Jump to content

Transplant renal de la mamă la fiică


dcp100168

Recommended Posts

Transplant renal de la mamă la fiică

O echipă de medici de la Spitalul ''Dr.C.I.Parhon'' din Iaşi a efectuat primul transplant renal din acest an, intervenţia fiind efectuată în noul bloc operator dat în folosinţă la începutul lui 2021.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului "Dr.C.I.Parhon", Ionuţ Nistor, a declarat că intervenţia a fost făcută la Centrul de Transplant Renal, în cursul zilei de marţi, de la o mamă în vârstă de 56 de ani fiicei sale în vârstă de 32 de ani.

"Pacientele sunt din judeţul Galaţi. Fiica a intrat în programul de dializă de trei luni. Ea este diagnosticată şi cu diabet de tip I şi are un copil de cinci ani. Pentru a avea o viaţă cât mai normală, fără să aibă nevoie să meargă la şedinţele de dializă, s-au investigat mai mulţi posibili donatori din familie, mama fiind cea cu o compatibilitate", a declarat conf. dr. Ionuţ Nistor, medic primar nefrolog.

Acesta a declarat că postoperator ambele paciente se recuperează în Compartimentul de Transplant Renal. Anul trecut, chiar şi în contextul pandemiei, au fost realizate peste 40 de transplanturi renale, cele mai multe astfel de intervenţii făcute într-un an de când se face transplant renal la Iaşi.

agerpres.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.