Jump to content

Centru de cazare pentru persoane cu handicap


dcp100168
 Share

Recommended Posts

Centru de cazare pentru persoane cu handicap

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Galaţi a obţinut finanţare pentru înfiinţarea unui centru de cazare de tip Respiro pentru persoane adulte cu handicap grav.

“Este un proiect care vine în sprijinul persoanelor adulte cu dizabilităţi şi a persoanelor care le îngrijesc. Va fi astfel creat un mediu sigur de îngrijire, în care persoanele adulte cu handicap grav vor putea fi cazate temporar, pentru o perioadă de cel mult 30 de zile dintr-un an calendaristic, în cazul în care asistenţii personali sau aparţinătorii acestora au probleme medicale, de ordin personal sau au nevoie de o perioadă de odihnă. Centrul va fi dotat cu tot ceea este nevoie pentru îngrijirea persoanelor adulte cu dizabilităţi”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Persoanele internate în acest centru vor beneficia de servicii individualizate de îngrijire, precum şi de asistenţă medicală, consiliere psihologică sau programe de recuperare medicală. Centrul va putea asigura supraveghere şi îngrijire personală pentru cel mult patru beneficiari în acelaşi timp. Valoarea proiectului este de 607.000 de lei, din care 552.000 reprezintă finanţare prin Programul de Interes Naţional în Domeniul Protecţiei şi Promovării Drepturilor Persoanelor cu Dizabilităţi, iar 55.200 contribuţia solicitantului. În cadrul acestui proiect va fi achiziţionat un spaţiu care va fi dotat şi utilat conform normelor în vigoare.

Consiliul Judeţean Galaţi

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Un prim centru de tip Respiro a fost finalizat la Galați

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Galaţi a finalizat amenajarea unui centru de cazare de tip Respiro pentru persoanele adulte cu handicap grav, o investiție de 607.000 lei, cu finanțare prin Programul de Interes Naţional în Domeniul Protecţiei şi Promovării Drepturilor Persoanelor cu Dizabilităţi.

Proiectul a presupus achiziționarea unui spațiu și dotarea acestuia cu toate echipamentele necesare. Anunțul a fost făcut de președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, care a menționat că în acest centru vor putea fi cazate temporar persoane adulte cu handicap, atunci când aparținătorii sau asistenții personali au diverse probleme medicale sau personale.

”Spațiul a fost amenajat de la zero și dotat cu tot ceea ce este nevoie, inclusiv saltele antiescare cu sistem de presiune alternativă, care mișcă automat pacientul la fiecare jumătate de oră. Totul pentru ca cei cazați aici să aibă condiții cât mai bune și să beneficieze de toată îngrijirea de care au nevoie”, a adăugat Costel Fotea.

Persoanele internate în acest centru vor beneficia inclusiv de asistenţă medicală și consiliere psihologică. În imobil, există saloane separate pentru fiecare beneficiar, dotate cu paturi medicale, rampă telescopică, bucătărie proprie și baie adaptată special pentru accesul cu scaun rulant. În acest centru vor putea fi cazate și îngrijite temporar, pentru cel mult 30 de zile dintr-un an calendaristic, patru persoane în acelaşi timp.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.