Jump to content

Elevi cu burse de peste 1.000 de lei pe lună. Învăţământul profesional dual


dcp100168

Recommended Posts

Elevi care primesc burse de peste 1.000 de lei pe lună. Clasă de şcoală profesională unicat

Deşi în alte judeţe învăţământul profesional dual are o pondere mult mai mare, la Galaţi, abia de anul viitor se va înfiinţa o astfel de clasă, care le aduce avantaje foarte mari elevilor. Liceul Tehnologic "Anghel Saligny" va putea şcolariza din toamnă elevi cărora agentul economic le oferă lunar o finanţare substanţială, doar pentru a veni la şcoală să înveţe.

Clasa ar fi trebuit să fie înfiinţată încă din această toamnă, dar din cauza pandemiei, iniţiatorii au fost nevoiţi să mai aştepte un an.
"Cei de la Engie şi Distrigaz au cerut înfiinţarea acestei clase pentru anul şcolar 2020-2021, dar nu s-a reuşit. Aşa că s-a revenit cu solicitarea către Inspectoratul Şcolar Judeţean în decembrie 2020 şi a fost aprobată, prin urmare se vor putea scoate aceste locuri la admiterea din vară", ne-a lămurit directoarea-adjunctă a instituţiei, Viviana Crăciun.
Este ştiut că elevii şi părinţii, în general, fug de şcolile profesionale, însă agenţii economici care au iniţiat parteneriatul cu Liceul Tehnologic "Anghel Saligny" vin cu o ofertă de nerefuzat: pe lângă cei 200 de lei pe care îi primesc oricum prin Programul "Bani de liceu", se mai oferă câte 500 de lei lunar pentru prezenţa la cursuri şi 150 de lei pentru cazare şi transport tuturor elevilor înscrişi, indiferent dacă stau în cămin sau locuiesc în Galaţi. La aceşti bani, agentul economic va mai adăuga şi o bursă de merit în valoare de 200 de lei, pentru cei care au rezultate frumoase la şcoală. În total se ajunge la suma frumuşică de 1.050 de lei pe lună, în timpul anului şcolar.
Mai mult decât atât, agentul economic va oferi şi masă caldă pentru fiecare elev în fiecare zi de instruire practică.
Cum elevii vor fi formaţi să deţină toate competenţele necesare domeniului agentului economic, aceştia vor avea foarte mari şanse să şi fie angajaţi imediat după absolvire. 
"Pe toată perioada practicii, pe lângă maiştrii noştri instructori, elevii vor beneficia şi de un tutore desemnat de agentul economic pentru instruirea lor. De asemenea, vor fi dotate atelierele tot de către agentul economic, cu tot ceea ce trebuie pentru instruirea elevilor", a mai precizat directoarea-adjunctă.
De la inspectoarea de specialitate pentru învăţământ tehnologic Corina Tatu am aflat că Galaţiul stă foarte prost la capitolul învăţământ profesional dual, comparativ cu alte judeţe unde agenţii economici au înfiinţat mai multe astfel de clase. Cel mai bine stă judeţul Bihor, unde sunt peste 1.000 de locuri deja, în timp ce la noi abia s-au înfiinţat 28.
Inspectoarea de specialitate susţine că, deşi perioada în care agenţii economici pot trimite solicitări a expirat, dacă vor mai apărea cereri, Inspectoratul Şcolar va face toate demersurile, astfel încât să se poată organiza şi alte astfel de clase.
"Avantajul agenţilor economici ar fi că elevii pot cere unităţii de învăţământ un curriculum specializat exact pe domeniul lor. Dincolo de acest lucru, elevii şi părinţii trebuie să ştie că agentul economic, chiar dacă investeşte în formarea lui, nu poate obliga un absolvent să se angajeze la el, dacă acesta are alte oportunităţi mai bune", a mai spus Corina Tatu.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

ENGIE lansează două noi clase de învățământ profesional dual, la Galați și București

ENGIE România continuă să investească în formarea și calificarea tinerelor generații de instalatori instalații tehnico-sanitare și de gaze, prin lansarea a două noi clase de învățământ profesional în sistem dual, în Galați și București.

Pentru calificarea celor 50 de tineri ce urmează a fi selectați pentru anul școlar 2021-2022, ENGIE România investește 2 milioane de lei, sumă care se adaugă celor 5,85 milioane de lei pe care compania i-a investit până în prezent în formarea a 115 elevi din București și Brașov și în dotarea atelierelor de practică din București cu aparatura necesară.

Programul de învățământ profesional în sistem dual, “Energie pentru meseria mea”, pentru anul școlar 2021-2022 este derulat în parteneriat cu asociația Hands Across România, Colegiul Tehnic „Mihai Bravu” din București și Liceul Tehnologic „Anghel Saligny” din Galați, fiind disponibile 25 de locuri pentru fiecare unitate de învățământ.

“Ne adaptăm metodele de recrutare pentru a fi realizate online și sperăm să reușim și anul acesta să atragem în programul nostru tineri care doresc să învețe meseria de instalator și să-și construiască un parcurs profesional într-o companie cu experiență. Contăm, astfel, ca în ciclul de învățământ următor să avem 50 de elevi înscriși, dornici să-și însușească secretele unei meserii de viitor”, a declarat Eric Stab, președinte & CEO ENGIE România.

Elevii care optează pentru programul de învățământ profesional în sistem dual “Energie pentru meseria mea” se bucură de avantaje financiare acordate de companie, suplimentar față de bursa lunară acordată de statul român, în valoare de 200 de lei. Beneficiile oferite de către ENGIE Romania:

-        Bursă lunară în valoare de 500 de lei;

-        Bursă de merit în valoare de 200 de lei, în funcție de rezultatele școlare;

-        Supliment de 150 de lei pentru acoperirea cheltuielilor de transport pre-urban sau a cazării în regim de semi-internat;

-        Masă de prânz pe toată durata practicii;

-        Condiții excelente de practică, sub îndrumarea mentorilor cu experiență;

-        Certificarea de instalator instalații tehnico-sanitare și de gaze și oportunitatea de a se angaja în cadrul uneia dintre filialele companiei, Distrigaz Sud Rețele și ENGIE Servicii, la finalul celor trei ani de studii.

În primul an de studiu, elevii beneficiază de 40 de zile de formare practică, urmând ca în anii următori această perioadă să se extindă până la 120 de zile. În baza parteneriatului existent între companiile Grupului ENGIE Romania și instituțiile de învățământ partenere, elevul beneficiază de formare teoretică și practică, timp de trei ani, în baza unui contract de pregătire practică. Școala asigură resursele umane și financiare pentru formarea teoretică, iar compania pe cele pentru formarea practică a elevilor.

Pentru anul școlar 2021-2022, pre-înscrierile se realizează în perioada 4 mai - 30 iunie 2021, iar înscrierile între 5 și 8 iulie pentru ambele instituţii de învăţământ incluse în program, Liceul Tehnologic „Anghel Saligny” din Galați, respectiv, Colegiul Tehnic „Mihai Bravu” din București.

Mai multe detalii se regăsesc pe site-ul engie.ro, în pagina dedicată programului. Cei interesați pot suna la nr. de telefon 0749.692.676 pentru București și 0743.654.113 pentru Galați.

regionalpress.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

Primii instalatori dați de învățământul profesional dual

Prima generație de tineri instalatori, absolvenți ai programului de învățământ profesional în sistem dual organizat de Engie România, a finalizat ciclul de studii, primind calificarea de instalator instalații tehnico-sanitare și de gaze. 54 de absolvenți au acceptat oferta companiei și s-au alăturat filialelor Engie Servicii și Distrigaz Sud Rețele. În contextul unui deficit de personal calificat pe piața muncii, compania a lansat, în 2018, un program de învățământ profesional în sistem dual prin care au fost selectați și înscriși elevi din București și Brașov, iar de anul trecut, și din Galați, de la Liceul Tehnologic "Anghel Saligny". Elevii care optează pentru programul de învățământ profesional în sistem dual "Energie pentru meseria mea" se bucură de avantaje financiare acordate de companie (până la 850 de lei lunar, transport urban dedicat și masa de prânz pe toată durata practicii), suplimentar față de bursa lunară acordată de statul român, în valoare de 200 de lei.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 10 months later...

Proiect de învăţământ dual, unic în ţară, lansat la Liberty Galaţi, în prezenţa Principesei Margareta

Fundaţia GFG România, în parteneriat cu LIBERTY Galaţi, a lansat, astăzi, 11 mai 2022, un proiect de învăţământ profesional în sistem dual, care oferă tinerilor noi oportunităţi de carieră. Lansarea a avut loc în prezenţa Majestăţii Sale Margareta, Custodele Coroanei României, a Alteţei Sale Regale Principele Radu al României, a Alteţei Sale Regale Principesa Sofia a României şi a altor reprezentanţi ai Casei Regale a României în cadrul vizitei lor la LIBERTY Galaţi.

Proiectul prevede înfiinţarea unei clase de învăţământ profesional dual la Liceul Tehnologic “Paul Dimo” din Galaţi cu 20 de elevi de clasa a IX-a, care îmbină educaţia vocaţională cu cea tehnică. Cunoştintele teoretice predate de profesori vor fi îmbinate cu activităţile practice realizate cu ajutorul mentorilor de la LIBERTY Galaţi. Elevii vor lucra alături de experţi de la LIBERTY Galaţi pentru a-şi dezvolta abilităţile tehnice, în acelaşi timp având ocazia să se implice în activităţi distractive pentru a-şi dezvolta abilităţi de viaţă, precum munca în echipă, comunicarea şi consolidarea încrederii în sine.

După lansarea programului de învăţământ în sistem profesional dual în România de către Fundaţia GFG, Sanjeev Gupta, deşi nu s-a aflat la Galaţi, a transmis prin intermediul unui comunicat de presă: "Sunt onorat că Majestatea Sa şi Alteţele Lor Regale au fost alături de LIBERTY Galaţi în această zi specială. Scopul Fundaţiei GFG este de a le oferi elevilor aptitudini importante care să îi ajute în carieră după absolvirea şcolii. Aceste programe de învăţare sunt concepute pentru a-i implica pe elevi în rezolvarea unor probleme reale din comunităţile lor locale, contribuind astfel la crearea unor competenţe emergente, în special în domeniul ştiinţei şi tehnologiei. Prin programele noastre, contribuim la formarea inovatorilor şi antreprenorilor viitorului, de aceea nu cred că există un loc mai bun pentru a lansa programul de educaţie duală decât aici, la LIBERTY Galaţi, unde ne propunem planuri ambiţioase pentru a deveni un producător GREENSTEEL al viitorului."

Prof. Anca Uşer, Directorul Liceul Tehnologic “Paul Dimo” a spus: “Adresez o călduroasă invitaţie elevilor de clasa a VIII-a să se înscrie în acest program unic în ţară! Suntem încântaţi să colaborăm cu Fundaţia GFG şi cu LIBERTY Galaţi pentru a dezvolta metode noi de învăţare, precum acest proiect de învăţământ profesional dual. Din toamna acestui an, deschidem în premieră cursuri inovatoare pentru viitorii electricieni, unde elevii vor învăţa activ atât în sala de clasă, cât şi alături de specialişti. Sunt, de asemenea, bucuroasă să văd interesul din ce în ce mai mare al mediului de afaceri pentru pregătirea forţei de muncă”.

Un program de învăţământ în sistem profesional dual îmbină cursurile unei şcoli profesionale cu practica în cadrul unei companii. Elevii care vor absolvi clasa a VIII-a în anul 2022 se pot înscrie la liceul Paul Dimo, în clasa de învăţământ profesional dual, completând formularele de înscriere în perioada 4 - 8 iulie 2022 şi utilizând codul 567D.

Fondată de Sanjeev Gupta şi soţia sa, Nicola, Fundaţia GFG este o organizaţie caritabilă care îşi propune să dezvolte programe de educaţie care oferă tinerilor o perspectivă asupra industriei prin experienţe din lumea reală, dezvoltându-le în acelaşi timp încrederea, comunicarea şi abilităţile interpersonale.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Primii electricieni formați în colaborare cu Combinatul Liberty Galați

Fundația GFG și Liceul ”Paul Dimo” au dat startul programului de învățământ dual la Galați prin care primii 21 de elevi de la această unitate de învățământ vor studia pentru a deveni electricieni, în cadrul unui parteneriat încheiat cu Combinatul Siderurgic Liberty Galați.

Acest program a fost lansat în luna mai, în prezența Majestății Sale Margareta, Custodele Coroanei României, Alteței Sale Regale Principele Radu al României și a Alteței Sale Regale Principesa Sofia a României, cu ocazia vizitei pe platforma siderurgică.

”Învățământul dual îmbină cunoștințele teoretice predate de profesori cu activitățile practice realizate cu ajutorul mentorilor Liberty Galați. Elevii vor avea oportunitatea să își dezvolte atât abilitățile tehnice, cât și abilitățile interpersonale de comunicare, de colaborare în cadrul unei echipe și de dezvoltare a încrederii în forțele proprii. Tinerii vor lua parte, de asemenea, la un program educațional conceput special pentru ei de Rewise Learning, o organizație premiată din Mare Britanie. Toate aceste aspecte ale programului îi vor ajuta pe elevi să se pregătească pentru viață și carieră. Nu în ultimul rând, pentru cei 21 de elevi vor fi organizate activități extracurriculare distractive”, se precizează într-un comunicat de presă al Liberty Galați.

Sanjeev Gupta, președintele executiv al GFG Alliance și fondator al GFG Foundation, a ținut să aprecieze colaborarea cu unitatea de învățământ gălățeană. "Suntem încântați să urăm bun-venit în acest program primei generații de viitori electricieni. Ne propunem să educăm și să inspirăm tinerii din comunitățile noastre, să le oferim o perspectivă reală asupra industriei și experiență și să-i încurajăm să devină inovatorii și antreprenorii viitorului. Am încredere în succesul acestei clase de electricieni care este începutul unei colaborări pe termen lung. Investim în generațiile viitoare în beneficiul comunității noastre locale", a declarat Sanjeev Gupta.

"Parteneriatul cu Fundația GFG și Liberty Galați pentru lansarea acestui proiect este o premieră, pentru că vine cu o nouă abordare: îmbinarea procesului de învățare cu dezvoltarea personală. Astfel, în trei ani, cei 21 de tineri vor fi cu adevărat pregătiți pentru profesia de electrician și pentru viață", a arătat directorul Liceului Tehnologic "Paul Dimo", prof. Anca Ușer.

La rândul ei, Aida Nechifor, director general Liberty Galați, a precizat că echipele de electricieni ai combinatului siderurgic sunt pregătite ”să îi primească pe elevi și să îi învețe să lucreze în mod eficient și, mai ales, respectând normele de siguranță”.  ”Planul nostru ambițios de a produce Greensteel în viitor presupune tehnologie performantă și pregătirea în prezent a muncitorilor și a specialiștilor de mâine. Ne bucurăm să colaborăm cu tinerii care vor schimba radical industria viitorului", a mai arătat directorul general al combinatului siderurgic.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

Cu ce firme va intra Primăria Galaţi în parteneriat pentru înfiinţarea unui consorţiu de învăţământ dual

Galaţiul va înfiinţa un campus dedicat educaţiei duale la nivel preuniversitar şi universitar, însă pentru a fi posibil aceast proiect, întâi se va înfiinţa un consorţiu regional prin intermediul căruia vor putea fi atrase fonduri europene importante prin depunerea unei cereri de finanţare în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă 2022, pentru crearea unei rute profesionale complete pentru învăţământul tehnic superior şi dezvoltarea  unui campus profesional integrat.

Potrivit legii, acest consorţiu va fi format din cel puţin o instituţie de învăţământ superior acreditată care are programe de studii în domeniul fundamental ştiinţe inginereşti sau în domenii prioritare de dezvoltare a României, cel puţin o unitate de învăţământ profesional şi tehnic, cel puţin o unitate administrativ – teritorială (UAT) şi cel puţin un operator economic.

Primăria municipiului Galaţi a lansat o procedură de selecţie de parteneri privaţi - operatori economici, a cărei rezultat a fost anunţat vineri, 09 decembrie 2022. În cadrul procedurii de selecţie s-au înregistrat 11 candidaţi interesaţi să intre în parteneriat pentru constituirea Consorţiului Regional Integrat pentru Învăţământul Dual Galaţi. Dintre aceştia, unul s-a retras, unul nu a îndeplinit condiţiile, iar 9 au fost admişi.

Prin urmare, municipiul Galaţi va încheia un parteneriat cu următoarele companii: 

1. PBN LOGISTICS S.A

2. SISTEME DE VENTILAŢIE HVAC S.R.L

3. THECON SRL

4. I.V. FUTURE S.R.L

5. COMPANIA DE NAVIGAŢIE FLUVIALĂ ROMÂNĂ NAVROM S.A

6. NAVROM SHIPYARD S.R.L

7. ŞANTIERUL NAVAL DAMEN GALAŢI S.A

8. S.C GRANDE DOLCERIA S.R.L

9. LIBERTY GALAŢI

Consorţiul înfiinţat va primi finanţare pentru a construi şi operaţionaliza campusuri integrate pentru învăţământ dual care să asigure atât infrastructura necesară unei pregătiri profesionale eficiente şi relevante pentru nevoile pieţei muncii, cât şi infrastructura socială necesară pentru creşterea atractivităţii învăţământului profesional (spaţii de cazare, masă, activităţi sportive şi alte activităţi recreative). Infrastructura acestor campusuri va îngloba o importantă componentă de digitalizare.

Valoarea maximă a unui proiect aferent unui consorţiu regional de învăţământ dual este de 21,12 milioane de euro.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

O nouă clasă de învățământ dual la Liceul Tehnologic "Paul Dimo"

Fundația GFG și LIBERTY Galați, alături de Rewise Learning, continuă programul de învățământ dual axat pe materiile STEM (Știință, Tehnologie, Inginerie și Matematică) la Liceul Tehnologic "Paul Dimo" cu o nouă clasă de 20 de elevi pentru anul școlar 2023-2024. În perioada 3 - 7 iulie, elevii de clasa a VIII-a pot opta pentru programul de învățământ dual prin completarea codului 567 pe formularul de înscriere.

Oferind o calificare acreditată în Marea Britanie, programul de învățământ dual se concentrează pe dezvoltarea unor abilități de viață esențiale care vor pregăti elevii pentru o profesie după terminarea școlii. Anul acesta, alți 20 de elevi vor fi susținuți de LIBERTY Galați și Fundația GFG cu burse lunare și programe educaționale personalizate și vor avea posibilitatea de a studia într-un atelier special amenajat, cu echipament de lucru și de protecție.

Programul a debutat în anul școlar 2022-2023 sub forma unui proiect pilot pentru o clasă a IX-a de la Liceul Tehnologic "Paul Dimo", iar cei 21 de elevi înscriși au beneficiat de o programă de studiu care a îmbinat cunoștințele teoretice predate de profesori cu activități practice desfășurate cu ajutorul mentorilor LIBERTY Galați. Elevii au beneficiat de burse lunare și sprijin pentru hrană și îmbrăcăminte, evenimente pentru dezvoltarea personală și activități extracurriculare interesante.

LIBERTY GALATI

 

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...

O nouă clasă de electricieni formată cu ajutorul combinatului siderurgic

A doua clasă de electricieni din cadrul programului de învățământ dual de la Liceul Tehnologic "Paul Dimo", rezultat al unui parteneriat cu Fundația GFG și Liberty Galați, și-a început cursurile, odată cu deschiderea oficială a anului școlar 2023-2024.

Programul de învățământ dual propune o programă de studiu care îmbină cunoștințele teoretice predate de profesori cu activități practice desfășurate cu ajutorul mentorilor din combinatul siderurgic. Iar în acest an, încă 22 de elevi vor fi susținuți de Liberty Galați și Fundația GFG cu burse lunare și programe educaționale personalizate și vor avea posibilitatea de a studia într-un atelier special amenajat, cu echipamente de lucru și de protecție. De asemenea, elevii vor face parte dintr-un program educațional personalizat oferit de Rewise Learning, organizație premiată din Marea Britanie, care furnizează servicii în educație. Toate aceste componente ale programului pregătesc elevii pentru viața de adult.

"Peste 40 de elevi din clasele a IX-a și a X-a vor beneficia de cunoștințe teoretice, în special în domeniile științei, tehnologiei, ingineriei și matematicii (STEM), precum și de activități practice care îi vor pregăti pentru o profesie într-o industrie în continuă evoluție (...) Suntem încântați să investim în generațiile viitoare în sprijinul comunității noastre locale", a declarat Georgina Crumpton, General Manager al GFG Alliance și al Fundației GFG.

Fondată de Sanjeev Gupta și soția sa, Nicola, Fundația GFG are ca scop dezvoltarea unor programe educaționale care le oferă tinerilor o perspectivă asupra industriei prin experiențe din lumea reală, dezvoltându-le în același timp abilitățile de comunicare, încrederea în forțele proprii și abilitățile interpersonale. Rewise Learning este o organizație din Marea Britanie care furnizează programe creative de educare și programe de învățare online, oferind cursuri, resurse și proiecte educative.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...

Zeci de elevi gălățeni, inițiați în tehnologiile din siderurgie

Cei 43 de elevi din Galați care participă la Programul de învățământ dual susținut de Fundația GFG au avut șansa, în cursul lunii martie, să-și dezvolte noi abilități tehnice și profesionale în cadrul unui program educațional dezvoltat de experții Fundației GFG, Rewise Learning și Liberty Galați.

"Elevii clasei a IX-a de la Liceul Tehnologic "Paul Dimo" au început activitățile pe 4 martie și au avut ocazia să își îmbunătățească abilitățile individuale și de lucru în echipă, perfecționându-și în același timp competențele tehnice prin construirea unei boxe Bluetooth din cutii de oțel reciclate. De asemenea, elevii au regizat și produs un videoclip despre mediu și comunitate și au discutat despre motivație și mediu înconjurător.

Două săptămâni mai târziu, au dat startul activităților elevii de clasa a X-a de la același liceu, care au învățat despre operațiunile de producție Liberty Galați prin activități practice și au aflat cum va arăta și va funcționa în viitor platforma siderurgică din Galați. În plus, viitorii electricieni s-au pregătit pentru primul lor loc de muncă, participând la ateliere care au avut ca teme redactarea CV-ului și dezvoltarea abilităților de interviu, organizate de specialiștii în resurse umane de la Liberty", se precizează într-un comunicat de presă al Liberty Galaţi.

La evenimente au participat Georgina Crumpton, general manager al GFG Alliance și al Fundației GFG, Radu Ionescu, general manager Liberty Galați, dar și Ionuț Pucheanu, primarul municipiului Galați.

"Am fost încântați să vedem cât de implicați sunt elevii în acest program. Echipa noastră a pregătit activități de învățare interactive și captivante, care i-au ajutat pe elevi să înțeleagă și să deprindă principii tehnice și de inginerie, dar și să se dezvolte pe plan personal și profesional", a declarat Georgina Crumpton.

Activitățile s-au încheiat, pentru fiecare din cele două clase, cu o festivitate la care au participat părinții elevilor, reprezentanți ai autorităților locale, profesori, electricieni, foști ucenici, mentori și manageri de la Liberty Galați.

Fondată de Sanjeev Gupta și soția sa, Nicola, Fundația GFG are ca scop dezvoltarea unor programe educaționale care le oferă tinerilor o perspectivă asupra industriei prin experiențe din lumea reală, dezvoltându-le în același timp abilitățile de comunicare, încrederea în forțele proprii și abilitățile interpersonale.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

A treia clasă din programul de învăţământ dual STEM

Fundaţia GFG şi LIBERTY Galaţi lansează a treia ediţie a programului de învăţământ dual bazat pe materiile STEM cu o nouă clasă de 24 de elevi care se pot înscrie la Liceul Tehnologic „Paul Dimo” până pe 5 iulie 2024. Astfel, programul susţinut de Fundaţia GFG şi LIBERTY Galaţi reuneşte 67 de elevi din clasele a IX-a, a X-a şi a XI-a.

Programul de învăţământ dual propune o programă de studiu care îmbină cunoştinţele teoretice predate de profesori cu activităţi practice desfăşurate cu ajutorul mentorilor LIBERTY Galaţi, iar în plus oferă o calificare acreditată în Marea Britanie. Pentru al treilea an consecutiv, elevii care se înscriu la clasa de învăţământ dual de la Liceul Tehnologic „Paul Dimo” vor fi susţinuţi de Fundaţia GFG cu burse lunare, beneficii şi programe educaţionale personalizate şi vor avea posibilitatea de a studia într-un atelier special amenajat, cu echipamente de lucru şi de protecţie.

În cadrul programului, cei 24 de noi elevi vor avea oportunitatea să îşi dezvolte competenţele tehnice, să înveţe materiile STEM (ştiinţă, tehnologie, inginerie şi matematică) şi să deprindă abilităţi de comunicare, încredere în forţele proprii şi abilităţi interpersonale. De asemenea, elevii vor face parte dintr-un program educaţional personalizat oferit de Rewise Learning, organizaţie premiată din Marea Britanie care furnizează servicii în educaţie.

Programul de învăţământ dual al Fundaţiei GFG a debutat în septembrie 2022 la Liceul Tehnologic „Paul Dimo” cu o clasă de 21 de elevi şi a continuat în 2023 cu încă 22 de elevi. Cu noua clasă formată anul acesta, Fundaţia GFG şi LIBERTY Galaţi vor oferi oportunităţi de dezvoltare unui număr de 67 de elevi din clasele a IX-a, a X-a şi a XI-a, potrivit unui comunicat al companiei.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.