Jump to content

Gălăţeanca AlexandRRa, primii paşi către afirmare


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Gălăţeanca AlexandRRa, primii paşi către afirmarea internaţională

AlexandRRa Lupo este numele de artist cu rezonanţă internaţională al gălăţencei Alexandra Maria Lupoae, cu care americanii de la Next Music au ales să-i promoveze show-urile de pe LIVE Session, program unde sunt selectaţi să performeze live, în fiecare săptămână, aproximativ 500 de muzicieni din toate colţurile lumii - solişti, instrumentişti, formaţii, DJ!

AlexandRRa Lupoae şi-a început drumul artistic la vârsta de cinci ani. De la simple ore de canto, a ajuns la absolvirea unei Şcoli Populare de Artă, la studiul intensiv al pianului încă din clasa I la Liceul de Artă "Dimitrie Cuclin" - unde învaţă şi azi - şi la participarea la diferite concursuri de profil naţionale sau internaţionale, dar şi la emisiuni foarte îndrăgite, precum Next Star.

"Dintre numeroasele reuşite sau premii câştigate la diferite festivaluri, cele mai importante pentru sufletul meu rămân câştigarea Trofeului "GEF SanRemo Junior 2017", alături de grupul ViVox România şi participarea la emisiuni TV cu rating foarte mare, alături de nume consacrate din muzica românească", spune artista în vârstă de 16 ani.

De şapte ani, face naveta Galaţi - Bucureşti, pentru ore de canto alături de unul dintre puţinii adevăraţi maeştri din domeniu, şi se pregăteşte deja pentru admiterea la Conservator. De asemenea, înregistrează coveruri pentru canalul său de YouTube şi, mai nou, lucrează la prima ei piesă, compoziţie proprie, tot în varianta pian şi voce.

În aprilie anul acesta, când România era în carantină, viaţa artistică a AlexandRRei a intrat într-o nouă etapă. Una internaţională!
AlexandRRAa le-a atras atenția americanilor de la NEXT Music, care au căutat-o prin toate canalele de comunicare posibile, până au reușit să dea de ea, ca mai apoi, după primul show live, veştile să fie minunate.

"Chiar dacă poate e una dintre cele mai micuțe artiste ca vârstă, chiar dacă nu e deloc ușor sa faci live streaming în engleză, cu un pian puțin dezacordat și poate nu cu cel mai bun microfon de pe piața, iată ca vocea ei, pe care au etichetat-o ca fiind «incredibilă» și poate că «pachetul ei complet», au propulsat-o într-un program deosebit, dedicat artiștilor aflați la începutul carierei internaționale...

Și uite aşa, ne-am trezit cu o întreagă echipă de oameni, care, în ciuda diferenţelor de fus orar, de nu mai puțin de 14 ore (San Francisco - România), este în contact direct cu noi, o ajută deja cu enorm de multe lucruri, extrem de importante pentru drumul ei artistic", mărturisea, în primăvară, mama AlexandRRei, Nicoleta Lupoae.

"Anul 2020 mi-a oferit şansa să mă afirm şi pe plan internaţional, prin intermediul live-urilor pe care le fac pe LIVE Sessions. Această nouă etapă m-a maturizat, de aceea încerc să scot ce e mai bun din această pandemie şi să nu o las să mă împiedice să evoluez, dimpotrivă.

Momentan încerc să urc tot mai mult în topul artiştilor de pe LIVE Sessions, unde sunt selectaţi să performeze live, în fiecare săptămână, aproximativ 500 de muzicieni din toate colţurile lumii - solişti, instrumentişti , formaţii, DJ, care deja formează o comunitate tot mai deosebită, iar eu mă simt onorată ca fac parte din ea, la vârsta mea", spune, cu modestie, AlexandRRA.

Peste zece ani, se vede la fel ca acum, luptând pentru ceea ce îşi doreşte, cu câteva piese compuse de ea, pe radio şi tv, poate şi cu o mică afacere legată tot de muzică.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

AlexandRRa din Galaţi, debut pe scena Teatrului "Toma Caragiu"

Gălăţeanca AlexandRRa Lupoae şi-a făcut debutul, ca solist, pe scena uneia dintre cele mai prestigioase instituţii de cultură din România - Teatrul ”Toma Caragiu” din Ploieşti. S-a întâmplat joi, 31 martie 2022, la premiera unui spectacol de excepţie, ”Dă, Doamne, cântec!” cea mai recentă producţie a secţiei Teatrul de Revistă Majestic.

Intitulat după una dintre cele mai îndrăgite melodii compuse de-a lungul timpului de apreciatul dirijor şi compozitor Viorel Gavrilă, în acompaniamentul Orchestrei Majestic şi într-o regie semnată de Răzvan Mazilu, spectacolul, menit să aducă bucuria primăverii în suflet, s-a bucurat de succes total şi de o sală plină. Nici nu e de mirare, din moment ce pe scenă au urcat artişti cunoscuţi şi iubiţi – Gabriel Dorobanţu, Nico, Romeo Zaharia şi George Capanu. Alături de ei s-a aflat, la doar 18 ani abia împliniţi, AlexandRRa Lupoae, una dintre protagonistele Calendarului „Viaţa liberă” 2022.

Deloc întâmplător, după o serie lungă de alte reuşite în calitate de interpretă şi, mai nou, de tânără compozitoare, AlexandRRa Lupoae confirmă, printr-un nou salt în cariera de artist. Mai trebuie să aflaţi că AlexandRRa şi-a lansat o nouă piesă compoziţie proprie, pe postul naţional Antena 1, se pregăteşte deja pentru un nou videoclip şi pentru încă o piesă, semnată tot de ea.

Merită să-i urmăriţi canalul de YouTube şi paginile oficiale pentru a vă bucura de vocea şi de creaţiile ei, transpuse în noi proiecte muzicale: https://www.youtube.com/watch?v=I7MQClpyYO0

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.