Jump to content

Fată de 13 ani, violată de concubinul mamei


dcp100168

Recommended Posts

La 13 ani, violată de concubinul mamei

Dramă greu de redat, în cadrul unei familii din Galați. Profitând de inocența și imposibilitatea de a se apăra, concubinul mamei, „tatăl vitreg“, în vârstă de 61 de ani, a violat în mai multe rânduri o fetiță de 13 ani.

Calvarul minorei a început în luna august a anului trecut și poate ar mai fi continuat și astăzi dacă fata nu s-ar fi destăinuit uneia dintre surori. Aceasta i-a spus mamei ce se întâmplă și aceasta a anunțat imediat poliția. „La data de 30.01.2021, procurori ai Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi au solicitat judecătorului de drepturi şi libertăţi, de la Judecătoria Galaţi, arestarea preventivă a unei persoane, cercetată în calitate de inculpat, pentru săvârşirea, în formă continuată, a infracţiunii de viol. Cererea a fost admisă, judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Judecătoria Galaţi dispunând arestarea preventivă a inculpatului, pentru o perioadă de 30 de zile. Din materialul probator administrat până la acest moment al urmăririi penale, s-a reţinut că, în perioada august 2020 – 27.01.2021, profitând de imposibilitatea persoanei vătămate de a-şi exprimă un consimţământ valabil pentru întreţinerea de acte sexuale şi de teamă pe care o simţea această faţă de autor, inculpatul a întreţinut patru acte sexuale cu persoana vătămată minoră, aflată în îngrijirea acestuia“, a precizat prim procuror adjunct al Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, Cristiana Gârda.

Femeia care are 4 copii, doi dintr-o căsnicie anterioară și alți 2 din actuala relație, a plecat din casa abuzatorului. „În acest moment, mama a părăsit domiciliul concubinului, se află la domiciliul dumneaei împreună cu ceilalţi trei minori. Fetiţa a fost luată în evidenţă. Familia va fi monitorizată în continuare. Se va face evaluarea, urmând desigur consilierea“, a precizat Gabriela Ghermăneanu, consilier, Centrul pentru Protecţia Victimelor Infracţiunilor, DJPC Galaţi. Va avea nevoie multă vreme de psihoterapie. „Copilul a suferit o traumă emoţională şi psihiologică majoră care va avea consecinţe negative pe termen lung asupra dezvoltării personalităţii sale. Ţînând cont că  persoana abuzatoare este o persoană apropiată copilului, cu atât mai mult va suferi la nivelul de încredere, la stabilirea relaţiilor ulterioare“, a spus Tereza Antal, psiholog Protecţia Copilui Galaţi. Bărbatul a fost arestat 30 de zile preventiv, acuzat fiind de comiterea infracțiunii de viol.

monitoruldegalati.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.