Jump to content

"Românii au talent", sezonul 11-13


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Golden Buzz pentru gălăţeanul Filip Cioc, la ”Românii au talent”

Gălăţeanul Filip Cioc, în vârstă de numai 10 ani, a ajuns deja în semifinala „Românii au talent”, chiar din prima seară a noului sezon difuzat de Pro Tv. Filip a cântat dumnezeieşte "Never Enough" şi a emoţionat juriul şi publicul.

„Chiar trebuie să ne aducem aminte de momentul acesta!", a spus, cu ochii în lacrimi, Florin Călinescu şi a apăsat butonul auriu.

Trebuie să ştiţi că Filip este elevul profesoarei de canto Monica Măciuceanu la VOCESchool Music&Dance.

viata-libera.ro

Gălăţeanul Filip Cioc, în vârstă de numai zece ani, a ajuns deja în semifinala „Românii au talent”, chiar din prima seară a noului sezon difuzat de Pro Tv. Filip a cântat dumnezeieşte "Never Enough" şi a emoţionat juriul şi publicul. „Chiar trebuie să ne aducem aminte de momentul acesta”, a spus, cu ochii în lacrimi, Florin Călinescu şi a apăsat butonul auriu.

„Am venit la «Românii au talent», în primul rând, ca să bucur oamenii, să mă fac mândru pe mine şi să-mi dovedesc că pot să fac acest lucru. Şi, dacă se poate, să câştig”, a mărturisit Filip, înainte de a urca pe scena „Românii au talent”. Şi-a dorit mult să ajungă aici.

„Tu nu vezi deloc?”, a fost curios actorul Pavel Bartoş, în culisele "Românii au talent". „Nu ştiu cum vedeţi voi ca să vă zic cum văd”, a răspuns, cu înţelepciune, Filip.

În interviul realizat la Galaţi, pe Faleză, Filip a vorbit despre problemele lui de vedere şi despre ceea ce îl face fericit: „Cu ochiul drept văd destul de mult ca să mă descurc, dar cu ochiul stâng, când aveam opt ani, mi s-a făcut operaţie ca să văd mai bine. S-a reuşit mai mult decât era înainte, dar nu la fel ca ochiul drept. Unii copii de la şcoală cred că eu sunt ciudat, că am ochelari, dar nu contează ce-i pe din afară, contează ce-i înăuntru, în sufletul tău. Când mă necăjeau colegii la şcoală, veneam acasă, mă duceam la pian şi începeam să cânt. Adică muzica îmi alina supărarea. E foarte importantă pentru mine şi mă face să mă simt fericit!”.

Trebuie să ştiţi că Filip este elevul profesoarei de canto Monica Măciuceanu la VOCESchool Music&Dance.

Emoţie profundă şi nesfârşită, asta a transmis Filip, interpretând excepţional piesa „Never Enough”. Forţa din vocea lui a impresionat publicul şi juriul.

„Ai cântat extrem de frumos! Îţi mulţumesc pentru momentul acesta! O să rămână în mintea şi în sufletul meu”, a exclamat cea mai nouă membră a juriului, Alexandra Dinu.

„M-am emoţionat foarte tare ascultând acest cântec care este foarte-foarte greu, dar foarte frumos. Fără să-ţi dai seama, mi-ai făcut o bucurie enormă pentru că ai ales acest cântec. Tu ai adus foarte multă emoţie pe scena «Românii au talent»”, a mărturisit Andra,

„Filip a făcut aici o treabă extraordinară! Momentul acesta e mai mult decât cântec! Pentru că tu, de fapt, n-ai cântat! Tu ai trăit tot ceea ce ai avut să ne transmiţi! Şi acesta e un lucru minunat, care nu poate să treacă aşa uşor pe lângă noi. Face parte din momentele de care o să ne tot aducem aminte din emisiune!”, a spus Andi Moisescu.

„Chiar trebuie să ne aducem aminte de momentul acesta!”, a subliniat şi Florin Călinescu şi a apăsat butonul auriu. Florin Călinescu l-a trimis pe Filip direct în semifinala „Românii au talent”.

Bucuria lui Filip a fost uriaşă: „Nu-mi vine să cred! În sufletul meu este ca o explozie cu particule roz, de fericire!”, au fost cuvintele primului semifinalist al celui de-al 11-lea sezon „Românii au talent”.

viata-libera.ro

 

Link to comment
Share on other sites

Cine este Filip Cioc, copilul care a primit Golden Buzz în prima ediție Românii au Talent – sezonul 11

Filip Cioc este primul concurent calificat deja în semifinalele celui de-al 11-lea sezon „Românii au Talent”. Puștiul de doar 10 ani, care s-a născut în Galați, are o poveste de viață specială.

„Văd cu ochiul drept destul de mult ca să mă descurc. Iar cu ochiul stâng nu la fel de mult. Muzica îmi alină supărarea”, a spus Filip Cioc. Și asta a demonstrat pe scenă. Vocea lui caldă a adus o emoție pe care toți jurații au simțit-o, iar Florin Călinescu nu a mai stat pe gânduri și a apăsat butonul auriu.

Copilul de doar 10 ani s-a născut prematur, iar părinții au luptat să îi ofere o șansă de a avea o vedere cât de cât funcțională. După eforturi supraomenești, s-au dus să-l opereze în Statele Unite ale Americii.

Pe când avea doar 2 ani Filip și-a uimit familia, deoarece el a început să cânte. La vârsta de 5 ani a început lecțiile de canto, iar un an mai târziu a ajuns să studieze pianul. La 8 ani, Filip Cioc a început să urmeze cursurile de teatru muzical.

romaniiautalent.protv.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 1 month later...

EStrada Studio, dans spectaculos la „Românii au talent”. Dovada că arta învinge pandemia

Explozie de energie într-un spectaculos dans, dar mai ales mesajul încrezător că "Arta învinge pandemia", asta au adus, luni seara, pe scena "Românii au talent" cele 27 de gălăţence din EStrada Studio.

Elevele artistei Andreea Ignat şi ale surorii sale, Analisa Gabriela, au vârste cuprinse între 14 şi 18 ani şi au pregătit acest moment artistic în doar trei săptămâni. Asta a însemnat zeci de ore petrecute sub mască în sala de antrenament, dar şi numeroase momente în care au trecut de la agonie la extaz. Dar totul a meritat din plin, după cum au apreciat membrii juriului "Românii au talent".

"În România, arta învinge pandemia! Interesant! Sper ca voi să fi dat semnalul salvării nu numai a României, ci a omenirii de această pacoste", a spus Florin Călinescu, impresionat de mesajul profund al gălăţencelor.

"Mi se pare impresionant faptul că cineva a reuşit să mai adune atât de multe fete într-un grup de dans. E mare lucru în ziua de astăzi", a spus Andi Moisescu, cel care le-a oferit primul "Da". Au urmat un alt "Da" din partea Andrei, încă unul de la Alexandra Dinu şi cel de-al patrulea din partea lui Florin Călinescu.

Calificarea în etapa următoare a competiţiei "Românii au talent" a adus euforie pe scenă şi în public, dar un strop de dezamăgire în backstage, acolo unde, în vremuri normale, Pavel Bartoş şi Smiley s-ar fi bucurat de tradiţionala îmbrăţişare cu talentatele fete, răsplătite cu patru "Da"-uri. "Nu ne mai putem strânge în braţe. Nici măcar nu mai trec pe-aicea!", a protestat actorul, în vreme ce, la masa juriului, Andi se amuza: "Vai ce s-ar fi aruncat el precum ursul între mioare!". "Erau şi foarte drăguţe", a pus sare pe rană Alexandra Dinu.

Îmbrăţişarea rămâne pentru etapa viitoare. Unde suntem sigure că Andreea și Analisa, care instruiesc aproape 300 de copii, vor pregăti o coregrafie pe cinste, marca EStrada Studio!

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

La „Românii au talent”, ca la „Vocea României”. Smiley a vrut-o în echipa lui pe gălăţeanca Daria Comănescu

Vocea şi chitara gălăţencei Daria Comănescu, interpretând o piesă compoziţie proprie, l-au făcut pe Smiley să uite că se află în juriu la "Românii au talent". După cum a mărturisit, artistul a fost gata să o revendice în echipa sa de la "Vocea României".

Muzica, teatrul şi kickboxingul sunt pasiunile gălăţencei Daria Comănescu, în vârstă de 18 ani. Daria nu a participat la concursuri muzicale, nu a făcut pregătire de performanţă în acest domeniu, iar la chitară a învăţat să cânte singură, pentru a se acompania şi a-şi compune piesele. Conform Pro Tv, creativitatea ei nu se oprește aici. Dariei îi place să scrie piese de teatru și chiar a avut norocul să poată pună în scenă o piesă la care a contribuit. Joacă și în scurtmetraje, ajutată de tatăl său, care deține o firmă de producții cinematografice și o ajută în drumul ei spre o carieră în actorie.

Daria a venit pe scena "Românii au talent" cu o piesă proprie şi încă de la primele acorduri i-a cucerit pe Smiey, Andra şi Alexandra Dinu.

"Nu ştiu dacă m-a emoţionat mai tare vocea ta sau textul!", i-a mărturisit Alexandra. "Daria, era să îţi dau un X", a dezvăluit Smiley. Gălăţeanca a crezut că din cauza emoţiilor care s-au resimţit la începutul piesei. "Nu, era să îţi dau un X pentru că, de obicei, butonul acesta roşu în faţa mea, dacă-l apăs, reprezintă faptul că te vreau în echipa mea! Eram obişnuit să mă duc cu mâna pe buton", a explicat Smiley. Aflând că piesa interpretată de Daria este o compoziţie proprie a tinerei, artistul a fost şi mai încântat: "E foarte bună piesa! Cred că e nevoie de genul acesta de artişti, care au curaj, care vor să aducă un suflu nou în muzică". "La cât de bine a sunat melodia, putem spune că este începutul unei cariere frumoase, iar prima întâlnire cu scena a fost tocmai la Românii au talent", a tras concluzia Andra. "Poate că emoţiile te ajută, poate că eşti o bună actriţă. Pe partea de muzică eşti dăruită! Plină de har!", a spus şi Florin Călinescu.

Daria s-a calificat în etapa următoare cu patru "Da"-uri. Dar cea mai importantă este uşa deschisă la studioul lui Smiley: "Îmi plac mult oamenii care scriu muzică şi se şi pricep la asta. Mi-a plăcut şi piesa, mi-a plăcut şi cum a cântat-o şi ce a scris ea. Să o chemăm la studio, să vedem ce mai compune, că e mişto! Sigur o să mai auzim de ea!".

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Prestaţie impecabilă a tecuceanului David Dincă pe scena „Românii au talent”

La emisiunea „Românii au talent”, difuzată la Pro Tv în data de 26 martie 2021, ultimul invitat care a urcat pe scenă a fost David Dincă, în vârstă de 12 ani, elev al Şcolii gimnaziale „Elena Doamna” Tecuci, care de peste un an e pregătit la şcoala de canto a Casei de cultură, coordonată de prof. Claudiu Vişan.

Lăsat să urce pe scenă la final de emisiune, tocmai din cauza faptului că se ştia de la preselecţie că are o voce extraordinară, David Dincă a reuşit să ridice juriul în picioare, toţi membrii juriului – Andra, Florin Călinescu, Alexandra Dinu şi Adi Moisescu, fiind plăcut impresionaţi de prestaţia impecabilă. David a interpretat piesa „Hallelujah”, declarând că are credinţă, iar menirea a dobândit-o în biserica pe care o frecventează. Pentru prestaţia impecabilă şi talentul cu care a interpret piesa, David Dincă a obţinut punctajul maxim, patru de DA, fiind calificat pentru a merge mai departe în cadrul emisiunii.

Succes David, felicitări părinţilor şi îndrumătorilor!

ziarultecucean.com

Link to comment
Share on other sites

Tecuceanul David Dincă a cucerit juriul „Românii au talent”

Tecuceanul David Dincă, în vârstă de doar 12 ani, a reuşit să ridice juriul de pe scaune ca să-l aplaude pentru interpretarea excepţională a piesei "Hallelujah", pe scena de la "Românii au talent".

"Pe mine mă ajută să cânt harul lui Dumnezeu. Da, eu cred că asta e menirea mea, să-l slăvesc pe Dumnezeu. Dumnezeu mi-a dat acest dar ca să-l folosesc pentru slava lui", a mărturisit David, înainte de a urca, vineri seara, pe scena Pro Tv. Nu a urmat studii muzicale, dar a început să cânte de la vârsta de şase ani, la biserica penticostală din satul Toflea, judeţul Galaţi.

David iubeşte muzica religioasă şi a venit la "Românii au talent" ca să cânte, dar şi ca să o întâlnească pe Andra, a cărei voce l-a cucerit. Visează să urmeze Dreptul şi să devină avocat sau procuror, dar continuând să cânte spre slava lui Dumnezeu.

Interpretarea excepţională a lui David a fost presărată de exclamaţiile admirative ale juriului, dar şi ale prezentatorilor Pavel Bartoş şi Smiley, din culise. Cea mai impresionată a fost Andra: "Mi-au dat și lacrimile, mi s-a făcut piele de găină. Clar, ți se potrivesc aceste melodii pentru că ai o tehnică vocală extraordinară, o sensibilitate aparte". "Mă bucur pentru talentul tău, mă bucur pentru seriozitatea ta, mă bucur pentru aplecarea ta spre cele ale Domnului. Şi să ştii că Dumnezeu nu te va certa niciodată dacă te vei duce şi în afara locului în care voi vă închinaţi să încânţi oamenii! Cântă pentru oameni!", l-a îndemnat Florin Călinescu. "Ai o voce minunată, care pe mine m-a emoționat foarte tare", a mărturisit Alexandra Dinu. "Ar putea să cânte ce vrea el, după părerea mea, pentru că, dacă mi-a plăcut ceva în mod deosebit astăzi, este că am auzit la tine o voce care părea că are 20 de ani de școală, ceea ce e imposibil că tu 12 ani ai toți. Foarte frumos!", a exclamat Andi Moisescu.

Întrebat ce ar face cu 120.000 de euro, dacă ar câştiga premiul "Românii au talent", David a răspuns că ar cumpăra o casă pentru familia lui. Deocamdată, el s-a calificat în etapa următoare a competiţiei.

viata-libera.ro

Povestea lui David Dincă, puștiul de etnie romă din Galați care a cântat dumnezeiește la “Românii au talent”

David Dincă, un băiat de 12 ani din satul Toflea, județul Galați, a reușit să îi impresioneze pe cei 4 jurați de la “Românii au talent” și alte sute de mii de români care au urmărit emisiunea, vineri seară, după ce a cântat aproape fără cusur cunoscuta melodie “Hallelujah”.

David s-a născut în Toflea, un sătuc din comuna Brăhășești, județul Galați, însă acum locuiește în Tecuci.

Ceea ce îl deosebește pe David Dincă, 12 ani, de ceilalți copii de vârsta lui este faptul că el este apropiat de Dumnezeu, obișnuind să cânte la fiecare sfârșit de săptămână în corul bisericii penticostale din Toflea. “Deși este născut și crescut în Toflea, David a fost nevoit să se mute în Tecuci, deoarece părinții au vrut o școală mai bună pentru copiii lor. David spune că este dezamăgit de această alegere deoarece la școală avea grupul lui de prieteni. În Tecuci, David este luat peste picior pentru că este extrem de religios. Nu-i pasă, căci nu-i e rușine de dragostea lui pentru Dumnezeu. Acesta este și motivul pentru care a ales piesa “Hallelujah” la preselecții. Cântă deseori la biserica din satul Toflea, biserică de unde nu lipsește aproape niciodată. Dragostea pentru Dumnezeu o au toți din familie. Tata este mediator școlar, iar mama lucrează la dispensarul din sat. David nu ascultă numai muzică bisericească. El iubește artiști ca Andra, Whitney Houston, Billie Eilish și Mariah Carey. Un alt lucru care îl face pe David să regrete plecarea din satul natal (Toflea – n.n.) este faptul că acum stă la bloc, în Tecuci, și nu are voie să cânte acasă. Vecinii de vârsta a doua sunt în număr mare și deseori bat în calorifer când încearcă să mai repete”, se precizează în descrierea atașată la clipul cu David Dincă postat pe Youtube (vezi video la finalul articolului).

Interpretarea lui David i-a lăsat fără cuvinte pe cei 4 jurați de la Românii au talent. Dar marea surpriză a venit abia în momentul în care jurații au aflat că David nu a urmat cursuri de canto, nu studiat muzica, ci a fost înzestrat cu vocea lui minunată. David Dincă a spus că el a început să cânte de mic în corul bisericii din Toflea și că este o persoană religioasă, apropiată de Dumnezeu. “Nu aș vrea să am o carieră în muzica laică, să devin artist, ci doresc să cânt în continuare pentru Dumnezeu”, a mai spus David.

Întrebat de juratul Florin Călinescu ce anume va face cu marele premiu de 120.000 de euro, în cazul în care va câștiga concursul Românii au talent, David Dincă a spus că dorește să cumpere o casă pentru el și familia lui. “Îmi doresc să am o casă pentru familia mea”, a mai spus David Dincă după ce a interpretat piesa Hallelujah.

faramogul.ro

Link to comment
Share on other sites

Seara gălăţenilor la „Românii au Talent”. Spectacol pe toate gusturile

Iulian Hilerin - elev la Liceul „Dinu Lipati” din Bucureşti, Ştefana Niţă - actriţă la Teatrul „Cărăbuş” din Brăila şi Arun Durancea – distribuitor de ziare în Tecuci, sunt gălăţenii care au făcut spectacol luni seara pe scena „Românii au talent”.

„Viaţa de artist are sacrificii”, este convingerea gălăţeanului Iulian Hilerin, în vârstă de 14 ani, care studiază chitara la Liceul „Dinu Lipati” din Bucureşti, locuind la internat, şi ajunge în oraşul de la Dunăre doar în vacanţe. Visează să compună muzică rock, dar a cântat pe scena „Românii au talent” o piesă din muzica uşoară italiană. O melodie cu care a ajuns la inimile tuturor. „Ai fost şi la Sanremo copiilor?”, l-a întrebat Florin Călinescu, uimit de interpretarea gălăţeanului. Auzind că, de fapt, Iulian cântă din repertoriul „Queen”, şi că piesa lui preferată este „Bohemian Rhapsody”, membrii juriului l-au rugat să le cânte măcar începutul, a cappella. Iar Iulian Hilerin a făcut-o excepţional, stârnind ropote de aplauze! Cu patru „Da”-uri, câte unul de la fiecare membru al juriului, gălăţeanul s-a calificat în etapa următoare.

Ştefana Niţă, în vârstă de 23 de ani, actriţă la „Cărăbuşul” brăilean, a creat, prin mânuirea unei marionete, o poveste pe cât de naivă, pe atât de emoţionantă pe scena „Românii au talent”. La final, i-au dat lacrimile. Gălăţeanca a mărturisit că părinții îşi doreau să devină doctor, şi că a încercat mai multe meserii până când, din pasiune, a ales actoria. Florin Călinescu nu a fost foarte entuziasmat de numărul actriţei şi nu s-a lăsat convins de argumentele ei. Răspunsul lui a fost „Nu”. Cu trei „Da”-uri, oferite de Alexandra Dinu, Smiley şi Andra, Ştefana s-a calificat în etapa următoare.

Cu boneta de bucătar-şef pe cap, pe care scria „Chef cu Arun”, şi un „buchet” de pătrunjel în mână, tecuceanul Arun Durancea părea mai degrabă pregătit pentru „Chefi la cuţite”, nu pentru „Românii au talent”. Tecuceanul în vârstă de 40 de ani a cântat ”Trec țiganii, trec”. „Este Gigel Frone varianta de bucătărie”, a sintetizat Pavel Bartoş prestaţia artistică a tecuceanului. ”Cu cântatul n-a fost așa bine, dar sunteți foarte simpatic”, i-a spus Smiley. Cu un singur „Da”, oferit de Florin Călinescu, Arun va rămâne doar cu participarea la preselecţiile „Românii ai talent”. Dar tot e mai mult decât nimic!

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Explozie de energie la „Românii au talent”: Aviație, muzică și poezie cu Irina Ichim din Galaţi

„Mamă, câtă viaţă are-n ea!”, a exclamat, cu admiraţie, Smiley, cucerit de momentul artistic al Irinei Ichim din Galaţi pe scena „Românii au talent”.

„Mă numesc Irina Ichim, reprezint Asociaţia Română pentru Promovarea Istoriei şi Aeronauticii General Aviator Aurel Niculescu - Filiala Galați. M-am născut într-o zi de primăvară, acum 61 de ani, în oraşul de la Dunăre, Galaţi şi la malul bătrânului Danubius mi-am găsit dragostea, fericirea. Aşa că de peste 30 de ani sunt căsătorită cu un aviator rus, de peste 30 de ani suntem împreună, o celulă în zbor. Am venit pentru că este o oportunitate de a aduce în fața tuturor aviație, muzică și poezie”, a raportat gălăţeanca înainte de a urca pe scena Pro Tv.

În culise, Pavel Bartoş a fost uimit să afle semnificaţia emblemelor de pe uniforma ei: „Aici este emblema de onoare a Forţelor Aeriene şi a doua este emblema de merit pentru apărare clasa I, dată de ministru pentru întreaga mea activitate de promovare a aripilor româneşti, a Forţelor Aeriene şi nu în ultimul rând a valorilor armatei române".

La manşa muzicii, Irina a evoluat cu aceeaşi energie, bucurie şi siguranţă ca la manşa avioanelor ultrauşoare.

„Eu sunt în turnul de control de când a început doamna să cânte. Vă pot confirma, nu a mai zburat nimic, pur şi simplu toate avioanele s-au oprit ca să asculte. Ştiţi cum se aude aici în turnul de control, numai vocea dvs. Nu am auzit niciun motor de avion, nimic", a raportat Andi Moisescu, care a urmărit numărul artistic de acasă, de pe un monitor.

„Respectul meu pentru tine este desăvârșit!”, a exclamat Florin Călinescu.

"Doamnă, sunteţi de aceeaşi vârstă cu părinţii mei. Tata e aviator. Tot momentul a fost ca un zbor cu avionul ultrauşor. Când aţi început a fost un pic zdruncinat, prima frază muzicală a fost uşor zdruncinată până v-aţi luat zborul, după care zborul a fost lin, ne-aţi aterizat fără probleme. Felicitări!", i-a spus Smiley.

Cu patru „Da”-uri, gălăţeanca s-a calificat în etapa următoare a competiţiei „Românii au talent”, dar impresia pe care a lăsat-o publicului şi juriului a fost extrem de puternică.

"Eu am cunoscut mulţi aviatori, colegi de-ai tatălui meu şi am fost în preajma lor, am zburat cu ei, am petrecut cu ei şi aviaţia într-adevăr dă senzaţia. Adică au o altă poftă de viaţă pentru că ei îţi riscă viaţa tot timpul când se ridică de la sol, se poate întâmpla orice şi atunci trăiesc fiecare zi altfel. Au mai multă bucurie, cred, trăiesc la alte cote, altă altitudine", a mărturisit Smiley.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Trei gălăţence au făcut spectacol la "Românii au talent"

"Young Tap Stars", adică Teodora Lăpuşneanu şi Irina Portase din Galaţi, şi Daria Șărban din Tecuci au făcut spectacol, vineri seara, pe scena "Românii au talent" de la Pro Tv. Cu câte patru "Da"-uri din partea juriului, adolescentele s-au calificat în etapa următoare a competiţiei devenite fenomen naţional.

Desprinse dintr-un film cu Fred Astaire şi Ginger Rogers, gălăţencele Teodora Lăpuşneanu şi Irina Portase au oferit un spectaculos moment de step pe scena "Românii au talent". Potrivit Pro TV, Irina şi Teodora s-au cunoscut la cursurile de dans modern și s-au împrietenit. În urmă cu trei ani, Irina s-a apucat să studieze step și a convins-o și pe Teodora, iar acum formează "Young Tap Stars".

"Mă bucur că vedem această formă de dans cu totul şi cu totul special, momentele de glorie ale filmului interbelic. Este ceva de vis! Foarte frumos!", a exclamat Florin Călinescu.

Convinsă că stepul este cea mai expresivă şi mai sofisticată formă de dans, Alexandra Dinu a spus că momentul fetelor a fost la superlativ.

"Încerc să bat şi eu step cu palmele mele. Sunteţi foarte bune! Foarte bune! Şi momentul de sincron a fost admirabil. Şi mi-a plăcut că aţi fost acolo, în filmul acela! La 12 şi 14 ani e de admirat!", le-a mărturisit, în culise, prezentatorul Pavel Bartoş.

Performanţă

"Vreau să ajung pe o treaptă la atletism atât de înaltă încât să îmi pot cânta singură imnul!", a răspuns Daria Şărban, în vârstă de 12 ani, întrebată de Florin Călinescu dacă îşi doreşte să devină cântăreaţă.

Daria a ajuns deja la performanţă în atletism, deşi s-a apucat abia anul trecut, după ieşirea din starea de urgenţă: "Sunt pe locul 2 în România la aruncarea discului şi locul 5 la săritura în lungime. La momentul actual, arunc 36,5 metri cu discul de 800 de grame şi cu discul de un kilogram - folosit la seniori - arunc 28 de metri. Dacă m-aş duce la concursurile de seniori, nu aş fi ultima!", a declarat adolescenta.

Auzind că-i din Tecuci, Andi Moisescu s-a interesat de muştar şi de oţet, brandurile oraşului. "Muştarul e forţă la noi! Şi oţetul, dar muştarul e inima noastră!", a fost replica inspirată a Dariei.

Tecuceanca a umplut scena cu o interpretare energică, plină de siguranţă şi dezinvoltură a celebrei piese "Proud Mary".

"Vezi ce înseamnă muştarul acela? Doar să n-o faci să-i sară muştarul! A fost foarte bine, pentru că asta e important la un cântăreţ: să reuşească să scoale publicul în picioare! Ce aplauze am văzut, pe cuvântul meu! Ai dat energie, ai ţopăit pe aici, fără atletism eu nu te vedeam ducând piesa până la capăt", a spus Andi Moisescu.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Moment magistral, oferit de un gălăţean la "Românii au talent"

Cu interpretarea magistrală a celebrei „O sole mio”, gălăţeanul Adrian Ilie Galbinu a ridicat de pe scaune juriul „Românii au talent”, ca să-l aplaude. Student la Facultatea de Teologie, Adrian îşi doreşte o carieră muzicală.

„În satul în care am copilărit eu, preoţii erau foarte sufletişti. În fiecare duminică, la slujbă îi ajutam în altar şi mi-au arătat calea aceasta”, a mărturisit tânărul. Acum, însă, îşi doreşte să cânte, chiar dacă părinţii şi-ar dori să îl vadă slujind în biserică. Convins că „Românii au talent” poate fi o rampă de lansare, Adrian a oferit un moment de excepţie pe scena Pro Tv.

„Superb! Absolut superb”, a exclamat Andi Moisescu, în timpul interpretării gălăţeanului, presărată cu ropote de aplauze ale publicului.

Andra, Alexandra Dinu, Florin Călinescu şi Andi Moisescu s-au ridicat de pe scaune pentru a-l aplauda aşa cum merita.

„Mi-a plăcut! Multă forţă, dar acolo unde era nevoie, şi multă căldură! Şi pe alocuri, către finalul strofei, puţină grabă! Simte muzica! Ai cu ce să cânţi! Ai voce, ai putere, ai forţă, ai căldură, oferă-le cu drag fără să te grăbeşti! Lasă-ne să ne bucurăm de fiecare notă pe care o cânţi”, la îndemnat Andra.

Gălăţeanul s-a calificat în etapa următoare a concursului cu patru "Da-uri".

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Încă o gălăţeancă a oferit un moment memorabil. Elena-Ştefania Istrate, voce puternică la „Românii au talent”

Dăruită pentru muzică, având o voce foarte-foarte frumoasă şi puternică, un timbru special, pe care nu ai cum să le treci cu vederea! Sunt aprecierile pe care gălăţeanca Elena-Ştefania Istrate, în vârstă de 12 ani, le-a auzit de la Florin Călinescu, Smiley, Andra după momentul său minunat pe scena „Românii au talent”.

„Am descoperit muzica la patru-cinci ani. Cântam în faţa oglinzii. Bunica spune să nu mă fac cântăreaţă şi, într-un fel, are şi ea dreptate, că nu toată lumea ajunge acolo sus. Dar pur şi simplu ador să cânt! Îmi curge prin vene! E o senzaţie pe care o pot simţi doar cei care cântă. Am moştenit talentul mamei, pentru că muzica se moşteneşte... sau o primeşti de la Doamne-Doamne”, a mărturisit Elena-Ştefania Istrate, care s-a înscris la „Românii au talent” fără ştirea familiei.

S-a născut în Italia, iar din cauza drumurilor între România şi Italia, a pierdut un an de şcoală, fiind acum în clasa a V-a. Părinţii ei sunt despărţiţi şi, după cum povesteşte, au devenit doi străini unul cu celălalt. Ca să nu supere pe nimeni, adolescenta locuieşte în timpul săptămânii la bunica ei, pentru că şcoala e aproape, iar de vineri până duminică stă la mama ei, care a cântat muzică populară într-o trupă.

Elena a interpretat piesa „Rămâi”, aparţinând Delia feat. The Motans şi a impresionat juriul şi publicul.

„Bravo, Elena, ai o voce foarte-foarte-foarte frumoasă şi e un timbru special Mi-a plăcut şi că ai ales să cânţi o piesă în română cu siguranţă tu eşti foarte-foarte talentată! Îţi doresc să mergi mai departe pe drumul acesta pentru că e de tine!”, i-a spus Smiley.

„Ştiu, de asta am venit aici!”, a replicat gălăţeanca.

„Ai o voce puternică. N-ai cum să o treci cu vederea, ceea ce e un lucru extraordinar pentru un artist. M-a impresionat cel mai mult la momentul tău forţa vocii tale”, a fost părerea Andrei.

„E limpede că eşti dăruită pentru cariera asta. Vezi ce faci cu darul acesta! Ai un drum lung în faţă!”, a sfătuit-o Florin Călinescu.

Cu patru „Da-uri”, Elena-Ştefania Istrate s-a calificat în etapa următoare a concursului, fapt care a făcut-o extrem de fericită.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Moment uluitor de dans, oferit de o gălăţeancă la "Românii au talent"

"Vai, ce frumos!"/"Mamă, da’ ce atitudine are!"/"Ce zici, la zece ani?!"/"E bine, e foarte bine!"/"Bravo!", sunt exclamaţiile admirative care s-au auzit de la masa juriului "Românii au talent", în timp ce pe scenă evolua Elena Huncanu, în vârstă de numai zece ani, din Galaţi.

Graţioasă şi puternică în acelaşi timp, gălăţeanca ne-a spus, luni seara, o minunată poveste prin dans. Potrivit Pro Tv, Elena Huncanu a început să ia cursuri de dans clasic la vârsta de cinci ani, iar apoi a trecut la dans contemporan. Îi place acest stil de dans, pentru că simte că poate face orice, simte că e ea cu adevărat. Simte că o definește.

Momentul artistic al gălăţencei i-a oferit lui Andi Moisescu o revelaţie: "Eu am bănuiala că în România, pe undeva, a început să se facă nişte şcoală. Mai exact, la şcolile de talente, unde lucrurile încep să funcţioneze. Pentru că altfel nu-mi explic cum de noi vedem, în fiecare an, copii din ce în ce mai talentaţi, la vârste din ce în ce mai fragede. Ceea ce mă face să cred că avem profesori foarte buni şi că e o chestie de programă. Că la şcolile asta de talente copiii petrec exact atâta ore câte au nevoie şi probabil că le şi place ceea ce fac, altfel nu-mi explic cum de noi vedem lucruri atât de frumoase".

Cu patru "Da"-uri, Elena Huncanu s-a calificat în etapa următoare a competiţiei "Românii au talent".

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

O tecuceancă, apariţie excentrică la „Românii au Talent”

Irina Bara Gâciu. „Oriunde ești, pe scenă, acasă, pe stradă, bucură-te de viață! Şi lasă-te în voia naturii! Noi suntem parte din tot. Iubesc acest pământ, iubesc oamenii, iubesc toate ființele şi asta este arta mea. Pentru că din această iubire ies tot felul de bucurii. Este o binecuvântare să trăiești!”.

Acesta a fost mesajul Irinei Bara Gâciu, sau Elena, după cum îşi spune tecuceanca în vârstă de 38 de ani. Cu un picior încălţat cu un pantof sport, iar cu celălalt păşind elegant într-o săndăluţă cu toc, cu o coafură inedită şi o vestimentaţie colorată şi exotică, tânăra artistă a fost realmente o apariţie pe scena „Românii au talent”. „Inima mea este neagră, nu de supărare, ci pentru că e caldă ca Africa”, a spus artista, îndrăgostită de cultura africană.

Scenograf, pictor, fotograf, tecuceanca a interpretat – pian şi voce - o piesă compoziţie proprie. Dar Florin Călinescu i-a întrerupt momentul cu un X: „Desenezi, cânţi, te mişti, ai idei! N-am înţeles ce vrei să ne arăţi în seara asta…”, a spus critic. Andra, însă, i-a apreciat interpretarea la pian şi latura sensibilă a artistei. Chiar dacă nu s-a calificat în etapa următoare, tecuceanca a fost mulţumită: „Curajul meu este de a fi eu aşa cum sunt. E o ciorbă perfectă, ca mine”, a spus Irina.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Lecţie de viaţă şi performanţă artistică pe scena Pro Tv. Gălăţeanul Filip Cioc, finalist la „Românii au talent”

Gălăţeanul Filip Cioc, în vârstă de doar 11 ani, este finalist la „Românii au talent”, graţie voturilor acordate de cei cărora le-a cucerit inimile.

În semifinala de vineri seara, Filip a interpretat tulburător piesa lui Pink ”That about us”, a câștigat ropote de aplauze și numai cuvinte de laudă din partea juriului.

”Sunt fericit că o să mă urmărească oamenii live, este o mare șansă pentru mine”, a spus Filip înainte de a păși pe scena Pro Tv. Filip a fost ultimul concurent din semifinală, dar, nu-i aşa, marile vedete au misiunea de a încheia strălucit spectacolul! Ceea ce s-a şi întâmplat.

Dincolo de vocea excepţională, de pasiunea pentru pian, de emoţia pe care o transmite, visul lui Filip este acela de a fi un copil normal - după cum a mărturisit - nu un copil cu nevoi speciale. Băiatul s-a născut prematur, iar părinții lui au luptat ca să îi ofere o șansă de a avea o vedere cât de cât funcțională. Filip îşi doreşte să poată alerga fără grija că s-ar putea împiedica pentru că nu vede un dâmb, şi chiar să conducă o maşină electrică special adaptată pentru persoanele cu deficienţe de vedere.

”Tu nu ești un copil normal, pentru că ai un talent ieşit din comun. Sunt foarte puţini copii care au talentul tău!”, i-a spus Florin Călinescu.

Reamintim că, datorită maestrului Florin Călinescu, Filip s-a calificat în semifinala "Românii au talent" chiar din prima seară a noului sezon difuzat de Pro Tv. Atunci, Filip a cântat dumnezeieşte "Never Enough" şi a emoţionat juriul şi publicul. „Chiar trebuie să ne aducem aminte de momentul acesta”, a spus, cu ochii în lacrimi, Florin Călinescu şi a apăsat butonul auriu.

UPDATE. „Mai am destule de oferit cu vocea mea şi mai vreau să vă cânt. Vreau să fiu o voce a copiilor cu dizabilităţi ca să le dau încredere în ei şi să le arăt că se poate: Dacă munceşti mult, nu contează cum eşti, vei ajunge unde vrei!”, a mărturisit gălăţeanul Filip Cioc, în vârstă de doar 11 ani, finalist la „Românii au talent”. Vineri, 28 mai 2021, Filip va avea nevoie de voturile noastre, în marea finală a competiţiei Pro Tv.

Gălăţeanul Filip Cioc este finalist la „Românii au talent”, graţie voturilor acordate de cei cărora le-a cucerit inimile. Nici nu e de mirare! După cum l-au prezentat Pavel Bartoş şi Smiley, Filip „a început să cânte înainte de a vorbi, la vârsta de doi ani. De la şase ani, a luat lecţii de pian. La şapte ani, a început să compună. Iar de la opt ani a început cursurile de teatru muzical. La zece ani, a primit golden buzz de la Florin Călinescu. Şi în fiecare secundă e un exemplu pentru noi toţi!”.

„Nu este important este să vezi cu ochii, cel mai important e să vezi cu inima! Faptul că m-am născut slab-văzător şi că am problemele pe care le am nu m-a făcut să mă închid în mine, să fiu trist şi singur. Este foarte important să te bucuri de viaţă oricât de bună sau de rea ar fi ea, şi să fii fericit cu ceea ce ai”, mărturisea Filip.

Reamintim că datorită maestrului Florin Călinescu Filip s-a calificat în semifinala "Românii au talent" chiar din prima seară a noului sezon difuzat de Pro Tv. Atunci, Filip a cântat dumnezeieşte "Never Enough" şi a emoţionat juriul şi publicul. „Chiar trebuie să ne aducem aminte de momentul acesta”, a spus, cu ochii în lacrimi, Florin Călinescu şi a apăsat butonul auriu.

„Chiar nu m-am aşteptat să iau golden buzz! Eu am vrut doar să bucur oamenii, să fiu alături de ei şi ei de mine. Sunt fericit că oamenii mă plac aşa cum sunt, şi le mulţumesc. Nu-mi place să am mereu nevoi speciale. Vreau să fiu şi eu normal! Să pot, de exemplu, să alerg fără să-mi fac mereu griji că poate-i un dâmb, poate nu-l văd, aşa cum văd ceilalţi copii. Ştiu că pare ciudat, dar îmi doresc să conduc o maşină! Mi se pare interesant că sunt toate butoanele acela şi e colorat. Cred că voi putea să conduc o maşină dacă se vor inventa maşini electrice care se conduc singure. Nu-mi place să am mereu nevoi speciale. Vreau şi eu să fiu normal! Am încercat să văd latura bună a vieţii. Cum s-ar zice, partea bună a mărului, nu partea stricată. Îmi place să cânt, îmi place să fiu pe scenă, îmi place să călătoresc şi îmi place să fiu cunoscut. Sunt fericit că am ajuns până aici şi că pot să cânt şi să bucur oamenii cu vocea mea. Şi sunt fericit că o să mă urmărească oamenii live. E o mare şansă pentru mine!”, a spus Filip înainte de a urca pe scenă.

În semifinala de vineri seara, Filip a interpretat tulburător piesa lui Pink ”What about us”, a câștigat ropote de aplauze și numai cuvinte de laudă din partea juriului. Filip a fost ultimul concurent din semifinală, dar, nu-i aşa, marile vedete au misiunea de a încheia strălucit spectacolul! Ceea ce s-a şi întâmplat.

„Tot ce spui tu prin muzică să ştii, contrazice oleacă ce ziseşi în filmuleţul acela. Tu nu eşti un copil normal pentru că ai un talent ieşit din comun şi sunt foarte puţini copii care au talentul tău. Iar faptul că tu vezi partea bună a lucrurilor şi ştii că şi lucrurile văd partea extraordinară din tine. Şi oamenii, mai ales!”, i-a spus Florin Călinescu.

Vestea cea bună a venit, însă, din partea lui Pavel Bartoş: „Filip Cioc, o lecţie de viaţă, omul care vede partea bună a lucrurilor şi crede-mă, visul tău de a conduce o maşină într-o zi se va îndeplini. Cunosc un prieten de-a meu, un tânăr genial al acestei ţări, Cornel Amariei, care va face posibil acest lucru. Şi ai să vezi, visul tău de a conduce maşină se va îndeplini!”.

Suntem siguri că va fi aşa. Dar până atunci, Filip Cioc are nevoie de toată susţinerea noastră în finala „Românii au talent” de vineri, 28 mai 2021!

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Filip Cioc, pe locul al patrulea la „Românii au talent”

Gălăţeanul Filip Cioc, în vârstă de 11 ani, şi-a încheiat evoluţia pe scena „Românii au talent” la un pas de podium, pe locul al patrulea.

Deşi Filip ar fi meritat cu siguranţă unul dintre primele trei locuri, tot ceea ce a realizat la această competiţie devenită fenomen naţional reprezintă o performanţă uimitoare!

Filip Cioc a deschis, în această seară, finala "Românii au talent", interpretând cu emoţie şi sensibilitate piesa lui Whitney Houston, ”I look to you”.  În prima parte a melodiei, Filip s-a autoacompaniat la pian. ”Este instrumentul pe care îl simt cel mai aproape de mine. Pianul înseamnă o mângâiere pentru mine”, după cum mărturiseşte.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Filip Cioc, la un pas de podium, la „Românii au talent”: „Mi-aş dori să trăiesc toată viaţa pe scenă”

"Seara asta este cea mai specială din viaţa mea. Chiar mi-aş dori să trăiesc toată viaţa aşa, pe scenă, şi să cânt peste tot şi să bucur oamenii", a mărturisit gălăţeanul Filip Cioc, în vârstă de doar 11 ani, în marea finală "Românii au talent". Cu vocea sa minunată, acompaniată de pianul la care cânta fără să privească, Filip a deschis seara marelui spectacol interpretând cu emoţie şi sensibilitate piesa lui Whitney Houston "I look to you". În urma voturilor publicului, artistul şi-a încheiat evoluţia pe scena "Românii au talent" la un pas de podium, pe locul al patrulea.

"E cel mai curajos copil şi cel mai talentat. Şi-l iubim! Suntem mândri de el", a spus mama lui Filip Cioc, în culisele marii finale "Românii au talent", transmisă în direct, vineri seara, la Pro Tv. Pentru acest spectacol, Filip a ales să ne surprindă pe toţi.

"Pianul, o mângâiere de note"

"Surpriza este că voi cânta la pian. Pianul este instrumentul pe care îl simt cel mai apropiat de mine. Când sunt supărat, mă duc la el şi cânt şi mă descarc. Uneori, veneam supărat de la şcoală, pentru că dacă cineva nu-mi spune ce se scrie pe tablă sau nu îmi dictează nu am de unde să ştiu ce se întâmplă, pentru că nu văd. Sau pot să zic că văd, dar văd doar nişte hieroglife. Unii colegi din clasă, când voiam să mă joc cu ei ziceau să mă duc de acolo, că nu văd. Ei credeau că eu nu pot. Şi stăteam acolo, mă uitam la ei, mă simţeam într-un fel aproape singur. Veneam acasă, mă duceam la pian şi începeam să cânt. Pianul înseamnă mult pentru mine: o mângâiere de note. Eu reuşesc să cânt la pian memorând fiecare clapă şi ştiind unde sunt pe claviatura pianului. Voi cânta fără să mă uit la clape", a dezvăluit Filip Cioc.

Întrebat ce ar face cu premiul de 120.000 de euro, Filip a răspuns că ar avea o mică idee. "Din clasa a cincea, va trebui să schimb modul de a face temele şi de a scrie la şcoală şi am nevoie de un laptop cu două ecrane. Am văzut unul potrivit, însă costă foarte-foarte mult. Şi dacă aş câştiga, mi l-aş cumpăra, pentru că am nevoie de el, m-ar ajuta enorm!", a spus gălăţeanul.

"Iubeşte scena şi scena îl iubeşte pe el"

Sunt cele mai potrivite cuvinte alese de Pavel Bartoş pentru a-l prezenta pe Filip Cioc.

La finalul interpretării sale, în ropotele de aplauze, Andra a fost cea mai entuziasmată: "Bravo! Bravo! Voiam să îl întreb pe Filip cine îi alege aceste cântece superbe?! Fiecare melodie pe care tu ai interpretat-o în preselecţie, în semifinală şi în marea finală este la fel de sensibilă. Toate îţi pun în evidenţă vocea frumoasă! Ne-ai cucerit de la primele note, din preselecţii. Şi să ştii că dacă noi nu am vedea, tu cu lumina pe care o emani, oricum ne-ai atinge! Eşti minunat!".

Florin Călinescu, cel care l-a trimis pe Filip direct în semifinală, oferindu-i un Golden Buzz, a ţinut să arate că finala e o competiţie extrem de grea şi de ciudată, pentru că se întâlnesc copii, adolescenţi şi oameni maturi cu diverse forme de exprimare a talentului lor: "Sunt sigur că tu ştii ce poţi, vezi foarte clar viitorul tău. Eu trec peste multe în viaţă. Dar faptul că este o competiţie atât de dură între copii şi maturi nu ştiu cum să îl rezolv. Dar tu, cumva, l-ai rezolvat! Îţi mulţumesc!".

Filip a ţinut să le mulţumească tuturor celor care l-au susţinut: părinţi, bunici şi telespectatori. Deşi ar fi meritat, cu siguranţă, unul dintre primele trei locuri, şi-a încheiat evoluţia pe scena "Românii au talent" la un pas de podium, pe locul al patrulea. Dincolo de clasament, tot ceea ce a realizat la această competiţie devenită fenomen naţional reprezintă o performanţă uimitoare! Felicitări, Filip! Eşti excepţional!

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 8 months later...

La doar cinci ani, gălăţeanul Ştefan Brînză a făcut spectacol la „Românii au talent”

Îmbrăcat în costum popular românesc şi trăgând după el un cărucior plin cu cărți „de-ale lui”, aşa a venit pe scena „Românii au talent” gălăţeanul Ștefan Brînză, în vârstă de numai cinci ani. Înainte să-şi înceapă momentul artistic, Ştefan i-a cucerit pe spectatori şi pe membrii juriului povestind despre pasiunile lui şi despre năzbâtiile frăţiorului mai mic. Între noi fie vorba, tras de limbă de membrii juriului, puştiul a cam „dat din casă”, cum se spune, dar cu nespusă candoare.

„Soacra cu trei nurori”, povestea lui Ion Creangă, a fost momentul său artistic cu care a topit inimile tuturor. De altfel, conform Pro Tv, băieţelul are propriul lui canal de YouTube: Ștefan Povestitorul.

În afară de cărţi, lui Ştefan îi place mult muzica lui Smiley şi chiar a dovedit că îi ştie piesa „De unde vii la ora asta”. Şi-a dorit un pupic de la Andra şi l-a primit cu bucurie, alături de o îmbrăţişare. Iar artista i-a mai făcut şi promisiunea că-i va oferi în dar o maşinuţă de tip transformers.

Cu patru Da-uri, Ștefănuţ s-a calificat în etapa următoare la „Românii au talent”.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Samuraii Akikai din Tecuci, din nou pe scena „Românii au talent”

Finalişti în primul sezon al emisiunii „Românii au talent”, samuraii Clubului Sportiv Akikai din Tecuci au revenit pe scena „Românii au talent”, vineri seara. Trupa Akikai Energy a ţinut publicul şi juriul cu sufletul la gură, dovedind că artele marţiale pot face spectacol de fiecare dată.

Cei 14 sportivi, cu vârste cuprinse între 10 și 53 de ani, au combinat salturile cu acrobaţia şi forţa loviturilor fulgerătoare cu graţia. Potrivit Pro Tv, în trupa din Tecuci sunt și copii care au participat la competiţii importante, unde s-au şi impus: Vlăduț Botez, de 15 ani, este campion mondial, european și național la arte marţiale pe muzică (musical forms), iar Alexandru Enache, de 13 ani, este câștigător mondial la musical forms și la autoapărare. Seniorul grupului se numeste Daniel Mazilu, este multiplu campion mondial la "all styles musical forms" (arte marţiale demonstrative), iar de profesie este inginer electronist.

Momentul a cucerit-o pe Andra, dar nu numai pe ea!

„Impresionant! V-aţi descurcat de minune!”, a exclamat, de la masa juriului, actorul Mihai Bobonete.

„Dacă îmi place ceva la ei - dincolo de artele marţiale, pe care e clar că le stăpânesc foarte bine - este că au reuşit să facă din asta un spectacol”, a spus Andi Moisescu.

„Eu mi-am închipuit că sunt în locul vostru, că fac salturile alea, că sunt legat la ochi şi mă dau peste cap şi lovesc cu piciorul”, le-a mărturisit actorul Dragoş Bucur.

Cu patru "Da"-uri, tecucenii s-au calificat în etapa următoare.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Moment tulburător oferit de o gălăţeancă la „Românii au talent”. Părăsită de mamă, Marina îşi doreşte doar să fie iubită

Concurentă la „Românii au talent”, gălăţeanca Marina Tofoleanu are doar 12 ani, dar viaţa a încercat-o de la o vârstă mult prea fragedă. Părăsită de mamă, copila şi-a îngrijit tatăl bolnav, care s-a stins sub ochii ei. Acum, se află în grija mătuşii care i-a devenit şi tată, şi mamă, oferindu-i un cămin. Pasionată de matematică şi de muzică, Marina nu-şi doreşte decât să fie iubită, tocmai de aceea a interpretat piesa „Dragostea nu se stinge”. Pentru emoţia pe care a transmis-o în cântec, a meritat calificarea în etapa următoare.   

După cum a povestit la „Românii au talent”, Marina Tofoleanu a descoperit că-i place muzica la vârsta de cinci ani: „Cântam cu mama prin casă şi de-acolo am moştenit şi talentul, şi a început şi să îmi placă. Mama dădea drumul la televizor, iar eu îi țineam companie făcând curat prin casă și începeam și eu să cânt cu ea”.

„Ce-a zis mama când i-ai spus că vrei să te duci la Românii au talent?”, a venit întrebarea firească a reporterului "Românii au talent". 

„Ea nu a aflat, fiindcă nu ținem legătura. Ea ne-a părăsit când eram eu mai mică. În acea perioadă, tatăl meu era la pat, și nu mai putea face mai nimic. Iar după ce mama a plecat, a trebuit să am eu grijă de tata, fratele meu ducându-se să câștige bani pentru mâncare. M-am descurcat cum am putut, am încercat să nu îl neglijez, dar mai mult de atât nu am putut face... fiindcă la vârsta de 9 ani nu puteam avea aşa mare grijiă de el. Era bolnav de foarte mult timp și a pierit sub ochii mei”, a mărturisit copila.

„Mama și-a găsit pe altcineva. Domnul stătea vizavi de noi, iar ea stătea la el. Eu consider că a plecat la acel bărbat fiindcă, poate, avea mai mulți bani și era mai tânăr. Ne-am mai văzut de câteva ori după decesul tatălui, dar și când a murit tata, ea nu ne-a sunat să ne întrebe cum suntem, dacă ne e bine, dacă ne e rău. Nici «condoleanțe» nu ne-a spus. Nu a venit la înmormântare. Cred că în momentele acelea mama nu a gândit cât de rău poate să ne facă nouă, și cred că nici acum nu gândește. Dar a fost alegerea ei să plece. Poate ea a crezut că pentru ea e mai bine așa, decât să stea alături de familie, să fie alături de noi şi să ne iubească”, a povestit Marina.

Adolescenta a dezvăluit că, după moartea tatălui, a fost luată de crescut de mătuşa ei: „Locuiesc la ea de trei ani. Lângă ea simt că am tot ce îmi trebuie, simt că ea pentru mine este și mamă, și tată și îi mulțumesc foarte mult pentru tot ceea ce a făcut pentru mine. Mi-a oferit un cămin, un loc în care mă simt în siguranță”, a mai spus Marina Tofoleanu.

Concurenta a ales să interpreteze piesa „Dragostea nu se stinge”.

Ce a spus juriul

”Marina, eu trebuie să îți aplaud curajul și faptul că te-ai descurcat minunat fără să lași emoțiile să te cuprindă și să se simtă atât de tare pe cât am văzut la alți concurenți și nu neapărat de vârsta ta, ci mai înaintați în vârstă. Bravo, felicitări!”, a spus Mihai Bobonete.

”Ce îți dorești tu cel mai mult, așa cum spun versurile cântecului?”, a întrebat-o Dragoș Bucur, iar Marina a răspuns: ”Să fiu iubită!”. „Eu cred că te vor iubi foarte mulți oameni după ce vor vedea emisiunea asta, și poate asta e cel mai important în lume”, i-a replicat actorul.

„Se vede că eşti la început de drum, şi îţi urez succes în a învăţa cât de frumos este să cânţi, să fii pe scenă şi să bucuri oamenii, dacă asta vrei să faci. A fost binişor acum, n-a fost cel mai bine”, i-a spus, încurajator, Andra.

„Vreau să mă asigur că vei continua nu numai cu matematica, ci şi cu pasiunea ta cea mai mare care este muzica!”, a spus Andi Moisescu, anunţând-o că s-a calificat în etapa următoare.

În culise, Pavel Bartoş a îmbrăţişat-o, minunându-se cât de tare îi bate inimioara, şi i-a spus că merită să fie fericită: „Bravo, copil frumos! Crede în tine!”. 

Conform Pro Tv, Marina s-a apucat de canto imediat după ce s-a înscris la emisiune. La cursurile de muzică o duce mătușa. Marina se simte iubită de mătușa ei, iar femeia face tot ce îi stă în putință ca să îi ofere tot de ce are nevoie. Din salariul său de femeie de serviciu reușește să o ducă pe Marina la tenis, patinaj artistic și lecții de canto.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Gălăţeanca Maria Hăulică, voce plină de sensibilitate la „Românii au talent”

Vocea şi chitara gălăţencei Maria Hăulică s-au împletit în piesa „Nebun de alb”, pe scena „Românii au talent”, cucerind publicul şi juriul. Elevă la Liceul de Arte, Maria a fost înscrisă în concurs de profesorul ei de chitară, pentru că, în ciuda talentului său evident şi a emoţiei pe care o transmite din plin, are prea puţină încredere în sine.

„Cea mai mare dorinţă a mea este: indiferent ce aş fi, să fiu un om bun şi să pot ajut şi pe restul. M-aş simţi împlinită maxim dacă aş avea succes pe partea de muzică pentru că este lucrul pe care îmi place cel mai mult să-l fac pe lumea asta. Sunt un om simplu  care iubeşte să cânte”, a povestit Maria, înainte de a urca pe scena „Românii au talent”.

Pentru că îi place foarte mult să ajute oamenii, şi-ar dori să urmeze Asistenţa medicală generală, la Medicină. Crescută de bunici, deoarece părinţii ei s-au despărţit pe când ea era doar un bebeluş, Maria a povestit despre copilăria ei: „Tata, din păcate, a fugit foarte mulți ani de mine. Am încercat să iau legătura cu el, dar adevărul dur m-a lovit în faţă în momentul în care mi-am dat seama că are o problemă cu alcoolul și că nu mă voi putea vreodată înțelege cu el. Am încercat să vorbesc cu el la telefon, mi-a zis de multe ori că nu sunt copilul lui, să nu îl mai caut și a fost dureros. Mă simt rănită pentru că e tata, dar nu pot să zic că sufăr după ceva ce n-am avut vreodată. Mama a fost plecată și în străinătate să muncească pentru mine și am suferit mult după ea și de dorul ei, dar am avut-o acasă pe bunica, trup și suflet lângă mine în orice moment”, a povestit Maria.

Interpretarea ei minunată a stârnit atâta emoţie încât, la masa juriului, pe Andi Moisescu îl furnica pielea pe sub sacou, după cum a mărturisit. Aplauzele publicului, aprecierile şi încurajările juriului s-au revărsat asupra Mariei.

”Îmi amintesc de momentele în care n-aveam încredere în mine și în care mă interesa aproape tot ce credeau și spuneau oamenii din jurul meu și eu nu aș vrea să mai ajung niciodată înapoi în momentul ăla. Vine, din fericire, la unii mai târziu, la unii mai devreme, dar vine un moment în care te doare fix în dos de ce spun cei din jurul tău, mai puțin cei pe care îi iubeşti şi care te iubesc. Şi asta ar trebui să o ai în cap, şi o să vezi că la un moment dat în viață o să ajungi în punctul ăla”, i-a spus Dragoș Bucur.

”Să știi că în timp ce cântai ai părut un om care iubește muzica și nu s-a văzut nimic din ce ai povestit. Ceea ce important, că dai părerea că dai la o parte orice gând și orice obstacol care e între tine și visul tău. Cred că asta e cel mai important. Bravo!”, a lăudat-o Andra.

„Pentru mesajul pe care l-ai trimis multor oameni care s-au uitat la momentul tău de acasă, într-o vineri seara, ai patru de Da şi mergi în etapa viitoare”, a anunţat-o Mihai Bobonete.

Pe lângă succesul pe care îl merită pe scenă, Maria va fi, cu siguranţă, o sursă de inspiraţie pentru artiştii neîncrezători în forţele lor.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

O gălăţeancă a ridicat de pe scaune juriul „Românii au talent”. Interpretare de excepţie la doar 14 ani

„Văd o mare cântăreață în tine!”, i-a spus Andra gălăţencei Briana Gușu, în vârstă de numai 14 ani, concurentă la “Românii au talent”. Adolescenta a cucerit cu vocea ei şi o interpretare de excepţie publicul şi juriul emisiunii devenite fenomen naţional. Andra, Mihai Bobonete, Andi Moisescu şi Dragoş Bucur s-au ridicat de pe scaune ca să o aplaude.

„Eu nu am venit aici să câştig! Nu mi-am făcut absolut nici un plan. Vreau să fiu cât mai autentică şi să fac lumea să mă placă pentru ceea ce sunt. Pot să fiu cea mai bună cântăreaţă şi la mine în sufragerie! Pentru mine o să fie doar bucurie momentul de la Românii au talent”, a mărturisit, înainte de a urca pe scenă, Briana Guşu din Galaţi. Întrebată ce muzică ascultă, adolescenta a surprins juriul cu alegerile ei, neaşteptate pentru vârsta pe care o are: jazz, gaspel şi, cel mai mult, musical.

„Mamă, frate!”, a exclamat, din culise, Smiley după ce Briana şi-a încheiat momentul muzical excepţional. Andra şi Mihai Bobonete s-au ridicat primii în picioare ca să o aplaude, urmaţi de Andi Moisescu şi Dragoş Bucur.

„Eşti foarte talentată! Mă bucur că ai luat câte ceva din fiecare stil de muzică, aşa că îţi urez succes în cariera ta. Văd o mare cântăreaţă în tine! Îţi doresc să ai un drum frumos”, i-a spus Andra.

Cu patru Da-uri, Briana s-a calificat în etapa următoare a „Românii au talent”.

Conform Pro Tv, Briana şi-a descoperit vocea la cursurile de balet. A fost auzită de un profesor de canto care i-a spus ca are talent. A început să ia lecții de canto de la opt ani. Are multe trofee, medalii și cupe pe care le tine acasă, în dulap. Visul ei este să devină o cântăreața mai mare decât Andra.

O atrage foarte tare musicalul pentru că are o complexitate aparte. A luat lecții de actorie și a apucat să joace într-un musical. După această experiență s-a îndrăgostit de acest stil.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

De la performanţa în handbal, la canto şi actorie. Alexia Mocăniţă din Galaţi, pe scena „Românii au talent”

Fostă handbalistă de performanţă, gălăţeanca Alexia Oana Mocăniţă - MAO - studiază Arta Actorului la Liceul de Arte „Dimitrie Cuclin”, iar vineri seara a dezvăluit o parte din sufletul său, pe scena „Românii au talent”. A interpretat piesa „Hoy Tengo Ganas de Ti”, aparţinând Christinei Aguilera şi lui Alejandro Fernández, şi s-a calificat în etapa următoare a competiţiei Pro Tv, devenite fenomen naţional.

 

Să dea tot ceea ce e mai bun din ea, asta ştie şi face gălăţeanca Alexia-Oana Mocăniţă, în vârstă de 16 ani. După ce o accidentare a obligat-o să renunţe la handbalul de performanţă, gălăţeanca s-a dedicat artei şi a ales secţia de actorie a Liceului „Dimitrie Cuclin”, unde este elevă în clasa a X-a. „Consider că este o specialitate prin care mă pot exprima şi pot arăta emoţia, ca şi la canto”, a mărturisit. „Iniţial, am făcut handbal de performanţă, opt ani, dar n-am mai continuat. Când eram în lot şi aveam un meci foarte important, am vrut să dau tot cei mai bun din mine şi m-am accidentat, iar după accidentare am fost pusă pe banca de rezervă. Văzând că tot nu-mi trece - am avut două întinderi - am zis să mă apuc de altceva”, a povestit Alexia.

Conform Pro Tv, s-a înscris la cursurile de canto, a intrat la Liceul de Arte. A cântat pe mai multe scene mici din România. De doi ani studiază chitară și pian. Alexia Mocăniţă este eleva Emiliei Savu la clasa de canto muzică ușoară a Şcolii de Arte din cadrul Centrului Cultural "Dunărea de Jos", iar despre performanţele ei aţi mai putut citi în ziarul "Viaţa liberă".

Pe scena "Românii au talent" gălăţeanca a interpretat piesa „Hoy Tengo Ganas de Ti”, aparţinând Christinei Aguilera şi lui Alejandro Fernández.

„Ai ales un cântec atât de frumos, atât de pasional! Interpretarea ta este la început de drum, şi ai ales o piesă foarte grea şi cred că se poate şi mai bine. Îţi urez succes în drumul acesta frumos, dacă asta vrei să faci”, a exclamat Andra. „Vă promit că voi lucra pentru a mă perfecţiona”, a promis gălăţeanca.

„Alexia, cred că mai ai mult de muncă, din partea mea, pentru astăzi, din păcate, ai un NU”, a spus Mihai Bobonete.

„Din partea mea, din păcate, ai un DA”, a anunţat Andi Moisescu.

„Nu pot să-i dai aripile unui om are aspiră la ceva aşa frumos! La a fi pe scenă, la a cânta. De aceea, chiar dacă poate unii nu vor fi de acord cu o astfel de decizie, eu spun DA”, a exclamat Andra.

Ca între actori, Dragoş Bucur s-a jucat puţin cu emoţiile gălăţencei: „Eu cred că tu eşti o fată poate să suporte fără problemă o înfrângere pentru că ştie că la următorul o să câştige. Pentru tineri, pentru un adolescenţi, un moment ca acesta din seara asta poate să schimbe complet drumul în viaţă. Acestea fiind spuse, în seara asta o să ai şi de la mine un DA”.

Alexia s-a calificat în etapa următoare la „Românii au talent”, iar noi îi ţinem pumnii ca să ajungă cât mai departe.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Familia Tăbuș și Ansamblul “Dor de tei” din Galaţi au jucat cu foc la „Românii au talent”

„Românii au talent” a început în forţă, vineri seara, datorită gălăţenilor. Familia Tăbuş şi Ansamblul „Dor de Tei” din Galaţi au jucat cu foc pe scena Pro Tv. „Asta a fost tot? Mai voiam!”, le-a strigat, de la masa juriului, actorul Mihai Bobonete, în vreme ce o sală întreagă, ridicată în picioare, îi aplauda pe gălăţeni. Însă cel care a dat şi mai mult farmec momentului gălăţean a fost Rareş Tăbuş, în vârstă de şase ani.

“Eu sunt Rareş dansatorul/ Vă cânt să vă treacă dorul/ Uite-aşa cum mă vedeţi/ Eu fac cât zece băieţi/ Şi-s mândru că sunt prezent/ la Românii au talent!”. Mai frumoasă prezentare nici că se putea pentru un flăcău atât de talentat de la Dunărea de Jos. După ce a dovedit că ştie să cânte la fluier, Rareş Tăbuş a pus la încercare scândurile scenei, jucând cu foc alături de părinţii lui, Diana şi Virgil Tăbuş. Dar unde-s trei, e loc de mai mulţi, aşa că Ansamblul „Dor de Tei” a umplut scena, dansând aşa cum numai la Galaţi se poate.

Cu siguranţă numele familiei Tăbuş le este cunoscut gălăţenilor care iubesc dansul popular şi nu numai. „Soţia a venit cu o idee senzaţională. Hai să ieşi să dansăm în stradă câteva jocuri populare. Şi am organizat primul flashmob, cred, din România, în 2012. S-au adunat vreo 200-300 de persoane pe Faleza Dunării. Iar după acel prim flashmob, care a fost un succes, ne-am hotărât să facem cursuri de iniţiere în dans popular românesc. Am reuşit să înfiinţăm Ansamblul Dor de Tei, un ansamblu de amatori. Unii sunt ingineri geodezi, unii sunt profesori, alţi sunt angajaţi ai Ministerului de Interne, ai Ministerului Apărării, contabili, asistenţi şi chiar antreprenori”, a povestit Virgil Tăbuş.

Soţii Tăbuş se mândresc că țin în viață dansul popular. Rareș, băiatul cel mare al familiei, a început să danseze la vârsta de doi ani, inspirat de ce vedea în casă. De jumătate de an, a început să cânte la fluier. Mezinul familiei Tăbuș are doi ani și cu siguranţă o să-i sfârâie picioruşele pe ritmuri populare româneşti!

Ce-ar mai fi de spus? Ah, că pe familia Tăbuş şi Ansamblul „Dor de Tei” au primit patru DA-uri la „Românii au talent” şi s-au calificat în etapa următoare! 

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

Gălățeanca Sabina Smadu s-a dezlănțuit pe clapele pianului la "Românii au talent"

Pe cât de talentată, pe atât de emoţionată, gălăţeanca Sabina Smadu, în vârstă de 17 ani, elevă la Colegiul Naţional "Vasile Alecsandri", a urcat pe scena "Românii au talent" în ultima seară a preselecţiilor. Dezlănţuirea sa pe clapele pianului, într-o interpretare plină de energie şi forţă, i-a adus nu doar aplauzele publicului, ci şi trei de "DA" din partea juriului. Noi credem că ar fi meritat cu siguranţă patru.

Galaţiul a mai făcut o dată spectacol, în ultima seară a preselecţiilor "Românii au talent", datorită Sabinei Smadu. Conform Pro Tv, gălăţeanca şi-a descoperit talentul la vârsta de patru ani şi este singura din familie care cântă la pian. Cântă și la chitară de aproape un an şi regretă că nu s-a apucat mai devreme de acest instrument. A participat la mai multe concursuri şi a câştigat premii. A venit la "Românii au talent" pentru a-şi depăşi limitele.

Deşi părea copleşită de emoţii, fapt pe care l-au remarcat atât Smiley şi Pavel Bartoş, cât şi Dragoş Bucur, care a venit special pe scenă pentru a da mâna cu ea, în faţa clapelor pianului a părut că uită de ele. "He’s a Pirate", piesa aleasă, se potrivea de minune şi cu ţinuta ei.

Dacă Andra, Andi Moisescu şi Dragoş Bucur au spus "DA", pentru că le-a plăcut interpretarea Sabinei, Mihai Bobonete a ţinut să facă notă discordantă: "Eu o să folosesc momentul tău într-un mod egoist şi ca să dau de mâncare şi celor care abia așteaptă să comenteze "ce dracu l-aţi adus pe ăsta care habar n-are de pian" şi o să-ţi dau un «NU». Măcar nu s-a dezis de ceea ce spusese mai devreme: "Dacă-mi dai un pian şi mă laşi singur într-o cameră, îl rup! Îl iau la topor".

Cât despre Sabina, a dovedit încă o dată că Galaţiul are talent!

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

 • 2 months later...

Caravana "Românii au talent" pleacă în septembrie în căutarea eroilor sezonului 13

Caravana preselecţiilor "Românii au talent" va ajunge pe 9 septembrie la Galaţi (Hotel Ibis Styles Dunărea), 11 septembrie la Iaşi (Hotel Unirea), 16 septembrie la Cluj (Hotel Golden Tulip Ana Dome), 18 septembrie la Timişoara (Hotel Ibis Timişoara City Center), 20 septembrie la Braşov (Hotel Kronwell). Pe 24 şi 25 septembrie, la Pullman World Trade Center, în Bucureşti, va fi ultima oprire a caravanei şi ultima şansă pentru cei mai talentaţi să facă parte din distribuţia celui de-al 13-lea sezon.

Sezonul 12 s-a încheiat cu victoria lui Darius Mabda, tânăr care a cucerit întreaga ţară cu pasiunea lui pentru dans.

news.ro

Link to comment
Share on other sites

 • dcp100168 changed the title to "Românii au talent", sezonul 11-13

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
 • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.