Jump to content

O femeie din Galați a primit șansa de a vedea din nou


dcp100168

Recommended Posts

O femeie din Galați a primit șansa de a vedea din nou

La Iași, funcționează singurul centru din România unde pot fi realizate transplanturi de cornee. La începutul lunii, doi pacienți aflați pe listele de așteptare au avut norocul de a primi o nouă șansă de a vedea din nou.O femeie din Galați, în vârstă de 70 de ani, a fost chemată de urgență la spitalul din Iași, pentru a-i fi efectuat un transplant de cornee, de la un pacient aflat în moarte cerebrală. Al doilea beneficiar al transplantului este o persoană din Oradea.
"De obicei, atunci când se realizează un transplant, este contactat un înlocuitor pentru acea persoană. Astfel, dacă un pacient de pe listă nu este eligibil în urma analizelor medicale, intervenţia se poate realiza cu celălalt pacient. Se întâmplă foarte rar ca una dintre corneele prelevate de la un donator să nu fie dată în folosinţă. Din păcate, în acest an s-a întâmplat ca de la doi donatori să poată fi transplantată doar una de la fiecare", a spus Raluca Neagu-Movilă, coordonatorul Centrului Regional de Transplant Iaşi, potrivit adevarul.ro.Pacienţi din toată regiunea Moldovei şi nu numai, care reprezintă o urgenţă, sunt transferaţi la Clinica de Oftalmologie din Iaşi, din cadrul Spitalului "Sf. Spiridon". Din acest motiv, cu greu se găseşte un loc liber pentru internare.
În total, în acest an, la Iaşi, s-au efectuat cinci astfel de transplanturi. Peste 90 de persoane din toată ţara se află în continuare pe lista de aşteptare pentru un transplant de cornee. Pe tot parcursul anului trecut, 18 pacienţi au beneficiat de o astfel de procedură.

viata-libera.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.