Jump to content

Profesori gălăţeni prezenţi în topul Stanford


dcp100168

Recommended Posts

Universitatea Stanford: Un medic gălăţean, printre cei mai influenţi oameni de ştiinţă din lume

Cercetătorii de la Universitatea Stanford au făcut public un clasament al celor mai influenţi oameni de ştiinţă din lume, în diverse domenii. În acest top se află şi medicul gălăţean Alin Laurenţiu Tatu, cadru didactic la Facultatea de Medicină şi Farmacie, care este cotat cu nu mai puţin de 150 de articole.

„Au fost luate în considerare lucrările indexate ISI Clarivate, Scopus dar şi în alte BDI, citările, Indicele Hirsch, lucrările publicate în Jurnalele numărul 1 şi numărul 2 din Dermatologie cu factor mare de impact, precum şi existenţa de articole cu unic autor şi a 7 capitole publicate în 2 cărţi editate de Springer Nature. Cred că sunt adunate în jur de 150 de articole in extenso publicate între 2016 şi până azi”, a explicat medicul Alin Laurenţiu Tatu.

Acesta spune că activitatea de cercetare este dificilă şi implică foarte mult efort, însă în cazul lui a contat foarte mult şi curiozitatea ştiinţifică. „Greu, în sensul de efort depus, a fost întotdeauna, mai ales că eram mai mereu constrâns de timp şi de bani, dar cel mai important lucru pentru mine a fost curiozitatea ştiinţifică, dorinţa de a înţelege şi de a conecta fenomene uneori interdisciplinare în contextul dinamic al observaţiei clinice, cuplate la fluxul informaţional internaţional. Cercetarea fundamentală este bună, dar aplicarea rezultatelor cercetării în practica medicală - medicina translaţională - devine o necesitate, fenomen observabil mai ales în situaţii critice sau fără soluţii preexistente”, ne-a mai spus profesorul Alin Laurenţiu Tatu.

Activitatea acestuia de cercetare s-a desfăşurat în condiţii optime şi datorită dotărilor pe care Facultatea de Medicină şi Farmacie din cadrul Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi le are. De altfel, în curând va începe activitatea în noua unitate spitalicească, într-o nouă şi ultramodernă Secţie Clinică de Dermatologie Venerologie, care va funcţiona în cadrul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva” din Galaţi, unde studenţii, rezidenţii şi doctoranzii vor putea descoperi modalităţi practice de învăţare şi lucru în această specialitate.

„Cercetarea doctorală exploratorie şi activitatea didactică mai ales prin prisma dotărilor de top existente (Echipamente de Microscopie Confocală cu scanare laser in vivo, Tomografie Optică Coerentă, Total Body Mapping, Dermoscopie digitală, Laser cu CO2, Radiofrecvenţă, Crioterapie) vor putea să dezvolte sperăm amplificat activitatea de cercetare. Mizez mult pe sprijinul şi expertiza Universităţii „Dunărea de Jos” din Galaţi, personal al domnului Rector, pentru înfiinţarea unui Centru de Excelenţă în Imagistică Dermatologică, valorificând şi amplificând astfel dotările existente la acest moment», a mai spus medicul Alin Laurenţiu Tatu.

Profesorul gălăţean a fost întrebat cum vede viitorul Medicinei româneşti: „Viitorul Medicinei româneşti este foarte promiţător. Medicina viitorului este o medicină integrată cu progresele tehnologice, incluzând Artificial Intelligence, Machine Learning, Blockchain dar şi cu calităţi umane ce se pot dezvolta şi cultiva prin educaţie formativă, creativă şi empatie”.

Deşi crede că nu este în măsură să dea sfaturi tinerilor cercetători, Alin Laurenţiu Tatu le recomandă totuşi să „nu facă un scop în sine din aceste clasamente, ci să ţintească sus în cercetare şi publicarea rezultatelor, să lucreze atât individual - să lupte cu propriile constrângeri, frământări şi frustrări, dar să colaboreze interdisciplinar permanent şi să-şi păstreze bucuria copilărească a obţinerii unui rezultat al cercetării sau al unei observaţii sintetice simple, dar cu conţinut complex”.

„Efemeritatea, modestia şi educaţia mea spun că nu sunt în măsură să dau sfaturi, fiind convins că sunt cercetători din România mult mai valoroşi care poate însă nu au avut şansa încă să fie publicaţi sau cunoscuţi”, a concluzionat dr. Alin Laurenţiu Tatu.

În acest clasament realizat de Universitatea Standford se mai află, de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi, profesorii Eugen Rusu (situat chiar în prima jumătate a topului), Liliana Rusu şi Lidia Benea. Aproape 150 de profesori universitari din România sunt prezenţi în acest top.

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Patru profesori de la UDJG, în topul celor mai importanți oameni de știință din lume, în anul 2022

Cea de-a treia ediție a Top World Ranking of Scientists 2% al celor mai importanți oameni de știință din lume (clasament realizat de Universitatea Stanford, împreună cu Editura Elsevier and SciTech Strategies) a fost dată publicității recent.

Conform acesteia, la capitolul “opera omnia”, patru din cei 140 de cercetători de top din România sunt de la Universitatea „Dunărea de Jos” Din Galați. Este vorba despre Academician Eugen Victor Cristian Rusu, Directorul Școlilor Doctorale din Universitate, prof. univ. dr. chim. habil Constantin Apetrei, de la Departamentul de chimie, fizică și mediu, Facultatea de Științe și Mediu, prof. univ. dr. Lidia Benea, de la Facultatea de Inginerie, domeniul Ingineria materialelor și prof. univ. dr. habil. Liliana Celia Rusu, de la Facultatea de Inginerie (Departamentul de inginerie mecanică). Anul trecut, instituția de învățământ superior din Galați era reprezentată la nivel mondial la acest capitol de trei profesori, doi dintre ei fiind soții Rusu, specialiști în studiul valurilor, ambii colaboratori ai Centrului de Tehnologie Marină şi Inginerie Oceanică (CENTEC) din Lisabona (Portugalia).

În ceea ce privește realizările științifice pe 2021, trei profesori de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați se regăsesc în acest an în Top. Este vorba despre Academician Eugen Rusu, prof. univ. dr. Liliana Rusu și prof. univ. dr. chim. habil Constantin Apetrei. Cei trei cercetători de top fac parte din cei peste 200 de români incluși în listă, criteriul de selecție fiind realizările în domeniul cercetării în anul trecut. În plus, conform acestei clasificări, Academicianul Eugen Rusu ocupă poziția 61152 dintr-un total de 200 412 cercetători, situându-se astfel în primii 30% din acest top mondial.

„E o recunoaștere a cercetării care se face la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, ne bucurăm că suntem și în acest an incluși în Top World Ranking of Scientists 2% și sperăm să ne menținem aici cât mai mult timp. Ne dorim să reprezentăm un model pentru tinerii cercetători de la Galați, care vor dori să ducă mai departe renumele instituției de învățământ superior”, a declarat academician Eugen Victor Cristian Rusu, directorul CSUD UDJG.

„Top World Ranking 2%” este o bază de date disponibilă public, realizată de Universitatea Stanford (California, SUA) împreună cu Editura Elsevier, care oferă informații despre impactul celor mai citiți cercetători din întreaga lume, de-a lungul întregii lor cariere sau pentru un singur an (2021). Luând în considerare mai mulți indicatori (indexul h, indexul hm ajustat pentru coautorizare, citările către lucrări în diferite poziții de autor și un indicator compus) Top World Ranking 2% a analizat lucrările a peste 10 milioane de oameni de știință din 22 de domenii majore și 176 de subdomenii, de la chimie la inginerie, până la economie și afaceri, în intervalul 1996-2021, oferind astfel o bază de date cuprinzătoare a celor mai importante articole scrise la nivel mondial. Lista completă a cercetătorilor este disponibilă aici: https://elsevier.digitalcommonsdata.com/datasets/btchxktzyw/4?fbclid=IwAR2s2ItYq_rPtVZKqp-XVsYgVHiykXQuM7RA7EPpicERq-ldMIN_LiV948w

regionalpress.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 11 months later...

Cercetători de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați, în Topul AD Scientific Index

Topul AD Scientific Index analizează studii academice din 218 țări, 22.390 universități/instituții și 1.352.730 oameni de știință utilizând indicele H, indicele i10 și criteriile de numărare a citărilor pentru a prezenta rezultate care vor fi utilizate pentru evaluarea productivității și eficienței de către indivizi și instituții.
Conform acestui clasament, 114 cercetători din cei 4.144 cercetători din România sunt de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați. În partea superioară a clasamentului cercetătorilor din România se află: Academician Eugen Victor Cristian Rusu (poz. 79), prof. univ. dr. chim. habil Constantin Apetrei (poz. 83), prof. univ. dr. ing. Gabriela Elena Bahrim (poz. 171), prof. dr. ing. Iuliana Aprodu (poz. 189), Prof. dr. ing. Mihaela Buciumeanu (poz. 217), prof. dr. ing. Gabriela Râpeanu (poz. 233), prof. dr. Luminița Moraru (poz. 251), prof. univ. dr. habil. Liliana Celia Rusu (poz. 256), prof. dr. ing. Anca Ioana Nicolau (poz. 288).

fluxnews.ro

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Patru profesori din Galați, printre cei mai importanți oameni de știință din lume

Conform Top World Ranking of Scientists 2%, la capitolul realizări științifice pe 2022, patru din cei 238 de cercetători de top din România sunt de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați.

Cel mai nou clasament Top World Ranking of Scientists 2% al celor mai importanți oameni de știință din lume (realizat de Universitatea Stanford, împreună cu Editura Elsevier and SciTech Strategies) a fost publicat zilele trecute pe site-ul https://elsevier.digitalcommonsdata.com/datasets/btchxktzyw/6. Conform acestui clasament, la capitolul realizări științifice pe 2022, patru din cei 238 de  cercetători de top din România sunt de la Universitatea „Dunărea de Jos” Din Galați.

Este vorba despre academicianul Eugen Victor Cristian Rusu, directorul Școlilor Doctorale din Universitate, prof. univ. dr. habil. Liliana Celia Rusu, de la Facultatea de Inginerie, Departamentul de inginerie mecanică, prof. univ. dr. chim. habil Constantin Apetrei, de la Departamentul de chimie, fizică și mediu, Facultatea de Științe și Mediu și prof. univ. dr. Lidia Benea, de la Facultatea de Inginerie, domeniul Ingineria materialelor.

Anul trecut, instituția de învățământ superior din Galați a fost reprezentată la nivel mondial la acest capitol de aceiași patru profesori.

În ceea ce privește capitolul „opera omnia”, tot cei patru profesori de la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galați se regăsesc în acest an în Top. Aceștia se numără printre cei 169 de români incluși în listă, criteriul de selecție fiind realizările în domeniul cercetării în anul trecut. Conform acestor clasificări, academicianul Eugen Rusu ocupă poziția 37 în România, situându-se în primii 25% din acest top mondial.

„Top World Ranking 2%” este o bază de date disponibilă public, realizată de Universitatea Stanford (California, SUA) împreună cu Editura Elsevier, care oferă informații despre impactul celor mai citiți cercetători din întreaga lume, de-a lungul întregii lor cariere sau pentru un singur an (2022).

adevarul.ro

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.