Jump to content

Teren pentru construirea unui nou spital municipal


Recommended Posts

Posted

Teren pentru construirea unui nou spital municipal

Galaţiul are nevoie ca de aer de un spital nou-nouţ, municipal. Vestea bună este că atât consilierii locali liberali, cât şi primarul municipiului Galaţi susţin această idee, prin urmare spitalul are şanse să nu rămână doar un deziderat al gălăţenilor.

Printr-o adresă oficială, transmisă primarului municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, grupul celor şapte consilieri locali PNL solicită „identificarea unui teren cu suprafaţa de 20.000 mp în vederea construirii unui Spital Municipal de Urgenţă”.

„În speranţa unei bune colaborări pe această temă, vă mulţumim anticipat pentru sprijinul acordat în vederea creşterii calităţii serviciilor medicale gălăţene”, scrie negru pe alb în adresa semnată de dr. Anamaria Hărăbor, Marta-Iozefina Bencze, Eduard-Dănuț Ciulei, Vasile Lupu, Valeriu-Laurențiu Onose și Adriana Silion. Documentul a fost făcut public pe contul de Facebook al PNL Galaţi şi este argumentat astfel: „Unul dintre subiectele de campanie ale PNL Galați a fost construirea unui Spital Municipal de Urgență în orașul nostru, care să asigure servicii de sănătate la standarde europene pentru gălățeni. Este evidentă necesitatea construirii unui nou spital, lipsa acestuia resimțindu-se după desființarea vechiului spital municipal de către Consiliul local din acea vreme”. Iar după identificarea terenului, „în etapele următoare să se treacă la demararea propriu-zisă a proiectului”, afirmă liberalii.

Despre necesitatea unui nou spital municipal, dar şi despre demersurile privind identificarea celui mai potrivit amplasament, a vorbit şi primarul Galaţiului, social-democratul Ionuţ Pucheanu, în emisiunea „Audienţă la primar” difuzată la Tv Galaţi.

„Am spus-o şi în campania electorală şi mă ţin de promisiune: înfiinţarea, în acest mandat, a unui spital municipal. Pentru că bolile se înmulţesc, oamenii sunt din ce în ce mai bolnavi – cel puţin aşa pare - şi e nevoie de un spital municipal. Avem câteva idei unde s-ar putea crea. Cel mai facil ar fi pe actualul amplasament al Maternităţii Buna Vestire, ţinând în continuare în picioare o extraordinar de mare parte din clădirile pe care le are. Pe o eventuală a doua locaţie nu aş vrea încă să o discut, pentru că încă suntem în tratative, dar, dacă vom reuşi, va fi o surpriză pentru absolut toată lumea”, a spus primarul.

În ceea ce priveşte fondurile necesare construirii şi dotări la standarde actuale a noului spital, finanţarea ar putea veni din fonduri de redresare şi rezilienţă.

Nu trebuie uitat că Galaţiului şi Brăilei i s-a mai promis un spital regional, care din păcate a rămas la stadiul de hârtii.

viata-libera.ro

  • 10 months later...
Posted

Se caută proiectant pentru construcția unui spital municipal în zona Metro

Pentru realizarea studiului de fezabilitate necesar construirii unui spital municipal de urgenţă, Primăria municipiului Galaţi caută proiectant şi a pus la bătaie un contract de 500.000 de lei fără TVA, bani de la bugetul local. Spitalul ar urma să aibă 300 de paturi şi alte 20 pentru spitalizare de zi. Prima misiune a proiectantului va fi să analizeze cele două amplasamente propuse de Primărie, strada Cetățianu Ioan și strada Traian - zona Metro, din care administraţia locală va alege una.

"Servicii de proiectare pentru obiectivul <Construire Spital Municipal de Urgență> - faza studiu de fezabilitate", asta cere Primăria Galaţi printr-o licitaţie lansată în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice. Valoarea estimată a contractului este de 500.000 de lei fără TVA, termenul-limită pentru primirea ofertelor este 17 februarie 2022, iar criteriul de atribuire este "preţul cel mai scăzut". Contractul are o durată de şase luni calendaristice.
Reamintim că aşa cum aţi putut afla din "Viaţa liberă", finanţarea unui studiu de fezabilitate pentru construcţia unui spital municipal de urgenţă a fost inclusă în bugetul oraşului Galaţi pe 2021, la insistenţele grupului de consilieri locali PNL, prin vocea dr. Anamaria Hărăbor.

De ce ne trebuie un nou spital

"Pentru desfăşurarea actului medical la standarde înalte, în condiţii de siguranţă maximă atât pentru pacienţi cât şi pentru cadrele medicale, este necesară construirea unui spital municipal. Obiectivul primordial al acestei investiţii îl constituie ocrotirea sănătăţii populaţiei prin intermediul unui act medical sigur, steril, realizat în cele mai bune condiţii de calitate, cu aparatura medicală de ultimă generaţie, minim invazivă", se arată în caietul de sarcini al licitaţiei.
Iată de ce Primăria îşi doreşte realizarea studiului de fezabilitate necesar construcţiei unui spital municipal de urgență, care să cuprindă 300 de paturi și 20 de paturi pentru spitalizare de zi.

Unde ar putea fi construită unitatea sanitară 

Pentru realizarea studiului, Municipiul Galați propune analizei două amplasamente, strada Cetățianu Ioan și strada Traian - zona Metro. Prima misiune a proiectantului va fi ca, în 30 de zile de la data semnării contractului, să prezinte o analiză SWOT - "Puncte tari, Puncte slabe, Oportunități, Amenințări" - pentru cele două amplasamente. În baza acestei analize, municipalitatea va decide pe ce amplasament va fi proiectat spitalul.
Pe lângă studiul de fezabilitate, inclusiv obținerea avizelor aferente, necesare realizării obiectivului de investiții, proiectantul se va ocupa de realizarea conceptului proiectului - propunerea de amenajare, va calcula devizul şi îl va actualiza de câte ori va fi necesar. Primăria cere ca proiectantul să ia în calcul toate posibilele lucrări de devieri de rețele necesare, precum şi realizarea racordurilor la utilități, după caz. În funcţie de cerinţele şi observaţiile instituţiilor care avizează proiectul, va trebui să adapteze documentaţia pe cheltuiala proprie. Totodată va trebui să asigure asistență tehnică pe perioada derulării procedurii de achiziție a contractului de proiectare și execuție.

Cum ar trebui să arate spitalul

Conform caietului de sarcini, spitalul dorit de Primărie ar trebui să aibă obligatoriu mai multe secţii. Prima este o secţie clinică medicală cu 50 de paturi plus cinci paturi pentru spitalizare de zi, din care zece paturi compartiment hematologie. Urmează o secţie clinică de cardiologie cu 30 de paturi plus alte cinci pentru spitalizare de zi. Se impune şi o secţie clinică de endocrinologie - 40 de paturi plus cinci pentru spitalizare de zi, din care 20 pentru compartimentul diabet zaharat, nutriţie şi boli metabolice. Secţia clinică de chirurgie ar urma să aibă 40 de paturi, iar cea de obstetrică- ginecologie - 40 de paturi plus alte cinci pentru spitalizare de zi. La neonatologie ar urma să fie 45 de paturi, la secţia clinică ATI - 20 de paturi, iar la reabilitare medicală - 45 de paturi, din care 14 paturi pentru reumatologie. Mai sunt prevăzute: laborator de analize medicale, radiologie şi imagistică medicală, laborator anatomie patologică, ambulatoriu, dar şi heliport. Acesta din urmă se va realiza printr-un proiect separat, în cazul în care se va identifica sursa de finanţare.

viata-libera.ro

  • 1 month later...
Posted

Nouă ofertanţi se bat pentru studiul de fezabilitate al viitorului spital municipal din Galaţi

Patru ofertanţi unici şi cinci asocieri de firme se bat pentru contractul de 500.000 de lei fără TVA, având ca obiect realizarea studiului de fezabilitate necesar construirii unui spital municipal de urgenţă în Galaţi.

Potrivit datelor din Sistemul Electronic de Achiziţii Publice, în cadrul licitaţiei derulate de Primăria Galaţi au depus oferte: Terra Invest Management SRL, Arhidesign GS, Studio Art Construct, Artateliers Project şi asocierile Intec - Empire Project SRL, Criomec SA - Dosetimpex SRL - Arhitehnica SRL, Ingvision  - Nox International, Arhideskvision - AM Arhidream şi Sistematic Proiect - Kalans Concept SRL.

Contractul ar urma să fie atribuit pe baza criteriului „preţul cel mai scăzut”. Durata contractului este de şase luni. Prima misiune a proiectantului va fi să analizeze cele două amplasamente propuse de Primăria Galaţi, strada Cetățianu Ioan și strada Traian - zona Metro, din care administraţia locală va alege una.

Conform caietului de sarcini, spitalul dorit de Primărie ar urma să aibă 300 de paturi şi alte 20 pentru spitalizare de zi. Aşa cum aţi putut afla din ziarul "Viaţa liberă", iată şi secţiile cerute obligatoriu. Prima este o secţie clinică medicală cu 50 de paturi plus cinci paturi pentru spitalizare de zi, din care zece paturi compartiment hematologie. Urmează o secţie clinică de cardiologie cu 30 de paturi plus alte cinci pentru spitalizare de zi. Se impune şi o secţie clinică de endocrinologie - 40 de paturi plus cinci pentru spitalizare de zi, din care 20 pentru compartimentul diabet zaharat, nutriţie şi boli metabolice. Secţia clinică de chirurgie ar urma să aibă 40 de paturi, iar cea de obstetrică- ginecologie - 40 de paturi plus alte cinci pentru spitalizare de zi. La neonatologie ar urma să fie 45 de paturi, la secţia clinică ATI - 20 de paturi, iar la reabilitare medicală - 45 de paturi, din care 14 paturi pentru reumatologie. Mai sunt prevăzute: laborator de analize medicale, radiologie şi imagistică medicală, laborator anatomie patologică, ambulatoriu, dar şi heliport. Acesta din urmă se va realiza printr-un proiect separat, în cazul în care se va identifica sursa de finanţare.

Să sperăm că spitalul nu va rămâne, la fel ca multe altele, pe hârtie, şi măcar nepoţii noştri îl vor vedea transpus în realitate.

viata-libera.ro

  • 2 months later...
Posted

Contract pentru proiectarea spitalului municipal

Primăria municipiului Galați informează că a fost atribuit contractul pentru serviciile de proiectare (elaborare studiu de fezabilitate) în vederea construirii unui spital municipal de urgență. Valoarea contractului, cu o durată de 6 luni, este de 289.000 lei fără TVA, iar ofertantul câștigător este Arhidesign GS SRL. Primăria municipiului Galați dorește construirea unui spital cu 320 de paturi, cu diferite secții, laboratoare și ambulatoriu. Sunt supuse analizei două posibile amplasamente - în zona străzii Cetățianu Ioan și a străzii Traian.

Biroul de presă al Primăriei municipiului Galați

  • 1 year later...
Posted

Construirea Spitalului Municipal de Urgenţă Galaţi, pe masa aleşilor locali

Proiectul de hotărâre prin care se aprobă indicatorii indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul „Construire Spital Municipal de Urgenţă Galaţi” a ajuns pe masa aleşilor locali şi ar putea fi supus la vot în şedinţa de marţi, 30 mai 2023. Iniţiatori sunt primarul Ionuţ Pucheanu şi consilierii locali Anamaria Harabor (PNL), Valeriu-Laurenţiu Onose (PNL) şi Claudiu-Ionuţ Vasile (PSD).

Potrivit documentelor, amplasamentul propus pentru construirea spitalului se află pe strada Traian nr. 464, şi este format din trei loturi de teren, din care unul este situat în intravilanul comunei Vânători, judeţul Galaţi, iar două loturi sunt amplasate în intravilanul municipiului Galaţi.

„Prin proiect se prevede realizarea unui spital tip monobloc, format din şase corpuri structurale, având regim de înălţime diferite pentru fiecare în parte”, se arată în documente.

Spitalul ar urma să aibă subsol, demisol şi şase etaje, cu 300 de paturi şi 20 pentru spitalizare de zi.

Iată şi structura: la subsol - spaţiile de farmacie, sterilizare, depozite, vestiare, ALA, spaţii tehnice; demisol - prosectura, laboratorul de analize, blocul alimentar, spălătorie, unitate transfuzie sanguină; parter - spitalizarea de zi, radiologie imagistica, ambulatoriu; etaj 1- blocul operator şi secţia ATI; etaj doi – cardiologia; etaj trei – chirurgia; etaj patru - secţia medicală; etaj cinci - obstetrica-ginecologia, neonatologia, blocul de naşteri; etaj şase – compartimentul administrativ; etaj şapte - cu rol de acces terasa heliport.

Spitalul va fi dotat cu echipamente digitale de eliberare a medicamentelor şi va beneficia de un sistem digital integrat, care va gestiona întreaga instituţie.

Valoarea totală a investiției se ridică la 1.386.226.197 de  lei, iar sursele de finanțare sunt bugetul local, împrumuturile, fondurile europene.

viata-libera.ro

Proiectul de hotărâre privind costurile obiectivului „Construire Spital Municipal de Urgenţă Galaţi” nu a fost introdus suplimentar pe ordinea de zi a şedinţei ordinare de marţi, 30 mai 2023, a Consiliului Local. Potrivit datelor noastre, proiectul ar putea fi supus la vot într-o şedinţă extraordinară, după ce costurile prevăzute vor mai fi analizate.

  • 4 weeks later...
Posted

Cât ar costa construcția unui spital municipal de urgență în Galați

Nu mai puțin de 1.632.011.193 de lei reprezintă valoarea la care a fost calculată investiția necesară pentru construirea unui spital municipal de urgență în Galați, potrivit celor mai noi documente ajunse la comisiile Consiliului Local. Spunem "cele mai noi" pentru că, așa cum am relatat în ediția electronică din 30 mai a ziarului "Viața liberă", chiar în ziua în care a avut loc ultima ședință ordinară a Consiliului Local, pe masa aleșilor a ajuns un proiect de hotărâre privind realizarea unui spital municipal de urgență. Costurile inițiale erau estimate la 1.386.226.197 de lei, dar între timp au fost reanalizate și actualizate.

Potrivit documentelor, amplasamentul propus pentru construirea spitalului se află pe strada Traian nr. 464 şi este format din trei loturi de teren, din care unul este situat în intravilanul comunei Vânători, judeţul Galaţi, iar două loturi sunt amplasate în intravilanul municipiului Galaţi.

"Prin proiect se prevede realizarea unui spital tip monobloc, format din şase corpuri structurale, având regim de înălţime diferite pentru fiecare în parte", se arată în documente. Spitalul ar urma să aibă subsol, demisol şi şase etaje, cu 300 de paturi şi 20 pentru spitalizare de zi.

Iată şi structura: la subsol - spaţii de farmacie, sterilizare, depozite, vestiare, ALA, spaţii tehnice; demisol - prosectură, laborator de analize, bloc alimentar, spălătorie, unitate transfuzie sanguină; parter - spitalizare de zi, radiologie imagistică, ambulatoriu; etaj 1 - bloc operator şi secţia ATI; etaj 2 - cardiologie; etaj 3 - chirurgie; etaj 4 - secţie medicală; etaj 5 - obstetrică-ginecologie, neonatologie, bloc de naşteri; etaj 6 - compartiment administrativ; etaj 7 - acces la terasa heliportului.

Spitalul va fi dotat cu echipamente digitale de eliberare a medicamentelor şi va beneficia de un sistem digital integrat, care va gestiona întreaga instituţie. Acest sistem va permite monitorizarea continuă a pacientului chiar și atunci când este externat.

Iniţiatorii acestui proiect de hotărâre sunt primarul Ionuţ Pucheanu şi consilierii locali Anamaria Hărăbor (PNL), Valeriu-Laurenţiu Onose (PNL) şi Claudiu-Ionuţ Vasile (PSD).

Reamintim că, pentru realizarea studiului de fezabilitate necesar construirii unui spital municipal de urgenţă în Galaţi, Primăria a atribuit un contract în valoare de 289.000 de lei fără TVA firmei Arhidesign GS.

viata-libera.ro

Posted

Subscripţie publică pentru viitorul Spital Municipal de Urgenţă

Construirea Spitalului Municipal de Urgenţă pe strada Traian nr. 464 a fost aprobată cu 22 de voturi „pentru” (PSD, PNL şi USR) şi două abţineri (PACT) în şedinţa de joi, 29 iunie 2023, a Consiliului Local. Discuţiile fierbinţi pe care le-a generat acest proiect au fost legate de finanţare, în condiţiile în care indicatorii tehnico-economici ai viitorului spital se ridică la 1.632.011.193 de lei.

„Votul de astăzi nu este întâmplător în săptămâna examenului de maturitate, pentru că, din punctul meu de vedere, este cel mai matur proiect pe care îl adoptăm. Este un proiect de conlucrare: a plecat din aripa liberală, dar și-a găsit deschidere și către partea cealaltă a mesei și am făcut o echipă frumoasă. Ne-am întâlnit medici, arhitecți, ingineri, aparat de specialitate ca să ajungem astăzi la acest proiect care sperăm să meargă mai departe și peste câțiva ani să fim mândri că am lăsat ceva cu adevărat important în urma noastră”, a spus Anamaria Hărăbor, consilier local PNL care semnează, alături de Laurențiu Onose (PNL), Claudiu-Ionuț Vasile (PSD) şi primarul Ionuţ Pucheanu, proiectul de hotărâre privind construirea unui spital municipal de urgenţă.

Discuţiile au pornit de la un amendament formulat de Gregor Teodorescu, consilier PACT: includerea parteneriatului public-privat între sursele de finanţare indicate în proiect – buget local/ fonduri europene/ împrumut. Amendamentul a fost respins cu 8 voturi „pentru” şi 16 „împotrivă”.

Atât city managerul Cezar Bichescu, cât şi primarul Ionuţ Pucheanu au arătat că, în realitate, instituţia parteneriatului public-privat nu funcţionează nicăieri în România şi că, la sfârşit, se „tratează” cu DNA.

Precizând că grupul USR va vota acest proiect, consilierul local Daniel Zinica a ridicat semne de întrebare cu privire la sursa de finanţare a construirii spitalului: „330 de milioane de euro înseamnă cam bugetul de investiţii al Galaţiului pe 20 de ani, o sumă imensă”.

Intenţia autorităţilor este de a obţine fonduri europene pentru spital. La fel de posibilă ar fi o finanţare dintr-un împrumut la Banca Europeană de Investiţii pe care Ministerul Sănătăţii vrea să îl contracteze.

Primarul Ionuţ Pucheanu a dezvăluit că următorul pas avut în vedere de iniţiatori pentru spital este o formă de subscripţie publică. A venit, însă, şi cu o soluţie concretă: „Vă propun următorul parteneriat: dumneavoastră votaţi vânzările de terenuri – terenuri care stau absolut degeaba în patrimoniul municipalităţii şi de care nu ne folosim deloc – şi în maximum doi ani bag mâna în foc că strângem atât de mulţi bani, încât să ne construim acest spital fără să mai depindem de nimeni”.

viata-libera.ro

  • 5 months later...
Posted

Primăria va cere Guvernului teren pentru Spitalul Municipal de Urgență

Pentru construirea Spitalului Municipal de Urgență Galați, administrația locală se pregătește să ceară Guvernului României trecerea a două imobile - teren și construcții - în domeniul public al orașului și administrarea Consiliului Local. Imobilele se află pe strada Traian nr. 464 și, respectiv, în cartierul Traian Nord, fiind unul în administrarea Ministerului Sănătății Publice, iar celălalt, în administrarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”G-ral Eremia Grigorescu”.

Prin Hotărârea Consiliului Local nr. 348 din 29 iunie 2023, a fost aprobat studiul de fezabilitate pentru obiectivul “Construire Spital Municipal de Urgență Galați”, cu principalii indicatori tehnico-economici, investiție în valoare totală de 1.632.011.193 de lei. Este vorba, după cum v-am informat, despre un spital tip monobloc, cu subsol, demisol şi şase etaje, cu 300 de paturi şi 20 pentru spitalizare de zi. Investiția urmează a fi realizată pe un amplasament ce cuprinde trei loturi de teren, dintre care unul situat în intravilanul comunei Vânători, iar două sunt în intravilanul municipiului Galați. Pentru preluarea celor două loturi din intravilanul orașului, au fost inițiate două proiecte de hotărâre. Sunt două solicitări privind transferul unor terenuri și construcții în domeniul public și administrarea Consiliului Local. Rapoartele de specialitate care însoțesc proiectele arată că, la Galați, „s-a născut necesitatea construirii unui Spital de Urgență care să aibă capacitatea de a efectua în condiții moderne actul medical la standarde europene”. Documentele stipulează necesitatea preluării celor două imobile situate în intravilanul din domeniul public al statului român.

Conform documentelor, imobilul situat pe strada Traian nr. 464, Tarla 46/1, Parcela 182 este compus din teren în suprafață de 67.061 mp, din care 2.966 mp având categoria de folosință curți-construcții, iar suprafața de 64.095 reprezintă teren arabil. Construcțiile amplasate acolo sunt: birouri, magazii, șopron, fânar, bazin de apă. Întregul imobil figurează în proprietatea statului român cu drept de administrare înscris în favoarea Ministerului Sănătății Publice.

Imobilul din Traian Nord, Tarla 46/1, Parcela 182, cuprinde un teren în suprafață de 32.100 mp, din care 3.923 din categoria curți-construcții, iar 28.177 mp arabil, la care se adaugă construcțiile: padoc, fânar, beci furaje, pătul. Întregul figurează în proprietatea statului român cu drept de administrare înscris în favoarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Dacă proiectele vor fi aprobate de aleși, cererile vor fi înaintate Guvernului României.

viata-libera.ro

  • 2 weeks later...
Posted

Discuţii de "cascadorii râsului", pe tema Spitalului Municipal. Absurd de Galaţi

Cu 21 de voturi favorabile şi un vot "împotrivă", aleşii locali, reuniţi în şedinţă extraordinară, au aprobat cererile care vor fi adresate Guvernului României pentru trecerea a două imobile - teren și construcții - situate pe strada Traian nr. 464 și, respectiv, în cartierul Traian Nord, în domeniul public al orașului și administrarea Consiliului Local. Transferul este necesar pentru construirea Spitalului Municipal de Urgență Galați. Un subiect care, surprinzător sau nu, a stârnit discuţii care au frizat ridicolul în şedinţa Consiliului Local.

Singurul consilier din cei 22 prezenţi la şedinţa extraordinară de vineri, 15 decembrie 2023, care a votat împotriva cererilor adresate Guvernului a fost Gregor Teodorescu, liderul PACT pentru Galaţi. Politicianul a acuzat o "lipsă totală de viziune de dezvoltare urbanistică", pe motiv că se doreşte construirea unui spital "între case": "Traian Nord este locul unde majoritatea oamenilor de afaceri din Galaţi şi-au construit case. Iar noi votăm ca un spital să fie construit exact într-un cartier care ar trebui să fie principalul cartier rezidenţial al oraşului. Acel spital va avea 300 de paturi, ceea ce înseamnă minimum vreo 600-800 de maşini şi trafic care va aglomera zona. Va avea heliport, ceea ce înseamnă că întreaga zonă va fi huruită de elicoptere SMURD. Oamenii vor să stea liniştiţi, nu să huruie elicopterele pe deasupra şi să fie trafic aglomerat", a insistat consilierul, până i s-a închis microfonul.

"Sunteţi în eroare. Acest teren are un proiect de spital municipal de foarte mulţi ani", a încercat să-i explice primarul Galaţiului, Ionuţ Pucheanu. De altfel, în documentele care însoţesc solicitările adresate Guvernului se precizează clar că imobilele se află pe strada Traian nr. 464 și, respectiv, în cartierul Traian Nord, fiind unul în administrarea Ministerului Sănătății Publice, iar celălalt în administrarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență "General Eremia Grigorescu". Primarul a precizat că terenul pe care ar urma să fie construit spitalul se află pe strada Traian, iar case sunt doar pe partea stângă, mult în spatele tuturor benzinăriilor şi service-urilor.

Dar Gregor Teodorescu nu s-a lăsat, insistând că spitalul trebuie construit în altă parte, într-o zonă nerezidenţială, dar fără a indica un amplasament anume. A ameninţat că va face anticampanie spitalului: "Ne apucăm şi strângem semnături de la toată lumea din Arcaşilor şi facem anticampanie pentru acest spital".

"Să vă dea Dumnezeu sănătate, domnule Gregor, vă rog din suflet să faceţi această acţiune. Că poate, când vă duceţi cu strângerea de semnături, cineva vă aduce pe calea cea dreaptă! Sigur veţi găsi minimum un gălăţean întreg la bilă să vă facă un masaj de rigoare. E de noaptea minţii să vii şi să spui că nu vrei spital la Galaţi pentru că vor fi nişte oameni deranjaţi", i-a replicat primarul.

Pentru că locuieşte în zona Arcaşilor, dr. Anamaria Hărăbor, consilier local PNL, iniţiatoare a acestui proiect de spital, a spus, ironic, că îl aşteaptă cu mare drag pentru semnături...

"Începând de la Automatica Service ITP şi până la Metro Galaţi, unde e plăcuţa de ieşire din oraş, pe partea dreaptă, sunt două depozite şi în rest este teren intravilan, nu e construit nimic!", a subliniat şi dr. Claudiu Vasile, consilier local PSD şi, de asemenea, unul dintre iniţiatorii proiectului de Spital Municipal de Urgenţă la Galaţi.

Care va fi structura spitalului şi cât va costa

Aşa cum aţi putut afla din ziarul "Viaţa liberă", prin Hotărârea Consiliului Local nr. 348 din 29 iunie 2023, a fost aprobat studiul de fezabilitate pentru obiectivul "Construire Spital Municipal de Urgență Galați", cu principalii indicatori tehnico-economici, investiție în valoare totală de 1.632.011.193 de lei.

Este vorba, după cum v-am informat, despre un spital tip monobloc, cu subsol, demisol şi şase etaje, cu 300 de paturi şi 20 pentru spitalizare de zi. Iată şi structura: la subsol - spaţii de farmacie, sterilizare, depozite, vestiare, ALA, spaţii tehnice; demisol - prosectură, laborator de analize, bloc alimentar, spălătorie, unitate transfuzie sanguină; parter - spitalizare de zi, radiologie imagistică, ambulatoriu; etaj 1 - bloc operator şi secţia ATI; etaj 2 - cardiologie; etaj 3 - chirurgie; etaj 4 - secţie medicală; etaj 5 - obstetrică-ginecologie, neonatologie, bloc de naşteri; etaj 6 - compartiment administrativ; etaj 7 - acces la terasa heliportului.

Spitalul va fi dotat cu echipamente digitale de eliberare a medicamentelor şi va beneficia de un sistem digital integrat, care va gestiona întreaga instituţie. Acest sistem va permite monitorizarea continuă a pacientului, chiar și atunci când este externat.

Iniţiatorii proiectului de Spital Municipal de Urgenţă sunt primarul Ionuţ Pucheanu şi consilierii locali Anamaria Hărăbor (PNL), Valeriu-Laurenţiu Onose (PNL) şi Claudiu-Ionuţ Vasile (PSD).

Reamintim că, pentru realizarea studiului de fezabilitate necesar construirii unui spital municipal de urgenţă în Galaţi, Primăria a atribuit un contract în valoare de 289.000 de lei fără TVA firmei Arhidesign GS.

viata-libera.ro

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
×
×
  • Create New...

Important Information

We have placed cookies on your device to help make this website better. You can adjust your cookie settings, otherwise we'll assume you're okay to continue.