la doar 18 ani abia împliniţi, AlexandRRa Lupoae, una dintre protagonistele Calendarului „Viaţa liberă” 2022.

Deloc întâmplător, după o serie lungă de alte reuşite în calitate de interpretă şi, mai nou, de tânără compozitoare, AlexandRRa Lupoae confirmă, printr-un nou salt în cariera de artist. Mai trebuie să aflaţi că AlexandRRa şi-a lansat o nouă piesă compoziţie proprie, pe postul naţional Antena 1, se pregăteşte deja pentru un nou videoclip şi pentru încă o piesă, semnată tot de ea.

Merită să-i urmăriţi canalul de YouTube şi paginile oficiale pentru a vă bucura de vocea şi de creaţiile ei, transpuse în noi proiecte muzicale: https://www.youtube.com/watch?v=I7MQClpyYO0

viata-libera.ro

• 2 years later...

„Thank You”, cea mai nouă piesă lansată de gălățeanca AlexandRRa

„Thank You”, o piesă emoționantă, numai bună de pus la inimă, cu un videoclip pe măsură, este cea mai nouă compoziție proprie lansată de AlexandRRa – gălățeanca Alexandra Maria Lupoae, studentă la Conservator, în București. Versurile, melodia, producția muzicală, dar și ideea clipului îi aparțin artistei din Galați, care se pregătește pentru un concert programat pe 29 septembrie 2024, în București.

„«Thank You» este o piesă scrisă într-o singură noapte, când nu puteam să adorm, pentru că aveam lucruri de spus, așa că am simțit să cânt, ca să mă pot descărca. Ideea clipului este în totalitate a mea, iar echipa care a participat este formată sută la sută din oameni dragi mie, prieteni, parteneri de proiecte etc. Actorul din piesă este Anton Bangaci, moderatorul emisiunii «În spatele cortinei», cu care am avut un podcast acum ceva timp, organizator al concertului de pe 29 septembrie, care va avea loc în «The Pub», în București”, ne-a dezvăluit AlexandRRa. Este vorba despre spectacolul „Strigătul unui artist la început de drum”, un proiect ambițios, în care mai este implicată o gălățeancă, Alexandra Căpitănescu.

Despre „Thank You”, trebuie să aflați că este piesa cu numărul 10 a Alexandrei Lupoae înscrisă la UCMR-ADA, Asociația pentru Drepturi de Autor a Compozitorilor. Acest nou single s-a auzit la radio înainte de lansarea oficială. Mai exact, a avut o primă audiție la București FM. La respectiva emisiune radio, Alexandra a mers cu aceasta piesă, pentru că a câștigat un concurs lansat de profesorii ei de la Conservator - unii dintre cei mai mari compozitori ai României - Cristian Faur și Andrei Tudor. Și trebuie să știți că doar doi studenți din anul I au fost selectați, Alexandra și încă o colegă de grupă!

Carieră de artist, construită pas cu pas

Aceste noi reușite ale AlexandRRei -  numele de artist cu rezonanţă internaţională al gălăţencei Alexandra Maria Lupoae, nu sunt deloc întâmplătoare.

„Gălăţeanca AlexandRRa, compozitoare premiată la doar 17 ani”, scriam în ediția din 26 iulie 2021 a ziarului „Viața liberă”.

Vă reamintim că Alexandra a fost eleva Liceului de Arte „Dimitrie Cuclin” din Galați, unde a studiat la secția Muzică-Pian, din clasa I până în clasa a XI-a. S-a mutat la București și a absolvit cu succes cel mai important Colegiu de Muzică din țară, „George Enescu”, secția Pian-Jazz, cu medie foarte aproape de nota 10, și a devenit studentă la Conservator, secția Compoziție - Muzică Ușoară.

Mutarea la București a venit după zece ani de navetă săptămânală Galați-București, timp în care Alexandra a adunat în palmares nenumărate premii naționale și internaționale, de la Trofeul „Mamaia Copiilor” - împreună cu „Voces” și Trofeul „San Remo Junior” - alături de ViVox România, până la cele mai mari distincții la secțiunile „Interpretare” și „Creație”, începând cu vârsta de 17 ani. Atunci s-a și înscris oficial în UCMR-ADA, în calitate de compozitor, textier și, bineînțeles, artist.

viata-libera.ro