Jump to content

Recommended Posts

Posted

Iulian Aramă – prefect, dacă trebuie...

Secretarul general al PDL Galaţi, Iulian Aramă, a declarat, ieri, că, deşi nu este interesat în mod special de funcţia respectivă, dacă partidul îi va cere să fie viitorul prefect, va accepta, aşa cum nu a refuzat niciodată o astfel de solicitare.

Totuşi, Iulian Aramă a precizat că „avem un prefect care rămâne în continuare”.

Întrebat dacă nu cumva s-a „contramandat” informaţia anunţată de liderul PDL Mircea Toader (potrivit căruia activitatea actualului prefect este analizată în această lună, iar în funcţie de rezultate, se va lua o decizie), Iulian Aramă a răspuns printr-o altă întrebare: „Ce, s-a terminat luna?”.

Din surse neoficiale, Iulian Aramă este unul din cei trei posibili înlocuitori ai actualului prefect Cosmin Păun, alături de Mihai Turcu şi Emil Grădinaru.

http://www.viata-libera.ro/articol-Iulian_Arama_%E2%80%93_prefect_daca_trebuie%E2%80%A6___2.html

Posted

Funcţia prefectului Cosmin Păun pare să nu mai fie ameninţată

În ciuda unor informaţii apărute în ultima vreme privind posibila schimbare din funcţie a prefectului Cosmin Păun, se pare că lucrurile s-au mai liniştit. Unul dintre numele intens vehiculate pentru această funcţie a fost şi cel al lui Iulian Aramă de la PDL. Acesta a lăsat însă să se înţeleagă că nu este direct interesat de funcţia de prefect al judeţului. Conform unor surse, s-ar părea că actualul prefect Cosmin Păun va rămâne totuşi în funcţie.

http://www.impartial.ro/index.php?func=articol&domeniu=Politic&articol=4

• 2 months later...
Posted

Subprefectul Tudorache, mai mult ca Păun!

Da, ce tot se macină de două luni prin târg se mai pune şi de mămăligă. Adică prefectul Cosmin Păun pleacă din funcţia dată de PDL, profund dezamăgit. De altfel el şi-a luat liber de la secretarul de stat penelist, Mihai Capră, ori de câte ori vreun oficial guvernamental a descins în Republicuţa Galaţi. Şi a lipsit MOTIVAT şi când a venit pentru analiza parchetelor şi a DNA, procurorul general adjunct, şi când a venit ministrul MAI, Igaş, chipurile sosit să-i bărbierească pe Geru, Miron şi Dobrea.

Dar, să revenim. Succesorul lui Cosmin va fi actualul subprefect Daniel-Ovidiu Tudorache, ins care s-a afirmat ca şef al Agenţiei Regionale de Mediu, poziţie din care a fript celor de la ArcelorMittal o amendă de un milion de lei noi. Nea Tudorache vine într-un moment bun pentru el să prefecturească Galaţii, căci averea lui din Tecuciul de baştină zace nesporită din 2000. Atunci şi-a cumpărat 1400 mp de teren în intravilan şi abia în 2005 vila de 180 mp a fost numai bună de declarat. În rest, are un credit de 10.000 de euro pentru că şi-a cumpărat un Opel la care să agaţe rulota cumpărată prin 1997. Noroc de leafa de auditor la DGFP Galaţi, a soţiei, care aduce un salariu în casă de vreo 45 milioane de lei vechi. Îl vom vedea la final de mandat pe săracul Tudorache, mandat în care va fi un prefect peste Păun. Cică!

impact-est.ro

• 3 weeks later...
Posted

Cine se pregateste sa zboare din virful Prefecturii Galati

Zvonul legat de numirea unui nou prefect la Galati nu este unul nou, in ultimele luni pe bursa zvonurilor fiind lansata de citeva ori teoria potrivit careia prefectul Cosmin Paun ar fi urmat sa fie inlocuit fie de seful Garzii de Mediu Galati, Mihai Turcu, fie de directorul Electrica Galati, Iulian Arama, ambii de culoare portocalie.

Acum, ultimul zvon care circula pe piata spune ca este foarte probabil ca in cursul acestei saptamini Cosmin Paun sa fie schimbat din functie, iar in locul acestuia sa fie numit fostul subprefect Paul Florea. Pentru cine nu stie, Paul Florea este un p0litician de “nadejde“ al clasei noastre politice a ultimilor 21 de ani, acesta trecind acum ceva ani din barca PNL Galati in cea a PLD Galati, devenind ulterior automat membru PDL dupa ce partidul lui Stolo a fuzionat cu partidul lui Boc.

Daca nu stiati, partidul portocaliu l-a rasplatit pe Paul Florea cu un post caldut de subprefect acum ceva timp bun in urma, pina cind chiar guvernul Boc a decis sa disponibilizeze personalul de prin prefecturi, una din victime fiind subprefectul Paul Florea. Ca un fost subprefect ce a fost la viata lui, Paul Florea nu putea sa sa duca sa munceasca in mediul privat, unde a activat cindva, pentru ca presupun ca s-a obisnuit cu slujba calduta de sef la stat. Dupa ce nu s a reusit instalarea lui intr un post caldut de sef la ITM Galati, chiar daca gurile rele spun ca ar fi avut sprijinul senatorului numit om bun, fostul subprefect s-a ales cu un post la Bucuresti. Si pentru a nu fi acuzata ca am ceva cu domnul Florea, a carui activitate ca subprefect a fost pentru multi un mister, vreau sa spun ca eu cred ca acesta a fost numit in toate fotoliile caldute bineinteles doar datorita competentei sale si nu datorita faptului ca ar avea carnet de partid de culoare portocalie.

Daca numirea lui Paul Florea in fruntea Prefecturii, datorita miinii de ajutor date de acelasi senator cunoscut sub numele de om bun, se pare ca este o chestie de zile si aproape un lucru cert, o incertitudine este legata de motivele debarcarii lui Cosmin Paun. Unele guri rele spun ca acesta nu ar mai fi in gratiile lui Mircea Toader, in timp ce altii spun ca actualul prefect ar fi decis el sa plece din politica si sa se mute la Bucuresti, unde si ar fi gasit un job. Daca acest lucru se confirma, sunt tare curioasa daca Cosmin Paun va primi si el un post caldut pe la vreo institutie a statului condusa de vreun pedelist. Nu de alta, dar partidul, indiferent cum s ar numi el, este in tot si in toate.

nepasadegalati

• 3 weeks later...
Posted

Prefect nou

Intens vehiculata plecare a lui Cosmin Păun din funcţia de prefect al Galaţiului se produce. Mircea Toader, preşedintele organizaţiei locale PDL, ne-a confirmat ieri plecarea lui Cosmin Păun. Acesta va fi înlocuit de fostul subprefect Paul Florea, un apropiat al preşedintelui Organizaţiei Municipale PDL, Marius Necula.

La anterioara tentativă de plecare a lui Cosmin Păun, printre variantele de înlocuitori discutate au fost, pe lângă Paul Florea, Iulian Aramă de la Electrica Galaţi şi Mihai Turcu de la Mediu, ultimii doi refuzând postul. Cosmin Păun a mai primit o perioadă de graţie, care s-a încheiat deja.

În perioada mandatului său, Păun s-a remarcat în special prin închiderea intrării principale a Palatul Prefecturii din str. Domnească, unde există şi spaţiul special amenajat pentru persoanele cu handicap, prin blocarea accesului pe drumurile judeţene cu ocazia unei înzăpeziri, lăsată cu scandaluri, precum şi prin gestionarea pericolului inundării municipiului reşedinţă de judeţ de anul trecut nu de către prefectul în exerciţiu, ci de către Mihai Capră, fostul prefect al Galaţiului, secretar al MAI, venit din capitală pentru a soluţiona problema. În plus, şi în ce priveşte transparenţa decizională mandatul lui Cosmin Păun a adus o schimbare în rău. Una peste alta, Păun pleacă fără a fi făcut ceva notabil pentru judeţ.

Paul Florea vine să preia o funcţie care îşi cam pierde din notorietate şi devine tot mai mult un apendice al Guvernului şi al partidului de guvernământ în timp ce prefectul e considerat un yes-man. Să ne contrazică viitorul!

monitoruldegalati.ro

Posted

Prefectul Cosmin Păun, schimbat din funcţie cu Paul Florea

Astăzi, în şedinţa de Guvern, prefectul Cosmin Păun a fost înlocuit din funcţie cu Paul Florea). Cosmin Păun a refuzat să facă orice comentariu, urmând ca mâine, la ora 10,00, să susţină o conferinţă de presă.

Paul Florea – care a fost văzut deja, azi dimineaţă, ieşind din Prefectură – a confirmat informaţia înainte de a se termina şedinţa de Guvern, precizând că a fost propus pentru funcţia de prefect pentru că „am o experienţă vastă în administraţie, imaginea mea publică este satisfăcătoare şi am sprijinul colegilor, prietenilor şi cunoscuţilor mei”.

Printre alte variante care s-au vehiculat, până astăzi, ca posibili viitori prefecţi figurau: directorul Electrica, Iulian Aramă, comisarul şef de mediu Mihai Turcu, directorul ITM Ionel Petrea şi fostul secretar de stat MAI, Liviu Grădinaru.

Numirea oficială a lui Paul Florea în funcţia de prefect va avea loc probabil vineri (după publicarea deciziei în Monitorul Oficial), în prezenţa ministrului MAI, Traian Igaş, sau a secretarilor de stat Mihai Capră sau Gheorghe Emacu.

viata-libera.ro

Posted

Prefectul de Galaţi, înlocuit din funcţie de Guvern

Guvernul a decis, miercuri, înlocuirea lui Ionuţ Cosmin Păun din funcţia de prefect a judeţului Galaţi cu Paul Florea. „Guvernul a aprobat o Hotărâre privind încetarea exercitării cu caracter temporar a funcţiei publice de prefect a judeţului Galaţi de către Păun Ionuţ Cosmin. De asemenea, a fost aprobată o altă Hotărâre privind exercitarea cu caracter temporar a acestei funcţii de către Florea Paul”, se arată în comunicatul remis de către Guvern. De asemenea, potrivit comunicatului Paul Florea “este, în prezent, angajat al Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici în funcţia de expert principal”. El a fost subprefect al judeţului Galaţi în perioada februarie 2009 - iulie 2010 şi a ocupat funcţia de consilier local al municipiului Galaţi între 1992 şi 2004.

realitatea.net

Posted

Cosmin Păun a spus “adio” Prefecturii Galaţi. Fostul prefect se va ocupa pe viitor de un ONG

Cosmin Păun, prefectul destituit din funcţie de primul ministru, şi-a luat, ieri, rămas bun de la Prefectura Galaţi. Fostul reprezentant al Guvernului în teritoriu a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că în proporţie de 90% decizia de a părăsi fotoliul de prefect îi aparţine, contrar zvonurilor care pun destituirea pe seama incompetenţei. "În proporţie de 90% a fost decizia mea, în proporţie de 10% m-am mai sfătuit şi cu alţii şi am luat această hotărâre. Nu am nici cel mai mic regret. Nici măcar că nu am deschis uşile la Prefectură", a spus Cosmin Păun.

Fostul reprezentant al Guvernului în teritoriu s-a declarat mulţumit de activitatea depusă pe parcursul celor aproape doi ani, cât timp a durat mandatul său de prefect temporar, în ciuda vocilor critice la adresa sa. "După bunul exemplu marinăresc am luat o navă pe mână, am guvernat-o dintr-o direcţie în alta, pe un drum pe care l-am stabilit. Nu a fost nimic din ceea ce nu ştiam, din experienţa pe mare am avut parte de tot ceea ce înseamnă şi furtună şi tensiuni. Nu au fost doi ani uşori, au fost doi ani cu alegeri, doi ani cu tensiuni sociale acumulate, au fost doi ani în care am trecut prin criză. E pentru mine o experienţă profundă. Am avut multe de învăţat, am tras multe concluzii, dar am ajuns cu nava în port, am legat-o, motiv pentru care consider ca mi-am îndeplinit misiunea", a declarat Păun.

Acesta a precizat că se va ocupa de un"proiect semiguvernamental", respectiv un ONG, nedorind să ofere mai multe detalii însă. În ceea ce priveşte o posibilă funcţie de conducere într-o altă instituţie, Cosmin Păun a declarat că nu are oferte în acest sens.

adevarul.ro

Posted

Paul Florea: "Mandatul meu se va caracteriza prin transparenţă"

Paul Florea spune că vine la cârma Prefecturii cu intenţia de a face ordine în rândul funcţionarilor publici gălăţeni. Noul reprezentant al Guvernului în teritoriu s-a declarat preocupat de reluarea dezvoltării economice a judeţului Galaţi.

Reporter: Ce v-a determinat să acceptaţi funcţia de prefect? V-a surprins această propunere?

Paul Florea: În primul rând, sunt un om cu o experienţă vastă şi am făcut mereu dovada că am idealuri înalte. A fost în acelaşi timp, o provocare de ordin ideatic, ca a unui om care îşi doreşte să realizeze cât mai multe în viaţă. Nu m-a luat prin surprindere numirea. Se vehicula de mai mult timp, de pe la începutul lunii iunie. Desemnarea mea pentru ocuparea acestui post a venit în urma unei evaluări a competenţelor şi abilităţilor celor care puteau prelua funcţia de prefect. Nu ascund faptul că multă lume aştepta prezenţa unui profesionist.

R: Cu ce gânduri şi proiecte veniţi la conducerea Prefecturii ?

P.F. : Ca şi prefect, voi căuta mereu să fiu în contact cu oamenii. Ideea la care m-am gândit în timpul ăsta este să întind mâna către societatea civilă şi oricărui cetăţean prin punerea la punct a unor parteneriate. Problemele sunt multe, iar numărul oamenilor din Prefectură este mic. Fără suportul cetăţenilor, nu le putem soluţiona. Mandatul meu se va caracteriza prin transparenţă şi comunicare.

R.: Ce măsuri veţi lua în calitate de prefect?

P.F.: Una dintre măsuri este aceea de a descuia uşile principale ale instituţiei. Închiderea acestora a fost o mare eroare. Redeschiderea acestora este o dovadă că eu consider fiecare cetăţean, egalul meu. Oamenii de rând sunt priviţi de multe ori ca nişte netrebnici şi condamn acest lucru. Cea mai mare problemă o avem în zona funcţionarilor. Marin Axente, fostul viceprimar, îmi spunea că primul lucru pe care îl învaţă funcţionarul este să te amâne. Vom lua măsuri, în limitele legii, în acest sens. Cutumiar, Prefectura şi-a pierdut credibilitatea.

R.: Ce obiective v-aţi propus să îndepliniţi în acest mandat?

P.F.: În primul rând, populaţia Galaţiului şi producţia industrială au scăzut dramatic în ultimii 20 de ani. Galaţiul şi-a pierdut prestigiul. Mi se pare inacceptabil statutul pe care îl are judeţul nostrum în acest moment. Constanţa a crescut an de an, în timp ce Galaţiul a scăzut. Am coborât sub 300.000 de locuitori ceea ce este foarte grav. Este nevoie să reimpunem Galaţiul între primele cinci oraşe ale ţării.

adevarul.ro

• 4 weeks later...
Posted

PDL vrea să repolitizeze instituţia prefectului

În contextul discuţiilor privind proiectul regionalizării şi descentralizări, reprezentanţii PDL propun şi repolitizarea funcţiei de prefect. Ideea a fost lansată recent de secretarul de stat din cadrul Ministerului de Interne, Mihai Capră, care susţine că la ora actuală „pluteşte o imensă ipocrizie asupra prefecturilor”, din cauza caracterului apolitic al funcţiei. „Cred că este nevoie să repolitizăm funcţia de prefect şi să terminăm cu această ipocrizie, care poate fi dusă până la un anumit punct. Eu am crezut în 2006 că această funcţie nu mai e politică, însă mi-am dat seama în 2007, când PD a fost eliminat de la guvernare, că nu e posibil. Totul se va repeta de fiecare dată când la Guvernare va veni altcineva”, a declarat democrat-liberalul Mihai Capră, reprezentant al unei formaţiuni care a susţinut vehement depolitizarea administraţiei publice.

ziarulsemnal.ro

• 1 month later...
Posted

„După ce am aflat, pe telefon, că domnul Tudorache ar fi spus în Prefectură că demisionează, mi-am întrerupt vizita la Chişinău şi am venit la Galaţi pentru a sta de vorbă cu dânsul. Nu am reuşit să ne întâlnim, am discutat puţin pe telefon. Dânsul mi-a confirmat că a spus celor din Prefectură că intenţionează să demisioneze, dar nu mi-a explicat şi motivul. Din ce mi-a spus, cred însă că va reveni asupra deciziei de a părăsi Prefectura. Pe de altă parte, am înţeles că este vorba, totuşi, şi despre o problemă de sănătate”, ne-a declarat prefectul judeţului Galaţi, Paul Florea.

Acesta a adăugat că „deocamdată, dânsul a solicitat un concediu de odihnă, o solicitare destul de dificil de onorat, având în vedere că joi începe recensământul populaţiei, o acţiune la care toţi trebuie să ne implicăm…Totuşi, am să fac demersurile către secretarul de stat MAI Mihai Capră [care se ocupă de relaţiile cu prefecturile] pentru a-i acorda domnului Tudorache un concediu scurt, măcar până la sfârşitul lunii. Cu sănătatea nu te joci!”.

Reamintim că la sfârşitul săptămânii trecute a apărut informaţia potrivit căreia subprefectul Daniel Tudorache şi-ar fi exprimat intenţia de a demisiona. Subprefectul nu a putut fi contactat telefonic, pentru a lămuri personal informaţia, însă preşedintele UNPR Galaţi (partid care îl susţine pe Ovidiu Tudorache la Prefectură), Dan Dobrea, a confirmat intenţia subprefectului de a renunţa la funcţie, „în luna decembrie”, din motive de sănătate.

http://www.viata-libera.ro/politica-administratie

• 1 month later...
Posted

Bal de caritate organizat de Prefectură

Paul Florea, prefectul judeţului Galaţi, a anunţat că intenţionează să organizeze, pe 23 decembrie, un super-bal de caritate la care să participe peste 300 de persoane, respectiv „toată lumea bună a oraşului".

Evenimentul va avea loc la Palatul Navigaţiei şi se vrea să fie o reînviere a vechilor tradiţii burgheze din Galaţi, având în vedere că în perioada interbelică se organiza în fiecare an un bal de caritate, chiar înainte de Crăciun.

Strângerea de fonduri va avea însă o finalitate cu totul neaşteptată. Banii din donaţii nu vor ajunge la vreun orfelinat sau azil de bătrâni (cum ar fi logic şi se obişnuieşte), ci cu ei se va renova o încăpere din clădirea Perfecturii, în care va fi amenajat apoi un fel de muzeu închinat lui Alexandru Ioan Cuza.

Iniţiativa prefectului Florea vine cumva în contradicţie cu faptul că la Galaţi există deja un muzeu închinat domnitorului Cuza, care se află chiar în casa în care acesta locuit în vremea pe când era pârcălab de Covurlui. Ideea vine în contracţie şi cu conceptul de "caritate", dat fiind că, de fiecare dată, colectele de tip "balul protipendadei" sunt, în toată lumea, pentru persoanele aflate în dificultate, nu pentru instituţiile statului!

adevarul.ro

• 5 months later...
Posted

Se caută un nou prefect pentru Galaţi

Ca înlocuitori ai prefectului Paul Florea, în oraş există numeroase variante neoficiale: de la actualul şef al Direcţiei Judeţene de Evidenţă a Persoanelor Galaţi, Cătălin Bocăneanu (PSD), la purtătorul de cuvânt al PSD şi fostul prefect Claudiu Brânzan, unul din inspectorii guvernamentali (la rândul lor foşti prefect şi, respectiv, subprefect al judeţului) Gabriel Panaitescu sau Marcela Sighinaş (fost PNL), ori chiar secretarul CJ Vrancea, Raluca Dan.

Lista ar putea continua şi cu variantele de subprefect Dan Dobrea (UNPR) sau Mircea Cristea (PNL), însă rămâne de văzut cum va funcţiona, astăzi, susţinerea Guvernului Ponta de către progresişti.

Deocamdată noul ministru propus al Administraţiei, Victor Paul Dobre nu s-a lansat în declaraţii despre viitorul prefect al Galaţiului, spunând că "încă nu am ajuns la acest subiect, dar trebuie să numim oameni profesionişti, care să îndeplinească criteriile".

Pe de altă parte, variantele pentru noul prefect se restrâng în condiţiile în care Claudiu Brânzan nu îndeplineşte criteriile de numire căci nu este funcţionar public (ci doar absolvent al INA), Gabriel Panaitescu ar fi fost numit din partea PSD (care însă îl susţine pe Bocăneanu), iar propunerea Raluca Dan se pare că este doar o "fumigenă" de presă.

viata-libera.ro

Posted

Guvernul a decis schimbarea prefecţilor şi subprefecţilor PDL şi UDMR

Guvernul a decis în şedinţa de marţi schimbarea prefecţilor şi subprefecţilor PDL şi UDMR, după ce proiectele de hotărâri care operează aceste modificări au fost incluse pe agenda primei reuniuni a noului Cabinet, au declarat surse oficiale.

Premierul Victor Ponta a declarat, săptămâna trecută, că secretarii de stat şi prefecţii vor fi schimbaţi, pentru că lucrează cu Guvernul şi îl reprezintă, el precizând că schimbările politice se vor opri la acest nivel.

De asemenea, el a precizat că şefii de instituţii deconcentrate vor rămâne în funcţii, cu cerinţa de a nu se mai implica, aşa cum ar fi făcut până în prezent, în campanii electorale.

Anterior, surse din partid declaraseră că premierul desemnat Victor Ponta a anunţat, în CExN al PSD, că a luat decizia ca toţi secretarii de stat şi toţi prefecţii să fie înlocuiţi.

Posted

Actualul şef al Direcţiei Judeţene de Evidenţă a Persoanelor Galaţi, Emanoil Cătălin Bocăneanu, este noul prefect al judeţului Galaţi, în timp ce inspectorul guvernamental Gabriel Aurelian Panaitescu va ocupa funcţia de subprefect.

Posted

Cine este Cătălin Bocăneanu

Emanoil Cătălin Bocăneanu are experienţă vastă în organizarea alegerilor şi grabă în declararea averii. El a condus din 2008 Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor Galaţi, instituţie aflată în subordinea Consiliului Judeţean Galaţi. Ca viitor prefect se va ocupa de organizarea alegerilor locale, însă nu este lipsit de experienţă. În 2008, Bocăneanu a condus Biroul Electoral de Circumscripţie Suhurlui, comună în care s-au organizat alegeri parţiale, iar în 2009, la alegerile europarlamentare, a făcut parte din BEJ, ca membru PSD, alături de alţi politicieni locali, printre care şi Mihail Boldea (PDL).

Potrivit declaraţiei de avere postată pe site-ul instituţiei judeţene, acesta nu are nici un teren în proprietate, are în schimb o casă de locuit (cumpărată în 2008) şi două apartamente (unul cumpărat în 1994 şi unul moştenit în 2003). Mai deţine şi un Ford Focus, pe care l-a achiziţionat în leasing în 2006. Are o datorie de 20.000 de euro la Unicredit Ţiriac, credit făcut în 2010, cu termen de scadenţă în 2018. La capitolul venituri, în 2009 declară că a încasat, ca şef al direcţiei şi consilier juridic, 35.364 de lei, iar soţia sa - 12.931 de lei, ca şi consilier juridic al Direcţiei Generale pentru Protecţia Copilului Galaţi. În declaraţia de avere depusă pe 2010, Bocăneanu are veniturile modificare - 28.990 de lei (doar ca director) şi 10.441 de lei - soţia, ca şi consilier juridic la Protecţia Copilului.

Cine este Gabriel Panaitescu

În prezent inspector guvernamental la secretariatul general al Guvernului, Gabriel Aurelian Panaitescu nu este străin de Prefectura Galaţi. În urmă cu exact patru ani, în mai 2008, Panaitescu a fost numit prefect interimar al judeţului Galaţi, după demisia depusă de fostul liberal Mihai Capră.

Înainte de a fi numit prefect, Panaitescu fusese, pentru trei ani, şeful Gărzii de Mediu Galaţi După ce a gestionat cu bine alegerile locale, dar şi cele generale din 2008, pe 18 februarie 2009, prefectul Gabriel Panaitescu a fost, însă, înlocuit din funcţie cu Claudiu Brânzan. Ulterior, Panaitescu a fost mutat în functia de inspector guvernamental la Maramureş.

Potrivit declaraţiei de avere pe 2010, Panaitescu posedă două terenuri intravilane, unul la Galaţi şi unul la Tuluceşti, două case de locuit şi o Skoda Fabia în leasing. Are două împrumuturi făcute la Volksbank, unul de 52.500 de euro, făcut în 2007 cu scadenţă în 2027 şi altul de 424.000 franci elveţieni, făcut în 2008, cu scadenţă în 2026. În 2010 a vândut un teren şi un apartament de pe care a obţinut 35.000 de euro şi, respectiv, 39.500 de euro. Soţia sa lucrează la CJ Galaţi şi Universitatea Danubius.

viata-libera.ro

Posted

Paul Florea către funţionarii din Prefectură: Adio, dar aş mai sta cu voi!

Fostul prefect Paul Florea şi-a convocat, miercuri, la prânz, toţi foştii colaboratori la o şedinţă de rămas bun. Vizibil emoţionat şi supărat pe actualul Guvern că primul lucru pe care l-a avut în vedere a fost înlocuirea prefecţilor, Paul Florea le-a vorbit oamenilor aproape o jumătate de oră - cam mult, în opinia unora care nu prea l-au avut la suflet pe democrat-liberal.

Paul Florea nu a ezitat să le spună foştilor colegi că rămâne disponibil pentru oricine-i va cere sprijinul de acum încolo, dar şi-a exprimat şi dezamăgirea că predarea ştafetei la Instituţia Prefectului nu se face ca la Casa Albă, de exemplu, unde durează trei luni. Nu au curs lacrimi, nici de o parte, nici de cealaltă şi nici nu s-au ciocnit pahare de şampanie.

Mai realist a părut subprefectul Daniel Tudorache, care şi-a făcut bagajele de aproape o săptămână şi care i-a reamintit şefului său că noul prefect Cătălin Emanoil Bocăneanu - va avea ca subaltern un fost prefect - Gabriel Panaitescu.

viata-libera.ro

Posted

Culisele negocierii prefecturilor

* La Galaţi, PSD are prefectul şi candidatul la preşedinţia CJ, iar PNL candidaturile la primăriile din Galaţi şi Tecuci şi subprefectul

Rezultatele negocierilor dintre PSD, PNL şi PC, pentru nominalizările candidaţilor pentru cele mai importante funcţii din administraţiile din Galaţi, conturează concluzia că o victorie a USL duce la menţinerea monopolului stângii. La Galaţi, PSD preia controlul administraţiei judeţene, deţinând funcţia de prefect şi candidatura USL la CJ Galaţi. PNL Galaţi a nominalizat subprefectul şi îşi încearcă şansa de a obţine mandatele de primar la Galaţi şi Tecuci. PC-ul nu a obţinut nici o nominalizare pentru o funcţie.

Negocierile PSD-PNL au intrat în „prelungiri"

Nominalizarea noului prefect al Galaţiului este o mare surpriză administrativă, , pentru că în premieră va deveni prefect un funcţionar care nu a deţinut o funcţie politică. Noul prefect, numit de PSD, este Emanoil Cătălin Bocăneanu, care din 2008 e şeful Direcţiei Judeţene de Evidenţă a Persoanelor, de sub autoritatea Consiliului Judeţului (CJ) Galaţi. În funcţia de subprefect, PNL l-a nominalizat pe Gabriel Panaitescu. El a mai fost prefect de Galaţi în perioada mai-decembrie 2008, fiind numit tot de PNL. Anterior, Panaitescu a condus Garda de Mediu Galaţi. Din ianuarie 2009, a fost inspector guvernamental în judeţul Maramureş.

Potrivit unor surse din PNL, preşedintele PSD Galaţi, Dan Nica şi preşedintele PNL Galaţi, Victor Dobre, au ajuns la această formulă după mai multe runde de negocieri. În toamnă, ei au convenit candidatura USL la preşedinţia CJ prin Nicolae Bacalbaşa (PSD) şi candidatura USL la Primăria Galaţi prin Marius Stan (PNL). În baza Protocolului USL, prefectul trebuia să fie numit de ACD (PNL-PC), iar subprefectul de PSD. A urmat însă şi negocierea candidaturii USL pentru Primăria Tecuci, al doilea municipiu din judeţ, pentru care PNL a cedat funcţiile de prefect şi subprefect. Întrucât PNL avea candidatura pentru Primăria Galaţi, ar fi trebuit ca la Tecuci candidatura USL să îi revină PSD, care voia să intre în cursă cu Ionel Butunoi. Dar liderul PNL a insistat ca la Tecuci să fie candidat liberal şi pentru a obţine candidatura USL la Primăria Tecuci pentru Daniel Ţuchel (PNL) a cedat PSD-ului numirea prefectului de către ACD. Aşa s-a ajuns ca PSD să numească şi prefectul şi subprefectul. E o abatere de la Protocolul USL, aprobată de Ponta şi Antonescu. Acum, se pare că Nica şi Dobre au mai avut o rundă de negocieri, pentru că PNL a obţinut numirea subprefectului. Altfel, PNL ar fi rămas doar cu candidaţii la primăriile celor două municipii, Galaţi şi Tecuci, fără o bună reprezentare de nivel judeţean.

PC Galaţi a rămas pe „banca de rezerve"

Din aceste negocieri a ieşit în pagubă Partidul Conservator, care are la Galaţi cea mai puternică filială din ţară şi a investit în două posturi locale de televiziune. Preşedintele PC Galaţi, Eugen Durbacă, şi-a dorit candidatura USL la Primăria Galaţi şi pentru că Nica şi Dobre nu erau de acord, a încercat să candideze la UNPR, PRM şi PPDD. Între timp, s-a întors în USL, dar prea târziu ca să mai obţină ceva, pentru că jocurile fuseseră făcute. Liderii PC mai speră să primească un post de viceprimar şi unul de vicepreşedinte CJ.

romanialibera.ro

Posted

Ponta şi-a numit noii prefecţi şi subprefecţi

Guvernul a finalizat lista noilor prefecţi şi subprefecţi,care îi vor înlocui în posturi pe reprezentanţii PDL şi UDMR, hotărârile aprobate de Executiv fiind publicate vineri seara în Monitorul Oficial.

Printr-un set de hotărâri, Guvernul a dispus numirea prefecţilor Dan Simedru-Coriolan (Alba) în locul lui Cornel Bardan, Cristian Soare (Argeş) în locul lui Petrişor Berevoianu, Claudiu Şerban (Bacău) în locul Tudoriţei Lungu, Nastasia Bob (Bistriţa-Năsăud) în locul lui Florian Daniel-Cristian, Adrian Constantinescu (Botoşani) în locul lui Cristian Roman, Mihai Mohaci (Braşov) în locul lui Ion Gonţea, Gabriel Baltă (Buzău) în locul lui Paul Beganu, George Iacob (Călăraşi) în locul lui Emil Muşat, Codrin Munteanu (Covasna) în locul lui Ervin György Ervin, Emilian Rusu (Dâmboviţa) în locul lui Caracota Iancu, Elena Costea (Dolj) în locul lui Nicolae Giugea, Emanoil Bocăneanu (Galaţi) în locul lui Paul Florea, Nina Crişu (Giurgiu) în locul lui Lucian Dumitru, Augusta-Cristina Urzică (Harghita) în locul lui Ladányi László -Zsolt, Marian Bosianu (Iaşi) în locul lui Sava Tomaşeschi, Florentina Pencea (Ilfov) în locul lui Dan Baranga, Sorin Rednic (Maramureş) în locul lui Sandu Pocol, Nicolae Drăghiea (Mehedinţi) în locul lui Ion Mîţu, Eugen Ionică (Olt) în locul lui Leonid Mosiu, Marius Sersea (Prahova) în locul lui Adrian Semcu, Eugeniu Avram (Satu Mare) în locul lui Cristian Sasu, Ovidiu Sitterli (Sibiu) în locul lui Rareş Macrea, Florin Sinescu (Suceava) în locul lui Sorin Popescu Arcadie, Lucian Simion (Tulcea) în locul lui Vasile Gudu, Radu Renga (Vaslui) în locul lui Levente Szekely, Mircea Nadolu (Vâlcea) în locul lui Petre Ungureanu.

Au mai fost numiţi ca prefecţi Bogdan Huţucă (Constanţa) şi Zorinel Niculcea (Teleorman), iar ca subprefecţi Rodica Paraschiv (Prahova) şi Aurora Gherghina (Vâlcea).

Au mai fost eliberaţi din funcţie prefecţii Laurenţiu Bibarţ (Arad), Gavrilă Ghilea (Bihor), Ioan Sabo (Caraş-Severin), Vasile Stamatian (Cluj), Ştefan Dezmeri (Hunedoara), Mihai Archip (Neamţ), Mircea Băcală (Timiş), precum şi subprefecţii Horaţiu Puiu (Alba), Gelu Dascălu (Bacău), Ioan Păun (Bistriţa-Năsăud), Ambrus Romer (Braşov), Valentin Ionaşcu (Covasna), Ionel Gheorghişor (Ialomiţa), Ana Pataki (Maramureş).

Executivul i-a mai numit ca subprefecţi pe Mariana Câmpurean (Bucureşti) în locul lui Dafinel Mănoiu, Gheorghe Marin (Argeş) în locul lui Ion Cîrstoiu, Cristian Bitea (Bihor) în locul lui Sorin Buhaş, Sebastian Tocariu (Botoşani) în locul Silvanei Tudorache, Alecu Vasile (Buzău) în locul lui Valeriu Ungureanu, Ioan Paulescu (Caraş-Severin) în locul lui Nicolae Verindeanu, Cornel Coman (Călăraşi) în locul lui Nicolae Miu, Gabriel Panaitescu (Galaţi) în locul lui Daniel Tudorache, Silvia Crăiţa (Giurgiu) în locul Cameliei Toma, Octavian Condrat (Harghita) în locul Rodicăi Biro, Vasilică Potecă (Hunedoara) în locul lui Marius Szabo, Lilian Onescu (Ilfov) în locul lui Valentin Delcea, Dumitru Tuţu (Mehedinţi) în locul lui Ioan Suru, Daniela Soroceanu (Neamţ) în locul lui Vasile Şendea, Virgil Delureanu (Olt) în locul lui Jenel Copilău, Cristian Sasu (Satu Mare) în locul lui Csaba Pataki, Mircea Creţu (Sibiu) în locul lui Constantin Morar, Constantin Harasim (Suceava) în locul Angelei Zarojanu, Liliana Oneţ (Timiş) în locul lui Zoltan Marossy, Andrei Puică (Vaslui) în locul lui Ciprian Iftimoaei.

Prefecţii judeţelor Botoşani, Harghita, Sălaj şi subprefecţii Ion Cîrstoiu (Argeş), Gyozo Barczi (Mureş), Zoltan Marrosy (Timiş), Ciprian Iftimoaei (Vaslui) eliberaţi din funcţie au fost trecuţi în postul de inspector guvernamental.

zf.ro

Posted

Noul prefect a fost numit oficial

Noul ministru delegat al Administraţiei, Victor Paul Dobre, i-a numit, sâmbătă, oficial, în funcţia de prefect şi subprefect ai judeţului Galaţi pe Cătălin Emanoil Bocăneanu şi Gabriel Panaitescu. Totodată, ministrul i-a eliberat din funcţie pe prefectul Paul Florea (numit în 20 iulie 2011, în locul lui Cosmin Păun) şi pe subprefectului Ovidiu Tudorache (numit în martie 2010, în locul Aurorei Luchiniuc).

Cătălin Emanoil Bocăneanu a condus, până acum, Direcţia Judeţeană de Evidenţă a Persoanelor Galaţi, instituţie aflată în subordinea Consiliului Judeţean Galaţi. Prefectul a condus, în 2008, Biroul Electoral de Circumscripţie Suhurlui, iar în 2009, la alegerile europarlamentare, a fost reprezentantul PSD în BEJ.

Totuşi Bocăneanu spune că nu mai este membru de partid „de ani buni”. Gabriel Aurelian Panaitescu a fost, până acum, inspector guvernamental la secretariatul general al Guvernului şi a mai îndeplinit funcţia de prefect al Galaţiului, în 2008, după demisia depusă de fostul liberal Mihai Capră.

Înlocuirea cu Brânzan, un "zvon"

„Sper să demonstrez că nu este nici o diferenţă de profesionalism între interimat şi definitiv”, a spus noul prefect, care îşi exercită funcţia „cu caracter temporar prin detaşare în condiţiile legii”. Întrebat, ulterior, dacă nuanţarea a fost făcută şi în contextul în care se vehiculează că va fi înlocuit în scurt timp de social-democratul Claudiu Brânzan (când acesta va dobândi calitatea de funcţionar public), Cătălin Bocăneanu a replicat: „sincer sunt fel de fel discuţii, zvonuri, dar nu are rost să-mi bat capul cu aşa ceva. Mă concentrez la ce am de făcut până la alegerile generale”.

Prefectul a mai spus că încă nu s-a decis dacă va schimba sau oamenii care au lucrat cu Florea (directorul de cabinet, consilierul, consultantul şi secretarul). „Eu am o deviză: cea mai mare descoperire a omenirii nu e roata, ci munca în echipă; împreună, cu domnul prefect vom face o echipă care să vegheze la respectarea legilor”, a spus şi Gabriel Panaitescu.

Concediu impus pentru funcţionarii implicaţi în campania electorală

Ministrul Victor Paul Dobre le-a reamintit celor doi că trebuie să vegheze la buna desfăşurare a alegerilor locale, la constituirea noilor structuri administrative (după 10 iunie) şi la organizarea alegerilor generale. Dobre a ţinut să lanseze şi un avertisment pentru descurajarea şefilor instituţiilor descentralizate, tentaţi să se implice în campania electorală: „Toţi funcţionarii publici trebuie să respecte regula: cine doreşte competiţie politică se suspendă, îşi ia concediu se duce şi îşi face competiţia, restul îşi văd de treabă; instituţiile publice trebuie să funcţioneze”.

Tudorache a lipsit, Florea a reparat un scaun

Numirile de ieri nu s-au făcut fără incidente; în ultimele sale secunde de prefect, Paul Florea a rămas cu o bucată din scaunul de lemn pe care voia să i-l ofere ministrului Dobre. Florea s-a muncit puţin să pună la loc piesa din lemn descleiată, în timp ce Dobre zâmbea vizibil amuzat de situaţie. Elegant, ministrul a spus că „nu am observat” şi faptul că subprefectul demis, Ovidiu Tudorache, nu era prezent.

Absenţa sa a fost observată mai ales de şefii instituţiilor publice, anunţaţi din pripă să participe la eveniment şi care au alergat să ajungă la timp la Prefectură, asta în ciuda faptului că ceremonia a început cu o întârziere de 20 minute. Sala Prefecturii a fost plină de membri social-democraţi (consilieri judeţenei şi doi deputaţi), PDL a fost reprezentat doar prin directoarea AJPS Olimpia Ralea, iar PNL, doar de ministrul Victor Paul Dobre.

viata-libera.ro

Posted

Deşi a fost demis, Paul Florea încă ia salariu de la Prefectură

Cu toate că a fost schimbat din funcţie săptămâna trecută, fostul prefect Paul Florea este în continuare angajatul Prefecturii Galaţi şi, ca atare, îşi încasează în continuare salariul. El a confirmat pentru "Viaţa liberă" că este, în prezent, consilier la Departamentul Deconcentrate.

Florea neagă că s-ar fi angajat singur. "Înainte să fiu numit prefect, lucram la Bucureşti, la ANFP şi am cerut să fiu transferat la Prefectura Galaţi, ca să nu mai fac naveta. După ce am fost numit prefect, postul de consilier a rămas în conservare, conform legii. Aşa s-a întâmplat şi în cazul fostului subprefect Ovidiu Tudorache, care acum s-a reîntors la Mediu, pe postul ocupat anterior numirii ca subprefect", a spus fostul prefect. "Am vorbit cu prefectul Bocăneanu şi i-am spus că îmi iau concediu, 50 de zile lucrătoare, din 2011 şi 2012 şi dânsul a fost de acord", a mai spus Florea, precizând că a optat pentru asta şi după avertismentul ministrului Victor Paul Dobre care le-a recomandat funcţionarilor publici implicaţi în campanie electorală să îşi ia concediu.

viata-libera.ro

• 3 months later...
Posted

Prefectul Galaţiului, poziţia 15 pe ţară în topul datornicilor din fruntea prefecturilor

Prefectul judeţului Galaţi, Cătălin Emanoil Bocăneanu, ocupă locul 15 pe ţară în topul datornicilor din fruntea prefecturilor. Reprezentantul Guvernului în teritoriu se poate declara, astfel, un prefect fericit dacă ţinem cont că anul trecut, în acelaşi clasament, fostul prefect al Galaţiului, Paul Florea, ocupa poziţia a cincea, după „supervizorii” judeţelor Teleorman, Bucureşti, Ilfov şi Braşov.

20.000 de euro, credit scadent în 2013

Cătălin Emanoil Bocăneanu se clasează pe poziţia a 15-a în topul datornicilor de la cârma prefecturilor, întocmit de către Econtext, în condiţiile în care, potrivit declaraţiei sale de avere, reprezentantul Guvernului în teritoriu este dator unei bănci cu nu mai puţin de 20.000 de euro. Prefectul Galaţiului a contractat împrumutul în anul 2010, iar anul viitor trebuie să restituie suma totală, întrucât, potrivit declaraţiei de pe site-ul Prefecturii Galaţi, creditul este scadent în 2013.

„Nu pot să vă spun nimic. Nu am cunoştinţă de acest clasament. Eu sunt în concediu”, ne-a declarat prefectul Cătălin Emanoil Bocăneanu.

În total, datoriile actualilor prefecţi, numiţi de către Victor Ponta, însumează aproximativ 1 milion de euro, de trei ori mai puţin decât foştii prefecţi, numiţi de către Emil Boc, ce aveau datorii totale de peste trei milioane de euro. Media datoriilor prefecţilor de astăzi se ridică la 27.244 de euro.

Prefectul Florea, dator pentru o faptă bună

Fostul prefect al Galaţiului, Paul Florea, nu a fost deloc deranjat, anul trecut, când s-a clasat pe locul cinci în topul datornicilor, cu două credite în valoare de 288.095 de euro. În luna octombrie acesta ne declara că împrumuturile au fost contractate cu scopul de a ajuta o cunoştinţă, care se afla în impas.

Datoriile prefecţilor numiţi de către portocalii s-au ridicat, în 2011, la 3.103.166 de euro, cu o medie de 73.885 de euro.

monitoruldegalati.ro

• 1 year later...
Posted

Paul Puşcaş, noul prefect al Galaţiului?

Zvonurile privind înlocuirea actualului prefect al judeţului Galaţi, Cătălin Emanoil Bocăneanu, cu o altă persoană au revenit astăzi, în forţă, deşi în ultima perioadă aproape că fusese uitată teoria potrivit căreia vom avea un nou reprezentant al Guvernului în teritoriu. Ultimele zvonuri nu doar că dau ca sigură schimbarea, miercurea aceasta, a actualului prefect, ci şi numele viitorului său înlocuitor: Paul Puşcaş, actualul secretar al Consiliului Judeţean Galaţi, instituţie în care lucrează şi soţia sa, Daniela Puşcaş.

Paul Puşcaş a fost numit secretar al CJ de fostul preşedinte al acestei instituţii, Eugen Chebac.

Rămâne de văzut dacă aceste zvonuri se vor confirma, sau rămân simple fumigene, având în vedere că ministrul Afacerilor Interne Radu Stroe tocmai a fost la Galaţi, dar nu a dat nici un semn că ar fi nemulţumit de activitatea, în general, a lui Cătălin Emanoil Bocăneanu, sau de cum a gestionat acesta perioada dificilă prin care tocmai a trecut judeţul.

Dacă zvonurile se vor confirma, probabil că vom afla şi care sunt motivele schimbării din funcţie a actualului prefect, dar şi atuurile care l-au recomandat pe Paul Puşcaş drept reprezentant al Guvernului în teritoriu.

presagalati.ro

Posted

Si cu ce a fost vinovat actualul prefect si ce mari calitati ar avea urmatorul? Mult, mult mai grava mi se pare comportarea conducerii CJ (din care - culmea! - face parte potentialul "prefectibil")!